Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,032
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 913,394
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

mayıstosböce' Alıntı:
Alın işte Oğuz Hocam yeni bir konu başlığı.Gelen varmı-Nereye gidiyoruz-Hadi gidelim...gibi bir konu başlığı açmamız gerekiyor.Neden;çünkü bu cümleler hep aralarda kayboluyor birisi ,birileri bir yere gidiyormu diye düşündüğünde hemen görebileceği bir bölüm olması gerekiyor.Yada gidilecek yerlerin orada olgunlaşması gerekiyor,eğer gidililirse buradaydık diye bölüm açıyoruz zaten.

Bunun için gezi notları kısmındaki kim nerede başlığını kullanabiliriz. Zaten tek başlık olduğu için sabit başlık gibi.

Etiketler

aslanahmet' Alıntı:
Bunun için gezi notları kısmındaki kim nerede başlığını kullanabiliriz. Zaten tek başlık olduğu için sabit başlık gibi.

Bunu bende düşündüm ama bu olmuş bitmiş haline cevap veriyor,dikkat ederseniz Haldun Hocamın sorusuna cevap vermiyor.

Başlığın adı "kim nerede olacak?" diye değiştirilirse olay çözülür.

Sonuçta karavan grubunun gezileri Gezenbilirin programlı gezisi olmuyor. İki kişi arasında anlaşıp şu hafta sonu şuraya gidiyoruz diye yazsa peşlerine mutlaka 3-5 kişi takılır.

Zaten başlığı açan Selçuk Bey'in de amacı bu;

selsun' Alıntı:
Havaların güzelleştiği şu günlerde marşa basan bir yerlere gidiyor. Kimi uzun soluklu kimi kısa soluklu.
Dilerseniz bu başlık altında nerede olduğumuzu, düşündüğümüz bir sonraki durağımızı, güzergah ve yapmışsak zaman planını paylaşalım.
Bu şekilde yollarda grup kurmamız daha kolay olur.
Hoş ben hala camper veya motokaravana geçemedim :( ama binek araç ile de yollarda karşılaşıp görüşme olanağı olur.
Hoşçakalın, gezekalın....
Selsun

Not : Belkide bu konu sabit konu olmalı ancak nasıl yapılır bilmiyorum...

Oğuz bey'in izahı neticesinde yeni başlık biraz problem bu sorunu bence gezi notları veya karavanlı gezilerimiz ana başlıklarında ''yeni gezi çağrısı'',''haftaya nereye gidelim'' gibi konu başlıkları açarak çözebiliriz, insanları davet edebilir, yer ve gün kesinleşince gidilecek yerin adı ile düzenleme yapılabilir, kamp yapmaya kararlı bir arkadaşımız ben bu tarihte şurada kamp yapacağım diyerek arkadaşlarına davet gönderebilir

Merhabalar,

Bu konu başlığını açarken "nerede olduğumuzu, düşündüğümüz bir sonraki durağımızı, güzergah ve yapmışsak zaman planını" paylaşmayı öngörmüştüm.
Böylelikle küçük gruplar oluşabileceğini, yolda birileri ile plansız karşılaşma olasılığının artabileceğini, us'unda olmayanın us'unu çelmeyi başarabileceğimizi hayal etmiştim.

Karavan camiası sezonu kapadı mı yoksa yeni hamle düşünür mü? sorusundan öte daha somut bilgilerin olduğu bir başlık Kim Nerede;
önümüzdeki hafta xxx yerdeyim, gelenlerle görüşebiliriz gibi yada
Cavid Bey'in kısa soluklu gezilerini olabilirse niyetlenen çıksın diye yada
Abdi Ağabeyimizin, Egeli'çiftinin yaptıkları uzun soluklu gezilerde, olanak buldukça nerede olunduğunu/olunacağını yazmaları gibi...yolları kesişenler olabilir, yazılardan okumadık mı , aynı bölgede olduklarını ilerleyen günlerde siteden öğrenenleri...

Başlık "Kim Nerede" olarak kalması veya "Kim Nerede Olacak" şeklinde değiştirilmesi farketmeyecek, her iki şekilde de sanal ortam dışında buluşmaların başlamasına kolaylık getirecektir.

Sevgi ve dostlukla,
Gezekalın...
Selçuk

Organizasyonlar konusunda Murat Öz'ü (TezzMertek) takdir ediyorum. Şu tarihte şuraya trekking gezisi yapacağız diye başlık atıyor. Yağmur, çamur, soğuk hava hiç etkilemiyor mutlaka gezisini yapıyor. Onunla gitmek isteyen herkesi kabul ediyor. Kimse gelmezse, tek başına da olsa yine gidiyor.

Bi yerlere gitmek isteyen tarihini ve gitmek istenen yerin teklifini, karavanlı geziler ana başlığı altına "14-15 Ekim 2009 Hafta Sonu Gezi Planımız" veya "14-15 Ekim 2009 Hafta Sonu İnönü Yaylası'na Gidiyoruz" şeklinde topik açıp yazabilir. Bu tarih geçtikten sonra moderatörümüz bu topiği kitler. Böylece daha sonradan kimse bişey yazamayacağı için listede alt sıralara düşer. Yeni gezi planları otomatikman üstte kalır.

Şahsım adına ben yıllarca öyleydim ama artık evliyim ve eşim ne kadar sevse de daha bu ortama alışık değil ,ben karavanım olduktan sonra yukarıda ki haritada bulunan her yere gideceğim vakit bol olduğunda daha uzak yerlere.Herkesin kişisel durumu farklı,ben en azından ilerde şuradayım isteyen gelsin cümlesini çok rahat kullanacağımı zannediyorum,aynı şekilde diğer arkadaşlarda kendi bölgelerinde bunu yaptığında ortaya çok gezen bir grup çıkacak.Hele herkesin olmasa da çoğunluğun karavanı bir oluşsun sonrasında sorun yok İnsel ve Ömer i yazın gördünüz hepimiz yutkunarak baktık.

Dostlarım,
Toplu olarak kamplı geziler ve etkinlikler konusundaki hassasiyetiniz için teşekkür ederim. En başından beri savunduğum, yakalanması gerektiğini düşündüğüm ruhsal birliktelik zaten bu yönde.
Kişisel görüşüme göre, ''kim nerede'' ve ''haydi gidelim'' yada ''haftasonu şuraya gidecekler'' başlıkları sorunu çözmez. Bir yıldır ''şuraya-buraya gidecekler'' zaten önceden duyurusunu yapıyor. Ama kayda değer bir toplu organizayon yapamadık.
Karavan bölümü yönetim kadrosu oluşturma çabalarımız zaten büyük ölçüde etkinlikleri (bağımsız bir bölüm olarak) planlama amacına hizmet ediyor. Yönetim olarak belirlediğimiz etkinliklerin duyurusu yapılacak. Yönetim kadrosunu oluşturacak arkadaşlarımız isim olarak belirlendi ancak, yönetim bölümüne erişim yetkilerinin verilmesi için teknik adminin onayını bekliyoruz.
Bir kişinin insiyatifi ile ''haydi kalkın bu hafta şuraya gidiyoruz'' demek oldukça güç. Yönetim kadrosundaki arkadaşlarımızın ortak kararıyla oluşacak gezi programları hem, her kafadan ayrı bir ses çıkmasını, hem çabuk karar alıp uygun bir süre öncesinden duyurusunu yapabilmeyi sağlayacak, hem de sorumluluğu tek bir kişinin üstlenmesi durumu ortadan kalkacak.
Gecikmenin ve bir süredir etkinlikler konusunda sessiz kalmamızın nedeni budur.
Bu konudaki gecikmeler için özür diliyorum.

Ctesi Erdeğe eşimle birlikte Abdi abilerin yanına gidip deniz kıyısında şahane bir piknik yapmıştık...

Dünde bir arkadaşla sohbet ederken gene gaza gelerek, basıp gittik Erdeğe...

Mangal-rakı-şarap birlikteliğiyle Abdi abimizle birkez daha enfes sohbet-piknik olayına girdik...

Günaşırı Erdek cidden güzeldi...

İşin ilginci yolda Erdeğe yaklaşırken denize nazır bir tepede park etmiş Unicat (Kamyon Man dı) gördük ...

Dönüşte baktık orada, hemen yanına gittik...

İçeride bir ışık yanardı ama kimseler ortada yoktu...

Gece karanlığı ortalıkta köpekler dolaşır havlardı, fazla da kalmak istemedi arkadaş, istemeden de olsa tanışamadan ayrıldık oradan...

Araç etrafında dolanırken belki web sitesi yazmışlardır diye bakındım, sadece aşağıdaki link vardı arkadaki dev yedek lastiğin üzerinde...

http://www.seabridge-tours.de

Buradan nereye doğru gider bilemiyorum ancak sanırım doğuya gidecektir, kamyonun üzerindeki yazılardan anladığım Çine kadar gitmeyi planlarlar, belki sizde yollarda denk gelirsiniz...

Not: Hiçbir aracı kıskanmam ama sözkonusu Unicat ise bende akan sular durur... :D

Bir haftadır bilgisayarımdaki duvar kağıdı bu.

[attachment=1]

buda ondan önceki duvar kağıdım.

[attachment=2]

rennunimogjp1.jpg

mercedes-benz-unimog.jpg

bu araçlara bende hayranım ama şimdilik sadece oooffffff çekiyoruz kısmet belki ileride bizimde olur

Çok geniş hacimli olmayan, haftasonu gezileri gibi kısa gezilere ve doğada kamp yapmaya elverişli, içinde yatak, evye, ocak, portatif tuvalet gibi temel yaşamsal ihtiyaçları karşılayabilecek donanımı olan panelvan türü araçlara genel kabul görmüş tanımlaması ile camper diyoruz.
Kelime itibarı ile genel olarak basit araçları çağrıştırsa da, en temel ihtiyaçları karşılayacak (yalnızca yatak gibi) mini ölçülerden, çok uzun soluklu gezilere olanak sağlayan maksi ölçülere kadar uzanan donanım çeşitliliğinde camperlar bulunmaktadır.
Camper aslında bir motokaravandır. Hatta en genel tanımlaması ile de karavan... Böyle bir sınıflandırmanın ortaya çıkış nedeni, ''bu araçlara motokaravan dersek gerçek motokaravanları nasıl tanımlayacağız, ikisini birbirinden nasıl ayıracağız'' sorusudur.
Kişisel bir tercih olarak yabancı dil kökenli olduğu için camper kelimesini kullanmaktan olabildiğince kaçınıyorum. Ancak ''kampçı'' ya da ''kamp aracı'' demek de sorunu tam olarak çözmüyor. Çünkü kamp da yabancı dil kökenli bir kelime. Forumdaki yazılarımda arama motorlarını da dikkate alarak arada ''camper'' olarak yazıyorum ama, genel olarak ''kamper'' ya da okunduğu gibi ''kampır'' yazmak şimdilik bir kaçış gibi geliyor.

orsaalabanda' Alıntı:
Çok geniş hacimli olmayan, haftasonu gezileri gibi kısa gezilere ve doğada kamp yapmaya elverişli, içinde yatak, evye, ocak, portatif tuvalet gibi temel yaşamsal ihtiyaçları karşılayabilecek donanımı olan panelvan türü araçlara genel kabul görmüş tanımlaması ile camper diyoruz.
Kelime itibarı ile genel olarak basit araçları çağrıştırsa da, en temel ihtiyaçları karşılayacak (yalnızca yatak gibi) mini ölçülerden, çok uzun soluklu gezilere olanak sağlayan maksi ölçülere kadar uzanan donanım çeşitliliğinde camperlar bulunmaktadır.
Camper aslında bir motokaravandır. Hatta en genel tanımlaması ile de karavan... Böyle bir sınıflandırmanın ortaya çıkış nedeni, ''bu araçlara motokaravan dersek gerçek motokaravanları nasıl tanımlayacağız, ikisini birbirinden nasıl ayıracağız'' sorusudur.
Kişisel bir tercih olarak yabancı dil kökenli olduğu için camper kelimesini kullanmaktan olabildiğince kaçınıyorum. Ancak ''kampçı'' ya da ''kamp aracı'' demek de sorunu tam olarak çözmüyor. Çünkü kamp da yabancı dil kökenli bir kelime. Forumdaki yazılarımda arama motorlarını da dikkate alarak arada ''camper'' olarak yazıyorum ama, genel olarak ''kamper'' ya da okunduğu gibi ''kampır'' yazmak şimdilik bir kaçış gibi geliyor.

Anladım... Çok teşekkür ederim :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR