Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 817,824
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

;D Osak bey ben onun içine girerim ama çıkmam nasıl olur bilmem,kendimi modern diyojen gibi hissederim herhalde.

Etiketler

mayıstosböce' Alıntı:
;D Osak bey ben onun içine girerim ama çıkmam nasıl olur bilmem,kendimi modern diyojen gibi hissederim herhalde.
Bu asıl köpek karavanı ,ancak eşya taşımak için çok güzel. çok hafif ve yolda giderken arkanızda hissetmiyorsunuz. Bunu eşya taşımak için önermiştim :smiley:))

hahahaha osak bey yazıya başlarken içinden çıkınca havlamam lazım diye yazıyordum sildim alındığımı düşürsünüz diye düşündüm ama ben onun köpek karavanı olduğunu bilmiyordum . benim olursa almak istediğim remork malzeme taşımak için uygun olmalı ,gerektiğinde havaleli kağıt grubu var bizde onlarıda taşıyabilmeli ve 1600cc 90 beygirlik connect in çekeceği kadar olmalı.diğer fotodaki gibi büyük olmasının bana zararı yok.yatmayı düşüneceğim için en az 1,90 olmalı daha büyük olursa daha iyi.düşünsenize hem connectvan hemde arkada remork.Fikir tabi bunlar yaptığımız sesli düşünmek.

http://www.sahibinden.com/ducato_2000_karavan_2007_yapimi-88WQQaXQQ6805943WQQpXQQdisplayitem

uzun süredir ilanı olan bir araç bu. kampkaravan sitesinde daha önce de görmüştüm. yani bazan öyle rakamlar söyleniyor ki, karavan üreticilerine bosuna kızıyoruz diye düşünüyorum. bu araç 2000 model 160 binde. satın almaya kalksanız 12-15 bin arasına daha düşük km, yüksek model rahat bulunur. üstündeki kasa, Can karavanın yapımıymış. firmaya açıp, içindeki özellikleri ile birlikte ne kadara yaparsınız dedim 29-34 bin arası dediler. yani iyi kötü vergi, vs de koysanız 50 bin lira oluyor. ilan sahibi 69 000 tl istiyor. el insaf.

Bu araci 50 bine mal edemezsiniz. Bu camper degil. Ustu kesilip kasa oturtulmus. Bir hayli de donanimli.

mebus' Alıntı:
Bu araci 50 bine mal edemezsiniz. Bu camper degil. Ustu kesilip kasa oturtulmus. Bir hayli de donanimli.

Neden yapılamasın ki ? sahibinden.com'da fiat ducato 2.8 tdi ilanlarına baktım. 10.000 ile 15.000 tl arası 2000 - 2004 model araçlar var. Dediğim gibi firmaya sorduğumda , tenteli, 12-220 buzdolabı daihl, inverrtörlü, yat tipi tuvaletli alkovansız bir karavanı 34.000 tl'ye yapabileceklerini söylediler. hatta pazarlık payınız var mı diye sordum, olabilir dediler. zaten tente 1000 euro, buzdolabı 1000 euro onun dışında çok bir donanımı yok bence. standart şeyler.

Can karavan o fiyatı camper için vermiş olabilir...
Oysa bu araç şase üstüne yapılma...
Fiyat dramatik olarak katlanıyor o zaman... :'(

taiga' Alıntı:
Can karavan o fiyatı camper için vermiş olabilir...
Oysa bu araç şase üstüne yapılma...
Fiyat dramatik olarak katlanıyor o zaman... :'(

hayır sayın taiga, alkovansız karavan fiyatı olarak sordum. CAmper yani karöseriyi kesmeden, araç içine yapılan karaan fiyatları da 18.000 ile 24.000 arası değişiyormuş araca ve donanıma göre. başka firmalara da güncel fiyet soracağım. ama ilandaki rakam bence çok fazla.

İlandaki fiyat bence de fazla...

Ama o karavanı, o donanımla 34 milyara yapıyorlarsa cidden iyi bir fiyat...

Lakin benim şu dikkatimi çekti ilanda...

Açıklama kısmında Aralık 2007 yapımı yazar ve ilan tarihi şubat 2008.

Bir karavan yapıldıktan 2 ay sonra neden satışa konur onu çözemedim...

DREYFUS' Alıntı:
hayır sayın taiga, alkovansız karavan fiyatı olarak sordum. CAmper yani karöseriyi kesmeden, araç içine yapılan karaan fiyatları da 18.000 ile 24.000 arası değişiyormuş araca ve donanıma göre. başka firmalara da güncel fiyet soracağım. ama ilandaki rakam bence çok fazla.
Tamam ama bu arac alkovanliya esdeger bir arac. Yan paneller genisletilerek olusturulan kasaya oturtulmus. Evet alkoveni yok ama alkovanli gibi emek isteyen bir calisma. Ayrica ruhsata karavan isletme bedelini de ekleyin. Yaniliyor muyum hala?

mebus' Alıntı:
Tamam ama bu arac alkovanliya esdeger bir arac. Yan paneller genisletilerek olusturulan kasaya oturtulmus. Evet alkoveni yok ama alkovanli gibi emek isteyen bir calisma. Ayrica ruhsata karavan isletme bedelini de ekleyin. Yaniliyor muyum hala?

Sevgili mebus, yaptırdığımız takdirde neticede o emeğin de parasını veriyoruz :smiley:. Alkovan kullanıma göre tercih edilebilecek bir sey. 3-4 kişilik aileler için ideal bir tasarım bu. Ruhsata karavan işlletme olayı aslında biliyorsunuz proje ile ilgili. toplamda 400-500 tl kadar. onunla da ilgili yanılmıyorsam denizli'de biri dava açıp, kazanmış. Yani ruhsat işlemleri küçük şehirlerden geçirilerek yapılabiliyor. Ruhsatı aldıktan sonra gerisi kolay zaten. Ben iş nedeniyle aşağı yukarı her ay bursa'ya gidiyorum. bu gidişimde ugrayıp, şu işin aslını öğreneceğim.

Merhaba,

Çin, ortalığı hallaç pamuğu gibi attı. Karavan işine girmedi mi bu adamlar?.. El atmadıkları bir alan yok bildiğim kadarıyla...

Cavid Sezen

İlanda Amerikan yazıyor. Bu ilanların güvenilirliği nedir acaba?

Bir iki ay önce sanırım Oğuz Abi arayıp sormuştu, öyle hatırlıyorum. Muhabbeti hatırlamıyorum ama tamamen feyk bir ilan olduğu ortaya çıkmıştı.
Eğer 10 bin liraya tam donanımlı karavan alınabilseydi bizler Yusuf Abi'nin yada Arkın'ın karavan yapımını okuyor olmazdık. Türkiyede'de karavancılık bir anda coşardı sanırım :smiley:

Umarım aklı başında hiç kimse vadedilen karavana sahip olacağım diye parasını yatırıp bir gün teslim edecekleri gafletine kapılmaz...Paranıza ve aklınıza sahip olun.....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,683
Kayıtlı Üye Sayımız
166,531
Kaydolan Son Üyemiz
musaitbiryer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR