Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 817,832
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

Sayın orsaalabanda Cem açıklayıcı cevabınız için çok teşekkür ederim.Benim gibi acemiler için sizlerin görüşleri çok önemli.1 hafta sitedeki yazıları okuyup işin özelliğini anlamadan kendimizce yorum yapıyoruz ama sizin gözünüzle farklı tabi.Ben şahsen sadece fiyata ve görünüşe baktım dediğiniz olmazsa olmaz özellikleri incelememiştim.Sağolun.

Etiketler

fagul' Alıntı:
Sayın orsaalabanda Cem açıklayıcı cevabınız için çok teşekkür ederim.Benim gibi acemiler için sizlerin görüşleri çok önemli.1 hafta sitedeki yazıları okuyup işin özelliğini anlamadan kendimizce yorum yapıyoruz ama sizin gözünüzle farklı tabi.Ben şahsen sadece fiyata ve görünüşe baktım dediğiniz olmazsa olmaz özellikleri incelememiştim.Sağolun.
Rica ederim. Ben de bu işin uzmanı falan değilim. Bir yıl önce kendi karavanımı yaptırsam nasıl olur diye yola çıktım, üzerine ekonomik kriz patladı. 2. el alayım dedim, o da olmadı. Yalnızca 1 yıldır ilanları takip ediyorum ve buradaki tecrübeli arkadaşların fikirlerinden bir şeyler kapmaya çalışıyorum o kadar..
Olmazsa olmaz dediiğiniz özellikler aslında, olmazsa olmaz değildir. Pek ala olabilir ama bunlar para tutan özelliklerdir ;)
Acele ederseniz kolayca hata yaparsınız. Benim gibi ince eleyip sık dokursanız karavansız kalırsınız. Ortasını bulmak gerek. :smiley: Kolay gelsin.
Yeri gelmişken bir konuya daha açıklık getireyim:
Bu başlık daha yeni açıldığında, aleni olarak link verilerek tartışma yapılacağı ve doğal olarak fiyatların sıkça eleştirileceği konusuna dikkat çekmiş, bunun etik olup olmayacağı konusunda çekincelerimi dile getirmiştim.
Ben kendi düşüncelerimi yazdım. Bu fiyat sahibinin ona biçtiği değerdir. Belki aracını çok seviyordur. Belki de gözden kaçırdığımız çok kıymetli bir yönü vardır.
Aynı durum alıcı için de geçerli. Beğenenler çıkabilir. Vaktim yok, yaptırmaya uğraşamam hazır alayım diye düşünür..
Dolayısıyla ne sizin alacağınız karavana engel olmak isterim, ne de satıcının kısmetine mani olmaya..

orsaalabanda' Alıntı:
Acele ederseniz kolayca hata yaparsınız. Benim gibi ince eleyip sık dokursanız karavansız kalırsınız. Ortasını bulmak gerek. :smiley:

Benim için "gecenin sözü". Cem, al benden de o kadar...

Cavid Sezen

karavancılık bır coguna gore gercekten ozenılecek bır yasam bıcımı ve hobı.
karavan sahıbı olabılmek ıse tam anlamıyla bır stratejı. belkı de turkıyede karavancıların sayısının az olması bır cogunun tokatlanmıs olabılme olasılıgından dolayı vazcayanlar mı acaba

Ben bir şey daha eklemek istiyorum.
Aracımı hazırlarken ''aa! hakikaten karavan gibi oldu'' demişlerdi. Benim ise hiçbir beklentim yoktu. Gerekirse çadırda yatarım eşyalarımı taşısın yeter diyordum. Beklentim olmadığı için, kullanmaya başladığımda aracımın düşündüğümden daha fazla ihtiyacımı karşıladığını gördüm ve daha çok sevdim. Onun bir karavan olmadığını, olamayacağını biliyordum. ''Karavan gibi oldu evet'' deseydim içinde yaşamaya başladığımda kesinlikle çok rahatsız olurdum. Gerçek karavanları görenler de ''aa! ev gibi ne güzel'' diyorlar. Oysa içinde yaşamaya başladığında onun ev gibi olmadığını anlayacaklar ve mutsuz olacaklar.
Benzer tecrübeleri denizcilik hayatımdan biliyorum. Teknelerin özellikle içini görenler ''aa! ev gibiymiş ne güzel''der. Ama denize açılıp sallanmaya başladığında, su ve enerjinin tasarruflu kullanılması gerektiğini anladığında ev gibi olmadığını anlar. Bu gibileri tekneyi bir aldığı gün sevinçlidir, bir de sattığı gün..
İyi düşünüp doğru karar verilmeli, ihtiyaca ve beklentiye göre doğru donanımla başlanmalıdır. Satın alırken kandırılmak ya da doğru olmayan donanımla bu işe başlamak insanı bezdirir. Siz sıkılmam deseniz bile eşiniz sıkılr. Eşiniz sıkılmazsa çocuklarınız sıkılır. Sonra ancak sattığınız gün sevinirsiniz. Öyle binek otomobil gibi kolayca da satamazsınız. Yaptığınız masraf cebinizden çıkar. Yattığı sürece otopark parası, vergisi ıvır zıvırı cabası..
Aksini iddia edenler de çıkabilir. Bunlar benim düşüncelerim.. Benzer konu olduğu için tekne ve yelkenli konusunda çok yakından şahit olduğum tecrübelerdir.
Ev, evdir, karavan da karavan.. İkisini karıştırmamak gerekir. Fazlaca beklentiye girmeden doğru donanımla başlamak en iyisi.

cem bey merhaba
karavanı olmayan ama almaya aday biri olarak tecrübelerinizden cıkardığnız hakikatleri unutmayacagım
benim gibi yaşlı bir karavanla karavancılıga başlayacağım inşaalah
karavanımın ve benim yaşlı olmamız ve birbirimizin yaşlı olduğumuzun farkında olmamz avantaj a dönüşürmü
tabiki kulagımıza taktığımız küpeyi devamlı hatırlayarak tamı mutlu bir şekilde karavancılığı sonlandıramayızmı
tabiki ilk kampımdan sonra yine aynı durumda ve aynı görüşte olacakmıyım.bilemiyorum
ama yukarıdaki belirttiğiniz hakikatler,yaşanmış olaylar ile diğer arkadaşların yaşanmışlarınıda harmanlayarak başarı elde edbiliriz umudundayım
lütfen yaşadıklarımızı paylaşmaya devam edelim.hatta yeni bir bölüm altında acmayı düşünmezmisiniz
hata ve cok blmişlik yyapmış isek afola
iyi günler dileğiyle

Şu VW T2 karavan uzun zamandır ilanda. Büyük ihtimalle westfalia. Donanımı ve üst çadırı güzel duruyor. Modeli emsallerinden yüksek. Fiyatı da makul. Hatta çeki demiri de var. Ama satılmıyor. Bu aracı tanıyan, bilgisi olan varmı? Ben T2 almayı düşünmüyorum ama herzaman hoşuma gitmiştir. Yollarda çok ender de T2 görsem, dönüp bakarım. Sanatsal bir yönleri var sanki.

[attachment=1]

http://www.sahibinden.com/volkswagen_karavan_1980_model-78WQQaXQQ4933752WQQpXQQdisplayitem

T2WEST.jpg

Bundan 5 ay önce o araca baktım.İçi hiç iyi değil,tentesi görüldüğü gibi değil.O haliyle 6000 lira verdim vermedi ve hala duruyor.Benim görüşümle ,faal hale gelebilmesi için,2000 lira harcanması lazım.Karar sizin.Türkiye dahilinde bilmediğim çok az karavan var.Karavanlar için ekspertiz hizmeti verdiğimden aşağı yukarı % 90 nını bilirim.

Ahmet Bey, verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim.

Aracin degerini sahibi belirler. Ama...
Bu aracin westfalia ile ilgisi yok. Cakma diyelim.

Aracın fiyatını sahibi belirler,işte böyle aylarca bekler.O gün verdiğim fiyata verseydi bu gün kar etmiş olurdu .

Yeri gelmişken Ahmet bey'i de tebrik etmek gerekiyor. Bakın fiyatı 8.500 dan açmıştı, olmadı 7,5, o da olmadı 6.500' e kısa sürede satıldı. Satıcı olan, ya da satmaya niyeti olan böyle olur. Ne öyle aylarca burnundan kıl aldırmadan pazarlıksız ilanlar?.. Belki bir enayi yakalarım diye bekliyor bir çoğu. Alan ve satan için hayırlı olsun.

insel' Alıntı:
Bu tavanlara popup tavan deniyor. Bizim T2lere bir agabeyimiz uretip takiyor. Tavani kesiyor brandasi falan cok da guzel yapiyor. Elinde hazir kalibi var t2 icin. T4 ve t5lere revize edilir mi bilmiyorum. Yapar mi onu da bilmiyorum. Eger ilgilenirseniz bir arar sorarim. Sevgiler
t2 popup tavan ne kadara mal oluyor takmasıyla birlikte?

Bu konuda ha bire bir suru soru uretiliyor zeka oyunu misali. Yeni bir sorum var. Umarim kimse bu soruyu sormayi akil etmemistir. :D
Simdi bir arkadasim su anda satilik gumrukten yeni alinmis bir t3 minibusu almayi dusunuyor. Ruhsatta gozuken ters bir sey yok. Karavan gozukuyor ceki demiri de isli. Bu otv bunun icinde gecerli mi? Veya baska bir sorununu olabilir mi kontrol etmemiz gereken?

Ayrica

Bu bahsi gecen 35 bin liralik camperi alirken noterde not dusulemez mi? Satis soszlesmesinde otv eski sahibinindir, sahibi de bunu kabul etmektedir gibi bir sey.

Aklima geldi de...

insel' Alıntı:
Bu konuda ha bire bir suru soru uretiliyor zeka oyunu misali. Yeni bir sorum var. Umarim kimse bu soruyu sormayi akil etmemistir. :D
Simdi bir arkadasim su anda satilik gumrukten yeni alinmis bir t3 minibusu almayi dusunuyor. Ruhsatta gozuken ters bir sey yok. Karavan gozukuyor ceki demiri de isli. Bu otv bunun icinde gecerli mi? Veya baska bir sorununu olabilir mi kontrol etmemiz gereken?

Ayrica

Bu bahsi gecen 35 bin liralik camperi alirken noterde not dusulemez mi? Satis soszlesmesinde otv eski sahibinindir, sahibi de bunu kabul etmektedir gibi bir sey.

Aklima geldi de...
Gümrükten alınacak araçlar için böyle bir sorun olmaz. Öncelikle, araç muhtemelen yurtdışında imal edilmiş. ÖTV meselesi biliyorsunuz bize has bir uygulama. Yurtdışında motokaravana çevirilecek araçlardan ÖTV gibi bir vergi alındığını sanmıyorum. Kaldı ki, öyle olsa bile alacak, diğer devletin alacağıdır.
Nasıl olabilir? Gümrükten değil de, hacizli mal satışıdır, araç 5 yaşından küçük iken burada karavana çevrilmiştir ve ÖTV si yatırılmamış ya da eksik yatırılmıştır o zaman aynı sorunla karşı karşıya kalırsınız.... belki...... bu da çok küçük bir ihtimaldir. Böyle bir senaryoyu da ancak benim gibi paranoyaklar yazabilir. :D Belki de sizden önceki sahibi devlet olduğu için ÖTV'si de devletin kendisine mahsup edilir. :D
İkinci soruya gelince, noterde böyle bir anlaşma yapılırsa elbette geçerli olur. Ancak devlet her durumda aracın o andaki sahibinden tahsil etme yoluna gidecektir. Siz yine mahkemelerde uğraşır durursunuz. Daha kolay bir yolu var, tahakkuk edecek ÖTV miktarınca eski sahibinden teminat senedi alınır... Ama bakalım eski sahibi böyle bir teminat vermeye yanaşır mı? Ben hiç sanmıyorum.

insel' Alıntı:

Sorum kaynadi galiba. Cevaplarinizi bekliyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,683
Kayıtlı Üye Sayımız
166,531
Kaydolan Son Üyemiz
musaitbiryer

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.