Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,037
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 919,597
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

arkadaşlar merhaba;

burası karavan bölümü serbest muhabbet köşesi ama off road jeep bölümüne yazdım kimse cevap vermedi , gene ne varsa karavancılarda vardır deyip burayada yazıyorum .

yardıma ihtiyacım var.

evde karavan harici 2. araç olarak kullanmak amacıyla eşiminde çok istemesiyle bir 2005 JEEP CHEROKEE LİBERTY RENEGADE 2.8 CRD almayı düşünüyoruz.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-2005-jeep-cherokee-liberty-renegade-2-8-crd-95742046/detay

malum sitede gördüğümüz bu aracı dış görsel olarak çok beyendik.dodiklerinin plastik renkli olması,kumaş koltuklu olması(deri değil),rengi ,dizel ve otomatik olması ,tavandaki lambalar falan çok hoşumuza gitti.lakin arabada pert kaydı varmış. bu araç alınırmı sizce.

forumdaki bir ustanın açtığı konudaki araca çok benzettim ama ustaya ulaşamadım.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=84545.msg1172676#msg1172676

ne dersiniz ? fikirlerinize ihtiyacımız var.

foto?raf (1).PNG

Etiketler

Nevzat hocam,
mesajınızı yeni gördüm.

Ne amaçla 4*4 almak istediginiz açıklamamışsınız ama ;
bence pert olmuş bir aracı almak baştan riskleri kabullenmek demektir.Neden pert araç alıyırsunuz ? ucuz diyemi? çok begendiginiz iyi bir araç diyemi ? ....

35.500 tl iyi para..O fiyata alınacak çook araç bulunur.İsterseniz özelden de görüşebiliriz.Bence alınmaz.......

hocam , telefon yanımda değil burdan yazayım umarım sakıncası olmaz.

Eşim jeep seviyor. bir hafta öncesine kadar 1995 ZJ grand cherroke miz vardı , çok eski olduğu için ben sattım hala ilanı duruyor malum sitede::smiley:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-beyaz-at-satilik-63771958/detay/

Yani tamamen şehir içinde kullanmak belki bende arasıra Uludağa karlı yolda çıkarken yada ne bileyim karavanla gidemeyeceğimiz bir dere kenarına falan giderken biraz rahat olsun diye.Yoksa off road gibi bir amacımız asla yok.Bu arabanın tipini çok sevdik:smiley: Bu pert olayınıda anlamıyorum yani trafiğe çıkamayacak kadar hasar görmüş araçlara ''pert'' deniyor ,e o zaman bu arabanın burda ne işi var? bazı sigortacılar düzelebilecek hasarlarada maddi nedenlerden pert kaydı veriyorlarmış acaba bu araçta onlardan mı? hani hafif hasar ama parçalar pahalı araba ucuz.

Neyse İsmail hocam bize kullanım tarzımıza uygun (daha çok şehir içi) otomatik dizel ve güzel bir jeep ne önerirsiniz. fiyat bu aralarda olsa ( 30-35 bandı) iyi olur benim için:smiley:

Nevzat hocam isteginiz az çok anladım..

seçenek çok.Ama tipini sevmek ve verilecek para ve karar size ait.,,

1-Suzuki vitara 2004-2005 model fiyatlar 20-25.000 tl arasıdır.Çok yaygındır..ekonomiktir.alım satımı kolaydır.
2-Opel frontera.1997-2000 model aralıkta dizel seçenek 16-20.000 tl arasıdır.Bildigimiz opel motorları..
3-Toyota prado 1999-2004 model arası 40-50.000 tl arasıdır.saglam altyapı araçlar.
4-Toyota raw4 2000-2004 model arası 26.000-35.000 tl arası .
5-subaru forrester..2000-2005 model arası 20.000-32.000 tl arası
v.s

güngör' Alıntı:
Ertan bey merhaba,

alıntı yaptığım yazınızda yönetime yöneltiğiniz beklentinize cevap yazmak istedim.

Yönetimin öncelikli işlevi forum düzeninin sağlanmasıdır, özellikle spam mesajlar olmak üzere yapılması gereken alan temizliği
öncelik arz eden sorunlar bunun yanında özelden yazan üyelerimizin talep ve beklentilerine yetişebilmek ve tabiki mesajları
okuyup geri dönüş yapabilmek ayrıca bizlerde paylaşımları okurken keyifli zaman geçirebilmek çabasındayız.

2012 yılının son döneminde yapılacak etkinlikler, yarışma organizasyonları gibi konularda yönetim sayfalarında yaptığımız faaliyet
içersindeyken sadece siz değil tüm arkadaşlarımız için geçerli bazı beklentileri kaçırmış olabiliyoruz bu anlamda tüm arkadaşlarımızın gönlünü almak gerekecek sanırım.

Gezi yazınıza gelince konuyu açtığınızda karavanınızı iyi günlerde kullanın mesajımı okudunuz sanırım halende aynı temennideyim
ancak geziniz boyunca bitmeyen sitemleriniz ve herkesden beklediğiniz ilgi ve klişelerden arınmış çağdaş insan profilini öncelikle
sizinde ortaya koyabiliyor olmanız gerekmekte.

Müslümanların kutsal ayı ramazanda kimsenin mecbur olmadığı oruç tutma ibadetinde elbet sizlerde hür ve özgürsünüz ancak
bu ibadetini yerine getiren arkadaşlarımıza saygıda bizleri birbirimize daha çok yaklaştırıp onurlandırmanın diğer yöntemi olacağı
düşüncesindeyim. Zira birbirimizi onurlandırma salt tebrik mesajı yada teşekkür et butonuna basmaktan ibaret olmamalıdır.

Kendimden bir örnek vermek isterim, çocukluk ve gençlik yıllarımın geçtiği İst.Şişlide her dine mensup insanın yaşadığı mahallemizde bizim bayramlarımızda Rum ve Ermeni komşularımızada el öpmeye giderdik, onlarda kendi bayramlarında bize
paskalya çöreği ve boyalı yumurta gönderir büyüklerimizde mutlaka iade-i ziyarette bulunurlardı.

Sizi eleştirmiyorum neden diyede sormuyorum ancak sizin şahsınızda tüm arkadaşlarımın dikkatine sunuyorum. Kaybettiğimiz
milli ve manevi değerlerimizin yerine ne koyduk ne yapıyoruz.
Din,Dil ve Irka dayalı eylemlerin bir parçası olarakmı yaşayacağız yoksa Hür ve Demokrat bireyler olarak özgürlüğümüzün başkasının özgürlük alanın başladığı alanda son bulduğunun bilincinde olarak ortam paydamızın karavan ve bunun bize sunduğu dostluk ve paylaşımın saygıdeğer bireyleri olmayamı çabalayacağız.

Yakın tarihte olmasını arzuladığımız buluşmamızda sizleri ve tüm dostlarımızı birarada görebilmek,sohbet edip sorun olduğunu
sandığımız birçok konunun aslında suni gündemden başka birşey olmadığının ispatı içinde vesile olacağından eminim.

Sevgi ve Selamlar.

Sayın Moderatör Levent bey,
Kendimi savunma anlamında hiç bir söz söylemeyeceğim.Çoğunlukla katıldığım,bazılarına ise katılamadığım açıklamanız için ilk önce teşekkür ediyorum size.
Sadece bir açıklama yapmanın gerekliliğini hissettiğim için şunu söyliyebilirimki ben şekil müslümanlığına karşıyım.Benim bu durumumumu anlıyacak arkadaşların olabileceğini düşünüyorum.Anlamazlarsa da canları sağolsun :smiley:
Herkesin dürüstlük anlayışı farklı olabilir,benim dürüstlük anlayışım böyle ne yapalım?
Selamlarımla.

nevzat' Alıntı:
arkadaşlar merhaba;

burası karavan bölümü serbest muhabbet köşesi ama off road jeep bölümüne yazdım kimse cevap vermedi , gene ne varsa karavancılarda vardır deyip burayada yazıyorum .

yardıma ihtiyacım var.

evde karavan harici 2. araç olarak kullanmak amacıyla eşiminde çok istemesiyle bir 2005 JEEP CHEROKEE LİBERTY RENEGADE 2.8 CRD almayı düşünüyoruz.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-2005-jeep-cherokee-liberty-renegade-2-8-crd-95742046/detay

malum sitede gördüğümüz bu aracı dış görsel olarak çok beyendik.dodiklerinin plastik renkli olması,kumaş koltuklu olması(deri değil),rengi ,dizel ve otomatik olması ,tavandaki lambalar falan çok hoşumuza gitti.lakin arabada pert kaydı varmış. bu araç alınırmı sizce.

forumdaki bir ustanın açtığı konudaki araca çok benzettim ama ustaya ulaşamadım.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=84545.msg1172676#msg1172676

ne dersiniz ? fikirlerinize ihtiyacımız var.

Nevzat bey

Pert kayitli arac alinir fakat niye pert kaydi oldugunu anlamak gerekli. Ozellikle kaza sonrasinda cekilmis fotograflari varsa bakmak iyi olabilir. Artik sigorta sirketleri hava yastigi acilinca pert sayip aracin parasini oduyor. Bu yuzden piyasa cok alavere donuyor. Diyelim kaza yaptiniz ama cok bir sey yok. Hava yastigi bile acilmadi ama siz kazali araci yaptirmak ve sonrasinda satarken zorlanmak istemiyorsunuz. Isin kolayi hemen bir tamirci cagriliyor. Aracin patlamayan hava yastigi patlatiliyor ve aracinizda hicbir onemli hasar yokken pert olmus oluyor. Sigorta sirketi size parayi oduyor. Araci sizden aliyor yok pahasina tamirciye satiyor. Tamirci ufak hasarli olan araci tamir edip yuksek karla satiyor. Herkes mutlu sistemde. Olay bu kadar basit. Bu TRAMER mesaj sistemi cikmadan once bunlar cok olmus ve biz farkina varmamisiz.

Kayinpederimin opel corsa marka bir araci vardi. Satmaya goturduler. Opel yetkili servisi araca muayene yapti ve onde kucuk bir gocuk olmus tamir gormus aliriz dediler. Sonra tramer'e mesaj atmislar aracin pert kaydi varmis, almaktan vazgectiler. Bizde tramerden ogrendik. Aracin buyuk bir kazasi hasari yoktu. Onceki sahibi onden hafif vurmus. Yine hava yastigini patlatip araci pert gibi gostermisler. Yukarda belirttigim gibi yetkili servis bilgisayarli muayenede bile anlayamadi. Kayin pederin icine sinmedi 18 bin lik araci 12 bine satti. Alan arkadas bilerek aldi, yetkili servise muayeneye soktu aracta birsey olmadigini sirf tramer kaydindan dolayi araci kendilerinin (servis) almadigini belirttiler. Alici kendinin binici oldugunu ve satmak icin almadigini soyleyip araci 6 bin ucuza almis oldu.

Eger belirttiginiz aracda bu gibi bir olaydan gecmisse ve sizde yillarca binerim satmam diyorsaniz bence alinir. Ornegin 10 sene sonra bu arac zaten 17 yasinda olacak ve pertlisi ile pertsizi arasinda fiyat farki neredeyse kalmayacak.

Fakat arac cok ciddi bir kaza gecirmisse isler degisir. En bastan dedigim gibi niye pert kaydi oldugu arastirilmali.

güngör' Alıntı:
ancak geziniz boyunca bitmeyen sitemleriniz ve herkesden beklediğiniz ilgi ve klişelerden arınmış çağdaş insan profilini öncelikle
sizinde ortaya koyabiliyor olmanız gerekmekte.
dalyan' Alıntı:
Bakın benim bu kelimelerimden,benim gezilerime gerekli ilgi az oldu ben bundan şikayetçiyim anlamında bir anlam çıkarılmasın lütfen.Çıkaran olursada onun kendi basit düşüncesidir,beni bağlamaz.

Sayın İsmail hocam ve Melih hocam; açıklamalarınız ve ilginiz için teşekkürler.Aracı almamaya karar verdik nedeniyse forumdan bir arkadaşın patronunun eşinin kullandığı bir arac varmış hemen hemen aynısı.sadece dodikleri kasa renginde ,deri koltuklu (nedense bu deri koltuk olayına hiç ısınamadım sevmiyorum ama)ve ön panjur biraz farklı sanırım bu liberty tipi bizim baktığımız renegate idi.neyse büyük fark yok gibi. motorları aynı

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-2004-2-8-crd-otomatik-full-full-95566798/pasif-ilan/

bu araca bakacağız.ama İsmail hocamın söylediği suzukilerede bakmakta yarar var tabi.

not: forumun bu kısmını ''satılık vasıta sitelerinde gördüğümüz jeep leri tartışalım'' konusuna çevirdiğim için yönetimden özür diliyorum.

dalyan' Alıntı:
Sayın Moderatör Levent bey,
Kendimi savunma anlamında hiç bir söz söylemeyeceğim.Çoğunlukla katıldığım,bazılarına ise katılamadığım açıklamanız için ilk önce teşekkür ediyorum size.
Sadece bir açıklama yapmanın gerekliliğini hissettiğim için şunu söyliyebilirimki ben şekil müslümanlığına karşıyım.Benim bu durumumumu anlıyacak arkadaşların olabileceğini düşünüyorum.Anlamazlarsa da canları sağolsun :smiley:
Herkesin dürüstlük anlayışı farklı olabilir,benim dürüstlük anlayışım böyle ne yapalım?
Selamlarımla.

Dalyan hocam; ben forumun aktif bir paylaşımcısı olarak sizi sıradışı,protest yani alışılmışın dışında bir kişiliğinizi seviyor ve yazılarınızı ilgiyle takip ediyorum.Özür dileyerek size bir tavsiyede bulunmak istiyorum haddim olmayarak.Burası sanal ortam sonuçta siz nasıl bazı paylaşımcıları yanlış anlayabiliyorsanız onlarında sizi yanlış anlıyor olması kuvetle muhtemel.İnanın bir etkinliğe katılır ve canlı olarak yüzyüze sohbet etmek durumunda kalırsanız birçoğunun ne kadar şeker insanlar olduklarını göreceksiniz.

nevzat' Alıntı:
Dalyan hocam; ben forumun aktif bir paylaşımcısı olarak sizi sıradışı,protest yani alışılmışın dışında bir kişiliğinizi seviyor ve yazılarınızı ilgiyle takip ediyorum.Özür dileyerek size bir tavsiyede bulunmak istiyorum haddim olmayarak.Burası sanal ortam sonuçta siz nasıl bazı paylaşımcıları yanlış anlayabiliyorsanız onlarında sizi yanlış anlıyor olması kuvetle muhtemel.İnanın bir etkinliğe katılır ve canlı olarak yüzyüze sohbet etmek durumunda kalırsanız birçoğunun ne kadar şeker insanlar olduklarını göreceksiniz.

Nevzat bey,öncelikle sizden özür dilerim online durumundayken geç cevap yazdığım için,yemekteydim :smiley:

Özür dilemek,haddi aşmak,bu kelimeler son derece gereksiz. :smiley:

Öncelikle sizin ile ilgili,(sanırım artık anı oldu)
Yurtdışı seyahatiniz esnasında hatırlarsanız "bu kampı beğenmedim,yetersizdi"yada ona benzer bir iletinizin üzerine ben size,etrafta göze batacak bir şey yok,yoksa siz Avrupa'ya gidipte,oralardaki temizliğe alışıncamı sizin gözünüze bu durum battı diye ileti göndermiştim.

Siz ise,büyük bir olgunlukla,hiç kıvırmadan mertçe "evet buralardaki standartlar çıtayı yükseltiyor o nedenle tuvaletleri beğenmedim(yada ona benzer)diyerekten cevap yazdığınız andan itibaren benim hem saygımı hemde mertliğiniz ve açık sözlülüğünüz neticesinde sevgimi kazandınız,çünkü kompleks yapnadan açıkca itiraf etmiştiniz.Neyse..

Şimdi gelelim meseleye,mesela Mayıstosböce arkadaşımızın iletisini dikkat ettinizmi hiç?

Beni muhatap aldığı için ben ettim,sizin etmemeniz gayet normal bir durum.Arkadaşın kurduğu cümlelere bakarmısınız?

"Burada acaba kaç arkadaş sizinle aynı fikri paylaşıyor"diye soruyor hocamıza.Yani açıkca kendi fikrini değilde başkalarının arkasına sığınarak fikir beyan ediyor.Bu ne kadar samimiyettir,diye sorarlar adama.Neyse..

Pek değerli Nevzat bey,bende biliyorum sizinde dikkat çektiğiniz gibi,sanal ortamlarda yanlış anlamalar olabiliyor.Benim sanal tecrüben sadece Sahibinden.com,Gezenbilir.com ve seneler önce Canım nette İslam kanalında İslamop(yönetici) olarak bulunmuştum.İslam dinini en az buradakiler kadar iyi bilirim.Neyse..

Daha önceki gezi sayfamda da yazmıştım."Ümidim,zamanla o arkadaşlarla da bir gün aynı dili konuşmamdır"diye.Hala da o ümidimi muhafaza ediyorum.

Saygı ve sevgilerimle

Ben Ertan beyi tanıyorum. En azından bu forumdaki arkadaşlardan daha da çok..,Temiz bir kalbi var..Artniyetsiz..

İnanın yakından tanıyınca,tanışınca hem Ertan beyi .. hemde Ertan beyin diger arkadaşları tanımasının bu tartışmalara birdenbire

son verilecegini çok iyi biliyorum..Çok kişi ile aynı düşünüyor..ama tavrını saklamıyor..Benim 10 yıl önceki halim gibi.. :smiley:

Ekim ayı içerisinde yapılması düşünülen ilk kamplı etkinlikte mutlaka bir araya gelmeli diyorum..

Canım,İsmail abim.

Beni utandırdın,mahçup ettin,seni seviyorum abim :smiley:

İnşallah abi,ilk kampta bir araya gelelim.

Selam ve hürmetlerimle.

"Burada acaba kaç arkadaş sizinle aynı fikri paylaşıyor"diye soruyor hocamıza.Yani açıkca kendi fikrini değilde başkalarının arkasına sığınarak fikir beyan ediyor.Bu ne kadar samimiyettir,diye sorarlar adama.Neyse..

Yazınızı şimdi gördüm,ilk önce daha sonra yazacağım az sonra çıkmam gerekiyor ,Seyfettin hocam bir cümlenize mi genel olarak hepsine mi katıldığını tam anlamadım ama sizinle aynı fikirde kaç arkadaşımız var bunu merak ediyorum art niyetsiz bir şekilde.

Bence ilk önce benim yazımı beklemeliydiniz bu kadar kaba davranışa belki gerek kalmazdı.

Şimdi Ertan bey siz yazınıza başladığınızda'' benim gezime ilgi gösterilmediği için yazdığımı düşünmeyin'' dediniz bende öyle düşündüm,peki siz benim kimler aynı fikirde soruma sonunda ki '' art niyetsiz '' uyarısını yazdığım halde niye aynı samimiyetle yaklaşmadınız.Bir tek sizmi mertsiniz bir tek siz mi dürüstsünüz bir tek siz mi haklısınız,bir tek siz mi adamsınız.
Ben yazınızı gördüğümde kimse cevap yazmadığı için nezaketen yazınızı gördüğümü anlamanız adına yazma ihtiyacı hissettim,vaktim olmadığı içinde çok kısa geçtim ve gerçekten sizin dediğiniz gibi bir görüntümüz var mı,böyle mi olduk düşüncesiyle de kimler aynı fikir de diye sordum sonuna da samimi bir şekilde ''art niyetsiz ''dedim.Ama görüyorum ki siz yazdığınızda mert dürüst onurlu erdemli olan kelimeler başkaları yazdığın da aynı değerleri taşımıyor sizin için.Bakın Ertan bey sizin bana az önce kurduğunuz cümleleri bu yaşıma kadar kimse kurmadığı gibi kimse ima da etmedi söylediğiniz kelimelerin ağırlığını ve nereye gittiğini iyi tartın.

Bundan sonra ben sizinle ilgili hayatım boyunca bir kelime dahi konuşmayacam ama lütfen sizde benimle ilgili konuşmayın.Bu son cümlelerimden dolayı sizinde bana son cümle söyleme hakkınız var ama ikinciye yok bilginize.

mayıstosböce' Alıntı:

Yazınızı şimdi gördüm,ilk önce daha sonra yazacağım az sonra çıkmam gerekiyor ,Seyfettin hocam bir cümlenize mi genel olarak hepsine mi katıldığını tam anlamadım ama sizinle aynı fikirde kaç arkadaşımız var bunu merak ediyorum art niyetsiz bir şekilde.

Bence ilk önce benim yazımı beklemeliydiniz bu kadar kaba davranışa belki gerek kalmazdı.

Şimdi Ertan bey siz yazınıza başladığınızda'' benim gezime ilgi gösterilmediği için yazdığımı düşünmeyin'' dediniz bende öyle düşündüm,peki siz benim kimler aynı fikirde soruma sonunda ki '' art niyetsiz '' uyarısını yazdığım halde niye aynı samimiyetle yaklaşmadınız.Bir tek sizmi mertsiniz bir tek siz mi dürüstsünüz bir tek siz mi haklısınız,bir tek siz mi adamsınız.
Ben yazınızı gördüğümde kimse cevap yazmadığı için nezaketen yazınızı gördüğümü anlamanız adına yazma ihtiyacı hissettim,vaktim olmadığı içinde çok kısa geçtim ve gerçekten sizin dediğiniz gibi bir görüntümüz var mı,böyle mi olduk düşüncesiyle de kimler aynı fikir de diye sordum sonuna da samimi bir şekilde ''art niyetsiz ''dedim.Ama görüyorum ki siz yazdığınızda mert dürüst onurlu erdemli olan kelimeler başkaları yazdığın da aynı değerleri taşımıyor sizin için.Bakın Ertan bey sizin bana az önce kurduğunuz cümleleri bu yaşıma kadar kimse kurmadığı gibi kimse ima da etmedi söylediğiniz kelimelerin ağırlığını ve nereye gittiğini iyi tartın.

Bundan sonra ben sizinle ilgili hayatım boyunca bir kelime dahi konuşmayacam ama lütfen sizde benimle ilgili konuşmayın.Bu son cümlelerimden dolayı sizinde bana son cümle söyleme hakkınız var ama ikinciye yok bilginize.
mayıstosböce' Alıntı:
Sayın Bülent bey,

İnanın tüm samimiyetimle yazıyorum,ilk başta beyanımdaki gibi anladım.Ama siz bu açıklamayı yapınca inanın utandım,üzüldüm ve pişman oldum.Sizden özür diliyorum,umarım kabul edersiniz.

Bu durum Nevzat beyinde belirttiği gibi sanal ortamdan kaynaklanan bir yanlış anlama.

Ayrıca,tabiki tek dürüst adam vs ben değilim,öyle bir iddiamda olmadı bu güne kadar.Çok değerli kıymetli arkadaşlarımız var.

Evet bir ince düşünmedim değil,Bülent bey ne demek istedi bu konuda diye.Sanırım yıpranmış sinir sistemim benim böyle bir hataya düşmeme sebeb oldu.

Sizden ricam şudurki lütfen belirttiğiniz gibi bir tavrın içine girmeyin,yanlış bağdattan dönermiş.Ben yanlışımı gördüm ve üzerime düşeni yaptığımı zannediyorum ve sizden de aynı olgunluğu göstermenizi bekliyorum.Selamlarımla.

Öz eleştirinize ve içtenliğinize inanıyorum,kendi açımdan sorun yok.
İlk yazdığınız konuyu daha sonra ben de deşmek isterim iyi akşamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

SON KONULAR

Geri