Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)
17-18 Ekim buluşması için seçenekler arasında yer alıp konuşulmuştu. Daha sonraki buluşmalarımız ya da tek başına konaklamayı düşünen arkadaşlarımız için ön araştırma amacıyla bugün İznik-Gölyaka'daydık.
Ömerin yeri Kamping-restaurant
İşletmecisi Tamer bey (Ömer'in oğlu) bizi hoş karşıladı ve çok ilgi gösterdi. Çok büyük ve düzenli olmayan ama aynı ölçüde temiz, sessiz ve doğal bir aile işletmesi. Çadır ve karavan konaklaması için uygun.
Fiyatları karavan için 20 TL. Çadır için 10 TL. Kişi bazında ayrıca ücret talep edilmiyor. Elektrik istenirse 10 TL. ekstra..
Fiyatları bu standartlardaki bir işletme için yüksek bulduğumu belirttim. UKKF üyesi bir kamping olduklarını ve fiyatların UKKF tarafından belirlenen standart fiyatlar olduğunu söyledi. (Bu konuda fazla bilgim yok. UKKF'nun kamping fiyatlarına müdahele gibi bir uygulaması ya da tavsiyesi var mıdır, sanırım yetkililer bu konuda bizi aydınlatabilir)
Toplu geziler ve organizasyonlar için fiyatları esnetebilecekleri bilgisini aldım. Ayrıca tüm arkadaşlarımızın donanımlı karavan sahibi olmadığını, panelvan, minibüs ve hatta benimki gibi araçların da olduğunu söyleyice araç başına 10 TL., çadır başına 5 TL. gibi bir rakama anlaşabileceğimizi öğrendim.
Restaurant olarak her zaman alabalık ve yayın balığı bulunuyor. Toplu organizasyonlarda önceden sipariş vermek kaydıyla farklı menüler hazırlanabilir. Kiremitte alabalık 8 TL. Yayın porsiyon 12 TL.
Alkollü içki dışarıdan satın alınarak tesiste içilebiliyor. Kendileri stokta bulundurmuyorlar.
Tuvaletleri küçük ve biraz salaş ancak temiz.[attachment=1][attachment=2][attachment=3] Fotoğraflarda görülen ilerideki masalar kaldırılarak çadır yeri olarak kullanılabiliyor.