Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,037
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 916,792
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Arkadaşlar,

5-6-7 Ağustos ta (Cuma akşamı çıkıp pazar dönüş) ailemle İnönü yaylasında olacağız.

İstanbuldan iki arkadaşımızda çadır+binek araçla gelecek.

Zamanı uygun olan, yayla havası almayı düşünen arkadaşları bekleriz.

Etiketler

Bülent,

Sanırım sen Pamukova tarafından gelirsin, Hüseyinliden yukarı...

İstanbuldan gelecek dostlar için Yuvacık üzerinden gelmek ise çok daha makul...

[attachment=2]

Anakamp.org dan yolun KMZ dosyasını ekliyorum mesaja.

Dosyayı Google Earth ile açabilirsiniz.

http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=tr&geocode=&q=http:%2F%2Fwww.anakamp.org%2Fkmz%2Fanakamp_inonu.kmz&sll=37.0625,-95.677068&sspn=51.974572,78.662109&ie=UTF8&ll=40.68975,29.921608&spn=0.196285,0.43808&t=k&z=12

Ercova yolu.jpg

Ekli dosyalar

• anakamp_inonu.kmz
    17.2 KB · Görüntüleme: 104

Evet Pamukova üzerinden gelmeyi düşünüyorum.O tarafın yolunu daha çok seviyorum.

Karavancı değiller lakin "gezgin" sıfatını sanırım sonuna kadar hakediyorlar...

1969 da evlenen bu çift 1941 ve 1942 doğumlu, yani an itibariyle 70 yaşındalar... Ve hala geziyorlar şu an Sri Lankadalar...

82 model FJ60 ile 1984 den beri 656.000 km yapmışlar ve 162206 litre benzin tüketmişler... :eek:

Helal olsun...

İstatikler:

http://weltrekordreise.ch/a_state.html

İzledikleri rota...

routemap.jpg

Kırmızı olanlar gittikleri ülkeler...

douweosingaworldmap-lk.jpg

taiga' Alıntı:
Karavancı değiller lakin "gezgin" sıfatını sanırım sonuna kadar hakediyorlar...

1969 da evlenen bu çift 1941 ve 1942 doğumlu, yani an itibariyle 70 yaşındalar... Ve hala geziyorlar şu an Sri Lankadalar...

82 model FJ60 ile 1984 den beri 656.000 km yapmışlar ve 162206 litre benzin tüketmişler... :eek:

Helal olsun...

Karavancıların dedesi olmuş

taiga' Alıntı:
Arkadaşlar,

5-6-7 Ağustos ta (Cuma akşamı çıkıp pazar dönüş) ailemle İnönü yaylasında olacağız.

İstanbuldan iki arkadaşımızda çadır+binek araçla gelecek.

Zamanı uygun olan, yayla havası almayı düşünen arkadaşları bekleriz.

Erden abi ve biz hafta içi yola çıkıp, Yaylada buluşma planı içindeyiz.

çekme belgesiyle ilgili bilgisi olan veya bununla ilgili bir link vrerbilecek olan var mı? ben başlık bulamadım da mutlaka vardır diye düşünüyorum

Çekme belgesinıi ne için almak istiyorsun, açıklarmısın..Ben geçen ay aldım sorununu söylersen yardımcı olmaya çalışırım...
Çekme belgesi almanın birinci şartı; aracın iki sayfadan oluşan ruhsatı elinde olacak, ve vergi dairesine MTV borcu olmayacak...

atiladi' Alıntı:
Çekme belgesinıi ne için almak istiyorsun, açıklarmısın..Ben geçen ay aldım sorununu söylersen yardımcı olmaya çalışırım...
Çekme belgesi almanın birinci şartı; aracın iki sayfadan oluşan ruhsatı elinde olacak, ve vergi dairesine MTV borcu olmayacak...
2000 model ducato panelvan var arka bagajından hasarlı ayrıca muayenesi 2009 da dolmuş masrafı çok ama fiyatı nerdeyse bedava alıp şimdilik bekletmeyi düşünüyorum sigorta vergi vesaireden kurtulmakmak için borcu yok satışını hemen verebiliyorlar ama emniyetten yeni ruhsat çıkartmadan çekme belgesi alabiliyormuyum alamıyorsam muayenesiz yeni ruhsat çıkıyor mu ? zaten bu haliyle muayene olamaz sorunum budur yardımınız için şimdiden teşekkür eerim

Yazdıklarına göre bir sorun yok, 76 TL noter satış ücreti mukabili, aracın noterden satışını al, bekle yeni ruhsatlar gelsin, yeni ruhsat gelince( dikkat yeni ruhsat gelince 15 gün içerisinde muayeneye gitmen gerekir, bunun için çekme belgesi alma işlemini bu 15 gün içerisinde yapmalısın), herhangi bir trafiğe EK1, ve vergi dairesinden alınmış vergi borcu yoktur yazısı ile müracat et hemen çekme belgesi almak istediğini söyle, yeni ruhratları ve aracın plakalarını geri alıp sana üzerinde kırmızı mühürle basılmış "araç çekme belgelidir" yazılı tek nüshalı yeni bir ruhsat veriyorlar, arkasından, EK1 belgesinin bir kopyası ile vergi dairesine müracat ederek aracın MTV 'sinide durdurtturabilirsin..Yanlız unutma çekme belgesi alınca araç tekrar muayeneden geçebilecek duruma gelinceye karar bir daha parkettiği yerden karayoluna çıkarılarak kullanılamaz, bir tamirciye bile götürmek gerekirse çekici ile götürülmek zorunda...araç trafiğe çıkmaya hazır oluncada trafiğe tekrar Ek1 ile müracat ederek, iki nüsha ruhsat ve iki adet plaka ücretini ödeyerek, aracı muayenden geçirip trafiğe çıkarabiliyorsun..

atiladi' Alıntı:
Yazdıklarına göre bir sorun yok, 76 TL noter satış ücreti mukabili, aracın noterden satışını al, bekle yeni ruhsatlar gelsin, yeni ruhsat gelince( dikkat yeni ruhsat gelince 15 gün içerisinde muayeneye gitmen gerekir, bunun için çekme belgesi alma işlemini bu 15 gün içerisinde yapmalısın), herhangi bir trafiğe EK1, ve vergi dairesinden alınmış vergi borcu yoktur yazısı ile müracat et hemen çekme belgesi almak istediğini söyle, yeni ruhratları ve aracın plakalarını geri alıp sana üzerinde kırmızı mühürle basılmış "araç çekme belgelidir" yazılı tek nüshalı yeni bir ruhsat veriyorlar, arkasından, EK1 belgesinin bir kopyası ile vergi dairesine müracat ederek aracın MTV 'sinide durdurtturabilirsin..Yanlız unutma çekme belgesi alınca araç tekrar muayeneden geçebilecek duruma gelinceye karar bir daha parkettiği yerden karayoluna çıkarılarak kullanılamaz, bir tamirciye bile götürmek gerekirse çekici ile götürülmek zorunda...araç trafiğe çıkmaya hazır oluncada trafiğe tekrar Ek1 ile müracat ederek, iki nüsha ruhsat ve iki adet plaka ücretini ödeyerek, aracı muayenden geçirip trafiğe çıkarabiliyorsun..
çok teşekkür ederim atilla ağabey galiba böylelikle muayene cezasından kurtulabiliniyor deneyip göreceğiz

berkcantp' Alıntı:
Erden abi ve biz hafta içi yola çıkıp, Yaylada buluşma planı içindeyiz.

Bu duruma göre hafta sonu İnönü yaylasında 4 karavan + 1 binek araç olacağız.

Fena değil.

Yok mu artıran? :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR