Serbest Muhabbet Köşesi (Off-Road)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8,705
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 600,474
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Off-Road)

birden abi selam senin 110'da yakışıklıymış geçen sene keşfettim kartepeyi malesef ve çok ayıp istanbul maşukiye 1.5saat. -12 filandı hava 50 cm kar vardı çok keyifliydi kardeşimle gelmiştik bence uludağa filan 10 basar görsel olarak kar yağsın diye dua ediyorum hergün kartepeye gerçi siz ordayken yağmış galiba ama esas kasımda yağar heralde siz daha iyi bilirsiniz abi hatta yağdımı burdan haber virirsiniz abi gerçi ben meterolojiden bakıyorum sıksık yağsa şöyle 1 metre hop ordayım en sevdiğim şey karda araba kullanmak yukon vadisinde doğsam yeriymiş.hatta fotoğraftaki yer kartepe o bahsettim gün -12 50 cm kar.hayatım en keyifli iş gezisini kars çıldıra yaptım -39'du giden arabanın mazot borusu donmuştu çıldır gölünde 80 cm buz vardı ama ben çok mutluydum 8) 8) 8)

Etiketler

Fatih kardeşim merhaba..Bu keltepe'nin (bizim zamanımızda adı keltepeydi) ayarı hiç belli olmaz.Rakım 1600 metre civarı oldugu için her an herşey olabilir metorolojik olarak..Ben 15-16 yaşlarında idim o zamanlar orman işletmesi kışlık yakacak odun istihkakı verirdi ve bata çıka traktörler ile daga çıkılırdı,o zamanlar yollarda böyle degildi,batak çamur bir gün sürerdi kesim sahasına çıkmak ve bir anda gelen bir bulutun ne getirecegi belli olmazdı ama kar ama dolu ama yagmur.biz ufak oldugumuzdan görevimiz romorkun traktör kancasına takıldıgı yere(OK) oturarak duruma göre romorkun frenini çekmekti çünki pedal sadece traktöre kumanda ederdi römorkta sadece o park freni vardı ve o yükle o yolda fren miren fayda etmezdi.sürücünün talimatına göre tüm gücünle el frenini çekerdin .O bulutun içine girince kurtuluşun yoktu bırakıp kaçamazdın ve eve inince soguktan katılaşmış vucudun birkaç saat sonra oda ancak sıcak suyun altında kendine gelirdi..Kulakları duymazdı adamın bi gün..Yani o yüzden ben biraz soguktan ve dagdan çekinirimde ama yinede gitmeden duramam arabayıda hamam gibi tutarım..Kartepeye kar yagdımı benim mutlaka o dakika haberim olur ve İstanbulda degilde evde isem o dakika çıkarım yukarı..Bu gezme sevdasından ben bi dönemde TIR sürdüm ve o dönemlerde - 35 leri gördüm balkan ülkelerinde.Almanyada,İngilterede Kar fırtınalarına yakalandım ne korkular ne heyecanlar yaşadım normal bir insanın kardan buzdan nefret etmesi gerekir ama ben - 70 olsa yinede doymam kara buza..O yüzden seni iyi anlıyorum sende normal degilsin :D

kartepeye geleceğim zaman burdan haber veririm uğrarım yanına öğrenirim senden bölgeyi abi bilmediğim çok yeri var daha araştırıyorum internetten rotalar yol notları arıyorum burda bölüm var oraya mesaj bıraktım yokmu bölgenin yol notlarını verecek kimse diye yakında gpste alıcam inşallah ozaman tüm yaylaları gezicem bölgedeki.şimdi buzullara taktım kafayı ağrı,cilo,süphan,erciyes,kaçkar bitmek üzereler düşünsene abi benim çocuğum buzulu sadece fotoğraflarda görücek buzullarla ilgili bir proje hazırlıycam şimdi araştırıyorum tabi vaktim oldukça buzullar bitmezse belgesel yapıcam çok ilginç olacak burdan gezenbilir ailesinden destek alıcam geniş çaplı baya burdaki dağcılar offroadçular ve araştırmacıları bir araya getiricem film işide bizim işimiz çok şükür "gezenbilir expedition" bunu becerirsem esas bomba ondan sonra çok uluslu bir proje var tabi kafamda.pühhh gene uçtum ben abi dur haplarım nerde benim hanım :eek: :eek: :eek: ütopikte olsa idealsiz hedefsiz yaşanmaz abi.selamlar.

Yaşa Fatih kalbinin götürdügü yere git hiç durma.Eskiden benimde beynimin içi fikirlerle doluydu ama şimdi fazla bişey yok tek hedefim emekli olup basit yaşamak hanımı alıp land ile uzun geziler yapmak.eh 3-5 sene kaldı buna..Kartepe ile ilgili bir harita yol notu bende yok.Niva varken deneye yanıla yayla yollarını biliyordum ama şimdi unuttum.Fakat yinede bir çok yaylaya gidebiliriz.biz pazar günü kuzuyayladan altıoluk yaylasına oradan öküzyatagı yaylası üzeri pamukova eskiyayla köyüne kadar gittik gps olsa kendi haritanı yaparsın...

Birden bey hoşgeldiniz.Arkadaşlarımızın övmekle bitiremediği misafir perverliğiniz ve ekip ruhu dayanışmanız,katılamayan bizleride çok memnun etti.İnşallah bir başka etkinlikte tanışmak ve görüşmek umudu ile hoşçakalın... :smiley: :smiley: :smiley:

Resimler çok iyi değil kusura bakmayın sınav stresi işte adama neler yaptırıyor Mekan kayışdağı Yeditepe üni Maltepe üni araları videolar var onlarıda eklerim bi ara ...

Not resimde cüce gibi çıkmışım fakat 1.90 boyunda 110 kg lik bi adamım :smiley:

Proje nin %50 si gerçekleşe bildi allah nasip ederse 6 ay a bitecek :smiley:

SPM_A0001.jpg

SP_A0240.jpg

SP_A0238.jpg

SP_A0237.jpg

SP_A0236.jpg

SP_A0234.jpg

SP_A0233.jpg

SP_A0231.jpg

Ya meğer dün sabah kaldırımda gördüğüm Navara seninkiymiş.Hatta lastiğe baktım 37" güzel olmuş dedim. :smiley:
Ben de bir kaç araç arkaya bırakmıştım.
Hangi bölüm?

Yapılacaklar şuanki suspension lift yerine 5 yada 7 inch pro compleat racing kit ,dodikler ,ön arka %100 kilitli ,aks operasyonu aktarma organları güçlendirme 4,56:1 ,ön tampon ,vinç ,fren sistemi ,şanzıman dayandığı kadar ondan sonra düz e çeviririz heralde ...

Made By Ati Jeep

Vay yeditepeliyiz galiba benim bölüm turizm otelcilik. Araç daha çok başlarda sis farlarını değiştirdim ama bağlamaya vakit bulamadım hesap et :smiley:

Bende peyzaj,güzel sanatlar.Vallahi çok ilgimi çekti araba da nasıl uyanamadım gri Navara hayret.

Valla ben hafta içi kayışdağda ev tuttum okula yakın hafta sonu zekeriya köy deyim ararsan yolun düştüğünde bi kahve içeriz :smiley: 0532 2630273

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR