Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,037
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 918,338
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

melihbozkurt' Alıntı:
Burak bey konuda bende kendi dusuncemi soylemek istiyorum. Bence aracin 13-15-17 olmasi tamami ile sizin kullaniminiz iile alakali.

Eger gezilerinizi yurt ici ve yurt disinda sehir odakli yapacaksaniz arac buyudukce sorun buyur. Bu durumda surekli kamp konaklamali geziler yapabilirsiniz.

Bence karavan denilen arac ozgur olmalidir. Kamp yerlerine bagimli kalmamalidir. Gezmek ve tanimak icin gittigim bir sehirde gecenin gec saatlerine kadar oranin insanlarinin neler yaptiklarini gozlemleyebilmeli ve uykum geldigi anda bir ara sokaga park ettigim aracima donup yatip uyuyabilmeliyim. Eger buyuk arac alir kampinglere girmek zorunda kalirsam bu beni kisitlar cunku bir cok kamp yeri yerlesimin disinda geceleri otobus gibi vasitalari bulmak her zaman imkanli degil. Ote yandan benim istedigim arac yeri geldiginde keci gibi daglara yaylarada tirmanabilmeli. 15 ve 17 m3 luk araclar yayla yollarinda sorun yaratabilmekteler. Su anda PSA grubu bir arac alacak ve karavan yapacak olsaydim kesinlikle eski kasa 10m3 leri tercih ederdim. Ne yazikki PSA grubu araclarin 9.5 metrekup yeni kasa olanlari ulkemize gelmiyor. Eski 10m3 lerin yerine cikan bir model. Eger bunlarda Turkiye'de olsa tercihim 9.5m3 yeni kasadan yana olurdu.

Bunlar benim dusuncelerim. Sizede tavsiyem ne tur geziler yapacaginizi onceden belirleyin. Kamping konaklamalimi yoksa ozgurluk mu? Aileniz kac kisi? Bunlarin hepsini gozden gecirerek size en ideal araci bulabilirsiniz.

ilk karavan yapacak adaylar bilinç altı olsa gerek yapabilecekleri en büyük karavanı istiyorlar, bu çok doğal bir duygu, bende öyleydim :smiley:, kullandıkça seyahat ettikçe bende artık karavanın mümkün olduğunca küçük iş gören bir araç olması gerektiğini düşünüyorum, iki kişi veya iki yetişkin bir çocuk için en ideal özgür araç 10m3 civarıdır,
bu yazılanlar yeni başlayacak arkadaşlar için tuhaf gelebilir, onlarda kullandıkça bizler gibi düşünecekdir, fakat insanoğlu büyük karavanı kullanmadan bu kararı vermesi zor
bu yüzden biz fikirlerimizi söyleyelim siz de bir ucundan başlayın karavan hayaline, yanlış tercih yapsanızda dünyanın sonu değil neticede satar doğru olanına yönelirsiniz, en önemlisi yaşayarak doğruyu bulursunuz, karavan kişiye özel bir araçdır ve ihtiyaçlar kişiye göre değişir,
selamlar :smiley:

Etiketler

Yusuf Aybek' Alıntı:
Burak bey arkadaki yatağı tam yapmamızın sebeplerinden bir taneside bagajda hacim kazanmak,benim yatak tam olmasına rağmen keşke 10cm daha yükselseymişim dedim çünkü seyahatte yanımıza aldığımız yedek eşyalar anca sığıyor bizler her işi kendimiz yapalım istediğimizden dışarı bağımlı kalmak istemeyişimizden lazım olacak birçok eşyayı yanımıza alıyoruz,dediğiniz modelde bu biraz zor olacaktır.
Araç seçiminde aynı marka aracın 15 ila 17 m3 arasında ki fark boy değil yüksekliktir psa grubu araçların 17m3 olanı bizim için çok ideal değil ağaçlık alanlarda ciddi sorun olur.
Yusuf Bey evet düşününce bu konuda eşya depolama alanı olarak haklısınız.Ben soğuk havada beş altı kişi karavanda yemek yeme zaman geçirmenin arkada karşılıklı divan olduğunda daha rahat olacağını düşündüğümden ikilemde kaldım.

carpediem69' Alıntı:
Burak Bey ,
2 kişi kullanmayı düşünüyorsanız 13 m3 bir araç işinizi görür kanaatindeyim. 15-17 m3 araçlardan farlı boyunun 50 cm daha kısa olması iç yüksekliği 15 m3 ile aynı. 17 m3 araçta 15 m3'ten yaklaşık 40 cm daha yüksek boyları aynı ancak, her 3 aracında birbirine göre 40 kg civarında daha fazla yük yükleme avantajı var Karavanların yüklü ağırlıkları ile ilgili sıkıntılar gözönünde bulundurulduğunda 13 - 17 m3 araçlar arasındaki 80 kglık fark ciddi önem kazanıyor. Imaj karavanda 13 ve 15 m3 lük araçları yanyana görme fırsatım olmuştu içerisinde bir boy dolabı farkı vardı bu da 2 kişilik kullanım için çok büyük bir kayıp değil gibi gelmişti bana....İmajdan Aydın Bey ile görüşün atölyesinde 2 aracı aynı anda görebileceğiniz bir zamanlama olursa gidip görmenizi tavsiye ederim ....Gönlünüzdeki araca sahip olmanız dileğiyle
Kalın sağlıcakla
Süleyman Bey büyüklük konusunda haklısınız arabayı park etmek bile artık sıkıntı oluyor.Haşmet Bey'in 15 metreküp Ducatosunu Mehmet Beyin atölyesinde gördüğümde çok beğendim ama araç bulmak sıkıntı Türkiyede istediğimizi değil denk geleni yapmak zorunda kalıyor insan.Ama iki büyüklük arasında dediğiniz gibi çok fark yokmuş bir dolap iki kişi için o kadar kayıp sayılmaz.Yorumlarınız için çok teşekkürler.

melihbozkurt' Alıntı:
Burak bey konuda bende kendi dusuncemi soylemek istiyorum. Bence aracin 13-15-17 olmasi tamami ile sizin kullaniminiz iile alakali.

Eger gezilerinizi yurt ici ve yurt disinda sehir odakli yapacaksaniz arac buyudukce sorun buyur. Bu durumda surekli kamp konaklamali geziler yapabilirsiniz.

Bence karavan denilen arac ozgur olmalidir. Kamp yerlerine bagimli kalmamalidir. Gezmek ve tanimak icin gittigim bir sehirde gecenin gec saatlerine kadar oranin insanlarinin neler yaptiklarini gozlemleyebilmeli ve uykum geldigi anda bir ara sokaga park ettigim aracima donup yatip uyuyabilmeliyim. Eger buyuk arac alir kampinglere girmek zorunda kalirsam bu beni kisitlar cunku bir cok kamp yeri yerlesimin disinda geceleri otobus gibi vasitalari bulmak her zaman imkanli degil. Ote yandan benim istedigim arac yeri geldiginde keci gibi daglara yaylarada tirmanabilmeli. 15 ve 17 m3 luk araclar yayla yollarinda sorun yaratabilmekteler. Su anda PSA grubu bir arac alacak ve karavan yapacak olsaydim kesinlikle eski kasa 10m3 leri tercih ederdim. Ne yazikki PSA grubu araclarin 9.5 metrekup yeni kasa olanlari ulkemize gelmiyor. Eski 10m3 lerin yerine cikan bir model. Eger bunlarda Turkiye'de olsa tercihim 9.5m3 yeni kasadan yana olurdu.

Bunlar benim dusuncelerim. Sizede tavsiyem ne tur geziler yapacaginizi onceden belirleyin. Kamping konaklamalimi yoksa ozgurluk mu? Aileniz kac kisi? Bunlarin hepsini gozden gecirerek size en ideal araci bulabilirsiniz.
Ben arkasına motorsiklet de koyacağım.Büyük motorumu küçülteceğim.fikirlerinize aynen katılıyorum.Bence de bir ara sokağa koyup yeri geldiğinde karavanı kalabilmeli.O nedenle Alkovenli şu an düşünmedim.Ama 10 metreküp de biraz küçük geliyor.duş ve tuvalet için.Gerçi yaptığım motorsiklet gezilerinde minicik karavanlarla nerelere gidiyorlardı adamlar.Benim kaygım bu araçların satışının da zor olduğundan yaparken çok iyi karar vermek sonradan pişman olmamak.O nedenle yorumlarınız çok önemli.Teşekkürler.

buralpdi' Alıntı:
ilk karavan yapacak adaylar bilinç altı olsa gerek yapabilecekleri en büyük karavanı istiyorlar, bu çok doğal bir duygu, bende öyleydim :smiley:, kullandıkça seyahat ettikçe bende artık karavanın mümkün olduğunca küçük iş gören bir araç olması gerektiğini düşünüyorum, iki kişi veya iki yetişkin bir çocuk için en ideal özgür araç 10m3 civarıdır,
bu yazılanlar yeni başlayacak arkadaşlar için tuhaf gelebilir, onlarda kullandıkça bizler gibi düşünecekdir, fakat insanoğlu büyük karavanı kullanmadan bu kararı vermesi zor
bu yüzden biz fikirlerimizi söyleyelim siz de bir ucundan başlayın karavan hayaline, yanlış tercih yapsanızda dünyanın sonu değil neticede satar doğru olanına yönelirsiniz, en önemlisi yaşayarak doğruyu bulursunuz, karavan kişiye özel bir araçdır ve ihtiyaçlar kişiye göre değişir,
selamlar :smiley:
Evet Levent Bey ilk etapta insan olacaksa en büyüğü olsun bir daha uzun zaman uğraşmamayım diye düşünüyor.Ama sonradan bunun da sıkıntı olabileceğini görebilir.Ben motorsikletle ilgili artık ne istediğimi biliyor ve uzman olmuş durumdayım.Karavancılıktaki zorluk sıfır tecrübe olması :smiley: Allahtan bu site var da uzun zamandır takip edip bir hayli ön fikir sahibi oldum.Çok selamlar
Burak Yalçın İzmir

58ayhan' Alıntı:
Değerli kardeşim aramıza gelmene az kalmış inşallah gönlüne göre bir karavan yaptırırsın bence sen 15m2 vazgeçme çünkü en idali bu burda sana lazım olan aracın temiz ve kişi lerin nasıl kullandığıdır içinin dizayini için sitemizde çok örnekler var bu arada kotoluklarda çok ama tabiki karavan yapılan yere gittiğiniz zaman kafamız karısıyor çunku orda yapılan karavanlar tabiki göze hoş geliyor ama onları orada ki gibi yaptırmaya kalksak ödeyeceiğimiz parayı görmek lazım ama ben hiç uğraşmayayım derseniz paramda var derseniz Aydın Kestane kardeşimizde mehmet Kökçü kardeşimizde bu işte uzmanlık alanlarını kanıtlamış kışilerdir...biz burdan herkese gereken yardımı yaparız çünkü bizim farkımız Gezenbilir üyesi olmamız burda boş muabet yok çözüm var yardım var ve dostluk var onun içinde aramıza hoş geldiniz..saygılarımla
Çok teşekkürler temennileriniz için.Ben uğraşmak istiyorum ama işim dolayısıyla da uğraşmam da zor karavanın bitmemesinden dolayı kaygım var.Bakalım bir yol bulacağız aracı alalım da:smiley:

Goldwingerr' Alıntı:
Ben arkasına motorsiklet de koyacağım.Büyük motorumu küçülteceğim.fikirlerinize aynen katılıyorum.Bence de bir ara sokağa koyup yeri geldiğinde karavanı kalabilmeli.O nedenle Alkovenli şu an düşünmedim.Ama 10 metreküp de biraz küçük geliyor.duş ve tuvalet için.Gerçi yaptığım motorsiklet gezilerinde minicik karavanlarla nerelere gidiyorlardı adamlar.Benim kaygım bu araçların satışının da zor olduğundan yaparken çok iyi karar vermek sonradan pişman olmamak.O nedenle yorumlarınız çok önemli.Teşekkürler.

Burak bey;

Onemli olan sizin karariniz kucuk yada buyuk siz karar vereceksiniz. Ama 10 m3 araca dus-tuvalet, yatak koltuk, mutfak cok rahatlikla sigiyor. Hatta 4 kisilik oturma alani yerine sofor koltugunun one donmesi ile olusan 3 kisilik otuma yeme icme alanina razi olursaniz, koltuk ve yatagi ayirma imkaniniz bile var. Ama yataklar 70-80 cm arasi ranza seklinde olabilir. Yatak ve koltuk ayni yerde olsun derseniz yani aksam yatak yapar yatarim sabah kalkinca usenmeden koltuk duzenine getiririm derseniz 10 m3 en ferah cozum remio tasarimi. L seklinde mutfak, arka sag kosede tuvalet ve banyo onun onunde karsilikli 4 kisilik oturma grubu seklinde.

Sitede bircok ornek var her kasa tipi icin ama bence en guzeli elinize kagit kalem ve cetveli alip olculu bir sekilde cizerek kendinizin tasarlamanizi tavsiye ederim. Tasarlarken bile akliniza inanilmaz fikirler gelebiliyor.

Melih Bey evet o planları inceledim iki kişi için yeter bence de.Bugün az daha aracı alıyordum direkten döndüm kazıklanmaktan son anda kurtuldum.Arac 2008 model ducato 15 metreküptü ve 48.000 km ydi sözümona,sözümona diyorum yarın otobüse atlayıp aracı almaya gidecektim.Adam galerici burnundan kıl aldırmıyor aracım kusursuz diyor.Sıfır hata diyor.En son bir kez daha aradım akşamüstü saat 18.00 gibi yarın sabah otobüsle geliyorum ama bakın araç sıfır ayarında diye geliyorum ben izmirde avukatım ve bu araçtan karavan yapacağım bir kaç kez böyle sıfır diye gittim kötü sürprizlerle karşılaştım dedim.Adam ne cevap verdi dersiniz???
Beyfendi dedi bu araçlar 10.000 km de bir bakıma girer şanzımanları sökülür o nedenle şanzıman sökülüp takılmıştır.Motor arıza ışığı yanıyor ama önemli değil yıkanınca motoru aracın bu ışık yanar.Aracı bilgisayara sokarsanız da kilometresi artı eksi 3000 km gözükebilir.
İyi ki gidip de saf saf almadım aracı ama moralim çok bozuldu çok heveslenmistim :(

Goldwingerr' Alıntı:
Melih Bey evet o planları inceledim iki kişi için yeter bence de.Bugün az daha aracı alıyordum direkten döndüm kazıklanmaktan son anda kurtuldum.Arac 2008 model ducato 15 metreküptü ve 48.000 km ydi sözümona,sözümona diyorum yarın otobüse atlayıp aracı almaya gidecektim.Adam galerici burnundan kıl aldırmıyor aracım kusursuz diyor.Sıfır hata diyor.En son bir kez daha aradım akşamüstü saat 18.00 gibi yarın sabah otobüsle geliyorum ama bakın araç sıfır ayarında diye geliyorum ben izmirde avukatım ve bu araçtan karavan yapacağım bir kaç kez böyle sıfır diye gittim kötü sürprizlerle karşılaştım dedim.Adam ne cevap verdi dersiniz???
Beyfendi dedi bu araçlar 10.000 km de bir bakıma girer şanzımanları sökülür o nedenle şanzıman sökülüp takılmıştır.Motor arıza ışığı yanıyor ama önemli değil yıkanınca motoru aracın bu ışık yanar.Aracı bilgisayara sokarsanız da kilometresi artı eksi 3000 km gözükebilir.
İyi ki gidip de saf saf almadım aracı ama moralim çok bozuldu çok heveslenmistim :(

Burak bey ,Denizli de mobilya işinde kullanılan araçtanmı bahsediyorsunuz? O araç benimde dikkatimi çekmişti ancak ilana ikinci çıkşı olmasına rağmen satılmadığı için bende kuşkulanmıştım. Alacağınız aracın fiyat pazarlığını yaptıktan sonra mutlaka yetkili serviste ekspertizini yaptırn 150-200 tl gibi bir maliyete patlarbuna mukabil sonrasında olası büyük masraflardan kurtarabilir sizi

carpediem69' Alıntı:
Burak bey ,Denizli de mobilya işinde kullanılan araçtanmı bahsediyorsunuz? O araç benimde dikkatimi çekmişti ancak ilana ikinci çıkşı olmasına rağmen satılmadığı için bende kuşkulanmıştım. Alacağınız aracın fiyat pazarlığını yaptıktan sonra mutlaka yetkili serviste ekspertizini yaptırn 150-200 tl gibi bir maliyete patlarbuna mukabil sonrasında olası büyük masraflardan kurtarabilir sizi
Evet o araç.İstanbul'dan karavan yaptırmak için bir arkadaş daha gitmiş.O da almadan dönmüş.İzmir'de bir araca dediğiniz gibi ekspertiz yaptırdık dün araçta 3.000.-TL masraf çıktı.Ekspertiz kesin şart hem de sanayide dğil Birmot da yapılması lazım çok ciddi yapıyorlar.

Goldwingerr' Alıntı:
Evet o araç.İstanbul'dan karavan yaptırmak için bir arkadaş daha gitmiş.O da almadan dönmüş.İzmir'de bir araca dediğiniz gibi ekspertiz yaptırdık dün araçta 3.000.-TL masraf çıktı.Ekspertiz kesin şart hem de sanayide dğil Birmot da yapılması lazım çok ciddi yapıyorlar.

3 ay önce hızlı bir şekilde edinmeğe heveslendiğim karavan işi sırf uygun bir araç bulma endişesi yüzünden alsammı almasammı ya dönüşmüş durumda. Tabi bu arada araç içini döşeme kısmıda ayrı bir sorun bu işi en iyi yapanlardan biri İmaj Karavan olmakla birlikte ortaya çıkan maliyetler bir kaç yıl daha beklemeyi gerektiriyor. Ege karavan ve Saly de güzel işler yapabilecek potansyele sahipler ancak hep acaba daha iyisi olabilirmiydi endişesi karar vermeyi son derece zorlaştırıyor...Gönlünüzdeki araç ve karavan ulaşmanızı dilerim...

şimdi haber aldım,
Salih Çal ağbimiz babasını çarşamba günü sabaha karşı kaybetmiş, aynı gün defnedilmiş,
Allah günahlarını affetsin mekanı cennet olsun,
Salih ağbi başın sağolsun

Salih Çal kardeşimizin babasına Allah'dan Rahmet, Çal ailesinede baş sağlığı dilerim...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR