Serbest Muhabbet Köşesi (Off-Road)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8,705
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 595,725
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Off-Road)

Acarlar koru evleri Atlantis.
Maden'den yukarı çıkarken Zekeriyaköy yolundaki Acarlar işte.
Hayırdır ne oldu ki :smiley:

Etiketler

yok nerdeyse komşu olucaktık :smiley: baksana, nasıl görmedim ben sizin mogları o kadarda meraklısıyımdır azdaha alıcaktım içişleri bakanı mani oldu ( baba ) :smiley:

Onlar pek uğramaz buraya,site sakinleri ile araları iyi sayılamaz ;D
Nadiren getirdiğimiz oluyor siteye.29 Ekim sabahı buradan hareket edeceğiz mesela.Anca öyle özel olaylar için veya bulunduğumuz yerden eve gelmek daha mantıklıysa getiriyoruz.

Az önce Kartepeden indim,erimek üzere güzelim kar..Biraz resim çektim onu yüklemeye çalışıyorum sizlerle paylaşmak için..13/14 ekim kuzuyayla keşif gezisi başlıgında bakabilirsiniz..

gültekin navara zaten dev 37" takarsan olursun yanında pigme gibi ;D ;D ;D ama güzel olmuş tamamen bitirdiğinde çok daha güzel olur :eek: :

gültekin bey merhaba
navara aracınız çok güzel güle güle kullanın.sanki pathfinder arka kısımdaki ilave kabin çok başarılı
merak ettiğim navara ile askıda kalıdınızmı aracın büyüklüğü arazide problem oluyormu ?

Gültekin bey o çıktığınız tepede çok güzel kekik kokusu olur.Bende çok çıkıyorum o tepeye benim iş yerime yakın olduğu için stres atma yerim orası.Arasıra kaçıp orda biraz kekik kokusu depolayıp aşağıya doğru adrenalin inişi yapıyorum...

navaraextreme' Alıntı:
Abi ilk aldığım gün belgrat ormanına girdim bir iki viraj sonra solda bi toprak tümsek var asvalttan toprağa indim tümseğe çakıldım kaldım

allahtan tarabyada oturan çok sevdiğim bir arkadaşım vardı ford explorer ı var o geldi kurtardı :smiley:

tabi avantajlar da dezavanyajlar da yaşatıyor ben gördüğüm dezavantajını kaldırarak ve genişleterek azaltmaya çalıştım :smiley: cj lerin izine girme gibi bi şansınız kalmıyor :smiley: yaklaşık 8 10 cm iz aralığı genişleyecek bittiğinde şu anki halinden ...

şuanki tekniğim çok zorlu yerlerde 4H (L değil hızlanmam lazım )gaza sonuna kadar bas tamponu tümseğe göm zıpla şaseyi tepe noktasına çak zıplat bidaha kafayı çak arkayı zıplat frene bas :smiley: ... şile taraflarında denedim kaldırdıktan sonra daha oturmadı birtek bugün bu tekniği denedim ! Not : emiyet kemerinizi takın kafayı tavana çakıp ciddi boyun zedelenmeleri yaşana bilir :smiley:

Arac tam anlamıyla bittiğinde çok çok extreme bi arazi şartı olmadıkça problem yaşayacağımı zannetmiyorum ... ama şuan bile dar ormanlık bölgelerde hem turdan hem genişlikten hemde yükseklikten dolayı ağaç budama makinası gibi geziyorum onada şöyle bi yöntem buldum,

Keskin dönüşlerde Direksiyon 1 tur sağa kırıp Frene güçlüce basıp ,gaza basıyorum patinaj başlar başlamaz. çok hafif kaymasına izin veriyorum frenden ayağımı çok az kaldırarak arabanın arkasını sol a istediğim kadar atıyorum aynı tekniği sol içinde kullanıyorum sağa attırıyorum kıçını :smiley:

gültekin sendeki bu performans usta offroad yarışçılarında yok be kardeşim siz leri pistler görmek lazım
büyük bir yetenek heba olmasın............

kekik kokusunu bende farkettim ordaki askeri alan boş galiba !

tarık bey pistlerden zaten yeni koptum dahada dönmem ...
ben kamp ateşini yakar sucuğu takar dalgama bakarım :smiley:

navaraextreme' Alıntı:
kekik kokusunu bende farkettim ordaki askeri alan boş galiba !

tarık bey pistlerden zaten yeni koptum dahada dönmem ...
ben kamp ateşini yakar sucuğu takar dalgama bakarım :smiley:

yarış tecrübenizi biraz anlatırmısınız nerede ne zaman hangi org etc.........?

Gültekin, bu teknikle ağacın üstünden mi uçmayı deniyosun, kaya mı aşıyosun? 37" lastikle zaten uçarak geçmeye çalıştığın yer de baya sağlam bir yer olmalı :smiley: bu teknikleri uygulamak için keşke bir G serisi alsaydın, Navara dayanır mı acep? :smiley: ayrıca standart koltukla olmaz sana Recaro nun yarış koltuğu lazım, dediğin teknikleri ben de biraz uygulamıştım sonra 1 hafta bel ağrısı çektim, araba dayanabilir de insan dayanmıyor
Bu arada ben de Zekeriyaköy Garanti-Kozadayım :smiley:

oo gezen bilir zekeriya köyde oturuyor galiba toplucak valla şuan için koltuğu değiştirmeyi düşünmediğim için 6 boğum halatla 45 yerden kendimi koltuğa bağlamayı düşünüyorum :smiley: tabi işin şakası bi yana öğrenecek kıracak bazacak çok şey var uzun zamanlar cadde tipi yarış arabalarıyla uğraştığım için teknik kargaşası yaşıyorum zamanla oturacak işallah ...

tekniği denediğim yer bir tümsekti asvalttan yangın yoluna girmeye çalışıyordum işe yaradı :smiley:

tarık bey daha önceleri sokak yarışları konusunda baya bilinen icraatlar yaptım mahalli drag yarışları ve time trail yarışlarında baya başarılarım oldu ama bu offroad hadisesine merak sarmadan önce idi ve eski den yaptıklarımın aslında çok boş olduğunu hep ifade etmeye çalışıyorum...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,759
Kayıtlı Üye Sayımız
166,575
Kaydolan Son Üyemiz
Murat_Anıl

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR