Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,037
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 918,342

Etiketler

Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Çok değerli Dostlar bugün saat 17.25 olarak Kardeşimiz Saimi aradım ve en son durumu öğrendim araç tamemen soydurulup profilleride kesilerek kamyonet durumuna getirilmiş Çarşamba günüde İstanbula götürüyormuş orada artık bakacak çaresine yeniden kasa yaptıracak onun içinde Siz Değerli, Dostlara cevap yazamadı onun içinde benden rica ederek önümüzdeki ayın 7sin den sonra yazacakmış.Onun ,için kusura kalmayın cevap yazamadı diye bütün ilgilenlere Saygılarını iletti Hepinizden Allah razı olsun onun anısına bir kaç foto benden...1ci resim Saim kardeşimizin Hymeri ve diğer resimlerde Saim in karavanının önünde ama ne varki şu anki karavan yok sadece kamyonet olark soyulmuş ve şase si var sadece İstanbula götürüp orda daha yeniden kasa alkovanlı olarak yapılacak çünkü ruhsat Hymer yeniden ruhsat çıkarmak lüksü olmayacak birde şu andan ihtibaren onaylanan kg problemi çözüldü sayılır 4150 kg kadar olacak karavanlarımız

IMGP5895.JPG

IMGP5894.JPG

IMGP5891.JPG

Saim Bey, geçmiş olsun. "Mala gelsin, cana gelmesin"...

Cavid Sezen

Saim Bey Geçmiş olsun..Allah hepimizi korusun

Saim Bey

Geçmiş olsun . Karavanınızın yeni haline kavuşmanızı dilerim.

Hüseyin Işıl

İnsanların zaaflarından / zayıflıklarından faydalanmayı ne kadar çok sevdiğimize güzel bir örnek..21-22-23 / Aralık tarihlerinde Şirince'de 3 günlük camper kira bedeli 2500 TL....Arz / Talep dengesinden nemalanmaya çalışmaya güzel bir örnek......

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-kiralik-karavan-sirince-107830416/detay

carpediem69' Alıntı:
İnsanların zaaflarından / zayıflıklarından faydalanmayı ne kadar çok sevdiğimize güzel bir örnek..21-22-23 / Aralık tarihlerinde Şirince'de 3 günlük camper kira bedeli 2500 TL....Arz / Talep dengesinden nemalanmaya çalışmaya güzel bir örnek......

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-kiralik-karavan-sirince-107830416/detay

Maya takvimi sonu geliyor,kim parayı ne yapacak,acaba!

Uzun zamandır forumları takip ediyorum.İzmir deyim ve önümüzdeki hafta 15 veya 17 metreküplük 2008 model Ducato alacağım fakat araç alım konusunda biraz kararsız kaldım iki kişi karavanı kullanacağım aracın 15 veya 17 metreküp olmasının çok bir avantajı olur mu daha doğrusu 17 lik olmasının.boyum 1.70 olduğundan yanlamasına yatak olabilir fakat incelediğim yabancı sitelerde arka kısmına karşılıklı iki divan koyup bunu yatak yapmışlar.İkinci el karavanların tartışıldığı forumda neden bu şekilde hiç camper imalatı yok dendiğinde yatağın hazır olmasının daha rahat olacağını belirtti bazı arkadaşlar.İleride pişman olmamak için tecrübelerinizi bekliyorum.baktığım araçlar çok mu büyük veya düşündüğüm divan sistemi kullanışsız mı olur?teşekkürler
İzmir den Burak Yalçın

Burak bey arkadaki yatağı tam yapmamızın sebeplerinden bir taneside bagajda hacim kazanmak,benim yatak tam olmasına rağmen keşke 10cm daha yükselseymişim dedim çünkü seyahatte yanımıza aldığımız yedek eşyalar anca sığıyor bizler her işi kendimiz yapalım istediğimizden dışarı bağımlı kalmak istemeyişimizden lazım olacak birçok eşyayı yanımıza alıyoruz,dediğiniz modelde bu biraz zor olacaktır.
Araç seçiminde aynı marka aracın 15 ila 17 m3 arasında ki fark boy değil yüksekliktir psa grubu araçların 17m3 olanı bizim için çok ideal değil ağaçlık alanlarda ciddi sorun olur.

Goldwingerr' Alıntı:
Uzun zamandır forumları takip ediyorum.İzmir deyim ve önümüzdeki hafta 15 veya 17 metreküplük 2008 model Ducato alacağım fakat araç alım konusunda biraz kararsız kaldım iki kişi karavanı kullanacağım aracın 15 veya 17 metreküp olmasının çok bir avantajı olur mu daha doğrusu 17 lik olmasının.boyum 1.70 olduğundan yanlamasına yatak olabilir fakat incelediğim yabancı sitelerde arka kısmına karşılıklı iki divan koyup bunu yatak yapmışlar.İkinci el karavanların tartışıldığı forumda neden bu şekilde hiç camper imalatı yok dendiğinde yatağın hazır olmasının daha rahat olacağını belirtti bazı arkadaşlar.İleride pişman olmamak için tecrübelerinizi bekliyorum.baktığım araçlar çok mu büyük veya düşündüğüm divan sistemi kullanışsız mı olur?teşekkürler
İzmir den Burak Yalçın

Burak Bey ,
2 kişi kullanmayı düşünüyorsanız 13 m3 bir araç işinizi görür kanaatindeyim. 15-17 m3 araçlardan farlı boyunun 50 cm daha kısa olması iç yüksekliği 15 m3 ile aynı. 17 m3 araçta 15 m3'ten yaklaşık 40 cm daha yüksek boyları aynı ancak, her 3 aracında birbirine göre 40 kg civarında daha fazla yük yükleme avantajı var Karavanların yüklü ağırlıkları ile ilgili sıkıntılar gözönünde bulundurulduğunda 13 - 17 m3 araçlar arasındaki 80 kglık fark ciddi önem kazanıyor. Imaj karavanda 13 ve 15 m3 lük araçları yanyana görme fırsatım olmuştu içerisinde bir boy dolabı farkı vardı bu da 2 kişilik kullanım için çok büyük bir kayıp değil gibi gelmişti bana....İmajdan Aydın Bey ile görüşün atölyesinde 2 aracı aynı anda görebileceğiniz bir zamanlama olursa gidip görmenizi tavsiye ederim ....Gönlünüzdeki araca sahip olmanız dileğiyle
Kalın sağlıcakla

Değerli kardeşim aramıza gelmene az kalmış inşallah gönlüne göre bir karavan yaptırırsın bence sen 15m2 vazgeçme çünkü en idali bu burda sana lazım olan aracın temiz ve kişi lerin nasıl kullandığıdır içinin dizayini için sitemizde çok örnekler var bu arada kotoluklarda çok ama tabiki karavan yapılan yere gittiğiniz zaman kafamız karısıyor çunku orda yapılan karavanlar tabiki göze hoş geliyor ama onları orada ki gibi yaptırmaya kalksak ödeyeceiğimiz parayı görmek lazım ama ben hiç uğraşmayayım derseniz paramda var derseniz Aydın Kestane kardeşimizde mehmet Kökçü kardeşimizde bu işte uzmanlık alanlarını kanıtlamış kışilerdir...biz burdan herkese gereken yardımı yaparız çünkü bizim farkımız Gezenbilir üyesi olmamız burda boş muabet yok çözüm var yardım var ve dostluk var onun içinde aramıza hoş geldiniz..saygılarımla

Burak bey konuda bende kendi dusuncemi soylemek istiyorum. Bence aracin 13-15-17 olmasi tamami ile sizin kullaniminiz iile alakali.

Eger gezilerinizi yurt ici ve yurt disinda sehir odakli yapacaksaniz arac buyudukce sorun buyur. Bu durumda surekli kamp konaklamali geziler yapabilirsiniz.

Bence karavan denilen arac ozgur olmalidir. Kamp yerlerine bagimli kalmamalidir. Gezmek ve tanimak icin gittigim bir sehirde gecenin gec saatlerine kadar oranin insanlarinin neler yaptiklarini gozlemleyebilmeli ve uykum geldigi anda bir ara sokaga park ettigim aracima donup yatip uyuyabilmeliyim. Eger buyuk arac alir kampinglere girmek zorunda kalirsam bu beni kisitlar cunku bir cok kamp yeri yerlesimin disinda geceleri otobus gibi vasitalari bulmak her zaman imkanli degil. Ote yandan benim istedigim arac yeri geldiginde keci gibi daglara yaylarada tirmanabilmeli. 15 ve 17 m3 luk araclar yayla yollarinda sorun yaratabilmekteler. Su anda PSA grubu bir arac alacak ve karavan yapacak olsaydim kesinlikle eski kasa 10m3 leri tercih ederdim. Ne yazikki PSA grubu araclarin 9.5 metrekup yeni kasa olanlari ulkemize gelmiyor. Eski 10m3 lerin yerine cikan bir model. Eger bunlarda Turkiye'de olsa tercihim 9.5m3 yeni kasadan yana olurdu.

Bunlar benim dusuncelerim. Sizede tavsiyem ne tur geziler yapacaginizi onceden belirleyin. Kamping konaklamalimi yoksa ozgurluk mu? Aileniz kac kisi? Bunlarin hepsini gozden gecirerek size en ideal araci bulabilirsiniz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR