Serbest Muhabbet Köşesi (Off-Road)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8,705
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 601,074

Etiketler

Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Off-Road)

alp_efe93 aramıza hoşgeldin..Bandırmaya sık geliyorum ..geldiğim zaman babanla ve seninle tanışmak isterim.Kristalde oturur off-road muhabbeti yaparız ;)

Arkadaşlar 2008 perseid meteor yağmurunun en yoğun olacağı 11-12-13 ağustos geceleri gökyüzüne dikkat, ay battıktan sonra saatte 100 adet e kadar meteor gözlenecek. Açık havada olacak arkadaşlar için müthiş bir manzara olacak. Tüm meteorlar perseus takım yıldızından çıkıyormuş gibi konumlandırılabilsede hemen hemen gökyüzünün her tarafında görebilirsiniz. İstanbul içinde olanlar ise ancak çok parlak 1-2 tane görebilir zira ışık kirliliği istanbul çevresindeki astronomi faaliyetlerini neredeyse imkansız hale getiriyor.

İstanbul Ay batış saatleri
11 ağustos 00:35
12 ağustos 01:22
13 ağustos 02:18

11 ağustos tarihli saat 10 ağustos geceyarısından sonra.
diğer yerlerdede yaklaşık bu saatler geçerli

Saygılar.

merhaba arkadaşlar,
siteyi bir süredir takip ediyorum ve çok beğeniyorum.
son 7 senedir vitara ve rav4 kullandım,
iki hafta kadar önce 99 model 5 kapı pajero aldım ve büyük bir
hevesle ayvalıka tatile gittik. asıl olay da bundan sonra başlıyor,
vitara ve hatta rav 4 le gezdiğim kumsalda pajero ile gezemedim kuma girer girmez 30 mt içinde araba kuma
oturdu.çıkarmak için 1 saat kürek salladım ve paspas ve hasırların üzerinde yürüterek çıkardım.
2 tonluk bu araç ağırlığından dolayı bu kadar çabuk gömüldü diye düşünüyorum.
sizlerin tecrübelerinizden faydalanmak için yorumlarınızı öğrenmek isterim.
herkese saygılar.

Sn. kadri bey, yazmış olduğunuz mesajın aynısını
Araçlar bölümümüzdeki Mitsubishi bölümünde konu başlığı olarak açabilirsiniz. Bizde cevaplarımızı orada yazarız. ;)

Pajeronun,vitara ve rav4 e göre daha ağır oluşu elbette büyük etken.Ama en önemlisi lastikler.Kumda araç kullanmak araca çok zarar verdiği gibi birkaç etkenede dikkat etmek gerekir.

Zemin yapısı.Bazı kumsal vardır zemin beton gibi.Bazısı vardır çok gevşek.
Aracın ağırlığı
Lastiklerin tercihen düz ve ıgeniş tabanlı olması,eğer değilse lastik havalarını indirmek gerekir.
Yavaş yavaş hızlanıp hızı sabit tutmaya özen gösterilmeli.Vites değiştirirken vites kaçırmamak lazım.(otomatik vitesse sorun yok zaten)

Bugünkü aracı tanıma gezisinden 3 kare. (Uğur'dan gizli gönderiyorum) ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,826
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR