Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,032
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 912,959

Etiketler

Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Sn.Enverdede,
Aileniz ve sevdiklerinizle sağlıklı,mutlu nice yıllar dilerim.

260 uçak bir karavan ediyor / Şükrü Kızılot
260 uçak bir karavan ediyor

BAŞLIĞI okuyunca “Bu nasıl bir karavanmış ki 260 uçak bir karavan ediyor?” diye soracağınızı tahmin ediyorum.

Haklısınız.. gerçekten inanılır gibi değil.HESABIN AYRINTISI

Kampçılık ve karavancılık turizm sektörünün bir parçası, bazı turistlerin de yaşam biçimi. Yılda en fazla bir ay ve yazlık ev yerine de kullanılabilen motorlu karavanlar, doğa ile iç içe olmak ve Türkiye’nin tarihi ve turistik yörelerini gezip görmek isteyenler için çok önemli.
Yılın her mevsiminde, kısa tatillerin bile değerlendirilebildiği motorlu karavanın Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranı yüzde 130.
Uçağın ÖTV’si ise yüzde 0.5 yani yüzde yarım!
Buna göre, 260 uçağın ÖTV oranı;
260 x % 0.5 = yüzde 130. Yani bir adet motorlu karavanın ÖTV oranı ediyor.

EKMEK YOKSA PASTA

Motorlu karavanın ÖTV oranı geçen ay yüzde 84’ten 130’a yükseltildi. Bitmedi, yüzde 10 ÖTV ödeyerek aldığınız bir panelvan aracınızı karavana çevirip ruhsat almak istediğinizde de yüzde 120 ÖTV farkını ödemek zorundasınız.
Uçak ÖTV’si, vergi artışı öncesi yüzde yarımdı. Hiç dokunulmadı ve yine aynı kaldı.
Ne diyelim?
Karavan alacaklar.. karavan alamıyorsanız uçak alın.
Ekmek bulamıyorsanız pasta yiyin!..

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/19229032.asp

Yusuf, bu konu konuşuldu; atlamışsın... :smiley:

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=81058.0

Cavid Sezen

Cavid hocam demekki yoğun olduğum zamana denk gelmiş neyse bilgilerin tekrarında fayda var bu sebeple benim gibi atlamış olan 3-5 kişi daha öğrenmiş olur ;) düzeltme için teşekkürler.

Bu gün 29 aralık 2011 perşembe, saat 18.30....Gezenbilir.com yine 24 saatir, arızadan çalışmıyor....Siteye direkt olarak girilenmiyor, ama ilginç olan siteye google'dan girilebiliyor, Ana dal seçimi tıklandığında her şey eror veriyor,

siteye girince çıkan yazı şu;
8: unserialize() [<a href='function.unserialize'>function.unserialize</a>]: Error at offset 65531 of 65534 bytes
Dosya: /data/www/gezenbilir.com/Sources/BoardIndex.php
Sat�r: 771

lakin ana konuların alt başlıklarında rahat rahat gezilip yazı yazılabiliyor....Çok ilginç...

atiladi' Alıntı:
Bu gün 29 aralık 2011 perşembe, saat 18.30....Gezenbilir.com yine 24 saatir, arızadan çalışmıyor....Siteye direkt olarak girilenmiyor, ama ilginç olan siteye google'dan girilebiliyor, Ana dal seçimi tıklandığında her şey eror veriyor,

siteye girince çıkan yazı şu;
8: unserialize() [<a href='function.unserialize'>function.unserialize</a>]: Error at offset 65531 of 65534 bytes
Dosya: /data/www/gezenbilir.com/Sources/BoardIndex.php
Sat�r: 771

lakin ana konuların alt başlıklarında rahat rahat gezilip yazı yazılabiliyor....Çok ilginç...

Atila kardeşim,Öncelikle tüm Gezenbilir dostlarımızın yeni yılını kutlar,sağlık ve başarılar dilerim.

Aşağı yukarı 10 gündür Kendi karavanını yapanlar topiğindeki yazılarını yapım aşamalarını aralıksız her gün izliyor notlar alıyor,ayrıca resimliyorum.(Ben de 12m3 lük bir Jumper streon aldım)Kendim yapmayı düşlediğimden oldukca faydalı olacak.60.sayfaya geldim.
Teşekkür ediyorum tüm dostlar adına.
Sitenin son günlerde açılmayışı benide oldukca yormuş hemde sinirlendirmişti.Google deki en çok izlenenlerden tıklayınca açmayı becerebildim.dün akşam.

Başarılarının devamını dilerim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR