Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,032
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 914,138

Etiketler

Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

gezmen' Alıntı:
Dinlenceniz nasıl geçti?.. Umarım herşey yolundadır..

Cavid Sezen
Açılışı Akhisar'da sizin gibi değerli bir abimizle görüşme fırsatı yakalayarak yaptığımız için geri kalanı da çok güzel geçti.
Ama şunu anladım ki;
Eğer herhangi bir yerde cadde kenarına ya da uygun bir ağaç gölgesine çekip içinde konaklayabileceğiniz donanıma sahip bir karavanınız yoksa Türkiye'de karavancılık koca bir yalan.. Yerlerini ben bilmiyor olabilirim. Belki de çok tecrübesizim. Ya da bu kampingleri çok gizli saklı köşelere yapıyorlar ki herkes öğrenip gereksiz kalabalık yaratmasın..
Daha büyük bir karavan alıp tatile çıksaydım çok büyük hayal kırıklığı yaşayarak dönerdim.

Kıssadan hisse:
1.Yukarıda belirttiğim özelliklere sahip bir aracınız yoksa tatilinizin yarısını dalağınız şişmiş vaziyette kamping arayarak geçirebilirsiniz.
2. Araçta klima yoksa ve Temmuz-Ağustos aylarında Ege-Akdeniz seyahatindeyseniz 1. maddeye ilaveten diliniz de dışarı sarkabilir.

orsaalabanda' Alıntı:
Açılışı Akhisar'da sizin gibi değerli bir abimizle görüşme fırsatı yakalayarak yaptığımız için geri kalanı da çok güzel geçti.
Ama şunu anladım ki;
Eğer herhangi bir yerde cadde kenarına ya da uygun bir ağaç gölgesine çekip içinde konaklayabileceğiniz donanıma sahip bir karavanınız yoksa Türkiye'de karavancılık koca bir yalan.. Yerlerini ben bilmiyor olabilirim. Belki de çok tecrübesizim. Ya da bu kampingleri çok gizli saklı köşelere yapıyorlar ki herkes öğrenip gereksiz kalabalık yaratmasın..
Daha büyük bir karavan alıp tatile çıksaydım çok büyük hayal kırıklığı yaşayarak dönerdim.

Kıssadan hisse:
1.Yukarıda belirttiğim özelliklere sahip bir aracınız yoksa tatilinizin yarısını dalağınız şişmiş vaziyette kamping arayarak geçirebilirsiniz.
2. Araçta klima yoksa ve Temmuz-Ağustos aylarında Ege-Akdeniz seyahatindeyseniz 1. maddeye ilaveten diliniz de dışarı sarkabilir.
Dogru tespitler.
Eger varsa kamp yerlerinin durumu cok kotu. Cogu, cadirlar aylarca kalsin diye yapilmis. Karavan aliyor musunz diyince abi bekle bir soriim diyen cocuklarla karsilasiyorsunuz. Biz hayal kirikligina ugradik. Sehirlerde kalabilme avantajimizi kullandik. Karavanlarda bence daha kolay bu durum. Caddelerin birine cekip yemeginizi yapip yiyip uyuyabilirsiniz. mperlerin isi daha zor. Velhasil motokaravani denize girmek icin almak anlamli degil. (Bunun icin cekme karavan daha mantikli) Genelde otellerin arkalarindaki otoparklar kaderiniz oluyor. Onun yerine otelin kendisinde kalmak daha akillica.
Kultur gezileri icin karavan daha islevsel. Veya Avrupa gezileri icin.
Velhasil kamp yeri aramak bu ulkede hata. Maalesef.

yaybek' Alıntı:
Cem hoş geldin umarım seyahatın iyi geçmiştir.
Hoşbulduk Yusuf. Teşekkür ederim. Tatil güzeldi. Bizimkisi klasik yazlık muhabbeti. Aracı kullanarak kısa kaçışlar yapmak istedik ama bir çoğunda da hayal kırıklığı yaşayarak evimize dönmek zorunda kaldık. Hava inanılmaz sıcaktı. Biz büyük sıkıntılar yaşadık bu konuda ama, klimalı olanlar müstesna, büyük ve donanımlı karavanların da sıcaklar karşısında az sıkıntı yaşadığını sanmıyorum :D Devasa bir fön makinası çalışıyordu sanki.

Tatilin genelini levrekleri, sargozları şişe dizmekle geçirdim ;D
Ama sanırım son dalışımda kulaklarıma zarar verdim. Deli gibi ağrıyor ikisi de :-[
[attachment=1]

IMG0081A.jpg

cem hos geldın. ne guzel kucuk kacmaklar derken oldukca ıyı gezıyorsunuz. kıskandıgımı sanma aksıne cok memnun oldum. mını kamperının aılenıze yenı bır heyecan kattıgına ınanıyorum. bu arada akhısara gelıp cavıt hocamlarla gorusebılme ımkanını yakalamıssınız. cavıt beyın cok mutlu oldugunu tahmın edıyorum. burada kıskandım ıste. halbukı ızmır e 100 kılometre cıvarında bır sey kalmıstı gorusebılmeyı cok ısterdım. saglık olsun. ayrıca foruma donmene de sevındım . artık daha heyecanlı olacaktır.
sevgılerımle mehmet.

orsaalabanda' Alıntı:
Ama şunu anladım ki;

Kıssadan hisse:

mebus' Alıntı:
Dogru tespitler.
Eger varsa kamp yerlerinin durumu cok kotu. Cogu, cadirlar aylarca kalsin diye yapilmis. Karavan aliyor musunz diyince abi bekle bir soriim diyen cocuklarla karsilasiyorsunuz. Biz hayal kirikligina ugradik. Sehirlerde kalabilme avantajimizi kullandik. Karavanlarda bence daha kolay bu durum. Caddelerin birine cekip yemeginizi yapip yiyip uyuyabilirsiniz. mperlerin isi daha zor. Velhasil motokaravani denize girmek icin almak anlamli degil. (Bunun icin cekme karavan daha mantikli) Genelde otellerin arkalarindaki otoparklar kaderiniz oluyor. Onun yerine otelin kendisinde kalmak daha akillica.
Kultur gezileri icin karavan daha islevsel. Veya Avrupa gezileri icin.
Velhasil kamp yeri aramak bu ulkede hata. Maalesef.

Merhabalar,

Tatil ve karavanla (mikrocamper, minicamper, camper, motokaravan, çekme..) ilgili düşüncelerinizi ayrı bir başlık açarak yazsanız da burada yitip gitme tehlikesi olmasa diyorum. Burada tartışılmaya başladı bile.. Ne dersiniz arkadaşlar?..

Cavid Sezen

Kulaklara uzuldum. Bilirim agrisini. Gecmis olsun.

orbay74' Alıntı:
cem hos geldın. ne guzel kucuk kacmaklar derken oldukca ıyı gezıyorsunuz. kıskandıgımı sanma aksıne cok memnun oldum. mını kamperının aılenıze yenı bır heyecan kattıgına ınanıyorum. bu arada akhısara gelıp cavıt hocamlarla gorusebılme ımkanını yakalamıssınız. cavıt beyın cok mutlu oldugunu tahmın edıyorum. burada kıskandım ıste. halbukı ızmır e 100 kılometre cıvarında bır sey kalmıstı gorusebılmeyı cok ısterdım. saglık olsun. ayrıca foruma donmene de sevındım . artık daha heyecanlı olacaktır.
sevgılerımle mehmet.
Mehmet abi,
Hoşbulduk. Teşekkür ederim. Görüşebilmeyi ben de çok isterdim. Başta niyetimiz sahilden geze geze Bodrum'a inmekti ama aracımız çok yüklü olduğu için kamp yaparak inmeyi olanaklı kılmadı. İstikamet direk Bodrum olunca programlı bir varış saatimiz vardı. Süre çok kısıtlıydı. İnşallah başka sefere..

mebus' Alıntı:
Kulaklara uzuldum. Bilirim agrisini. Gecmis olsun.
İnsel Bey,
Teşekkür ederim. Sanırım siz de ufak bir rahatsızlık geçirmişsiniz. Size de geçmiş olsun. Neyse ki tatilin sonuna denk geldi. Keyfimizi fazla kaçırmadı.

Cem,
Geçmiş olsun. Gezilerde hastalıklara daha açık hale geliyoruz nedense. Terli terli rüzgar yemek, soğuk içeçekler, hijyenik olmayan duş/wc ortamları, köpüren deniz vb.
Ben mücadeleye devam ediyorum. Geçen yıllarda depolarda beklemiş sulardan duş almak durumunda kalınca kulaklarımda benim de sorun oldu. Neyse ki kalıcı bir hasar oluşmadı, antibiyotiklerle falan idare ettim.Alkovan ve minicamper arasında bir yerde campervan sahibi olarak ben biraz daha şanslıyım. Aracım hem kendi klimalı hem de karavan kısmı.
Temiz bir kamp alanı buldum mu sıcak cdidi bir sorun olmaktan çıkıyor. 220'ye bağımlılık nedeni ile. Aracım hacim olarak alkovanlara oranla daha küçük olduğu için ağaç altına park etmek, dar alanlara sığmak gibi avantajlar da sağlamıyor değil. Semi-integrated aracını yeni almış bir abim, Asos'a inemedim, inersem bir daha çıkamam diye korktum deyince, planlarımı bir daha gözden geçirme ihtiyacı hissettim. Bu konuyu başka bir başlık altında tartışmakta fayda var. İstenenler/araçların sağladıkları optimum düzeyde olmalı diye düşünüyorum.
Oğuz

Oguz Hocam bana, cocuksuzlara karavanda alkovan fazla gibi geliyor. Alkovanli bize gerekli evet. Aksam yatmaya girince karavanin icindeki trafigi tahmin edemezsiniz. Herkes ayakta ve kimi tuvalet sirasi bekliyor, kimi bulasik yikiyor. kimi gece icin sinek kovuculari falan hazirliyor, kimi ayagini mutfak lavabosunda yikamak istedigi icin azar isitiyor. Bildigin gibi degil.
Ama alkovanli olunca her yere giremem diye de bir sey yok. Assostan baska girilmeyecek bir yer de bilmiyorum. Datcadaki toprak yollardan buklere bile girdim. Giriliyor ama oncesinde yuruyup bakmak kontrol etmek gerekiyor.
Yani alkovanlilardaki 2 10 genislik ekstra bir sey. Kalabalik icin gerekli.
Avrupada alkovan uretimi artik yasaklanacakmis diye bir bilgi duyan var mi bu arada?

Arkadaşlar gerçekten yazdıklarınız altın değerinde normalde alkovanlımı olsun,kampırmı olsun diye,yada çekme, çok ciddi düşünmek gerekiyor.Oğuz beyin kendi sitesindeki semi ler için yazdıkları Sayın mebus un alkovanı,mikro kampır deneyiminden sonra artık insan ne isteyeceği konusunda daha bilgili olmaya başladı.Umarım birileri bunları okuyarak karar verir,aslında arkadaşlar sanırım yeni bir bölüm açılmalı alkovan,kampır,mikro kampır,çekme hakkında iyi kötü herşey söylesin ve insanlar daha başında hata yapmasın,mesela ben alkovanla kampır arasında kalsaydım ne güzel üsttede yatma yeri var alkoven derdim ama şimdi bakıyorum bana en uzak karavanmış ve eğer öyle birşeye karar verseydim sonucunu siz düşünün dağ bayır heryere gideyim diye aldığım(yaptığım)karavanla bir yola girmeden o yolu kontrol etmek gerekebiliyor.Parça parça heryerde serpiştirilmiş bilgiler mevcut sanırım bunların toparlanmış halde olması çok daha faydalı.

mayıstosböce' Alıntı:
Arkadaşlar gerçekten yazdıklarınız altın değerinde normalde alkovanlımı olsun,kampırmı olsun diye,yada çekme, çok ciddi düşünmek gerekiyor.Oğuz beyin kendi sitesindeki semi ler için yazdıkları Sayın mebus un alkovanı,mikro kampır deneyiminden sonra artık insan ne isteyeceği konusunda daha bilgili olmaya başladı.Umarım birileri bunları okuyarak karar verir,aslında arkadaşlar sanırım yeni bir bölüm açılmalı alkovan,kampır,mikro kampır,çekme hakkında iyi kötü herşey söylesin ve insanlar daha başında hata yapmasın,mesela ben alkovanla kampır arasında kalsaydım ne güzel üsttede yatma yeri var alkoven derdim ama şimdi bakıyorum bana en uzak karavanmış ve eğer öyle birşeye karar verseydim sonucunu siz düşünün dağ bayır heryere gideyim diye aldığım(yaptığım)karavanla bir yola girmeden o yolu kontrol etmek gerekebiliyor.Parça parça heryerde serpiştirilmiş bilgiler mevcut sanırım bunların toparlanmış halde olması çok daha faydalı.
Mayistos bocegi, bu konuda cok dusunuyorum. Ama hakikaten alkovanli bir karavan cok rahat. Yani tahminimden daha rahat. Heryere de giriyor, sadece tek onemli olan agaclar. Agaca takilmamak kaydiyla. Bu sebeble palamutbukunde ornek verdim. Yurumenin bile zor oldugu yerlere indim. Yani sorun yok. Eger yayla falansa gidilecek yer korkmayin gidin.
Tek dusunmeniz gereken sey yilda 1 ay icin bu kadar buyuk bir karavani elde tutmaya ne gerek var durumu. Eger cocuk varsa ve yilda en az 3 ay yola cikabiliyorsaniz, esinizde sizin gibi merakliysa genisligi 210 integrate vaya alkovan insana iyi gelir. Ozellikle kis gezilerinde aksam ciddi ciddi icinde yasayacaksiniz. Yemek pisecek ve sofra kuracaksiniz. Birisi uyurken siz masa basi islerinizi yapacaksiniz. Camperde zor. Esyalari oraya kaldir buraya koy, yastiklari kaldir, paltolari duzenle kamperde uzun sure yasamak bezdirir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,682
Kayıtlı Üye Sayımız
166,529
Kaydolan Son Üyemiz
Mustafacan Nişancı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR