KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
5 Şubat Ctesi akşamı (eğer hava muhalefeti olmayıp faaliyet gerçekleşirse) bir gökyüzü gözlem etkinliğine katılmak için eşim ve oğlumla Ağva da olacağız...
Kendi adımıza Bursadan Cuma gününden çıkıp Şile-Ağva taraflarını da gezmek istiyorum...
O civarda tavsiye edebileceğiniz gezilip görülecek mekanlar, ortamlar nerelerdir diye dostlara sormak istedim...
Not: Astronomiye ilgi duyan yada karavan birlikteliği için gelecek arkadaşlar da olursa çok seviniriz...
Ferhat, Biz de Rusya vizesini kovalıyoruz.
Sanırım gelişmeler var.Selma Putin ve Medvedev i sıkı markaja aldı . Adamlar kaşını gözünü oynatsa yorum yapılıyor vize konusunda. ;D
Rota Karadeniz turu olacağa benzer bu durumda.
Tabii birde Shengen eklersek yanına "dadından yinmez" bu gezilerin.
Bulgaristan,Romanya,Macaristan, Polonya,Baltık Ülkeleri,Finlandiya,İsveç,Norveç...
Tekerleklerimizin altında !.. ;D
Yeterki zaman olsun, sağlık olsun...
Çıkış yada giriş Yunanistan olduktan sonra bu rota bize (ben-eşim-oğlum) süper uyar...
Dediğiniz gibi Hüseyin abim, yeter ki zaman olsun, sağlık olsun...
Birde dostlarla birlikteysek, tadından yenmez...
Mevsim nedeniyle genellikle %80 erteleniyor zaten. Havanın en basit tüy bulutlu bile olması gözlemi engeller. Yazın bile gözlem tarihinde, bazen sağanak yağmuru tutturuyoruz. ;D
Bende değil teleskop, gözlük bile yok... ;D
Gidelim tanışalım kaynaşalım hamlesi...
Cemle yazın meteor yağmuruna bu arkadaşların yanına gittiydik Tırnovaya...
Hem Ağvayı görürüz hem de astronom gönüllüleriyle tanışır, bir şeyler öğreniriz babından bir durum benimkisi...
Lakin eğer izin durumunu çözebilirsek kuzeye Ağva yönü yerine rotayı direk bir haftalığına Ayvalık-Datça hattına çevirebilirim...
Not: Hesapta webasto bu hafta Bursada olacak(mış)... :-\
Haldun webasto olmaması şu an genel bir sorun,Bursa ya gelirse buralara da gelir.Bolu bayisi benimle çok ilgilendi kaç sefer Gebze de ki bayiyi aradım bir sefer tlf verin ben ararım demedi,Bolu bayisi aradığı gibi yarım saat bana bilgi verdi en azından sıcak insanlar ve işlerini seviyorlar.Olmadı Bursa olur oda gezmek için geldiğim bir zaman olmalı ki yalnızca seni görüp dönmeyeyim
Gözlem şenliğine gelince amaç muhabbet olsun,sen ben gideceğim dediğin için ben gelirim dedim,hem çok uzakta değil ,birde oralara doğru gidersem arkadaşın birini oraya gelmek için kandırabilirim ismi lazım değil L. Güngör Ferhat gitmezse zaten bende bakayım diye kimsenin teleskopuna gitmem,hem Ferhat ın teleskopta şansım var belki kayan yıldız filan görürüm yine.
Doğa için çal projesi, Daha önceki iki projeden sonra 3. projede karavanlanmış,
Proje değişik illerden müzisyenlerin çalışmalarını biraraya getirmek için artık bu karavanı kullanacakmış
Projede yer almak isteyen müzisyenler bu karavana gelerek şarkılarını seslendireceklermiş.
Karavanı gördüğünüz yerde DVD, T-shirt, araç kokusu gibi promosyon anılar almak mümkünmüş..
Hem Ağvayı görürüz hem de astronom gönüllüleriyle tanışır, bir şeyler öğreniriz babından bir durum benimkisi...
Lakin eğer izin durumunu çözebilirsek kuzeye Ağva yönü yerine rotayı direk bir haftalığına Ayvalık-Datça hattına çevirebilirim...
Haldun, teleskop olmayabilir, gözlüğü hiç bilemem ;D ama büyücerek bir dürbün edinebilirsiniz. Oldukça işe yarar.
mayıstosböce' Alıntı:
Gözlem şenliğine gelince amaç muhabbet olsun,sen ben gideceğim dediğin için ben gelirim dedim,hem çok uzakta değil ,birde oralara doğru gidersem arkadaşın birini oraya gelmek için kandırabilirim ismi lazım değil L. Güngör Ferhat gitmezse zaten bende bakayım diye kimsenin teleskopuna gitmem,hem Ferhat ın teleskopta şansım var belki kayan yıldız filan görürüm yine.
O meteoru teleskopla görmen gerçekten çok büyük bir şanstı. ;D
İkinciye de yakalamanın herhalde imkanı yoktur.
Buluta rağman toplanalım denirse de biz herhalde geliriz. Maksat muhabbet oldun.
Hem Ağvayı görürüz hem de astronom gönüllüleriyle tanışır, bir şeyler öğreniriz babından bir durum benimkisi... Lakin eğer izin durumunu çözebilirsek kuzeye Ağva yönü yerine rotayı direk bir haftalığına Ayvalık-Datça hattına çevirebilirim...