Daha önce bu ve buna benzer konular çok konuşuldu, ancak yeni katılan üyeler ve "bilinçli offroadcu"olmak, olabilmek için sorumluluğun büyük kısmının bizlerde, yani konuyu bilen kesimde olduğunu hatırlatmakta fayda görüyorum. Kocaman lastikler, extra ağırlıklar (rollbar, ekipman), çamurlu kampanalar, diskler...vs.. araçlarımız std'lardan daha uzun mesafede duruyor, ve bunu karşınıza çıkan aniden yola fırlayan dikkatli, dikkatsiz, genç, yaşlı, acemi, tecrübeli, bayan, erkek büyük ihtimalle bilmiyor veya farkında değil....
http://akilli.tv/video/166622/4x4-jip-ve-honda-civicin-kaza-testi.aspx
burdaki görsel anlatımda anlatılmak istenen konu normal araclaradan daha yüksek şase konumuna sahip arazi araclarının kaza esnasında nasıl ölümcül olduklarını anlatıyorher türlü carpışmada binek aracların hiç şansının olamdıgını falan anlatan bir kazadeneyi biz bilincli off road cılar da kulandıgımız aracların trafikte ne kadar ölümcül ola bileceklerini düşünerek tedbirli olmalıyız gecenlerde sag ölü noktamdan gecmeye calışan bir uno yu cignemek üzeryken hızlı olmamam nedeniyle dura bildim saga sinyalımi vermişim yavaş ve dikkatli seyir halindeyim vatandaş son gaz geliyor ve sagdaki ufak boşluktan gecip benim önümden makasa giriyor tabi gayri ihtiyarı bende sag aynamı kontrol ederk ve temkinli bir şekilde tüm kuraları kontrol etmiş bir şekilde dogal dönüşümü yapı yorum zart diye bir manyak sagıma dalıyor tabi gene ben zorda olsa zınk diye duruyorum ve arkadan gelen arac benim aracın altına girmemek için türlü akrabasik hareketlerle olayı atlatıyor bu durumda sagdaki araca carpsam direk şöför kapısından içeri bizim lastik dalacak manyak arkadaş hastaneyi görürmü görmezmi bilmem yada onun sebep oldugu bu hatadan dolayı arkadan gelen günahsız vatandaş bizim 12lik u demirinden yapılmış tanpona yazılacak degermi ne olur biraz daha dikkat bizim araclar zaten özel lastik yapıları ve ekipmanları nedeniyle belki biraz agır hareket ediyor olabilir araclarımız seri diye helede kuralsız yolun emniyet veya kaldırım bölümünedalarak sagından kuralsız gecmek felakete neden olabilir
herkese kazasız günler...