Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,037
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 918,349
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

orsaalabanda' Alıntı:
Yahu her seferinde kuyuya taşı sen atıyorsun, ilk vazgeçen de yine sen oluyorsun. :eek: :eek: :-* Çocuğu falan üşütmeyesiniz, yılbaşı karlı olacakmış. ;D

Ankara yolcusu kalmasın hahahaha...

Var mısın sen şimdi onu söyle...

Celal abiler yılbaşına Mudanya civarındalar...

Ümit hoca zaten orada...

Bu arada kendisi yeni bir alkovanlı karavan aldı bugün, cidden çok güzel...

Hatta eski garajın oradaki satışı aldığı noterden çıktığında birlikte Mudanyaya karavanı görmeye gittik...

Bursadan İlhan abi de geldi...

Diğer Renault Pilote yi satıyor Ümit hoca... Yahu millet birini bulamazken onda çift karavan var... :D

Neyse konuya dönersek...

Vehbi hoca ile de konuştuk o da sıcak bakıyor elektrik alabilirse karavanına...

Yani kadro sağlam...

Ya yarımadanın orada konuşlanır bir balıkçı lokantasında geçiririz gece eğlencesini yada Trilye marinanın ötesindeki cafenin orada olmadı isterseniz uygun bir arazide ateş yakıp falan, ama son seçenek çok tercih edilmez bayanlar tarafından sanırım...

Ne dersin reis...

Var mısın böyle bir hamleye?

Ben taşı attım, gerisi size kalmış... :D

Etiketler

Yılbaşında Mudanya falan kesmez hocam, büyük ihtimalle evde çoluk çombalak tombala oynanırken ben de Uludağ eteklerinin rüyasını görüyor olacağım (heyhaat...)

karagozlers' Alıntı:
Sayın arkadaşlar ben yeni bir öneride bulunacağım lütfen bu konuyu hepimiz enine boyuna tartışarak çözelim.
1.Site fazla yüklü giriş ve çıkış için bile bayağı bekliyoruz
2.Aslında konular birbirinden bağımsız (Of road, iki teker, vb.)
3. Her bölümde çok fazla ve fuzuli insan var bu bazıları için kırıcı olsada gerçek çünkü hiç bir bilgileri yok ve gerçekçi değiller,
4. Karavan bölümünde gerçek anlamda karavancı ve girişimci 50 kişi civarında bunun harici hikaye
evet çoğu zaman yazdığımızı kaydetmek veya okumak için mouse veya klavyeyi kırasımız geliyor, sayın moderatörlerimiz LÜTFEN BU KONUYU CİDDİYE ALIN ve gerekeni yapın.

dalyan' Alıntı:
Merhaba
Aslında cevap yazmayacaktım,ancak kayıtsız kalamadım.
Söze HEPİMİZ tartışalım demişsiniz....
AÇık konuşmayı severim ve evelemeden gevelemeden direk konuşurum.
Öncelikle sorularınıza genel bir cevap vermem gerekiyor.Şikayet ettiğiniz konular sitenin server'i ile alakalı,yani belirli bir kapasitenin üzerinde giriş olduğu zaman otomatik olarak sistem ağırlaşıyor.
Burada kimse profesyonel olmak zorunda değil..Çok bilgisi olmasıda gerekmiyor dolayısı ile.Gerçekçilik konusuna gelince böyle bir cümle kurma hakkını nerden buldunuz açıkcası anlayamadım.Heleki fuzuli,gerçekçi olmama ,gerisi hikaye gibi saygısız ve haddi aşan cümlelerinizden ötürü sizi kınıyorum.Burada kimse bir şeyleri ispat etmek zorunda değil.
Ayrıca moderatörlerin bu konuda çok bir şey yapabileceklerini sanmıyorum.
Bakkın arkadaşlar ben birazda yapımla alakalı olsa gerek susup duramıyorummm ve kimseninde beni onaylamasını beklemiyorum ancakk burası genel bir paylaşım platforumudur özel bir site değildir.Hiç kimse kendini bir başkasından üstün görme gibi bir cehaletin içine sokmasın lütfen.
Tabiki abuk sabuk alakalı alakasız yazanlar zamanla zaten kendiliğinden kaybolup gidecektir,yada moderatörler tarafından uyarılacaktır.
Yanılıyorda olabilirim,sanırım Çorlu da bir an için sizin ile karşılaşmıştık karavan yapım şirketinde,siz içeride eşiniz ile oturuyordunuz,bense yanımda sanayiden bir ustayla gelmiş Defenderimin kasasına nasıl bir proje yapabiliriz diye görüş almıştım.Belkide siz değildiniz ama avatar resminizden sizdiniz galiba.
Bunu belirtmemdeki sebeb henüz karavan sahibi olmadan nasıl böyle bir yazıyı yazma fütürsuzluğunu ve selahiyetini kendinizde bulduğunuzdur?
Amacım asla size saygısızlık yapmak değildir ancak yazdıklarınız benim bu tepkime sebep oldu.

Dostlar, biraz sakin lütfen...

Forumun yavaşlığı yoğunluktan çok serverda yaşanan bazı problemlerden kaynaklanıyor. Çözümleneceğini sanıyorum ama bu kez biraz fazla uzun sürdü. Bu konuda ve dahi forumun genel yayın politikası konusunda biz moderatörlerin yapabileceği çok fazla bir şey yok.

Süreyya bey, buradaki dostlarımızı ve yoğun paylaşım ortamını yaratabilmek için hepimiz çok fazla emek sarfettik... Bu şekilde olmayan ve ismini zikretmek istemediğim başka forumlar da var. Sanırım sizin fuzuli bulduğunuz insanları zaten onlar aralarına kabul bile etmiyorlar. Ancak yazacağınız mesaja kaç ay sonra cevap alırsınız onu bilemem? Maksadını aşan ve başkalarının alınabileceği mesajlar konusunda biraz daha özen lütfen...

Ertan bey öncelikle kutlarım iyi bir hafızanız var Çorlu'da gördüğünüz kişiler bizleriz. Bakın bunu bile resmim olduğu için görebildiniz, Örneğin sizinde her türlü bilginiz mevcut gerekirse sizi arayabileceğimiz telefon numaranız bile var (çoğu arkadaşımızında bu tip bilgiler profillerinde var.) hatta ben sizin defenderınız yanımdan geçse bile bu Ertan beyin aracı derim. Ama öyle kişiler var kullanıcı adından başka hiçbir bilgisi mevcut değil ne idir ne değildir belli değil, bende diyorumki siteye kayıt olurken bazı bilgi alanlarının girişi mecbur olsun. Bu site sayesinde bir çok kişi ile tanışma imkanım oldu ve pek çokda bilgim oldu 10 gün içerisinde yapımını başlatacağım motokaravanda bile nelere ihtiyacım olabileceğini iç ve dış dizaynda neler yaptırabileceğimi yine buradan öğrendim. Ama yakın zaman kullanıcı adını yazmayacağım bir kişi sitede tüm konulara bir kelime ekledi kısa sürede işi gücü tüm topiclere onu yazmaktı ve zirveye ulaştı şimdi pek görünmüyor.

Süreyya bey,sadece bir soru?

Ağustos ayında karavan bölümüne kayıt olurken Karavan'ınız olması şartı olsaydı üye olabilecek,hiçbirşey bilmediğinizi ifade ettiğiniz konular hakkında bilgi sahibi olabilecekmiydiniz?

Sizden önceki üyelerin sizin için server yavaşlatan fuzuli ,hiçbirşey bilmeyen kişi diye düşünmeleri hoşunuza gitmezdi herhalde.

taiga' Alıntı:
Yılbaşını topluca yada tekil gidilecek bir gezi/buluşmada karavanında geçirmek isteyen, plan yapan yada hayalini kuran arkadaşlar var mı? ;) :D ;)

Yeni yıla Özdal (mycamper) gibi Kuzuyaylası'nda girelim. ;) :smiley: :D ;D

http://www.anakamp.org/mycamper/myc_foto_T4_24.html

Resimlere baktıkça içim kıpır kıpır ediyor.

Sureyya bey,
Genelde hergün foruma giren ve okuyan ama cok nadir yazanlardan birisiyim,birkaç genc arkadaşımın teknik sorularına cevap vermekten de son derece memnuniyet duymuştum.Yine yeni samimi sorular gelirse seve seve cevap vereceğim.
Profilinize baktım çok yeni bir üyesiniz,ve bir çok üyeyi bilgisizlik ile suçlayarak girmelerini engelleme talebiniz var.
Benim şu soruma cevap verirmisiniz.hayatında hiç karavanı olmamış birisi olarak üç beş ayda nasıl bir bilgi birikimine sahip oldunuz da,başkalrını beğenmeme hakkına sahip oldunuz.
Kişi ya haddini bilmeli,ya da başka amaçları varsa başka siteye gitmeli.
Bu arada tüm tecrübesiz ya da tecrübeli arkadaşlarıma şunu söylemek isterim,her türlü sorunuzu cevaplamaya hazırım,ama Süreyya bey siz soru sormayın çünkü cevap veremem galiba siz hepiizden çok biliyorsunuz.(Ben ki dünyanın değişik ülkelerinde 7 farklı karavan sahibi olmuş ve işi gereği hayatının yarısı işi gereği karavanlarda geçmiş Askeri makina mühendisiyim,Bodrumun en güzel yerlerinden birisinde emekliliğini yaz kış villasında yaşayan ancak haftanın 4 gnünü hala karavanında yatan birisiyim)
Karavancılığı yaşam biçimi olarak kabul eden tüm arkadaşlarıma saygılar ve selamlar

Arkadaşlar, dostlar Süreyya beye nezaket ölçüleri içinde gereken cevabı vermişler kendilerine gösterdikleri hassaiyet için teşekkür ediyorum.
Evet son zamanlarda sitemiz zaman zaman yoğunluk kaynaklı olduğunu düşündüğüm yavaşlamalar yaşıyor, teknik bir problem çözümü konusunda ise yetkili arkadaşlar imkanlar ölçüsünde gereğini yapmak için gayret ediyorlardır mutlaka. Süreyya bey forumda yaşadığı sıkıntıyı farklı bir tarz ve çokta onaylamadığım bir uslup ve öneriler ile tartışmaya açmış.
Gurubumuz moderatörümüzünde izah ettiği gibi paylaşımcı, dostluk ilişkileri güçlü, kasıntıya sahip olmayan ve bu tartışmanında gösterdiği gibi demokratik anlayış ile tüm fikirlere saygılı ama ölçüler içerisindede cevap veren yaşayan bir organizma. Sevgili Cem ne güzel söylemiş adı bizim forumumuza benzeyen bazı sitelerde sorduğunuz en basit şeye bile cevap alamazsınız. Burası hepimizin, benim olduğu kadar hatta dahada fazlası ile sizinde Süreyya bey. Çünki ben ve birçok arkadaş forumdaki dostların, bilgi birikimininde desteği ile karavanımızı bitirdik. (Siz daha yolun başındasınız.) Ama dostluklarımız baki. Ben "gezenbilir" sitemi bulduğumdan bu yana bu harika ortamdayım giriş yapmadığım gün yada gece eksikliğini hissediyorum.
Siteye giriş ve üyelikte kısıtlamalar ülkemizde pekçok alanda gördüğümüz özgürlükleri kısıtlama engelleme girişimlerini hatırlattı bana. Sevgili ülkemde ve forumumuzda da mümkün oldugunca özgürlükleri artıralım farklılıllara daha toleranslı daha sevgi ile yaklaşalım baska çözüm olduğunu düşünmüyorum. Kaldıki siteye üye olmayan bile girip okuyabiliyor okumalıda zaten. Yani üyelik kısıtlaması çözüm değil. Sözlerime arkadaşlar , dostlar diye başladım Süreyya bey sizde o dost ve arkadaşlarımdan birisiniz burada olmanız bu hakkı veriyor size.
Nevarki birilerini birşeyleri eleştirirken ben bir değil üç kere düşünürüm. Yinede keşke aynı şeyi başka şekilde ifade etse idim dediğim olur. Sizin yazınızıda epey önce okudum yeni yazıyorum.Amaç kimseyi kırmamak incitmemek. Zaten internet ortamında birbirini görmeden yüz göz ifade ve mimikler olmadan pek çok şey yanlış anlaşılmayada müsaittir. Çok örnekleri görülmüştür. Hülasa sizinde eleştirilerinizi yazarken iyi niyetli olduğunuzu düşünüyorum. Sevgi ve dostlukla kalınız.

aslanahmet' Alıntı:
Yeni yıla Özdal (mycamper) gibi Kuzuyaylası'nda girelim. ;) :smiley: :D ;D

http://www.anakamp.org/mycamper/myc_foto_T4_24.html

Resimlere baktıkça içim kıpır kıpır ediyor.

Hakan selam,
Resimlere baktım. çok kışkırtıcı. Ama bizim için yılbaşını karlı zirvelerde geçirmek alışık olmadığımız bir şey. Aslında yeterli donanıma sahip olunursa belki cesaret etmek daha kolay olabilir. Yinede güzel fikir. Değerlendirebilecek arkadaşlar olabilir.
Ha bu arada çeki demiri işini ne yaptın?...

Hakan hocam,

Kuzuyaylayı değilde Poyrazlara gidelim deseydin inan çok daha fazla taraftar bulabilirdin... :D

Bir konuda, dürüstlüğüm ölçüsünde herkese açık olmak gerektiğini düşünüyorum;

Forumumuz doğa sporları ve gezi kültürü forumudur. Bizler de bu forumun karavan grubunun aktif üyeleriyiz. Tüm ortak payda "karavan" olsa idi ve dahi "bu kültürün kitlelere tanıtımı ve yaygınlaştırılması" gibi ideallere sahip olmasaydım belki ben de tek ortak paydası "karavan" ya da belki "kamp ve karavan" olan başka platformlarda daha aktif olarak yazıyor olurdum.

Kişisel görüşümce kamp ve karavan kültürünü diğer doğa sporlarından ve gezi kültüründen ayrı tutamıyorum. Doğa sporları ve gezi kültürü ile ilgilenen tüm dostlarımız bence potansiyel bir karavancıdır.

Kendimden örnek vermek gerekirse "iflah olmaz bir deniz tutkunu olmasaydım (buna argoda bir yerlerine tuzlu su kaçmış olmak denir :smiley: ) bu siteyi keşfetmiş olmazdım. Bir karavanım ve böyle güzel dostlarım olmazdı.

Aynı durum off-road, motosiklet, dağcılık, trekking, fotoğrafçılık, bisiklet, kampçılık ve şu an aklıma gelmeyen diğer tüm doğa sporu meraklıları için neden söz konusu olmasın? Zaten dikkatinizi çekiyorsa bir çoğumuz amatör fotoğrafçılık, dalış, balık avı gibi ortak hobilere sahibiz ve birçoğumuz dağcılık, trekking, kampçılık gibi altyapılardan gelmekteyiz.

Hal böyle iken konularımızı (bölüm anlamında değil, genel forum anlamında) sadece "karavan" ile sınırlamak bana çok doğru gelmiyor. Genele ve mümkün olan herkese hitap etmek gerektiğini savunuyorum. Bu sebeple benim ait olduğum yer sadece "gezenbilir"dir.

Ancak bu fikirlerimin şöyle de bir istisnası var ki, açıkladıktan sonra ilk cümlemde bahsi geçen "dürüstlük ve açıklık" ile ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız;

(izin almadan sözcülüklerini de yapacağım için umarım beni bağışlarlar) Ben ve yönetimde yer alan tüm dostlarım, özellikle de bu bölümün "yolda, gezide, kampta ve doğada" temalarıyla ön planda olması gerektiğini savunuyoruz.

Yanış anlaşılmaya mahal vermemek adına; teknik konular ve diğer sohbetler elbette hepimiz için gerekli ve elzemdir. Olmasın demiyoruz...

Kendi karavanını yapanlar olmasın demiyoruz, serbest muhabbet olmasın demiyoruz, hayaller, idealler, yasalar, yönetmelikler, tartışmalar, memleket meseleleri olmasın demiyoruz...

Ama bence ve bizce tüm bu konular, yollarda, doğada, kampta ve karavanda olmanın ötesine geçmemeli... Aksi takdirde son model otomobil sahibi olup da 48 ay boyunca ödeyecek olduğu taksitler yüzünden otomobili kullanamayacak olan şoförden, koltuk örtüleri buruşmasın diye salonda değil de küçük odada oturan ailelerden, çeyizlik dantelleri lekelenmesin diye çekmecede saklayan annelerimizden ve dahi halıları kirlenmesin diyerek üzerine beyaz çarşaf serip onun üzerine basan (bunu bizzat gördüm) titiz ev hanımlarından hiç bir farkımız kalmayacak.

Bu bağlamda bazı yazılanları okurken içimden Süreyya bey gibi düşündüğüm zamanlar da olmuyor değil. Bunu yazmasaydım dürüst davranmış olmazdım. Çok gözüme batan ve genel anlamda rahatsızlık yaratan yazılar olduğu zaman genelde üslubunca uyarıyorum. Herkesin, "gereksizliği değil" ama yarattığı rahatsızlık nedeniyle hemfikir olduğu gel-geç bazıları da zaten bir süre sonra kendiliğinden aramızdan ayrılıyor. Süreyya bey de sanırım benzer rahatsızlıklarını dile getimeye çalışmış ama bunu maksadını aşan bir üslupla yazıya dökmüş. Bence konuyu fazla uzatmaya gerek yok.

Tüm kampçı ve karavancılara açık çağrımızı yaparken ve kendimizi tanıtırken ne demiştik: "Dil, din, ırk, renk ve sınıf ayrımı yapmadan..." Evet, her dilden, her telden... Ama sevgi, saygı ve dürüstlük çerçevesinde...

Buna belki şunu da ekleyebiliriz: "Maksadını aşmadan..."

Süreyya bey ve üslubu konusunda değil. Karavan'ın, amacımıza, istediklerimize, doğaya, kampa, yollara ulaşmak için bir araç olduğunu unutmadan... "Maksadını aşmadan..." Ne dersiniz?

MYWAY' Alıntı:
Hakan selam,
Resimlere baktım. çok kışkırtıcı. Ama bizim için yılbaşını karlı zirvelerde geçirmek alışık olmadığımız bir şey. Aslında yeterli donanıma sahip olunursa belki cesaret etmek daha kolay olabilir. Yinede güzel fikir. Değerlendirebilecek arkadaşlar olabilir.
Ha bu arada çeki demiri işini ne yaptın?...

Cenk selam,
Kuzuyayla'da yeni yıla girmek gerçekten güzel olurdu ama benim için de hayalden öte uçuk bir fikir. Tek olsaydım kafa dengi bir kaç arkadaşla belki gidebilirdim. Ama yeni yıla ailemle girmek isterim. Onları da götüremeyeceğime göre bu iş olmaz zaten.

Esasında çok fazla da donanıma gerek yok. Ben ocak ayında Bolu Aladağlar'da 3 mevsim çadır, orta kalitede (-20 derecelik) bir uyku tulumu ile 3 gün kaldım. Gece -12 dereceye kadar hava soğumuştu.

Şimdilik çakma çeki demiri ile idare ediyorum. Ama yaza girerken yenisini taktırıp ruhsata işleteceğim.

taiga' Alıntı:
Hakan hocam,

Kuzuyaylayı değilde Poyrazlara gidelim deseydin inan çok daha fazla taraftar bulabilirdin... :D

Haldun Hocam aslında iyi fikir. Sen gidersen ben de giderim :smiley:

Sayın Enver bey siteye girmek için ille karavan şartı konsun demiyorum ama insan yaşadığı yeri cinsiyetini hiç olmadı adını ve kan gurubunu bile yazmadan siteye girmemeli ben sizi yayınladığınız resimlerden tanıyorum yolda denk gelsemde Merhaba siz bu kişi değilmisiniz deyip konuşmaya başlayabilirim.
themanfromatlantis bende hergün muhakkak foruma girip ciddi yazılmış konuları muhakkak okuyorum hatta günde 2 kere sabah ve akşam çünkü 2 sonrası itibariyle tüm yaşamımı karavanda eşimle beraber sürekli devam ettireceğim için buradaki ciddi insanların verdikleri gezi bilgileri ve teknik konuları benim için çok önemli.. Ve o insanlarda... bakın size sayın diye hitap etmedim çünkü bir isminiz bile yok maalesef çok önemli noktalardan gelmiş olmak önemli değil bende bir zamanlar İl Çevre Müdürü idim ama bu gün sadece vatandaşım.
Sayın Ümit bey benim nezaketim hakkında puan verecek veya sorgulayacak kişi siz değilsiniz çok mu hoş oluyor birileri ilk mesajını tanışma bölümüne değilde bir bayanın gezi bölümüne yazması bu insanların uslup ve nezaketi daha doğrumu oluyor. Ben kimseninde namus bekçisi falanda değilim benim istediğim böyle bir sanal ortamda kendimizi öyle bir tanıtmalıyızki yolda karşılaştığımızda bu kişi bu, bu karavan bu kişinin diyebilmeliyiz.

Yılbaşı programı yaptım gibi bir şey.Kuzenlerle eğlenceye gitme planı var ama Poyrazlara gelen olursa haberim olsun.Haldun kar yağarsa gerçekten yılbaşı poyrazlar güzel olur sanırım.

mayıstosböce' Alıntı:
Yılbaşı programı yaptım gibi bir şey.Kuzenlerle eğlenceye gitme planı var ama Poyrazlara gelen olursa haberim olsun.Haldun kar yağarsa gerçekten yılbaşı poyrazlar güzel olur sanırım.

Hakikaten 31 aralık gecesi de Poyrazlarda kutlanırsa pess derim başka da bir şey demem... ;D

Poyrazlar neden olmasın ,güzel bir kamp ateşi,üzerinde çevrilecek bir hindi,zevke göre cd den müzik,hatta kesilmeden led fenerlerle süslenecek hazır çamlar.Aklınıza gelen eklemeler sizden.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR