Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,038
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 920,580
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

harung' Alıntı:
herkese merhaba
eylul ayında doğu karadeniz yapmayı düşünüyoruz karavan ile 8 yada 9 gün bilgi paylaşımı rica ediyorum.
saygılar

Karavan bölümü,karavanlı geziler bölümünde verdiğim başlık ve benzeri paylaşımları incelerseniz,gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.Şimdiden güzel gezmeler...http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=85759.0

Etiketler

harung' Alıntı:
herkese merhaba
eylul ayında doğu karadeniz yapmayı düşünüyoruz karavan ile 8 yada 9 gün bilgi paylaşımı rica ediyorum.
saygılar
merhabalar; umarım ıyı bir tatil geçirirsiniz...
keşke haziran sonu veya ağustos başlarını sçseniz, çünkü eylül aylarında yağışlar başlıyor metorolojiyi takip edip öyle gitmenizde fayda var.
1.giderseniz mutlaka UZUN GÖL'e gidin kamp yerleri herkesim için var.
2.AYDER yaylasına çıkın her yöüyle harika. herşey FULL.
3.SUMENAMANASTIRI derim orman, çay, kamp yeri güzel
4.uzun göle gitmişken sağ taraftan yaylalara doğru yol çıkar yaklaşık 30-40 km orman içinden dağa araçla tırmanıyorsunuz harika manzaralar doga yabani hayvanlarmı dersin ağustos ayında kardan dağmı dersiniz ne diyim harika wahşi dogası var.
selamlar/saygılar

Kafa lambası ihtiyacı olanlar BIM'e uğrasın 7.5TL :smiley:

P8031725s.jpg

Ferhat abi bilgilendirme için teşekkürler,acilen yakınımızdaki Bim'e gittim kalmamış sonra başka bir mağazaya gittim son bir tane kalmış eve geldim denedim çok hoşuma gitti :D sonra bu fırsat bir daha ele geçermi diye yakın civardaki başka bir mağazaya daha gittim oradada son bir tane kalmış onuda aldım yedek kalem pillede aldım koydum kamp malzemelerinin içine ;)

3 ayrı fonksiyonda yanması ve led olması sebebiylede pil konusunda tasarruflu olması çok güzel ayrıca zoom özelliği var bayağı mesafe aydınlatıyor.

fsirin' Alıntı:
Kafa lambası ihtiyacı olanlar BIM'e uğrasın 7.5TL :smiley:

Gezenbilir sticker'ı,tişortu derken,bu yararlı paylaşımdan sonra gezenbilircilerin aynı marka kafa lambalarıda oldu.Teşekkürler.(cuma sabahı mağazaya uğradığımda 2 adet almıştım )En güzel yanı lastik geçen yerlerin sağlam görünmesi.

Öncelikle merhaba. İkinci el bir Starex 9+1 koltuklu minibüs alıp camper tarzında caravan yaptırmak istiyorum. ama okuduğum kadarıyla minibüs ruhsatından motokaravan dönüş olmadığı gibi bir kanı edindim. minibüs istememdeki sebep ise arka amortisörlerinin daha konforlu oluşu ve dijital klima gibi özellikler oluşu. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler...

sipindil' Alıntı:
Öncelikle merhaba. İkinci el bir Starex 9+1 koltuklu minibüs alıp camper tarzında caravan yaptırmak istiyorum. ama okuduğum kadarıyla minibüs ruhsatından motokaravan dönüş olmadığı gibi bir kanı edindim. minibüs istememdeki sebep ise arka amortisörlerinin daha konforlu oluşu ve dijital klima gibi özellikler oluşu. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler...

Merhaba sayın sipindil aramıza hoş geldiniz minibüslerden karavan yapabilirsiniz 5 yaşını geçmişse tabi koltokları söktüğünüz yerlerin vida deliklerini kaynaklayıp tahrip etmeniz lazım yoksa tüv onaylamaz,starex'e gelince tercih sebebiniz süspansiyon diyorsunuz ama starex'lerin tavanı çok alçak ve iç hacmi Transporter'e göre daha dar ben olsam eğer küçük bir arabadan karavan yapacaksam transporter'den şaşmazdım,gerçi aynı model bir starex tarnsporter'den daha ucuz ;)

Yusuf Aybek' Alıntı:
Merhaba sayın sipindil aramıza hoş geldiniz minibüslerden karavan yapabilirsiniz 5 yaşını geçmişse tabi koltokları söktüğünüz yerlerin vida deliklerini kaynaklayıp tahrip etmeniz lazım yoksa tüv onaylamaz,starex'e gelince tercih sebebiniz süspansiyon diyorsunuz ama starex'lerin tavanı çok alçak ve iç hacmi Transporter'e göre daha dar ben olsam eğer küçük bir arabadan karavan yapacaksam transporter'den şaşmazdım,gerçi aynı model bir starex tarnsporter'den daha ucuz ;)

dublex camper yaptırarak yükseklik olayını çözmek istiyorum. iç hacim olayına gelince ben denizaltıcıyım iç hacim o kadar önemli değil daracık alanlara neler sığabildiği tahmin bile edemezsiniz :smiley:

İyi günler
Sy Harung
Doğu Karadeniz gerçekten çok güzel,Doğu Karadeniz gezisini Gürcistan Batum da sonlandırabilirsiniz.Mayıs sonu 6 günlük bir gezi yapmıştım belki sizede faydası olabilir.
Gezinizin gönlünüzce geçmesi dileğiyle
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=87034.0
Saygılar
Batuhan
Ankara

Arkadaşlar resimde ki cam kollarından lazım, nerede bulabilirim adresi ve telefon bilgisi olan varsa paylaşırsaa sevinirim. Teşekkürler.

06082012577.jpg

06082012578.jpg

İyi günler
Sy Harung
Doğu Karadeniz gerçekten çok güzel,Doğu Karadeniz gezisini Gürcistan Batum da sonlandırabilirsiniz.Mayıs sonu 6 günlük bir gezi yapmıştım belki sizede faydası olabilir.
Gezinizin gönlünüzce geçmesi dileğiyle
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=87034.0
Saygılar
Batuhan
Ankara

sonunda karaı verdik karavan da kiralandı eylül 20 çıkış trabzondan hopaya

Selam,

Değerli karavan sevdalıları,epey zamandır paylaşmak istediğim bir konu var.Bir türlü banane,boşver,aman kim ne yaparsa yapsın,ne düşünürse düşünsün demedim,diyemedim.

Konu şu,burada karavan dünya'sındaki arkadaşların bir çoğu yaşını başını almış,önceden dostlukları pekişmiş ve loca oluşturmuşlar ve siteyi adeta sahiplenmişler.

Ve gizli bir ortak tavır var!Ben kimseyi tanımam,kimseylede bire bir görüşmüşlüğüm yoktur.Belki göstermelik ilk üyelere sıcak hoş geldin vs gibi iletilerle karşılanıyor olsada bu durum değişmiyor maalesef.

Tamam ben yapı itibarı ile sıcak dostluk kurulacak bir tip olmadığımın farkındayım ilk başta.Ama şahsen karşılaşıp oturup konuşulduğunda hiçte pc de yazan Dalyan olmadığım anlaşılacaktır.

Bakın beyler inanın çok samimiyim bu benim kişiselleştirmek istediğim bir konu değildir asla.Ama şöyle düşünün bir an için benim çevremde her çeşit insan var,bunların arasında inanın milyon dolar servet sahibi çok genç dostlarımda mevcut.Ben onlara ,sadece onlara da değil tüm arkadaş ve dostlarıma karavan sahibi olmayı öneriyorum ve çok sıcak bakmaya başladılar.Ayrıca gezilerimiz esnasında çevreden gelen bir çok insan karavanımıza ve bize imrenerek,her ne kadar da olsa çekinerek fikir almaya çalışıyorlar.Biz ise tüm samimiyetimizle hem karavan olayını hemde Gezenbilir sitesini tavsiye ediyoruz.

Ben karavan Dünya'sının fertlerinin bazı klişelerden arınmış,aşmış ve çağdaş insanlardan oluştuğunu görmek istiyorum(çokmu şey istiyorum?)

Yani tavır yaparak,muhatap almayarak sadece bu siteye zarar verirsiniz,kendiniz çalar kendiniz oynarsınız.Gelişmez aynı kotada kalır hatta zamanla erir gider diye düşünüyorum.

Mesela bir örnek vereyim,yanımda çalışan kardeşlerim var.Onlar bana "Ertan bey,neden size karşı bir tavır var"diye soru soruyorlar.Güzel bir şeymi?Bence hiçte güzel değil,ayrıca aynı soruları soran bir çok genç karavancı adayıda var.

Şimdi çıkıpta kimse bana beylik lafları etmesin bu konuyu provoke edecek ama gerçek bu,ne yapalım?

Birde gözlemlediğim kadarı ile(istisnalar hariç)en genç karavancılar arasındayım ,benim yaşım 43 olmasına rağmen.İlginç değilmi?Aramızda gencecik,karavanları olan dostlar olsa fenamı olur?

Yani sonuç olarak demem oki insanları olduğu gibi kabul edip,sevelim yada sevmeyelim,aynı ortak hobi ve zevklerimizin paylaşımlarında ön yargılı davranmayıp,hakkettiği değeri verelim.

Gençlere bu karavancılığı sevdirelim.

Bakın benim bu kelimelerimden,benim gezilerime gerekli ilgi az oldu ben bundan şikayetçiyim anlamında bir anlam çıkarılmasın lütfen.Çıkaran olursada onun kendi basit düşüncesidir,beni bağlamaz.

Ayrıca,burada bir sıfatın varsa(moderatör,karavan yönetim)istisnasız gezilere yorum yapmalısın arkadaş,görmezden gelemezsin.

Forumlara yazan henüz karavan sahibi olmamış,olamamış insanlarıda asla küçümsemeyelim.Unutulmamalıdırki bende daha düne kadar karavansızdım.(buradan küçümsendiği anlamı çıkarılmasın)Der,saygı ve sevgilerimi sunarım.

Ertan ÖZER

dalyan' Alıntı:
"Ben karavan Dünya'sının fertlerinin bazı klişelerden arınmış,aşmış ve çağdaş insanlardan oluştuğunu görmek istiyorum"
Ertan ÖZER

Dalyan arkadaşımızın düşüncelerine (66yaş) aynen katılıyorum.
Selamlar,karavan dostlarına.

Yazınızı şimdi gördüm,ilk önce daha sonra yazacağım az sonra çıkmam gerekiyor ,Seyfettin hocam bir cümlenize mi genel olarak hepsine mi katıldığını tam anlamadım ama sizinle aynı fikirde kaç arkadaşımız var bunu merak ediyorum art niyetsiz bir şekilde.

dalyan' Alıntı:
Ayrıca,burada bir sıfatın varsa(moderatör,karavan yönetim)istisnasız gezilere yorum yapmalısın arkadaş,görmezden gelemezsin.

Ertan bey merhaba,

alıntı yaptığım yazınızda yönetime yöneltiğiniz beklentinize cevap yazmak istedim.

Yönetimin öncelikli işlevi forum düzeninin sağlanmasıdır, özellikle spam mesajlar olmak üzere yapılması gereken alan temizliği
öncelik arz eden sorunlar bunun yanında özelden yazan üyelerimizin talep ve beklentilerine yetişebilmek ve tabiki mesajları
okuyup geri dönüş yapabilmek ayrıca bizlerde paylaşımları okurken keyifli zaman geçirebilmek çabasındayız.

2012 yılının son döneminde yapılacak etkinlikler, yarışma organizasyonları gibi konularda yönetim sayfalarında yaptığımız faaliyet
içersindeyken sadece siz değil tüm arkadaşlarımız için geçerli bazı beklentileri kaçırmış olabiliyoruz bu anlamda tüm arkadaşlarımızın gönlünü almak gerekecek sanırım.

Gezi yazınıza gelince konuyu açtığınızda karavanınızı iyi günlerde kullanın mesajımı okudunuz sanırım halende aynı temennideyim
ancak geziniz boyunca bitmeyen sitemleriniz ve herkesden beklediğiniz ilgi ve klişelerden arınmış çağdaş insan profilini öncelikle
sizinde ortaya koyabiliyor olmanız gerekmekte.

Müslümanların kutsal ayı ramazanda kimsenin mecbur olmadığı oruç tutma ibadetinde elbet sizlerde hür ve özgürsünüz ancak
bu ibadetini yerine getiren arkadaşlarımıza saygıda bizleri birbirimize daha çok yaklaştırıp onurlandırmanın diğer yöntemi olacağı
düşüncesindeyim. Zira birbirimizi onurlandırma salt tebrik mesajı yada teşekkür et butonuna basmaktan ibaret olmamalıdır.

Kendimden bir örnek vermek isterim, çocukluk ve gençlik yıllarımın geçtiği İst.Şişlide her dine mensup insanın yaşadığı mahallemizde bizim bayramlarımızda Rum ve Ermeni komşularımızada el öpmeye giderdik, onlarda kendi bayramlarında bize
paskalya çöreği ve boyalı yumurta gönderir büyüklerimizde mutlaka iade-i ziyarette bulunurlardı.

Sizi eleştirmiyorum neden diyede sormuyorum ancak sizin şahsınızda tüm arkadaşlarımın dikkatine sunuyorum. Kaybettiğimiz
milli ve manevi değerlerimizin yerine ne koyduk ne yapıyoruz.
Din,Dil ve Irka dayalı eylemlerin bir parçası olarakmı yaşayacağız yoksa Hür ve Demokrat bireyler olarak özgürlüğümüzün başkasının özgürlük alanın başladığı alanda son bulduğunun bilincinde olarak ortam paydamızın karavan ve bunun bize sunduğu dostluk ve paylaşımın saygıdeğer bireyleri olmayamı çabalayacağız.

Yakın tarihte olmasını arzuladığımız buluşmamızda sizleri ve tüm dostlarımızı birarada görebilmek,sohbet edip sorun olduğunu
sandığımız birçok konunun aslında suni gündemden başka birşey olmadığının ispatı içinde vesile olacağından eminim.

Sevgi ve Selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Geri