Serbest Muhabbet Köşesi (Off-Road)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8,705
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 591,918
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Off-Road)

yasarergun' Alıntı:
Fatih hocam proje 2008 yılı için de sunulacak yine ben sunacağım, kabul görürse başvuru herkese açık.

ayrıca herkese hoşbulduk
ama öğretim görevlileri ve akademisyenler katılabilir yazıyo sitede gerçi proje güzelde vakit lazım bu eğitim için be hocam.

Etiketler

anladım zaten vakitsizlikten katılamamda eğitim programını amanoslar.net yayınlasanız güzel olur tabi video olarak olsa dahabi güzel olur

yasarergun' Alıntı:
Herkese Selam,

Siteyi çook uzun zamandır takip ediyorum. Arada bir iki mesaj attım ancak kısmet oldu tanışma kısmına girmek.  İsmin Yaşar Ergün, veteriner hekimim Antakya'da çalışıyorum, dağcılık ve amanos dağlarıyla hobi olarak ilgileniyorum. Yeni başladığım off-road işini hurda halde alıp şu an ağaca çıkartacak hale getirdiğim 97 lada niva ile yapmaya çalışıyorum ancak şimdilik tek başıma takılabiliyorum henüz Antakya civarında off-road amaçlı dağlarda gezen birisine denk gelmedim (gerçi 1998 yılında Hatay'da dağcılığa da 4 kişiyle başlamıştık dağlarda kimse yoktu diğer 3 arkadaş çeşitli nedenlerle bıraktılar ama ben epeyi kalabalık bir grupla devam ediyorum umarım aynı azim bu iş için de sürecek).  Civar illerden gelen olursa amanoslarda bayağı bir parkur var gezip keşfedecek. Forumun ve sitenin sahibi Sedat kardeşimle 2000'li yıların başında amanoslarda yapılan ilk trans faaliyetini gerçekleştirmiştik o zamandan beri o kadar çok rotadan bu işi yaptık ki artık yürüyerek geçtiğimiz yerlerden 4X4 araçla da geçebilirmiyiz diye düşünüp (ayrıca sırt çantasına mangal, hamak, şiş, ızgara, kazma, balta, olta vs sığmıyordu  ;D ) arazi aracı edindim. Buralara gelenler olursa eminim ki bu virusu birilerine de bulaştırabiliriz diye düşünüyorum. Arama kurtarma konusunda dağcılık federasyonundan tüm eğitimleri ve arama kurtarma eğitimlerini de almış yaklaşık 10 kişilik çekirdek ekibimiz var elimizde bayağı teknik malzememiz de var (uzun menzilli telsizimiz eksikti onuda forumda satan arkadaştan aldım). Allah göstermesin ama başımıza geldiğinde elimiz kolumuz bağlı kalmak yerine ufak ufak malzeme biriktirmek, gerekli eğitimleri almak ve organize olmak gerekir diye düşünüyorum.

Saygılarımla

Yaşar Ergün

www.amanoslar.net
http://yasarergun.tripod.com
http://web.mku.edu.tr/~amanos/

Hocam merhaba ben Gaziantep merkez den Göktuğ Güzelbey İnşaat Mühendisiyim. Yaklaşık 7 yıldır jeep sahibiyim ama offroad virüsü bu yıl girdi bünyeye. Ramazan Bayramında program yapacakmısınız. bende de 1980 cj-6 var. Yeni toplattım  bir de vinç takıldı, hazırım yani dağa taşa vurmaya..

serdaragdas' Alıntı:
herkese iyi akşamlar diler faruk abiye,hakan abiye,yüksel abiye,uğur abiye,mustafa abiye ve diğer bütün gezenbilir üyelerine saygılarımı ve sevgilerimi yolluyorum.

Serdar'cım bizlerde seni özledik...valla seni cepten arayacaktım nerelerdesin yoksa bir sorun mu var diye..Ama yoğunmuşsun öğrendik..bir terslik olmasında...
Kal sağlıcakla....

Uğur Bey, Göktuğ Bey ve Mert bey hoşbulduk, tanıştığıma memnun oldum.

Göktuğ Bey henüz planlamadım bayram için bir şey ama bir program yapılırsa mutlaka haberiniz olacak. Bana www.amanoslar.net adresindeki 3 telefon numarasından da ulaşabilirsiniz. Ayrıca ben de Gaziantepliyim. Antakyadan Gaziantebe giderken genelde akbezden kilis yoluna girip ya musabeyli ya da ravanda yol ayrımından köylerden cevizli (lohan), burç istikametinden gidiyorum oralar harika gitmek için. Ravandanın batısında afrin çayının kenarında erozyona uğramış bölgelerde bir şeyler yapılabilir. Ayrıca tv vericisinin olduğu köy de yıllar önce gitmiştim harika yerler. Antakyada ve amanos dağlarında nereye ne zaman isterseniz kesinlikle varım allahtan bir şey olmadıkça. Ayrıca gece kalmalı programlar için çadır, uykutulumu, mat ve diğer kamp malzemeleri için merak etmeyin siz ve sizinle gelecek misafirlerin hepsine yetecek malzeme var bende.

yaşar ergün

Yaşar Bey şimdilik ben işim dolayısıyla Tokat Erbaa da geçici olarak bulunmaktayım. Burada bulunduğum süre içerisinde gogle eart den nerede mavi bir nokta gördüm o hafta sonu oraya gittim, biliyorsunuz offroad için ilk kural tek başına gitme, o yüzden burada kalabilirim dediğim heryerden dönmek zorunda kaldım. Tek başıma olmadı yani. Yıl başı gibi Gaziantep e dönüyorum. Eminim G.Antep te de yalnız kalmayacağım. Bu arada isteyen olursa bir tane cj-5 var. Tam dosta gidecek denir ya. Benim jeep i toplattığım yerde toplandı. 16 bin YTL harcadı adam gözümün önünde ve çok düzgün bir makina 13000 e veriyor. Düşünen olursa kaçırmasın derim. kefili benim. Gogle a gir orada jeep+rauf+ yaz diyecektim. Sonra direk link i vereyim dedim. Ama bulamadım sanırım satılmış.

Mustafa abiye özel bir sorum olacak.bilen diğer arkadaşlarda yanıtlayabilir.Mustafa abi aracınızı ne kadar yükselttiniz acaba ve kit mi kullandınız ?

Uğur abi teşekkür ederim.bende 3"istiyordum demekki uzun bir süre bana yetecek bu yükseklik.sizin beklediğiniz kaç "olacak

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,713
Kayıtlı Üye Sayımız
166,549
Kaydolan Son Üyemiz
musaözbilmez

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR