Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 818,935
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

Hakkında km de 10 kuruş yakıyor diye bir efsane duymuştum. ;D

Etiketler

bende durduğu yerde açılıp 3oda 1 salon oluyormuş diye duydum :D

Sahibi piyasayı hiç bilmiyor galiba çok düşük fiyat yazmış, param olsa kaçırmazdım.. ;)

sahibi 50 000 tl ye maletmiş diye duymuştum

Bu araba eski leyland lardan değil mi?
Makyajla ducato ya benzetilmiş gibi geldi bana... :D
Şakası bir yana satmana cidden üzüldüm...
Ama şunu da anladım ki, karavan alan yada yapanların büyük çoğunluğu eninde sonunda (ki genelde max. 2 sene) içinde aracını satıyor...
Ya bırakıyor karavancılığı yada başka araç peşine düşüyor...

taiga' Alıntı:
Ama şunu da anladım ki, karavan alan yada yapanların büyük çoğunluğu eninde sonunda (ki genelde max. 2 sene) içinde aracını satıyor...

Haldun hocam tesbitiniz tabiki deneyimlerinizden olabilir ama benimki inanın gerçekten ev almak için yoksa kesinlikle satmayı düşünmüyorum aslında yıllardır ev düşünüyordum ama hiçbir zaman bu kadar kolay olmamıştı hem ev fiyatları eskiye nazaran düşük hem bolca satılık ev var hemde bankaların kredilendirmese çok uygun kiminle konuşuyorsam tam zamanı diyor hele bizim ekonomist profesör bankalar için neredeyse maliyetine kredi veriyorlar imkanın varsa hiç durma al diyor,ama bir abimiz çıkar al sana uzun vadeli borç para evini al karavanınada binmeye devam et eline geçerse borcunu yavaş yavaş ödersin dese ;D :-* satmam ;)

taiga' Alıntı:

Oh! Neyse rahatladım. Henüz 1,5 yıl daha var önümde :D

ben karavan alanakadar umarım süre biraz daha uzar ,çünkü görmek istediğimiz çok yer var yaşımızın düşüklüğüne, heyacenamızın fazlalığına vede görmediğimiz yerlerin çokluğundan (iyi halden) dolayı ek süre lütfen

Aslında bu süreç çok doğal...

İnsanlar karavana özeniyorlar ve ediniyorlar...

Elbette karavanlarını kullandıkça o güne kadar "teorik" olarak öğrendikleriyle uyuşmayan yönleri gördükçe, araçlarını satarak isteklerine daha çakışan modelleri almaya çalışıyorlar...

Ya da karavancılığın kendilerine yada ailelerine uygun olmadığını görüp bu camiadan ayrılıyorlar...

Görebildiğim kadarıyla bu çözüme yönelmeleri genelde 2 sezonu buluyor... (Lakin istedikleri rakam yüksek olunca aracı satmaları uzun yıllar alabiliyor)

Aslında piyasada dolanan karavan sayısı şu ankinden 5 yada 10 kat fazla olsa, edinme ve deneyimleme süreci hem daha çabuk hem de daha erken yaşlarda olacaktır ( en azından emekliliğe yakın olmayacaktır) ama ne yazık ki ortalıkta toplam 150-200 karavan var ve memnun olanlar zaten satmıyor, satmaya çalışanlarda yüksek fiyat istediklerinden dön dolaş aynı ilanlar bakıp duruyoruz...

An itibariyle sahibinden.com da 213 motokaravan ilanı var...

İstenen fiyatı hakeden yada cidden yapım/dizayn/aksesuar olarak "güzel" diyebileceğiniz 10 tane karavan söyleyebilir misiniz?

Neyse...

Yusuf kardeş ben aracını içindeki malzemeleri karavan imalinde kullanabilirsem alabilirim. 2004 model ducato aracın oldukça temiz aynı değerde bir araca piyasada 20.000 civarında istiyorlar senin ustalığın forumdan edindiğim bilgilere göre müthiş içinin işçiliğide muhakkak süperdir ama camper değilde alkovenli tip karavana ihtiyacım olduğundan dolayı içindeki malzemeleri kullanabilirmiyim bu konuyu aracınızı göstererek karavan imalatçısı firmalar ile görüşeceğim. Birde Tekirdağda ev almak istersen bende içini özene bezene yaptırdığım site içinde 135 m2 evimi satıyorum karavan uğruna.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR