Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,028
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 870,606
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

taiga' Alıntı:
Diyecek söz bulamıyorum...
Akyaka'da bizimle olan köpeklerin neredeyse tamamını öldürmüşler... :'(

http://www.yeniasir.com.tr/UcuncuSayfa/2011/02/23/sessiz_katliam
http://timurugan.wordpress.com/2011/02/21/hayvanlarin-katili-yakandi-jandarmada-sorguda-akyaka-son-dakika-mesaji/

Haber ve görüntüler için. '' vahşet '' diyeceğim ama çok hafif kalır. :mad:
Maalesef, insan görünümünde doğup, insan olarak ölemiyoruz. :'(
 

Etiketler
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Güney kasabalarımızın neredeyse tamamında benim bildiğim, 20 yıldan bu yana (öncesi de vardır mutlaka, ben 20 yıldır takip ediyorum) sürekli tekrarlanan bir olaydır bu. Başlangıçta belediyeler sorumlu tutulurdu ancak münferit olaylarda bir çok kez şahısların yaptığı ortaya çıktı.

Güney kasabalarımızda sahipli köpekler de çoğunlukla özgürce dolaşabildiği için husumetlere yol açabiliyor bu durum. Köpek sahipleri bile köpeklerinin anlaşamaması nedeniyle birbirine düşman olabiliyor. Sahipsiz sokak hayvanlarının sayıca artması da çok çeşitli sorunlara neden olabiliyor. Kuşkusuz "zehirleyerek öldürme" insanlıkla bağdaşmayacak bir durum.

Son yıllarda belediyelerin sokak hayvanlarına ilgisi sevindirici... Ancak kısırlaştırma çalışmalarının sanırım daha ciddiye alınması gerekiyor. Çocukluğumdan bilirim, Bursa'da bile köpekler çok büyük sürüler halinde dolaşırdı. Caddeye ya da kaldırıma topluca yattıkları zaman aralarından geçmeye korkardık... Onlar bizim en sadık dostlarımız. Ama korkan, çekinen ve hatta sevmeyenlerin de olduğunu unutmamak gerek. Sanıyorum sorunun tek çözümü populasyonlarını ve sağlıklarını kontrol altında tutmak.

Olayın örtbas edilmemesi ve sorumlusunun mahkemeye intikali gelişmesi sevindirici... Umarım hak ettiği cezayı bulur.
 

Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Cem senin dedigin gibi olay surekli tekrarliyor. Bunun tek bir caresi var bence oda kanunlarimiza eklenmesi gereken maddeler. Hayvanlara verilecek zararlarda verilecek cezalar arttirilmali. Bu insanlarin bir eylem yaparken iki kere dusunmelerine sebep olur.

Tabiiki ayni zamanda zehirleme gibi hadiselerin insanlarin aklina bile gelmemesi icin sokak hayvanlarinda asilama, kisirlastirilma, olanaklari gelistirilmis barinaklar ve sahiplendirme yayginlastirilmali. Tabii birde veterinelerin hayvan satisi yasaklanmali ki insanlar barinaklardan kendileri icin kopek alsinlar.
 

Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Çekme karavan konusunda yazılanlardan öğrendiğim kadarıyla 750 kg altı karavanların muayene ve mali olarak bir problemi yok.
Fakat benim merak ettiğim, 2. el bir çekme karavan aldınız bir süre kullandınız evrak belge vs. hiç bir şey yok. Siz keyifle karavanınızla geziler yapıyorsunu ama günün birinde biri çıkıp ya kardeşim bu benim karavanımdı deme ihtimali var mıdır?
Yoksa tüm çekme karavanlar için 750 kg altı da olsa alım satım yaparken bir belge vs. ibra etme durumu var mı?
 

Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Çekme karavan 750 kg.altıda olsa mutlaka şaside çakılı seri numarası vardır. Şasideki numara ile şahitli yazılı akit yada noter
satışı ile sahiplik ispatlanabilir.
 



Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Bu gün havanın güneşli olmasını da fırsat bilip ailecek İzmit Yuvacık Barajına gittik. Gerçekten yemyeşil güzelliği ile görülecek biyer. Su bol, ağaç bol. Barajın arkasından dağlara doğru 50 km lik bir gezi yaptık. Yukarlara tırmandıkça karlı yollara daldık. Bir ara durup kartopu da oynadık. Bu sitede gezi notlarından okuduğum Karacadağevleri'ni görme fırsatım oldu. Hemen yanındaki Ogzila Çiftliğini de gördüm. Daha aşağılarda Yuvacık Barajı'nı besleyen nehir kıyısında kurulu bir tesisin adı gözüme battı "Karaaslan Kamping". Adı kamping olunca hemen içeri dalıp gezdim. Burası kampingden çok ahşap evlerden oluşan bir otele benziyor. Dere üzerinde güzel kamelyaları, restoranları var. Sahibine karavan ile konaklamanın mümkün olup olmadığını sordum. Otoparkın ağaçlık bir köşesinde konaklanabileceğini elektrik de verdiklerini söyledi. Tesis bence güzel ve kalınabilir. linkini vereyim; www.karaaslankamping.com . Ayrıca karaca dağevlerinin linki de www.karacadagevleri.com

Not: Fotoğraf makinemi yanıma almayı unuttuğumdan maalesef foto yok.
 

Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Yusuf'cuğum , nice yıllara, sağlık ve mutluluklar dilerim. Sevgilerimle
 

Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

yusuf abi doğum günün kutlu olsun abi. ailen ve sevdiklerinle nice senelere
 


Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)


Forumumuz karavan bölümü üye arkadaşlarımız Sn.Mehmet Kolega(camper2) ve Sn.Yusuf Aybek (yaybek) ve aynı tarihe doğum günleri denk gelen tüm gezenbilirci arkadaşların doğum günleri kutlu olsun.Hayallerinize açılan yol hep açık olsun.
 



Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Mehmet abimizin ve Yusuf kardeşimizin doğum günlerini kutlar, nice mutlu, sağlıklı yıllar dilerim..
 

Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Yusuf bey ve Mehmet bey'in doğum günlerini kutlar,yaşamları boyunca mutluluklar dilerim.
 



Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Sayın Mehmet kolega yeni yaşınızı en içten dileklerimle kutlarım. Nice yıllara, sağlıkla.
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,476
Mesajlar
1,518,506
Kayıtlı Üye Sayımız
172,127
Kaydolan Son Üyemiz
agalandarli

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst