Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,037
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 916,587

Etiketler

Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Dalgıç bey size içtenlikle katılıyorum.Genel olarak karavancılık,trekking,offroad-dağcılık,avcılık..bir hayat görüşüdür,mesela benim fikrime göre offroad la karavancı aynı mantalitede olmamalı tıpkı dağcı ile trekkingçinin olmaması gibi trekkingle dağcı arasındaki nüans everestte çıkarsın artık işin bitmiştir diğer tepeler yönelirsin ama trekkingte defalarca aynı yere gidebilirsin(ekipman kullanmadan gidilen enson sınır trekkingin alanını belirler)Offroad ta tarz olarak öyledir bu doğada oluş nedenimizin aynı gibi gözüksede aslında çok farklı olduğudur.yani kısaca birinde mücadele vardır diğerinde uyum bu yüzden yaybek bizim için birincil doğada bulunma amacımızdır.Kapital yanlızca bunun şeklini belirler.Hoş seninde bunun farkında olman çok güzel bunu sohbet amaçlı yazıyorum.Bu durum yanlızca ucuz tatil anlayışı ile bakıldığında sorun olabilir onda ki iyi karavn yıldız sayısını arttırma düşüncesiye ilgili.çadır-bisiklet-motor-otomobil-campervan-alkovan-bushome-trailerhome diye bitmeyen bir sıralama ile gider aralara ekleyebilirizde.Ortak amaç belli doğada,kendi iç dünyanda olmak..38(biraz abazalıkvar) yaşında evlendim ama çingene kızlarını görünce işte bunlarla evlenebilirim derdim :smiley: çünkü öyle karavanda bir yaşama kafadan hayır demeyecek tek kız çeşidi .
şimdi transit connect var oda olmazsa çadırım var ,tam donanımlı ekipmanım var trekking için.şimdi araç üstü çadır düşünüyorum ki buda bütün işimi görür
Karavancılarada saygıyla bakılması lazım çünkü bu insanların bir hayat görüşü vardır aracını yenilemeyip karavan almıştır.belki kirada bile olan vardır.Çok zengin olmadığı sürece , karavan ona ciddi yük getirmiştir,bu yüzden yan tarafta 7 bayan kamp yapsa da sorun olmaz diye düşünüyorum.lütfen bu görüştekiler alınmasın tatil amacının dışında düşünen ve bu amaçla karavan alanlar ülkemiz zor yaşam şartlarına bakarak Türkiyenin düşünsel anlamda en düzeyli insan gruplarından biridir,bunu entellektüel mantalite açısında söylemiyorum.

Teşekkürler Bülent bey katılımınız için kim nasıl giderse gitsin kampını kursun herkesin maddi durumu farklıdır amaç doğaysa gerisi araçtır amaç çıplak ayak toprağa basmak yeni yerler keşfetmek hür bir şekilde biryere bağımlı olmadan özgürce maddi durumunun yettiğince gezmektir herşey gönlümüzce olsun.kalın sağlıcakla.

Bunlarda benim karavanlarım ve karavan olmaya aday araçlarım..[attachment=1]

Sayın orbay74,

Benim Karavanım / orbay74 yeni konu başlığınız açılmıştır, bu başlık altına yazınızı yazabilirsiniz:
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=25389.0

Buradaki bu konudaki yardım isteği mesajınız yanlışlıkla silinmiştir, özür dilerim.

Arkadaşlar herkese günaydın,

forumu takip ederken online olanlar arasında, daha önceden bu bölümde yazıp da, şimdilerde sadece okumayı tercih eden arkadaşlarımızı veya 2007'den beri üye olmuş ama hiç paylaşımda bulunmamış kampçı, karavancı dostlarımızı görüyorum.

Bu arkadaşlarımız, eğer burada kendilerini incitecek herhangi bir hatamız olmadıysa, konular hakkında düşüncelerini, bilgi ve deneyimlerini bizlerle paylaşabilirler mi acaba?

ilk başlarda karavanlar hakkında bilgim yoktu t4 panelvanımda kendi yaptığım 2 çekyat, 20 litrelik pompalı damacana , 1 küçük tüp ve mangalla yaptığım arkadaşlarla gezilerimi çekme karavan alıp eşim ve kızımla birlikte daha konforlu bir boyuta taşımaya karar vermiştim . Karavan imalatçılarını ve fiyatlarını araştırırken ankaradaki karavan imalatçılarındaki 750 kg lık çekme karavanların lastiklerinin 750 kglık araçlarda kullanılan lastiklerle aynı ebatta olduğunu gördüm ama karavanların 2 tekeri vardı ve üzerine konulan yükün denge noktasının yüksekte olması ve bunun tehleike yaratacağıyla ilgili şüphelerimi gidermek amacıyla araştırma yaparken gezenbiliri keşfettim açtığım ve daha önce açılmış başlıklardan ve bilgilerini paylaşmaktan çekinmeyen değerli ağabeylerimden sorularıma cevaplarımı aldım. şu anda bağımlısı olduğum açılış sayfam gezenbilir.com da yeni yazılan yazıları tamamını okuyorum nasip olursa bahar aylarından itibaren gezi yazılarımla ve resimlerimlerim açacağım başlıklarla forumda yeniden aktif olacağım gezenbilirde tüm emeği geçenlere teşekkür ederim .
not: stiker için gezenbilir ambleminin yüksek çözünürlüklü jpg sinin gönderilmesini istemiştim unutmadınız değil mi?

sn. yaybek
abs konusunun problem olmadıgı hakkında duyumumu sıze belırtmıstım .okudunuzmu?
bence bır muracaat etsenız sanırım basarılı olursunuz.
selam.

Sayın Orbay74 çok teşekkürler en kısa zamanda müracat edeceğim araştıracağım bakalım hakkımızda hayırlısı umarım herkes istediği karavana sahip olur kalın sağlıcakla

26 şubat ta başlayan güneş enerjisi teknolojileri fuarı ile ilgili yazıyı pek farkeden olmamış linki aşağıda belki işinize yarar
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=25204.0

Herkese günaydın,

arkadaşlar gezenbilir forum düzeni sizlerde de şu an her zamankinden farklı mı gözüküyor, yoksa bende mi bir sorun var?

Merhaba Özdal dostm,
Sabahtan beri çözmeye çalışıyorum. Background beyaz bir forum sayfası ile karşı karşıyayım. Herhalde bir sorun var.
Oğuz

Evet bende de beyaz bir sayfada açılıyor.Eğer bir sorundan kaynaklanıyorsa sözlerimi geri alıyorum.Fakat yeni bir düzenleme ise hiç hoşuma gitmedi.Sayfanın çok beyaz olması gözü yoruyor.Saygılarımla

Beyaz fonlu sayfalar yeni bir düzenleme ise benim de hoşuma gitmedi. Sıcaklık yok olmuş sanki...Selamlar,

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,741
Kayıtlı Üye Sayımız
166,558
Kaydolan Son Üyemiz
yldrmsvs58

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR