Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,032
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 914,296
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Cem sağlık olsun,
Oylat kaplıcalarını arkasında çok güzel bir vadi var, tahminen 2 km kadar ileride yukarıda güzel bir şelale var, yağış olmazsa yürümek zevkli olabilir.
İyi geziler
Oğuz

Etiketler

Orayı biliyorum. Çocukluğum oralarda geçti. Hatta şelaleden vadinin yukarısına bile tırmanmıştık. Yıllar oldu gitmeyeli. Çok değişmiş diyorlar. Bakalım nasıl olmuş.

Tek değişen şey daha fazla betondur bence :smiley: Son 2 yıl önce gördüm, toprağın kayacağı besbelli bir alana (ki o yörenin tamamı heyelana açık) yeni otel yapılıyordu.
Oğuz

Tahmin ettiğim yerse çok acırım. Orada tek katlı küçük verandalı apartlar vardı. Çocukluğum orada geçti. Çocukluğuma ait ne varsa hepsinin üstine beton dikildi zaten. Boşta kalanlara da kazık çakıldı :D

Dün Abant'a gittim, karavanlar için ayrılan yerin hala çok kötü olduğunu gördüm. Köylüler hayvanlarını otlatıyordu, kışın olsa tezek derdi olmaz :smiley: Dağınık, bol sinekli ve çok pisti. Elektrik panoları yerinde duruyordu. Gece kalmadım ama kalınırsa karavanlar için ayrılan yerin dışında kalınabilinir (mi?) . Bir de çok kalabalıktı, hafta içi gitmek gerekir galiba.

Biz de Oylat gezimizde çokca hayal kırıklığı yaşadık. Betonlaşmaya teslim olmuş bir cennet parçası. Girişteki mesire yeri yazan yerde kamp - karavan konaklaması mümkün. Günlük araç girişi 5 TL. Kamp için ayrılan yerlerde elektrik panoları mevcut. Çadır + elektrik 10 TL. Ancak çok bakımsız.
Mükemmel bitki örtüsü ve huzur verici doğası şu an için diğer olumsuzlukları maskeliyor. Ama insan yine de keşke... demekten kendini alamıyor.[attachment=1]

oylat 016.jpg

Oylat mağarası mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden. İçeride flaşlı çekim yapmak yasakmış. Doğal oluşumlara zarar veriyormuş. Ama bizi girişte uyaran olmadı. Epey hayıflandım ama madem çektik birkaçını yayınlayalım.
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]

oylat 011.jpg

oylat 012.jpg

oylat 013.jpg

oylat 014.jpg

cem kardesım.
resımlerdekı yerler cok guzel . harıka, ne dıyebılırım.
NOT. kızın cok tatlı.
mehmet.

Gezenbilirn mağara fotoğrafçılığı ile ilgili bölümlerine biraz göz gezdirdim. Mağarada flaş kullanılmaması ya da doğal oluşumlara zarar vermesi gibi bir yazıya rastlamadım. Bugün bizi biraz saf bulup yediler galiba :smiley: ???

Hafta sonu Anatolia Vosvos Derneği'nin düzenlediği "Kazım Koyuncu'yu Anma Gecesi" etkinliğ için fatih çeşmesi, hakuna matata kamp alanın daydık. Aslın da burası Fatih ormanlarında bir piknik alanı ağaclar aldında. Çok güzel bir etkinikti. Büyük keyif aldım. Laz yemekleri yapıldı, horonlar tepildi kısacası bir ünlü düşünürümüzün deyimiyle :smiley:)) fevkaladenin fevkinde idi... İnsel ve Levent dostlarda oradaydı. Sanıyroum AVD den Tayfun Gezenbilirde boyle bir başlık açmıştı, sanırım onun altına fotolar koyacaktır. Ben bu sefer foto çekmedim, sadece 2 günü içeren 1 saatlik bir kamera çekimi yaptım. onuda sizlerle bir kısmını paylaşacağım.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığına yapılan müracaatımız olumlu olarak sonuçlanmıştır.
Gönderen = Erdal Ötügen Tarih = 10 Haziran 2009 Çarşamba - 18:06

Değerli Arkadaşlar,

Sanayi ve Ticaret Bakanlığına, şase araç üzerine motokaravan yapımının durdurulmasının geçerli bir gerekçesi olmadığına ve bu izinin tekrar verilmesine ilişkin UKKF olarak yapıtğımız müracaat olumlu olarak sonuçlanmıştır. Bu konu ile ilgili resmi cevap ekte sunulmuştur.

Bu kararın çıkarılmasında bizlere destek olan Sally karavan üreticisi Sn. Erdal Başoğlu ve Er mühendislik bürosu sahibi Sn. Osman Er'e destek ve yardımları için teşekkür ediyoruz.

Saygılarımızla

UKKF Başkanı

Hayati Kaplan

Arkadaşlar Ulusal kamp karavan ın sitesinde bu bilgiyi okudum,ben yeni gördüm formda da rastlamadım.Kendi adıma Hayati bey e ve arkadaşlarına çok teşekkür ederiz.

Bülent bey,
Daha önce konuyu paylaşmıştık. ( http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=34111.msg318214#msg318214 ) . Konunun bir de görünmeye yüzü var. Her ne kadar şasi araç üzerine motokaravan yapmak teoride mümkünse de TSE onay süreci masraflı ve zahmetli. ( martoy ek XI )
Bilginize
Oğuz

Benim bu yönetmelikten anladığım, seri üretim yapacak olan firmalar gerekli onayı aldıktan sonra aynı standartlarda araçları üretebilme iznine sahip olacaklar. Yoksa yanılıyor muyum? Üretilecek her motokaravan için ayrı ayrı başvuru yapılıp onay alınması mı gerekiyor?

Teşekkürler sayın teos okudum hepsini evet biraz karışıklık var.

Umarım hiç kimse kamera şakası bile olsa böyle bir durumla karşılaşmaz :eek:
http://www.komikler.com/komiktv/saka_filmleri/5:8120/Karavandaki_Deh%C5%9Fet

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,691
Kayıtlı Üye Sayımız
166,537
Kaydolan Son Üyemiz
emrecnblat

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.