Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,032
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 913,328
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

ykamas' Alıntı:
Önce hayallerinize bir adım daha yaklaştığınız için tebrik ederim.güle güle kullanın.Havalandırma çok önemli.önce havalandırma(üstte 2,yanlarda iki büyük,iki yataküstü sirkülasyonu için,birde banyo ve mutfak havalandırması.
Bunların biri eksikse sıkıntı oluyor.İzelasyonda da 5 cm lik taş yünü kullan.En ideali bu.Hatta ben kendim kapladım siz de yapabilirsiniz.İyi bayramlar.
çok teşekkürler ederim sağolun önerilerinizi dikkate alacağım, iyi bayramlarınız olsun :smiley:

Etiketler

Ramazan bayramınızı kutlar ,sağlık ve mutluluklar dilerim.Tüm doğasever insanlara ve dostlara sevgi ve selamlarımı sunarım. Ayrıca bizlerden daha tecrübeli ve paylaşımcı motokaravancılardan bölgesel ve genel kamp şenlikleri organize etmeleri temennisi ile.Sevgi ve saygılar.

yayiyayayu' Alıntı:
Bayramınızı kutlar sağlıklı mutlu güzel günler dilerim

Yaşar bey merhaba sizinde bayramınız kutlu olsun ,aramıza hoş geldiniz yeni arkadaşların katılımı bizleri mutlu eder,kendinizden biraz bahsederseniz sizi tanımak isteriz,Karavan ve karavancılıkla ilgili görüş,öneri,ve eleştirilere katılmanızı bekleriz bu şekilde karşılıklı bilgilerimizden faydalanmış oluruz kalın sağlıcakla.

nejat ural' Alıntı:
iyi bayramlar.
biz 2 gün Karyat yapıp biraz önce döndük.
sevgiler.

Nejat Hocam yagmurlar bizi korkuttu karavanla cikamadik. Gunu birlik bir Yuvacik yaptik o kadar. Nasil gecti Sile. Dedikleri kadar cok yagmur olmadi sanirim.

Yusuf Kardeşim merhaba benim adım Yaşar beni yakından tanırsınız
Foruma yeni katıldım bendede yıllardır karavan hastalığı var ama yıllardır
alamadım (yapamadım) yapamadımı özellikle vurguladım sizi yakından takip ettim yaptıklarınıza
imrenmemek elde değil
inşallah sizinde yardımlarınızla güzel bir panelvan araç bulup imalata geçmek gibi düşüncem var
tabi yardımlarınız ve tecrübelerinizden faydalanmak isterim forumda yazdıklarınızıda keyifle okuyorum
çok kısa zamanda güzel işler yaptınız benim yapacağım araçtada imzanızı bekliyorum
Görüşmek üzere
(Bu ara tüm forumdaki arkadaşların bayramını tekrar kutlarım)

Yaşar

Yaşar bey Karavanınız olmasada yıllardır kamp tutkunuzu doğa tutkunuzu yakından görenlerdenim yazları göl kenarında deniz kenarında çadır ortamında geçirip balık için şehirler arası yol katettiğinizi bilirim balıkçılık ve çadırcılık konusundaki tecrübelerinizi karavanla pekiştirip tam bir doğa adamı olarak sizin tecrübelerinizden faydalanmak isteriz ;).

Not Yaşar abi 11 yıldır birlikte çalıştığm iş yerinden abim yıllardır birlikte değişik mekanlarda çadırla ailecek kamp kurup tatil yaptık,sandalı birlikte aldık ve her fırsatta göllere gidip balık avcılığı yaptık tam bir doğa aşığıdır hele balık konusunda üstüne yoktur şimdi ise karavan konusunda zehirlenmiş durumda en kısa zamanda kendisinede bir karavan almayı,yada yapmayı hedefliyoruz hadi hayırlısı bakalım.

Yaşar abi hoşgeldiniz. İnşallah en yakın zamanda gönlünüze göre bir karavan yaparsınız. Alırsınız demiyorum çünkü yapım aşamalarını, emeği, ortaya çıkan ürünü buradan izlemek çok teşvik edici ve mutluluk verici oluyor. İyi bayramlar.

20.Eylül Pazar Bayramın ilk günü Nermin ve Ferhat Şirin çiftinin sürpriz ziyareti bizi çok sevindirdi. http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=32070.new#new

Cavid Sezen

mali' Alıntı:
selam,
öncelikle iyi bayramlar dilerim, sevdiklerinizle, sağlıkla mutlulukla...

sitede bir kere görmüştüm ama bugün bir türlü bulamadım, t4 veya t5 panelvan iç ölçüleri uzun şasede ne kadar;
- mutfak,
- 140x200 yatak olabilen çek yat,
- 60x1.90 3 kişi için yatak, (açılan tavanda) sığabilirse
- wc-duş ve kalan alanlara dolap ve normal panelvanı yükselir (açılıp-kapanan) tavan yapmak için türkiyede ne maliyet gerekir.
- az sayıda olan yüksek tavanlar gibi olan tavanı yaptırmak türkiyede mümkün mü..

mali
T5 transporter yük taşıma bölümü, ön koltuk sırtlıklarından arka bagaj kapağına 280 cm. , genişlik 165 cm. diye biliyorum. Satış temsilcisi ile telefon görüşmemde bana bu ölçüleri vermişti. T4 lerde ölçüler farklı mıdır?.. Ciddi farklılık olacağını sanmıyorum.
İçine sığabilecek olanlar ise sizin becerinize kalmış :smiley:
Ege karavanın sitesinde fotoğrafları bulunan T5'e bir bakmanızı öneririm.

sn orsaalabanda,
teşekkür ederim, bende bu ebatlar için bakınıp duruyorum, aslında nedense vw biraz takıntı sanırım, 2.80x1.65 ebattan daha büyük hacimli ve satın alma rakamıda daha ucuz araçlarda olmalı, ford, reno, gibi, mesela toyota da göz ile bakınca vw ile aynı ebatta gibi vw de tek avantaj yüksek tavan bulma şansı var, ayrıca manevra kabiliyeti içinde çok büyük bir araç olmamalı...

bayram ertesi herkese kolay gelsin...
mali

Teşekkür ederim
Hoşbulduk bundan sonra sık sık görüşeceğiz sanırım başınızı ağrıtacağım
yusuf (yaybek) beni zehirledi
bu ara araç aradığımıda duydunuz herhalde
denk gelirse haberdar ederseniz sevinirim fiat(dukato) veya ford (transit)

Sayın Yaşar Onaran,öncelikle aramıza hoş geldiniz,sefalar getirdiniz.Siz zehirin en kuvvetlisini Yusuf'tan almışınız bir kez. Fakat bilirsiniz en kuvvetli zehirlerin panzehiride yine o zehirlerden yapılır.Sizinde panzehiriniz yine Yusuf olacak.Yapacağınız karavanda size en büyük yardım da,hem yaşadığı tecrübe,hemde yakın dostunuz olması sebebiyle Yusuf'dan gelecek.Bu forumdaki yardımlaşma dürtüsü yüksek olan arkadaşlarımızda boşlukları dolduracaktır merak etmeyin.Hadi bakalım kolay gelsin.... Sevgi ve saygılarımla....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,523
Kaydolan Son Üyemiz
musa kula

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR