Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,037
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 916,792

Etiketler

Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

berkcantp' Alıntı:
Hocam, bugün Haldun ile birlikte dolaba son noktayı koyduk. (12V Elektroluks motor takılacak.) Bu da netice vermezse, dolabın akibeti kötü olacak.

Sonucu merak ediyorum, bende dolap arayışındayım, danfros, çin ve endonezya malı kopresörler buldum fakat bu kopresörler r134a gaz ile çalışmakta, şimdiki büro tipi dolaplar yeni olan r600 ile çalıştıklarından bu kopresörler bu dolaplara tatsız oluyor, fakat son care Yusuf'un kullandığı 105 litrelik dolap üzerinde düşünüyorum " Uzman soğutma, endonezya kompresör, 105 litre, 2 yıl garanti = 600 tl "

Danfoss BD35F 12-24v motor Eltesanda 330€ idi telefonla fiyat teyidi almak lazım, yaklaşık 150TL'yede her hangi bir buzdolapcı değişimi yapıyor...Çin malı motorları fiyatları çok uygun olduğu halde istanbul kasımpaşadaki sanayi buzdolapcıları bile tavsiye etmiyor...
Marka tercihi yaparken bir buzdolabı motoru ne işe yarar nasıl çalışır anlamak lazım; buzdolabı motoru denen şey görünen motorun içinde bir piston var ve dolabın içndeki gazı sürekli olarak evaparatöre pompalıyor yani aletin işi zor, sürekli yüksek basınç altında çalışıyor ve ısınıyor, aletin yaptığı işi anlayabildiyseniz, dünyadaki tek marka Danfoss dur, ikincisi ise İtalyan ACC'dir, geçenlerde fuarda ACC'nin müdürüyle konuştum, nasıl temin edebileceğimi sordum, adam açık açık biz danfos ile aynı kulvarda başedemiyoruz, çünkü danfoss sıcak ülkelerde bizden iyi diyor ACC sadece soğuk ülkelerde kullanılıyormuş, bir ara Türkiyeye getirdik yazın sıcak iklim koşullarından dolayı verim alınamadı çok arıza vedi Türkiye ithalatını kaldırdık dedi, artık yorum size ait, "ucuz etin yahnisi olurmu bilmem, benim görevim burada biter...

Atilla bey, danfros fiyatı aynen dediğiniz gibi vede piyasada mevcut, fakat sorun şurada, r134 gaz ile çalışan 120lt cıvarı dolap bulamadık, tüm satıcıları allak bullak ettik hepsi yeni teknoloji f600a gaz kullanıyor, bu gaz bu piyasada tüm hesapları alt üst eden bir gaz, A++ dolapların ana teknolojisi bu gaz, çok az miktarlarda ve daha az basınç altında çok büyük soğutmalar yaptığı için tercih ediliyor, zaten diğer gazlı sistemlerde yeni üretim yapılmıyormuş, eldeki stoklar bittikten sonra diğer gazlarda teknolojileride tarih olacak deniliyor, yani yakın bir gelecekte r134 dahi bulamayabiliriz. şu anlama geliyor şu anda kullanılan danfros dahil r134 gazlı sistemlerin hepsi yarın çöp.fakat dediğim gibi r134 ile çalışan bir kompresörde r600 ile çalışan sistemde netice vermiyor, olur diyen yalan söylüyor, denenmiştir. şimdi bu şartlar altında seçim yapmak zorunda olduğumuzda iş görecek en ucuz sistemi seçmek bana daha mantıklı geliyor, çin yada endonezya dememin sebebi bu. ha r600 lü 12 volt kopresör piyasaya çıkarsa ki amperide muhtemelen az olacaktır, ilk tercih sebebi olacaktır, bu arada danfros bd35 in ilk ortam soğutması sırasında çektiği akım 7 amperin üzerinde.

Ben zaten şahsen 12v motora hiç takılmıyorum, hatta benmi karavanımda orjinal electrolux A+plus 144 LT ACC 220v motorlu buzdolabı var, inverter üzerinden çalıştırıyorum, süper memnunum, 200 amp akü 13.6v'dan 4 günde 12.2v'a ancak düştü, aküyü deşarj etmemek için 4 üncü gün denemeyi kestim, muhtemelen 5-6 gün çalışabileceğini sanıyorum, buzdolabı konusu bir karavanın en en en önemli şeyi, buzdolabı Markalı ve orjinal ürün olmalı, kendi 220v motoruyla kullanılmalı, markalı derkende sadece bosch, electrolux gibi buzdolabının izolasyon tasarımı ve motoruyla orjinal markaları kastediyorum, alaska, premier, sinbo, esko, home max, altus, seg, regal, arçelik, beko gibi markaları kastetmiyorum...

Bu hamleden ses çıkmadı sanırım...

Duyan bilen tanıyan akibetini merak eden var mı?

[attachment=1]

[attachment=2]

dergi1.jpg

dergi2.jpg

Atilla bey, kısacası yaptığımız sadece anı kurtarmak gibi bişey, benim bu konudaki hedefim işin içine girince biraz değişti, bana 2 yıl en az amper ile hizmet etsin ne marka olursa olsun yeterli, artık bunun peşindeyim,
Ayrıca "" benim görevim burada biter... "" gibi bir laf etmişsiniz, ben şahsi fikrimi anlatayaım, bende araştırmacı bir yapıya sahip olduğum halde sizden " yazılarınızdan ve araştırmalarınızdan" çok çok fayda gördüm, ve yazılarınızı mutlaka okumaya çalışıyorum..lütfen devam.

Aka' Alıntı:
Sonucu merak ediyorum, bende dolap arayışındayım, danfros, çin ve endonezya malı kopresörler buldum fakat bu kopresörler r134a gaz ile çalışmakta, şimdiki büro tipi dolaplar yeni olan r600 ile çalıştıklarından bu kopresörler bu dolaplara tatsız oluyor, fakat son care Yusuf'un kullandığı 105 litrelik dolap üzerinde düşünüyorum " Uzman soğutma, endonezya kompresör, 105 litre, 2 yıl garanti = 600 tl "

Hocam, dolab arabaya kondu, 3 numaraya aldık içinede küçük pet şişe koyduk işyerinin kapısında çalışıyor, beklemedeyim, inşallah sorun çözülür çözülmezse akibeti kötü olacak. Ekstradan 600 kayma daha gitmiş oldu.

Haldun ile beraber gitiğimizde Danfoss BD35F 12-24v motor veya ACC 12V-42V İspanya malı dedi bizde garantili başımız ağrımayacak neyse onu tak dedik, ''Şuanda yeni yaptığım dolablara ACC takıyorum daha güçlü motor daha iyi soğutuyor'' deyince başın ağrımasını istemiyorsan hangisini takarsan tak dedik oda ACC motoru taktı.

İlhan bey, şimdi en son ne yaptınız acc motoru neye taktınız, yani kaç litre, bugün soğutmacı arkadaşa uğradım, bir vaeco gelmiş ikinci el 71x57x51 ölçülerinde sana 900 den veririm dedi, elinde bir adette ACC var 12 den 24' sistem çevriminden kalmış yeni bir kompresör, ACC konusunda Atilla beyin dedikleri aklıma gelmekte, ayrıca işin birde başka yönü var ben bodrumda yaşamaktayım ve buraya dışarıdan yeni alınma motoryat lar gelmekte hemen hepsinin üzerinde dev dolaplar ve ACC kompresörler var. bu arada Danfros 35'i 275 euroya tam takım halinde buldum, hesaplıyorum herhangi bir piyasa dolabına monte ettirsem ikinci el vaeco fiyatına geliyor, sonuçta yakın gelecekte r600 gazlı 12volt kopresörler piyasaya çıktığında bunların hepsi çöp olacak, sizin neticeyi merak ettim.
Bu arada bu başlıkta birkaç konu karışık devam ediyor, kusura bakmayın..

Buzdolabı motorunun resimleri;
Ben alttaki İspanyol olanı ACC taktırdım, yanılmıyorsam r134 gaz 12V.

2 saat te 0,1V Akü düştü (başlangıç 12,3V Voltmetre gösteriyordu 2 saat sonra 12,2V gösteriyordu koyduğumuz pet sişe suyu da donmamıştı fakat içilmeyecek kadar soğuktu)
Sorun çözüldü mü, bilmiyorum !

DSCF2844_800x600.JPG

DSCF2846_800x600.JPG

Aka' Alıntı:
İlhan bey, şimdi en son ne yaptınız acc motoru neye taktınız, yani kaç litre, bugün soğutmacı arkadaşa uğradım, bir vaeco gelmiş ikinci el 71x57x51 ölçülerinde sana 900 den veririm dedi, elinde bir adette ACC var 12 den 24' sistem çevriminden kalmış yeni bir kompresör, ACC konusunda Atilla beyin dedikleri aklıma gelmekte, ayrıca işin birde başka yönü var ben bodrumda yaşamaktayım ve buraya dışarıdan yeni alınma motoryat lar gelmekte hemen hepsinin üzerinde dev dolaplar ve ACC kompresörler var. bu arada Danfros 35'i 275 euroya tam takım halinde buldum, hesaplıyorum herhangi bir piyasa dolabına monte ettirsem ikinci el vaeco fiyatına geliyor, sonuçta yakın gelecekte r600 gazlı 12volt kopresörler piyasaya çıktığında bunların hepsi çöp olacak, sizin neticeyi merak ettim.

Altus 110 lt. buzdolabına ACC motoru takıldı. Dolabcıya topicteki Atilla ustanın 2 cevaben yazısını da gösterdim hatta ''Yorumları doğru kendisiyle bu konu hakkında görüşmek isterdim'' dedi. 12V dan 42V'a kadar olduğunu bildirdi. Bu motorların yeni uyarlandığını ve güçlü olduğunu tekrarladı.

Aka' Alıntı:

Hocam bence R600 gaz bile ciksa diger dolaplar cop olmazlar. Cunku evimi aldigimiz buzdolaplarini bile yillarca bakim yada servis yaptirmadan kullaniyoruz. Nerden baksaniz bir buzdolabi bakimsiz 10 sene calisir. Sizin su anda alacaginiz bir dolapta gaziyla motoruyla ilgili bir problem olmadan 5-10 sene rahat calisir. Eger 10 sene sonra karavaninizi degistirmiyorsaniz, dolabi atip yenisini almakta o kadar zor degil.

Eski dolaplarımızın buzluk kısmı daha iyi soğutuyordu şimdikiler acep az elektrik yaksın diye mi komple kapalı oysa eskisi teneke görünümündeydi fakat iyi soğutuyordu.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR