Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,037
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 916,964

Etiketler

Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Arkadaşlar hepinize teşekkür eder, sağlıklı gezmeler dilerim.

Bu arada bir şey öğrenmiş oldum, 6 mm çapında kırılması gereken böbrek taşına yayla havasının iyi geldiğini, hele birde yollar bozuksa değme keyfine, düşerken epeyce telaş

yarattıysa da farkına varmadan ondan kurtulmuş olduk, ikinci olarak sancı durunca korkudan tedaviye gitmezsen, yerinede de 10mm çapında kis olacağını öğrenmiş olduk.

Buna da şükür deyip ilaçlara devam.

berkcantp' Alıntı:
Arkadaşlar hepinize teşekkür eder, sağlıklı gezmeler dilerim.

Bu arada bir şey öğrenmiş oldum, 6 mm çapında kırılması gereken böbrek taşına yayla havasının iyi geldiğini, hele birde yollar bozuksa değme keyfine, düşerken epeyce telaş

yarattıysa da farkına varmadan ondan kurtulmuş olduk. Fakat düşme olayının farkına varmayıp, sancı durunca korkudan tedaviye gitmezsen, yerinede de 10mm çapında kis

oluşunu, Buna da şükür deyip ilaçlara devam.

çok geçmiş olsun İlhan abi

Böbrek taşı.Gezen değil,çeken bilir diyeceğim!Firdevs hanım her ikisinide bilmiş :( Bir böbrek taşı üreticisi olarak acil şifa diliyorum.geçmiş olsun İlhan bey.

Arkadaşlar şifa dileklerinize tekrar teşekkür ederim.

Enver abi sana da şifalar dilerim, hanıma çok su içmesini tavsiye etmişler, sizin ise aslan sütünün yanında bolca aldığınzı tahmin ediyorum, faydası olmuyor mu?

Şaka bir yana bazı bünyeler üreticiymiş.

Böbrek taşı sancısı, doğum sancısına eşdeğerdedir. Aralarındaki tek fark doğum bitince sancının bitmesidir, taş sancısından o kadar kolay kurtuluş olmaz. Çeken herkese Allah acil şifalar versin :smiley:

Enver bey çok geçmiş olsun böbrek taşına avakado yaprağını kaynatıp içtiğinizde çok iyi geliyor taşı nasıl döktüğünüzü bile anlamıyorsunuz ben bunu şahsen denedim ve çok iyi sonuçlar aldım.

Arkadaşlar bu hafta başlıyor faydalı olacağına inanıyorum ben bu hafta gitmeyi düşünüyorum..

AĞAÇ İŞLEME MAKİNESİ 2011

24. Uluslararası Ağaç İşleme Makineleri, Kesici Takımlar, El Aletleri Fuarı

15 - 19 Ekim 2011

INTERMOB 2011

14. Uluslararası Mobilya Yan Sanayii,Aksesuarları, Orman Ürünleri ve Ahşap Teknolojisi Fuarı

15 - 19 Ekim 2011

Bol su ve hareket gerçekten faydalı taş düşürmede.Ben artık grafi bile çektirmeyip taşın nerde olduğunu vucudumda bilir oldum deneyimlerimle çok şükür bu sıralar ara verdi rahatım.öneriler için ayrıca teşekkürler sayın marmariscj7.

yaybek' Alıntı:
Arkadaşlar bu hafta başlıyor faydalı olacağına inanıyorum ben bu hafta gitmeyi düşünüyorum..

AĞAÇ İŞLEME MAKİNESİ 2011

24. Uluslararası Ağaç İşleme Makineleri, Kesici Takımlar, El Aletleri Fuarı

15 - 19 Ekim 2011

INTERMOB 2011

14. Uluslararası Mobilya Yan Sanayii,Aksesuarları, Orman Ürünleri ve Ahşap Teknolojisi Fuarı

15 - 19 Ekim 2011
Yusuf kardeş, bilgilendirmen için teşekkürler,o tarihlerde istanbul dışındayım ancak pek bir şey kaçıracağımı zannetmiyorum,nasıl olsa sen yeni karavanını yaparken bu yeniliklerden bizim haberimiz olur :smiley:

yaybek' Alıntı:
Enver abi ben yeni karavanımı yapacağım tarihde teknoloji uzay çağında olacağından sanırım tüm işi tek bir alet yapacak ;D ekstradan alet toplamaya gerek kalmayacak.
Gün doğmadan neler doğar(Yusufum karamsar olma önünde daha uzun güzel yıllar var) birgün bir yıldız hanene düşer.
Selamlar

Alıntı: http://ekonomi.milliyet.com.tr/motorlu-tasitlar-icki-sigara-ve-cep-telefonunda-otv-artti/ekonomi/ekonomidetay/13.10.2011/1450232/default.htm

Ekonomi | 13 Ekim 2011 - 07:39

Motorlu taşıtlar, içki, sigara ve cep telefonunda ÖTV arttı

Motorlu araçlar, içki, sigara ve cepte ÖTV zammı Sigara, alkollü içki, cep telefonu, elektrikli araçlar hariç 1,600 cc üzeri otomobillerde ÖTV oranları artırıldı.

Motorlu araçlar, içki, sigara ve cep telefonunda ÖTV çeşitli oranlarda artırıldı. ÖTV zammı motor hacmi 1600 cc'nin üzerindeki otomobiller için geçerli olacak.

Bazı mallarda uygulanan Özel Tüketim Vergisi'nde (ÖTV) değişikliğe gidildi. Değişikliğe ilişkin karar, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, aralarında motorlu araçlar, alkollü içkiler ve tütün mamullerinin de olduğu bazı mallarda uygulanan ÖTV ile ilgili kararın yürürlüğe konulması, Maliye Bakanlığının yazısı üzerine, Bakanlar Kurulu'nca kararlaştırıldı.

Buna göre, motor hacmi 1600 cm3'ü geçmeyenlerin vergisi artırılmazken, motor silindir hacmi 1600-2000 cm3 arasında olan araçlarda vergi oranı yüzde 60'tan yüzde 80'e, motor silindir hacmi 2000 cm3'ün üzerinde olan araçlarda, yüzde 84'ten yüzde 130'a yükseltildi.

SİGARADA 6 PUAN YÜKSELDİ

Değişikliğe gidilen mallar arasında tütün ürünleri de yer aldı.

Buna göre, Tütün içeren sigaraların ve tütün yerine geçen maddelerden yapılmış sigaraların da vergi oranı yüzde 63'ten yüzde 69'a, asgari maktu vergi tutarı da 0,1325 liradan 0,1450 liraya yükseltildi.

Tütün içeren purolar, uçları açık purolar ve sigarilloların vergi oranları yüzde 30'dan yüzde 69'a, asgari maktu vergi tutarları ise 0,1325 liradan 0,1450 liraya çıkarıldı.

ALKOLDE ÖTV ARTIŞI

Malttan üretilen biralarda asgari vergi oranı yüzde 63’te sabit tutulurken, litre başına alınan asgari maktu vergi tutarı 0,44 TL’den 0,53 TL’ye yükseltildi. Asgari vergi oranının sıfır olduğu taze üzüm şarabında litre başına asgari maktu vergi tutarı 2,44 TL’den 2,94 TL’ye, köpüklü şaraplarda 16,12 TL’den 19,82 TL’ye, vermut ve diğer taze üzüm şaraplarında (bitkiler veya kokulu maddelerle aromalandırılmış) 22,1 TL’den, 27,18 TL’ye, alkol derecesi hacim itibariyle yüzde 18 veya daha az olanlar 17,55 TL’den 21,58 TL’ye, fermente edilmiş diğer içecekler (elma şarabı, armut şarabı, bal şarabı gibi), tarifenin başka yerinde belirtilmeyen veya yer almayan fermente edilmiş içeceklerin karışımları ve fermente edilmiş içeceklerle alkolsüz içeceklerin karışımları 2,44 TL’den 2,94 TL’ye çıkarıldı. Rakıda (muhtevası 2 litreye geçen veya geçmeyen kaplarda) asgari maktu vergi tutarı 51,88 TL’den 63,48 TL yükseltilirken, likörlerde 96,74 TL, cin ve votkada 70,35 TL, muhtevası 2 litreyi geçen ve geçmeyen kaplarda olanlarda (Alkol derecesi hacim itibariyle yüzde 45.4'den fazla olanlar) 105,8 TL oldu. Daha önce bu içeceklerde litre başına uygulanan asgari maktu vergi tutarı sırasıyla 51,48 TL; 78,65 TL; 57,2 TL; 85,8 TL olarak uygulanıyordu.

CEPTE İKİ ZAM BİRDEN

ÖTV zamları kapsamında cep telefonları da yer aldı. Buna göre, bu cihazların ÖTV oranları yüzde 20'den yüzde 25'e çıkarılırken, bu oranlara göre hesaplanan verginin bu malların her bir adedi için 100 liradan az olması halinde, orana göre hesaplanan vergi yerine her bir adet için 100 lira vergi alınacak. Bu rakam daha önce 40 lira idi.

ANAHTAR TESLİM ÖTV'YE EMANET

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, otomobilde ÖTV oranlarındaki artış ile ilgili olarak "Motor hacmi 1,6 litrenin altındaki araçlarda hiç bir şey yok. 1,6 ile 2 litre arasındaki araçların anahtar teslim fiyatlarına yüzde 12,5, 2 litrenin üzerindeki araçların anahtar teslim fiyatlarına da yüzde 25’lik bir etkisi olacak" diye konuştu.

BAKANDAN ZAM AÇIKLAMASI

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ÖTV ve KKDF artışlarıyla ilgili açıklama yaptı. Şimşek, bugünkü önlemlerle 5,5 milyar lira gelir beklediklerini bildirdi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, KKDF oranlarının artırılması ve cep telefonlarındaki ÖTV artışının tamamen cari açığa yönelik bir tedbir olduğunu bildirdi.

Motorlu araç satışlarında binek muadili ticari araçlardaki artışın da haksız rekabeti azaltmaya yönelik olduğunu, buna karşı tütün mamullerindeki düzenlemenin ise tamamen bir güncelleme olduğunu ifade etti.

TESK: ÖTV ARTIŞI KAÇAĞI ARTIRIR

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "içki ve sigaraya yapılan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zammının kaçağı arttıracağı" uyarısında bulundu.

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, ÖTV’ye yapılan yeni düzenlemeye ilişkin, "Otomobil ve cep telefonunda tamam, ama içki ve sigaradaki ÖTV artışı cari açığa etki etmez, kaçağı artırır" değerlendirmesinde bulundu. Palandöken, "Geçen yıl kaçak sigara yüzünden 1,6 milyar lira ÖTV kaybı yaşandı. Yakalanan bandrolü bulunmayan alkollü içki miktarında da yüzde 63 artış var. Ayrıca, kaçak içkinin artması, vatandaşlarımızın ve turistlerin sağlığını tehdit ediyor. Sadece bu nedenle Türk turizmindeki kayıp, alınan ÖTV’den fazla olabilir. Son derece hassas olan bu konunun tekrar düşünülmesi gerekir"

*******************************************************************************************************
Gözünüz aydın!..

Cavid Sezen

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,750
Kayıtlı Üye Sayımız
166,565
Kaydolan Son Üyemiz
ömer sarıhan

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.