Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,032
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 913,017

Etiketler
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Sağlıklı ve karavanlı gezilerle dolu bir yaşam dileklerimle doğum gününüzü kutlarım Abdi Bey!... :smiley:

Cavid Sezen

Abdi Abi doğum günün kutlu olsun.

Gezenbilir Festivaline giden Karavan Grubuuuuuu.....,

Fotolarınızı ayrı bir başlık altında bekliyoruz ;) :D

Abdi Bey doğum gününüz kutlu olsun sağlıklı yıllar dilerim.

Bu hafta sonu yürüyerek Gürpınar sahile indim 2700 metre güzel bir hava vardı amacım çevreyi gezip ne var ne yok bakmak,araba olmadığından artık ya minibüse bineceğiz yada bu şekilde yürüyerek gezmelere devam edeceğiz,aşağı sahilde tek başına bir karavan gördüm yanında bir masada oturup kitabını okuyan abiye hiç vakit kaybetmeden selam verdim sağolsun kendiside aynı samimiyetle selamımı aldı ve buyur etti,biz başladık sohbete ben Orhan abi ile sohbete başladığımda eşim telefonunu verirmisin ablamı arayacağım dedi ve verdim sohbet bittiğinde bizim hatun tüm sülalesini aramışdı ;D tabi işin içinde karavan olunca benim gözüm hiçbirşeyi görmedi daldık sohbete aracın içini dışını her yerini gezdim Orhan abi sağolsun hiç bıkmadan bana katlandı ;D kendisi emekli öğretmen Afyon'lu Can karavan yapımı Kia besta aracıyla Orhan Nuri Arslan en az yılın yarısını emekli eşi ile birlikte tüm Anadoluyu gezip fotoğraf ve notlar alıyorlarmış yakında çıkarmayı düşündükleri kitap için malzeme topluyorlar,bende bizim buradan bahsedip kendisini forumumuza davet ettim adres verdim hatta yazı dizisi halinde gezilerini buradanda yazabileceklerini keyifle okuyacağımızı söyledim hoş sohbet için kendisine bir kerede buradan teşekkür ederim.[attachment=1]

Ayrıca sahilde bir tanede PSA gurubu minibüs gördüm ve şaşırdım bu araçlardan duymuşdum ama yakından görme şansım olmamışdı.

02072011354.jpg

02072011355.jpg

02072011353.jpg

Aman sakın birisi bu heyecana kapılarak, sakat bir iş yapmasın, şase uzatması yapılmış panelvan tipi araç içine karavan dönüşümü yapılamıyor..Bilginize..

Atilla resimdeki araçtan sınırlı sayıda panelvan olarak fabrikada üretilmiş.Minibüse çevrilip özellikle Ege bölgesine turizm amaçlı satılmış.
Marmaris'te birkaç tane rastladım,uzunluk olarak karavan için çok ideal araçlar.

Senin söylediğin araçlar sağ ön kapı ile sürgülü kapı arasında uzatma yapılıyor. Sattığım 10 m3 karavanım için yanılmıyorsam Bursa
Küçükbalıklıdaki sanayide görüştüğüm usta uzatma işlemini atelyesindeki araç üzerinde tarif etmişti. Fiyat çok geldiğinden vazgeçtim.
2008 den sonrada zaten yasaklandı.

Bu şekilde uzatılmış bir aracı karavana dönüştürmek için geçenlerde ilgilendim, uzatma işlemleri zamanında prosedürlere uygun olarak yapılmışsa (eğer proje belgeleri yok, eksik veya dolma belge niteliğinde de olabiliyor), karavan dönüşümünde tüv, fren testi istiyor, Türkiyede ise fren testini yapacak verdiği rapor avrupa standartı olan tek bir firma var, ilgilendiğim araç için 3000 TL fren testi rapor masrafı istediler, araç zaten biraz pahalı, fren testinide üstüne koyarsan, zaten ortaya çıkan paraya yeni kasa 15 mt3 alınabiliyor, bu şartlarda uzatılmış şaselerle ilgilenmenin bir anlamı kalmıyor..
Cin fikirli arkadaşların bilgisine, biz baktık çakıl taşı çıktı...

güngör' Alıntı:
Atilla resimdeki araçtan sınırlı sayıda panelvan olarak fabrikada üretilmiş.Minibüse çevrilip özellikle Ege bölgesine turizm amaçlı satılmış.
Marmaris'te birkaç tane rastladım,uzunluk olarak karavan için çok ideal araçlar.

Senin söylediğin araçlar sağ ön kapı ile sürgülü kapı arasında uzatma yapılıyor. Sattığım 10 m3 karavanım için yanılmıyorsam Bursa
Küçükbalıklıdaki sanayide görüştüğüm usta uzatma işlemini atelyesindeki araç üzerinde tarif etmişti. Fiyat çok geldiğinden vazgeçtim.
2008 den sonrada zaten yasaklandı.

benim incelediğim fabrikada uzatılmışa hiç benzemiyordu, panelvan olduğu için traverslerini rahatça görebildim, normal boyuta kadar fab. travers uzatma bölümü profil'den imal edilmişti, minübüste her taraf kapalı olduğu için çok dikkat etmek lazım, ayrıca tüv'de bu uzun şasenin kaydı varmı acaba(fab.verisi olarak)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR