Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,032
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 913,028

Etiketler
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Bu da Sapanca gölünde dün bir taraf simsiyah bir taraf gördüğünüz gibi....

[attachment=1]

sapanca.jpg

Arkadaşlar festival duyurusu yapıldı.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=77325

tuv'de muayene sırası beklerken gördüm, harika bir araçtı :smiley:
tam karavanlık :D,

DSC02340.jpg

Geçen sene fuarda görmüştüm bunun bir benzerini. 1928 model kapalı kasa kamyondu. İncelemeye doyamamıştım. Zamanında bunları çürümeye terk ettiler. O zaman ki sahipleri koruma altına alsaydı, şimdi torunları güzel bir antika araç sahibi olurdu. Hatırlıyorum bundan 40 sene öncesine kadar İstanbul'un boş arazilerinde ( o zamalar boş arsa bulmak kolaydı) 1940ların 1950 lilerin otomobilleri, kamyonları terk edilmiş vaziyette dururdu. Her tarafını otlar kaplardı. zamanla çürüyüp dağılınca hurdacıya demir fiyatına satılırdı veya çingeneler ufak ufak götürürdü.

Burun kısmı orjinale benziyor da kupa ve geri kalanı Türk işi galiba..

Bari orjinale sadık kalınsaydı. Sevemiyorum bu tür konstrüksiyonları.. Allah bilir dondurma kamyonu falan yapacaklardır..

Cem bana orjinal gibi gorundu. O donemin komyonlarini google'da aratincada boyle kamyonlar cikiyor.

melihbozkurt' Alıntı:
Cem bana orjinal gibi gorundu. O donemin komyonlarini google'da aratincada boyle kamyonlar cikiyor.

Kaynağına en yakın sensin Melih, müzesinden araştırıverseydin? :smiley:

Gelecek misin Kıyıkışlacık taraflarına?

orsaalabanda' Alıntı:
Kaynağına en yakın sensin Melih, müzesinden araştırıverseydin? :smiley:

Gelecek misin Kıyıkışlacık taraflarına?

Henuz burda isleri ayarlayamadim. Ama Insallah ayarlayipda Turkiye'ye gelebilirsek oradada en az 1-2 hafta geciririz. :smiley: Gecen sene o yola bir daha girmeyecegine yemin etmistin yoksa vaz mi gectin? :smiley:

Bu araç yanılmıyorsam 70 li yıllara ait bir oldmobille, şase ve yürür olsmobil fakat üst kısım tamamen el yapımı, böyle bir model yok aslında, yapan ustanın zevkine yada sipariş edene kalmış bir model, istanbul taksim tarlabaşında küçük bir atölye imalatı.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR