Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,037
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 919,548
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Hüseyin Ağabey, ben ispirtolu ocak dönemine pek yetişemedim. Ben bildim bileli 12 kg tüp ve piknik tüpleri vardı. Ama bizim evde de kullanılmayan bir ispirtolu ocak vardı. Bir dönemler Türkiye'de LPG tüp sıkıntısı olmuştu. Çocukluğumda 12 saat tüp kuyruğunda beklediğimi hatırlarım. O dönemlerde tüp bulamadığımız zaman annemin ispirtolu ocak kullandığını hatırlarım. O iğneli aparatı, annemin ocağın yanındaki bir çubukla ocağı pompaladığını, ocağın büyük bir gürültü ile yandığını hatırlarım. Sanırım annem o ocağı attı. Keşke atmasaydı. ne güzel antika bir aksesuar olurdu. Hatta kamplarda kamp ocağı olarak bile kullanılırdı.

Etiketler

aslanahmet' Alıntı:
Bravo bildiniz. Demek ki yıllar Şener Şen'in tipini değiştirmemiş :smiley:

Hüseyin Ağabey, aydınlatıcı bilgi için teşekkürler. Eskilerin "bakraç" dedikleri büyük ihtimalle bakırdan yapılma kalay kaplı, üsten saplı tencereyi de dikkat ettiniz mi? Beni çocukluğuma götürdü. Eskiden sütleri bunda kaynatıp, yoğurt mayalarlardı. Hemen hemen her evde vardı.

O bakraçlardan günümüze kadar gelebilen bir tanesi içine yerleştirdiğim kurutulmuş çiçeklerle salonumun bir köşesinden baktı durdu yıllarca..Nasıl bilmem ..

aslanahmet' Alıntı:
Hüseyin Ağabey, ben ispirtolu ocak dönemine pek yetişemedim. Ben bildim bileli 12 kg tüp ve piknik tüpleri vardı. Ama bizim evde de kullanılmayan bir ispirtolu ocak vardı. Bir dönemler Türkiye'de LPG tüp sıkıntısı olmuştu. Çocukluğumda 12 saat tüp kuyruğunda beklediğimi hatırlarım. O dönemlerde tüp bulamadığımız zaman annemin ispirtolu ocak kullandığını hatırlarım. O iğneli aparatı, annemin ocağın yanındaki bir çubukla ocağı pompaladığını, ocağın büyük bir gürültü ile yandığını hatırlarım. Sanırım annem o ocağı attı. Keşke atmasaydı. ne güzel antika bir aksesuar olurdu. Hatta kamplarda kamp ocağı olarak bile kullanılırdı.

Senin çocukluğun Demirel'li günlere denk geliyor yanılmıyorsam.Belki Sana yağı kuyruğuna ya da ne bileyim Samsun/Maltepe kuyruğuna bile girmişsindir o 70 sent'e muhtaç bırakılan günlerde... :-[
Şimdi o ocağın bende benzinlisi var.Coleman marka.

Ekli dosyalar

• Coleman Benzin Oca??.jpg
    Coleman Benzin Oca??.jpg
    10 KB · Görüntüleme: 367

Son bir fotoğraf daha :smiley:

Bisikletin arkasındaki hatunu herkes tanımıştır herhalde. Yılların eskitemediği sanatçı. Bakalım bisikleti kullanan adamı tanıyabilecekmisiniz?

foto003.jpg

Kuşburnu marmelatı yapmak için uygun zaman. Yapımı bir hayli zor olmasına karşın, yapmaya değer mi, bence değer... ::smiley:
Çay olarak da tüketilebiliyor.

Yarasın!.. :smiley:

Cavid Sezen

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR