Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,032
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 913,328
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

teos' Alıntı:
Evet Ömer, bir haftadır Armonia'dayım, mola verdim :smiley: karavancılar duymasın :smiley:))
Oğuz
Ben armonia fotolarını cektiğimde oradaydın yani . hayallah ya .neyse kısmet değilmiş göüşmek

Etiketler

Ferhat buraya bir bak http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=39982.0

Merhaba arkadaşlar;

Bugün Abdi Bey(dalgıç) ve değerli eşi, Erdek'e dönüş yolunda bizi ziyaret ettiler. Forumdan tanışıyorduk, yüzyüze görüşme olanağı oldu. Kısa süren bu ziyarette olabildiğince söyleşide bulunduk; kendilerine teşekkür ediyoruz.

Binnur-Cavid Sezen

17-18 Ekim buluşması için seçenekler arasında yer alıp konuşulmuştu. Daha sonraki buluşmalarımız ya da tek başına konaklamayı düşünen arkadaşlarımız için ön araştırma amacıyla bugün İznik-Gölyaka'daydık.
Ömerin yeri Kamping-restaurant
İşletmecisi Tamer bey (Ömer'in oğlu) bizi hoş karşıladı ve çok ilgi gösterdi. Çok büyük ve düzenli olmayan ama aynı ölçüde temiz, sessiz ve doğal bir aile işletmesi. Çadır ve karavan konaklaması için uygun.
Fiyatları karavan için 20 TL. Çadır için 10 TL. Kişi bazında ayrıca ücret talep edilmiyor. Elektrik istenirse 10 TL. ekstra..
Fiyatları bu standartlardaki bir işletme için yüksek bulduğumu belirttim. UKKF üyesi bir kamping olduklarını ve fiyatların UKKF tarafından belirlenen standart fiyatlar olduğunu söyledi. (Bu konuda fazla bilgim yok. UKKF'nun kamping fiyatlarına müdahele gibi bir uygulaması ya da tavsiyesi var mıdır, sanırım yetkililer bu konuda bizi aydınlatabilir)
Toplu geziler ve organizasyonlar için fiyatları esnetebilecekleri bilgisini aldım. Ayrıca tüm arkadaşlarımızın donanımlı karavan sahibi olmadığını, panelvan, minibüs ve hatta benimki gibi araçların da olduğunu söyleyice araç başına 10 TL., çadır başına 5 TL. gibi bir rakama anlaşabileceğimizi öğrendim.
Restaurant olarak her zaman alabalık ve yayın balığı bulunuyor. Toplu organizasyonlarda önceden sipariş vermek kaydıyla farklı menüler hazırlanabilir. Kiremitte alabalık 8 TL. Yayın porsiyon 12 TL.
Alkollü içki dışarıdan satın alınarak tesiste içilebiliyor. Kendileri stokta bulundurmuyorlar.
Tuvaletleri küçük ve biraz salaş ancak temiz.[attachment=1][attachment=2][attachment=3] Fotoğraflarda görülen ilerideki masalar kaldırılarak çadır yeri olarak kullanılabiliyor.

PIC_2279.jpg

PIC_2280.jpg

PIC_2281.jpg

Karavan ve araç park bölümü[attachment=1][attachment=2]

Başka bir alternatif olarak kamping dışı konaklamaya uygun göl boyunca uzanan stabilize bir yol mevcut.[attachment=3]

Önümüz göl, arkamız orman[attachment=4][attachment=5]

PIC_2283.jpg

PIC_2286.jpg

PIC_2294.jpg

PIC_2289.jpg

PIC_2290.jpg

Aniden bastıran yağmurda göle düşen yıldırımları izlemenin keyfine doyamadık.[attachment=1]

Ancak yıldırımların her an daha yakınımıza düşmeye başlamasıyla apar topar oradan ayrıldık :D

PIC_2306.jpg

Cem biligler için teşekkürler, İznik gölü sonbahar ve kış döneminde buluşabileceğimiz bir mevki. Bir kenara not edildi.
not: UKKF'nin kamp fiyatlarını belirleme gibi bir yetkisi yok (bence kamp işletmecisi UKKF'nin arkasına sığınmış ) , sadece dernek üyelerine bazı kamplar belli bir iskonto yapıyorlar. (%10-20 gibi)
Oğuz

Gölyaka'daki kamp alanını, kamp yerleri/kampinglerle ilgili başlığa taşısak nasıl olur?..

Cavid Sezen

Evet Cem bunuda listeye ekleyelim faydalı bir gezi olmuş.Ayrıca araçlara bir logo yapıştırmak farz olmaya başladı.

Herkese Merhaba,

Bir arkadaşımı kendi saati üzerindeki çizikleri temizlerken görmüştüm daha önce.
Rica ettim, benim GPS in ekranini temizledik aynı madde ile. O sırada, aslında bu ürünün ingilterede karavancılar tarafından, karavan camlarında oluşan çizikeri gidermek için kullanıldığını söyledi. Bende sizlerle paylaşayım dedim. Muhtemelen bilinen bir üründür ama beni şaşırttı. Gayet iyi temizliyor.

GPS ekranının öncesi ve sonrası

[attachment=1]
[attachment=2]

ve ürünün kendisi

[attachment=3]

DSC02356.jpg

DSC02359.jpg

DSC02358.jpg

bu bilgi birçok arkadaşımızın çok işine yarayacaktır, çok teşekkürler :smiley:

orsaalabanda' Alıntı:
Aniden bastıran yağmurda göle düşen yıldırımları izlemenin keyfine doyamadık.[attachment=1]

Ancak yıldırımların her an daha yakınımıza düşmeye başlamasıyla apar topar oradan ayrıldık :D

Sayın Orsaalabanda, aracındaki perde rayları yapıştırma mı yoksa vida ile mi tutturuldu? Perdelerin üzerindeki ray ne işe yarıyor, aracın orijinal parçası mı yoksa sen mi yaptırdın? Eğer sen yaptırdı isen Bursa'da mı? Ben de Mudanyalı'yım. Geldiğim bir hafta sonu yaptırabilirim. Perdeler de çok kaliteli gözüküyor. Ben de aracımı senin gibi minicamper formatına dönüştürebildiğim an buluşmalara katılacağım kısmet olursa.

mdy' Alıntı:
Sayın Orsaalabanda, aracındaki perde rayları yapıştırma mı yoksa vida ile mi tutturuldu? Perdelerin üzerindeki ray ne işe yarıyor, aracın orijinal parçası mı yoksa sen mi yaptırdın? Eğer sen yaptırdı isen Bursa'da mı? Ben de Mudanyalı'yım. Geldiğim bir hafta sonu yaptırabilirim. Perdeler de çok kaliteli gözüküyor. Ben de aracımı senin gibi minicamper formatına dönüştürebildiğim an buluşmalara katılacağım kısmet olursa.
Aracımın perde rayları vida ile tutturulmuş. İlk sahibi yaptırmış ben aldığımda vardı. Beşyol'daki aksesuarcılarda bu perdelerden bulabilirsiniz. Bu aksesuarcılardan biri benim perdeleri gördüğünde çok kaliteli olmadığını, daha iyilerinin de olduğunu söylemişti.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,523
Kaydolan Son Üyemiz
musa kula

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR