buralpdi
yokluk ve çaresizlik adamı mucit yapar
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)
ilk karavan yapacak adaylar bilinç altı olsa gerek yapabilecekleri en büyük karavanı istiyorlar, bu çok doğal bir duygu, bende öyleydim , kullandıkça seyahat ettikçe bende artık karavanın mümkün olduğunca küçük iş gören bir araç olması gerektiğini düşünüyorum, iki kişi veya iki yetişkin bir çocuk için en ideal özgür araç 10m3 civarıdır,
bu yazılanlar yeni başlayacak arkadaşlar için tuhaf gelebilir, onlarda kullandıkça bizler gibi düşünecekdir, fakat insanoğlu büyük karavanı kullanmadan bu kararı vermesi zor
bu yüzden biz fikirlerimizi söyleyelim siz de bir ucundan başlayın karavan hayaline, yanlış tercih yapsanızda dünyanın sonu değil neticede satar doğru olanına yönelirsiniz, en önemlisi yaşayarak doğruyu bulursunuz, karavan kişiye özel bir araçdır ve ihtiyaçlar kişiye göre değişir,
selamlar
melihbozkurt' Alıntı:Burak bey konuda bende kendi dusuncemi soylemek istiyorum. Bence aracin 13-15-17 olmasi tamami ile sizin kullaniminiz iile alakali.
Eger gezilerinizi yurt ici ve yurt disinda sehir odakli yapacaksaniz arac buyudukce sorun buyur. Bu durumda surekli kamp konaklamali geziler yapabilirsiniz.
Bence karavan denilen arac ozgur olmalidir. Kamp yerlerine bagimli kalmamalidir. Gezmek ve tanimak icin gittigim bir sehirde gecenin gec saatlerine kadar oranin insanlarinin neler yaptiklarini gozlemleyebilmeli ve uykum geldigi anda bir ara sokaga park ettigim aracima donup yatip uyuyabilmeliyim. Eger buyuk arac alir kampinglere girmek zorunda kalirsam bu beni kisitlar cunku bir cok kamp yeri yerlesimin disinda geceleri otobus gibi vasitalari bulmak her zaman imkanli degil. Ote yandan benim istedigim arac yeri geldiginde keci gibi daglara yaylarada tirmanabilmeli. 15 ve 17 m3 luk araclar yayla yollarinda sorun yaratabilmekteler. Su anda PSA grubu bir arac alacak ve karavan yapacak olsaydim kesinlikle eski kasa 10m3 leri tercih ederdim. Ne yazikki PSA grubu araclarin 9.5 metrekup yeni kasa olanlari ulkemize gelmiyor. Eski 10m3 lerin yerine cikan bir model. Eger bunlarda Turkiye'de olsa tercihim 9.5m3 yeni kasadan yana olurdu.
Bunlar benim dusuncelerim. Sizede tavsiyem ne tur geziler yapacaginizi onceden belirleyin. Kamping konaklamalimi yoksa ozgurluk mu? Aileniz kac kisi? Bunlarin hepsini gozden gecirerek size en ideal araci bulabilirsiniz.
ilk karavan yapacak adaylar bilinç altı olsa gerek yapabilecekleri en büyük karavanı istiyorlar, bu çok doğal bir duygu, bende öyleydim , kullandıkça seyahat ettikçe bende artık karavanın mümkün olduğunca küçük iş gören bir araç olması gerektiğini düşünüyorum, iki kişi veya iki yetişkin bir çocuk için en ideal özgür araç 10m3 civarıdır,
bu yazılanlar yeni başlayacak arkadaşlar için tuhaf gelebilir, onlarda kullandıkça bizler gibi düşünecekdir, fakat insanoğlu büyük karavanı kullanmadan bu kararı vermesi zor
bu yüzden biz fikirlerimizi söyleyelim siz de bir ucundan başlayın karavan hayaline, yanlış tercih yapsanızda dünyanın sonu değil neticede satar doğru olanına yönelirsiniz, en önemlisi yaşayarak doğruyu bulursunuz, karavan kişiye özel bir araçdır ve ihtiyaçlar kişiye göre değişir,
selamlar