Serbest Muhabbet Köşesi (Off-Road)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8,705
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 598,544

Etiketler

Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Off-Road)

dif kilit için ve cantlar için ustaların yanına bizzat gidip görüşücem kısmetse sezgin abi bakalım ustalar ne dicek.
daha sonrada lastik ve jant bakmak için verdiğin adrese gidicem abi

__ C J 7 __' Alıntı:
anlat abi ben kendim adıma bozulmayacağım söz ;)

Sezgin valla yazmaya başladımda kimseyi kırmadan yazabilmek için çok kasıldım , bir kelimeyi 15 dakika düşünmek çok zor, o kırılmasın bu üzülmesin, belki sonra yazarım.

Bu konuda kısaca söylenecek şey ;

Körü körüne Marka fanatikliği yerine teknik verilere ve deneyimlere dayanarak, Yeterince fikir sahibi olacak kadar sürelerde revaçta olan her aracı deneyip en iyisi hangisi, avantajı nedir dezavantajı nedir ona göre karar verilmesi gerektiği.

Ben sondan bir önce CJ ile tanıştım, CJ nin bir şasızlığı LC VX 80 gibi bir efsaneden den hemen sonra bana gelmesi idi, insan ister istemez kıyaslıyor. Disco yu neden LC ile kıyaslamıyorsun dersen , ikisinin farkı şurada, LC hazır geliyor iyi bir takım lastikle istediğin yere girebilirsin ama bulunması zor, diğer taraftan elini sallasan discoya çarpıyor ama hazır değiller alıp uğraşman gerekiyor. Uğraşınca performansı LC ye yaklaşıyor, hatta bazı noktalarda (kolay bulunan, ucuz yedek parça ve aksesuar, aluminyum paslanmaz kupa vb.) daha avantajlı.

Selamlar

1 - Resimlerden yola çıkarak açı ölçülmez.
2 - Bu bir mühendislik bilimidir , matematiğin kesin sonuçlarına tabidir , Zati Sungur saptamaları ile olmaz.
3 - 90 dereceye yılan bile tırmanamaz.
4 - Yaşım 54 , yoruldum artık , bir daha açı , eğim , derece , yüzde meselesi üzerine yorum yapmayacağım.

mogzilla' Alıntı:
1 - Resimlerden yola çıkarak açı ölçülmez.
2 - Bu bir mühendislik bilimidir , matematiğin kesin sonuçlarına tabidir , Zati Sungur saptamaları ile olmaz.
3 - 90 dereceye yılan bile tırmanamaz.
4 - Yaşım 54 , yoruldum artık , bir daha açı , eğim , derece , yüzde meselesi üzerine yorum yapmayacağım.

Nadir abi bu konuyu enine boyuna tartışmıştıktık zaten..

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=11366.0

Erdin Bey

Benimde buna cok benzer bir resmim var Kumbabada sahilden ormana çikarken yukardan çekilmis sanirsiniz CJ duz duvara cikiyor, esasinda max25 derecedir.... resimler aldatici oluyor.. size katildiğim bir konu std tekerlekli bir CJ ki bu 28" civarina denk geliyor, asiri seri ve güçlü bir araç, gazlarsaniz 45 derecenin ustune çikabilirsiniz. ancak araç std lari belirlenirken, rampanin ortasinda durup tekrar kalkmasi gerekiyor diye biliyorum. Bu arada 80model öncesi Cj lerin ve Cj5 lerin hepsi 3ileri...

Yavuz Bey Istanbula geldiğinizde benim Cj'i beraber camelda test edelim. Discoyu hanima verir, kendinize CJ alirsiniz :smiley:

dino967' Alıntı:
burda açı ve zemine dikkat lütfen

Jeepcj7' Alıntı:
Yavuz Bey Istanbula .............

Abi "Bey" ne? ;D

Jeepcj7' Alıntı:
.....................Discoyu hanima verir, kendinize CJ alirsiniz :smiley:

Discoyu hanım alsa ben kendine ne alacağımı biliyorum da, oda bildiği için almıyor. ;D

Jeepcj7' Alıntı:
...........benim Cj'i beraber camelda test edelim.

Emin ol ben gelince onun kesin bir sorunu çıkar ancak sanayide görür, içine otururuz, çamurluklarına çay, kahve falan koyar ancak sohbet ederiz. ;D

Şaka bir yana gelirsem mutlaka uğrayacam sana, Herzaman olduğu gibi disco ile gelecem, çamur lastiği işinide çözmüş olursam, camel e beraber gireriz, CJ nin yapıp Disconun yapamadığı ne varmış onu gösterirsiniz bana ;D

Yavuz abi bir çamur lastiği ile bu riskin altına girme derim. Orkun'un canavar Camel parkuru boyunca çekerek çıkar disco yu .. :D

jeep' Alıntı:
Yavuz abi bir çamur lastiği ile bu riskin altına girme derim. Orkun'un canavar Camel parkuru boyunca çekerek çıkar disco yu .. :D

Kimin kimi çekeceği hiç belli olmaz, çekmekte çekilmekte bu işin parçası, tabi CJ nin Camel parkuruna kadar varıp varmayacağı daha süpheli bir durum ;D

:D benzin olsun yeter abi. Arada arıza yapsada yoluna devam eder. 1-2 saat geç oluyor ama kamera kayıtlarından bu gecikme anlaşılmıyor :smiley:

Camel zayif kalmasin Abi disco ile geliceksen etap buluruz beraber girecek ;)

Jeepcj7' Alıntı:
Camel zayif kalmasin Abi disco ile geliceksen etap buluruz beraber girecek ;)

Abi ben heryere disco ile gidiyorum, neredeyse lastiğimin dokunmadığı il, ilçe kalmadı Türkiyede.

Şimdi etap diye sen bizi sanayinin içnde bir düz duvar bulup ana tırmandırmaya çalışmazsın inşallah ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,774
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR