Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,037
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 918,331

Etiketler

Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Ilhan abi anlamistim anlamasina fakat Turkce veda Turkiye'ye ile ilgili bir forumda yabanci bir kullanici ve imzasi yerinde kendi reklami tarzinda yazilar gordugum icin "ne oluyor" demistim. Turkce bilen insan Turkce yorum yapar, bilmeyen ise bizim ne forumunda oldugumuzu anlamaz. Kisaca reklam kokan hareketlerdi. Zaten moderatorlerimiz mesaji silmisler.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=75570.0

Gitmeyi düşünenler?

SAYIN.levent güngör size mesaj atacak duruma geldim heralde öncelikle göstermiş oldugunuz alakadan dolayı size teşekür ederim görüşmek üzere iyi calışmalar balı dogan

bugün milliyet'teki bir haber çok hoşuma gitti ve sizlerle paylaşmak istedim, ben bu arkadaşı gönülden kutluyorum umarım üretimini gerçekleştirir,
haber..
Elazığlı makine teknikeri Hikmet Koşar, ‘Çelebi Türk taşıma sistemi’ ile NTV’de yayımlanan ‘Bir fikrim mi var?’ girişimcilik yarışmasında birinci oldu. 25 yıldır sanayi için makine üreten ve 10 yıldır Elazığ vergi listesinde ilk 100’de bulunan Koşar’ın geliştirdiği sistem, her türlü taşıta uygulanıyor, güç ve yakıt sarfiyatı sağlıyor.
Koşar, yarışmayı prototip bir otomobille kazansa da sistemin ilk olarak tekerlekli sandalye üzerinden piyasaya sürülmesini planlıyor. 4 yıldır bu proje üzerinde çalıştığını anlatan Koşar, “Engellilere öğretmenlik yapan arkadaşım Hüseyin Doğan, bu fikri anlattı. Bunu uygulayabileceğimi söyledim. ‘Sen benden daha delisin’ dedi, ama onun fikrine inandım. Çalışmalara başladım” dedi.
Koşar sistemin çalışma şeklini şöyle anlattı: “Bu sistem insan, petrol, güneş, enerji sistemlerinin hareket alanına uygulanması. Aslında yer yüzünde var olan bir sistem. Bir yerden diğerine giderken yerçekiminden kaynaklı olarak potansiyel enerjiyi hareket enerjisine çevirmek gerekiyor. Tabi yerçekiminin karşısında yer alındığı için ekstra enerji ve güç gerekiyor. Biz tekerlek üzerine yerleştirdiğimiz kola bir açı verdik. Ağırlık merkezi değiştirildiği için tekerler o yönde hareket ediyor. Böylece yerçekimini karşımıza değil yanımıza alıp ona direnmediğimiz içinde enerji ve güçten tasarruf ediyoruz. Normalde 10 birimlik bir enerji harcanaksa bu sistemle 1 harcanıyor.”

melihbozkurt' Alıntı:
Levent abi bu haberin linki varmi? Ben bulamadimda.

Melih link bu, selamlar

http://ekonomi.milliyet.com.tr/yercekimini-yanina-aldi-yilin-girisimcisi-oldu/ekonomi/ekonomidetay/03.06.2011/1398016/default.htm

Serbest muhabbet ederken buyuk usta Nazim Hikmet'i anmayi ihmal etmeyelim istedim. Asil 3 haziran 1963 de aramizdan ayrildi usta ve tam 48 yil oldu. Ve hala vasiyetini yerine getiremedik. Halbuki anadoluda bir cinar altinda uyumak istemisti sonsuzlukta.

VASİYET

Yoldaşlar, nasip olmazsa görmek o günü,
ölürsem kurtuluştan önce yani,
alıp götürün
Anadolu'da bir köy mezarlığına gömün beni.

Hasan beyin vurdurduğu
ırgat Osman yatsın bir yanımda
ve çavdarın dibinde toprağa çocuklayıp
kırkı çıkmadan ölen şehit Ayşe öbür yanımda.

Traktörlerle türküler geçsin altbaşından mezarlığın,
seher aydınlığında taze insan, yanık benzin kokusu,
tarlalar orta malı, kanallarda su,
ne kuraklık, ne candarma korkusu.

Biz bu türküleri elbette işitecek değiliz,
toprağın altında yatar upuzun,
çürür kara dallar gibi ölüler,
toprağın altında sağır, kör, dilsiz.

Ama bu türküleri söylemişim ben
daha onlar düzülmeden,
duymuşum yanık benzin kokusunu
traktörlerin resmi bile çizilmeden.

Benim sessiz komşulara gelince,
şehit Ayşe'yle ırgat Osman
çektiler büyük hasreti sağlıklarında
belki de farkında bile olmadan.

Yoldaşlar, ölürsem o günden önce yani,
- öyle gibi de görünüyor -
Anadolu'da bir köy mezarlığına gömün beni
ve de uyarına gelirse,
tepemde bir de çınar olursa
taş maş da istemez hani...

1953, 27 Nisan
Barviha Sanatoryumu

Büyük Ozan'a yer buldum; Müşküle Köyü, İznik-Bursa!.. Vasiyetin yerine getirilebilmesine en uygun birkaç yerden biri; belki de birincisi... :smiley:

Cavid Sezen

insel' Alıntı:
Melih tesekkurler. İyi geldi.

Rica ederim Insel hocam. Aslinda Ustayi bir gun degil hergun anmamiz gerekli.

gezmen' Alıntı:
Büyük Ozan'a yer buldum; Müşküle Köyü, İznik-Bursa!.. Vasiyetin yerine getirilebilmesine en uygun birkaç yerden biri; belki de birincisi... :smiley:

Cavid Sezen

Cavid abi bu saatten sonra bari yattigi yerde rahat birakalim ustayi. Bence orada burda oldugundan daha fazla saygi goruyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

SON KONULAR

Geri