Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Haç diil o artı işareti
haçın üst çubuğu yanlardan kısa alt çubuğu ise yanlardan uzundur
kırmızı içinde beyaz artı ise dünya çapında ilk yardım sembolü olarak kullanılır
Kızılhaç ambleminden esinlenilmiş sanırım. Haç veya Hilal kullanmak istemeyenler için bir de Kızıl Elmas işareti mevcut. Ancak bütün bu sembollerin kullanımı özel izinlere tabidir diye biliyorum.
kızıl haç amblemi beyaz içinde kırmızı artıdır ve tarihi çok uzundur
dünyada genel anlamda kullanılan global dilleri olan semboller vardır ve bu semboller dünyanın her yerinde ortak kullanımdadır
artı işareti kızıl haçtan gelir çünkü dünyadaki ilk kurulmuş ilkyardım kuruluşudur
daha sonralarda kırmızı içinde beyaz kullanılmasının nedeni ise ilk yardım malzemelerinin (çanta, çadır, kıyafet v.b. ) doğada (kar dahil ) görünülürlüğünü arttırmak için genelinin kırmızı olmasından kaynaklanır
genel rescue ekiplerinin eşyaları kırmızıdır ve üzerinde beyaz artı vardır
sadece ilkyardım doladı v.b. eşyalarda yeşil içinde beyaz artı kullanılmaktadır
bilgi için teşekkür ederim.uluslar arası kurtarma dilini bırakıpta milli işaretlerimizi kullanmak daha güzel olur. böyle şeylere fazla takmam kafayı ama bizimde hilal işaretimiz varken yabancıların artısını kullanmaya gerek yok diye düşünüyorum.herkeze teşekkür ediyorum.saygılar.
Yüksel ,sentetik vinç halatımı üşenmeden taktığın için tekrar teşekkürler..
Ah bu süratini birde arka tamponda gösterirsen, sana nar suyu ısmarlarım ;D
Abi nedemek,Elimimden gelen birşey olursa herzaman hallederiz.Beni aşan birşeyse yapan birilerini muhakkak bulurum.Tampon işine gelince bir narsuyuna olmaz o iş. ;D