Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,037
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 916,732

Etiketler

Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Ben de hatırlıyorum. hatta resımlemıs ve ızahat vermıstı (kontradan kalıp uzerı polyester sıvama)
Yusuf ustayı tanıyan var mı ?

Arkadaşlar aslında yeriniz var ise yapımı kolay ölçülerinizi alıyorsunuz önce ince kontra ile kutu yapıyorsunuz kutunun kenarlarını koli bandı ile bile yapıştırabilirsiniz üst kapağını ayrı tutuyorsunuz kutunun içine önce hazırladığınız karışımı sürüyorsunuz çabuk donduğu için fırçayla hızlı hızlı uyguluyorsunuz sonra cam elyafını serip üstünden fırçayla tampon yapıyorsunuz yada bu işlem için alüminyum rulo var elyafın üzerinde gezdirdinizmi iyice yapışmasını sağlıyor hava kabarcığı olmasını engelliyor,sonra kapağın içini yapıp kurumaya bırakıyorsunuz bu işlemi sadece ilaçla tekrar yapıp kapağını kapatıyorsunuz tabi su giriş ve çıkışlarının dip aparatını önceden içten takıp dıştan karşılık vidasını sıkıyorsunuz,kapağı kapatıp tekrar dıştan aynı şekilde önce ilaç sürüp sonra cam elyafını seriyorsunuz üstünden yine fırça yada rulo ile tampon yapıp bırakıyorsunuz kurumaya bir kaç kat sürüp kurutuyorsunuz iş bittimi deponuz hazır yalnız ilacı her sürmeden önce bir zımpara geçip sonraki katın daha sağlam birbirine yapışmasını sağlıyorsunuz.
Gerekli olan malzeme sıvı polyester,kobalt ve mekperoksit bunların tabi birbirine karışım garmajları var mesela hava sıcaklığına göre değişir 500 gram polyestere yarım enjektör kobalt çeyrek enjektörden az mek katılır hatta hava çok sıcak ise mek 3-5 damla katılır yoksa sürmeden elinizde donar.

Yusuf kardeşim,bu saatte forumdasın,gündüz çalışıyorsun,dönüşte bazen kendine,bazen tamirat, toplama işine dalıyorsun,ilave iş ( daha doğrusu yardımcı olma) peşindesin üstüne üstlük. Bu kadar işin birtek şekilde üstesinden gelinir;(anlayan anlamıştır).Selamlar.

Bu yapılacak depo temiz su deposu olacaksa, ki anladığım kadarı ile böyle olacak. Sağlık açısından paslanmazdan olması gerektiğini düşünüyorum. Temiz su deposunun kesinlikle polyesterden olmaması gerekir.

Erhan

Ben polyesterin, katalizorlerinin orani ayarlanip donmasi iyi yapildiysa temiz suya bir zarari olmayacagini dusunuyorum. Sevgili Yusuf ben beklemedeyim. Ne zaman haber edersen ucarak gelirim. Cok tesekkur ederim.

dagciark28' Alıntı:
Ben aracın sag tarafını şasenin altını ölçtüm. 108 lt su deposu yapmak mümkün bence

Sevgili Arkin benim arabanin alti dolu. Sag tarafta ocagin gaz tupu, kirli su atik deposu sol tarafta ise vebasto var. Yani o kadar buyuk bir depo muhtemelen girmez. 60 70 litreye raziyim.
Bu arada gecen gun vebastosuna baktirmaya goturdum. Canavar gibi calisiyor.

Paslanmaz maliyetli oluyor baya sordum ben. Temiz su ben el yıkamak bulaşık için kullanıyorum. Ondan dolayı gerek yok derim paslanmaza. Yusuf bu depo işini bir akkşam konuşalım . Bende yapabilirim. Bir iki taktik ver yeter . Zaten merakım var bu polyestere :smiley:

Arkadaşlar bir hafta sonu buluşalım zaten biz bir teneke daha polyester alacağız hep beraber ölçüp kalıbını çıkartırız hallederiz,
Arkın kolaylıkla yapabilirsin bir iki püf noktası var gerisi kolay.

Sayin Yusuf bey, bir karavan imalatina baslaya bilirsiniz. :smiley: Bizim buradaki karavanlarda seffaf palstikten yapiliyor .

Selamlar

Polyester için kalıp çıkarma ve dökümü konusunda ufak bir ipucu verebilirim: Polyester silikon (katılaşmış) ile reaksiyona girmiyor. Tarif edeceğim yöntemi uygulaması büyük hacimler için biraz zor olabilir ama küçük ve girintili çıkıntılı hacimler için birilerinin işine yarayabilir.
Önce polistren malzemeden kalıp çıkarılıp üzeri kalın bir tabaka halinde silikonla kaplanır. Silikon katılaştıktan sonra tüm kalıp ortadan (veya sonradan birleştirilmesi düşünülen kesitten) ikiye bölünür. Silikonun üzeri döküm sırasında kalıba destek olması için kalın bir tabaka halinde alçıyla kaplanır. İçindeki polistren çıkarılır ve işte kalıbımız hazır. İlk tabaka polyester elyafsız olarak uygulanmalı. ikinci tabaka için elyaf kullanılabileceği gibi her türlü destek saplayacak malzeme kullanılabilir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR