Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 817,832
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

http://www.sahibinden.com/fiayt_dustu_peugout_j9_karavan_8_000tl-38WQQaXQQ9625685WQQpXQQdisplayitem
Sayın Taiga bir de buna bakmanızı tavsiye ederim. fiyatı uygun.

Etiketler

Sevgili AslanAhmet,

Evet fiyatı uygun düzeylerde ancak benim yapmak istediklerimle tam örtüşmüyor.
Eşim ve oğlumla birlikte 2 yada 3 günlük kısa kaçamaklar için arayıştayız...
Daha uzun süreli konaklamaları ise camper+pansiyon/otel kombinasyonuyla çözmeyi planlıyoruz...
Artı olarak kış gezmeleri de önemli bizim açımızdan...
Bu nedenle transporter ve/veya az daha hacimli günlük kullanıma da uygun bir karavan aramaktayız...
Aslında Levent hocamın tercihi (syncro T4 camlı, çekyat, trumatik) en kafamıza yatan çözüm, ama tahmin edeceğiniz gibi bu çözüm ne yazık ki bütçemizle birebir örtüşemiyor... :D

t3lerin kaportasi daha kalin oldugunu biliyorum. T4le volkswagen ucuza gitti diyorlar. Yururu t4lere gore daha saglam diyor t3 kullanan arkadaslarim. Kaynagim yok maalesef. Kulaktan bu bilgiler. Ama guvenilir kisilerdir.

T5 çıkınca da aynı şeyleri T4 için söylüyorlar ;) Allah bizi T6'dan korusun :D

Şaka bir yana o ilandaki T4 Westfalia'nın sahibinin ne düşündüğünü kimse bilemez. Yani T4'ten memnun olmadığı için mi T3'le takas yapmak istiyor, yoksa "T3'le takas ederim üstüne de para kalır" mı diyor? Ayrıca takas edebileceği diğer araçlar da ne alaka ??

T3 de T4 de kullanmış biri olarak, T4'e laf söyletmem ;)

ilanda 1990 model diyor acaba t4 görünümlü t3 mü

Sayın taiga,

taiga' Alıntı:
Sevgili AslanAhmet,

Evet fiyatı uygun düzeylerde ancak benim yapmak istediklerimle tam örtüşmüyor.
Eşim ve oğlumla birlikte 2 yada 3 günlük kısa kaçamaklar için arayıştayız...
Daha uzun süreli konaklamaları ise camper+pansiyon/otel kombinasyonuyla çözmeyi planlıyoruz...
Artı olarak kış gezmeleri de önemli bizim açımızdan...
Bu nedenle transporter ve/veya az daha hacimli günlük kullanıma da uygun bir karavan aramaktayız...
Aslında Levent hocamın tercihi (syncro T4 camlı, çekyat, trumatik) en kafamıza yatan çözüm, ama tahmin edeceğiniz gibi bu çözüm ne yazık ki bütçemizle birebir örtüşemiyor... :D

diyorsunuz. Mitsubishi L300, Hyundai H100, Kia Pregio, Toyota Hiace ... gibi, hem günlük kullanım, hem de çekyat+ısıtıcılı küçük bir campervan yapmayı düşünmez misiniz? Piyasada çok yaygın olarak bulunuyor ve kent içi kullanımlarında rakipsizler diyebilirim. Mekanik ve fiyatları bir hayli uygun olan bu araçların konfor düzeyi düşük ama sonuçta bir çözüm. Çok benzer bir uygulamayı, ben gerçekleştirdim ve memnunum. Kuşkusuz herşey, bizim beklentilerimizle ilgili ve bağlı. Kolay gelsin.

Cavid Sezen

Cavid bey,
siz Haldun dostumuzu (taiga) tanımadığınız için iyi niyetli olarak bazı önermelerde bulunmuşsunuz, sağolun, ama Haldun dostumun biraz maşallahı var, o araçlar ona biraz küçük gelir sanırım.

Ne dersin Haldun dostum?

Her zaman yeni iyidir. Mümkün olsada 2009 model bir caravella 4 motion alsam. keşkeee....

Pardon Özdal ve Haldun Bey!...

Cavid Sezen

mycamper' Alıntı:
Cavid bey,
siz Haldun dostumuzu (taiga) tanımadığınız için iyi niyetli olarak bazı önermelerde bulunmuşsunuz, sağolun, ama Haldun dostumun biraz maşallahı var, o araçlar ona biraz küçük gelir sanırım.

Ne dersin Haldun dostum?

Özdal hocam,

Doğru dersin az iriceneyim...Boy 2 mt. :-\

2000 yılına kadar kendi firmamda süreç içinde H100, L300 ve daha ağırlıklı olarakta ford transit araçlara sahip oldum ve çoğu vakit bizatihi kullandım.

O dönemdeki modellerin farklarını artılarını eksilerini, onbinlerce km yaparak öğrenmiştim...

Biliyorsun Özdal hocam, bizde de aynı sizdeki gibi asfalt otobanlardan, yoğun kalabalık kampinglerden çok, yol dışı, patikaların çıkaracağı güzelliklere, dağ başı göllerine, yaylalara, karda, güneşte her iklimde ulaşma dürtüsü hakim...

Bunu niva aracımızla köreltmeyi hedeflerken, eşimin kış şartlarında ciddi soğukta çadırı çok benimsememesi ve benimde böbrek sorunum nedeniyle olay az kesintiye uğradı...

O nedenle camper projesi yıllardır gündemimizde...

4x4 transporter şu an için bütçemizin ötesinde...

L300 ü kendi gereksinimlerim açısından H100 e tercih ederim... Tekstil sektörü hafif yükte ve şehir içi yollarda ivmelenme için Hyundai yada Vw seçerken metal ağırlıklı işyerleri daha kemikli gördükleri L300 ve transit leri seçerdi... Dolayısıyla patikalara da sıklıkla gireceğimizi varsayarsak L300 daha uygun bir araç...

Ancak forumun tüm mesajlarını okumadığım için bu ruhsat ve TÜV konusunda kafam karışık...

Şimdi yanları tek camlı (cityvan) türü bir araçta şoför ve kargo bölümü arası kapalı mı olmak zorunda yoksa açıkta olabiliyor mu?

Yoksa illa full camlı panelvan mı olmak zorunda?

Keza artık herhangi bir panelvana karavan ruhsatı almak deveyi iğne deliğinden geçirmeye benziyor...

O nedenle ya o ruhsatı taşımadan hususi camlı panelvan diye dolaşacağız kapanır açılır arka koltukla yada eski modelde olsa illa karavan ruhsatlı bir araç mı edineceğiz?

Cavid hocam, örneğin sizin araçta durum nedir? Ruhsat sıkıntısı yaşadınız mı ve yaşayabilir misiniz yada TÜV muayenesinden sorun çıkabilir mi?

Kusura kalmayın, sözlerim uzadı...

Konuya ilgi gösteren tüm dostlara içten teşekkürler...

Haldun Bey,

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=24554.0 Belki okumuşsunuzdur aracımla ilgili yazdıklarımı. Aslında benim aracım, klasik anlamda bir camper değil; camper'ımsı(!)

Ruhsat değişikliği yapmadım. Dikkat çekebilecek tek şey, üçlü koltuğu söküp yerine uzunlamasına bir üçlü kanepe koymak oldu. En arkadaki tezgahın da üzerini kapattığımda, camper'a benzer herhangi bir yönü kalmıyor. Araçta açılıp yatak olabilen bir koltuk/kanepe+ısıtıcı olacaksa bence ruhsat işi ile uğraşmaya gerek yok sanıyorum. Üstelik benim kullandğım aracın benzerlerini artık camper yapmak, abs sorunu nedeniyle olanaklı değil. Yalıtım yapmak panelvanlar için sorun değil. Küçük bir ocak da bulundurursunuz aracınızda, çay-kahve-basit yemekler de sorun olmaktan çıkar. Hiç kuşkusuz bunlar benim kişisel görüşlerim...

TÜV muayenesine gittiğimde, bir tek kanepenin uzunlamasına oluşuna itiraz ettiler. 15 dakikada söktüm, muayene bitti, tekrar yerine taktım. Birkaç yıl içinde, 10-15 m3'lük compact bir karavan yapmayı düşünmeseydim (Emekliyim ve yaş 56, donanımlı birşey istiyorum artık), Ferhat Beyin(fsirin) yaptığı campervanın bir benzerini 2008 içinde yapardım.(Ferhat Beyin uygulaması çok hoşuma gitmişti bu arada belirteyim.) Bence birçok arkadaş o fırsatı kaçırdı. (Bursa'dan değerli Hocam Yusuf Bey-ykamas hariç, belki başkaları da kuşkusuz vardır ama ben bilmiyorum)

Cavid Sezen

Cavid Bey,

bu güzel ülkemin doyasıya keyfini çıkarmak varken maalesef bürokratik sorunlarla boğuşmaktan insan bıkıyor. Bürokrasi bir yandan, satmak istediğinizde alıcıların bilinçsizliği diğer yandan, insanı bezdiriyor. Fonksiyonelliğe bakan insan çok az, herhesin derdi görüntü, mobilya... En son VW T4 yüksek tavanımı satarken ne kadar zorlandığımı ben biliyorum. Maddi sıkıntılarım yüzünden camperim hiç vermemem gereken bir fiyata gitti. Ama sonuçta içtenlikle almak isteyen bir arkadaşa kısmet oldu, helali hoş olsun, kazasız belasız günlerde kullansın.

Gelmek istediğim yer şurası; bundan sonra kendimi toparlar da Allah kısmet eder, yeni bir araç alırsam, yine bir transporter alacağım, içine bir ısıtıcı, bir buzdolabı, dışına da bir tente takabilirsem benden iyisi yok. Bürokrasiyle filan uğraşmaktan bıktım. Hele alıcılarla uğraşmaktan iyice bıktım. Aracı satmam gerektiği zaman da bu değerli malzemeleri evime koyacağım, aracı da aldığım gibi, panelvan olarak satarım, diye düşünüyorum. Çünkü gerek kişisel sitemde, gerekse buradaki bazı yazılarımda belirttiğim gibi, ben ve eşim için amaç "kamp yapmak", gerisi gerçekten sadece araç... Mesela yine maddi durumumla alakalı olarak planlarım arasında bu yaz bir tandem (iki kişilik bisiklet) alıp, arkasına römorku takıp eşimle birlikte iki haftalık bir tura çıkmak da var. Kısmet...

Cavid hocam,

Bende Bursadayım...Yolunuz buralara düşerse sizinle tanışmaktan ve misafir etmekten büyük keyif duyarım... Bilgiler için teşekkürler...

Özdal hocam,

En kısa zamanda VW nize kavuşmanızı dilerim... Lakin artık transporter da olay nasıl olacak? Yada şöyle sorayım... Aşağıdaki fotoyu satılık bir yüksek tavan transporter dan buldum... Bu şoför-kargo kısmını ayıran parçayı sanırım kaldıramıyoruz? Doğru mu biliyorum... O zaman cityvan bulmak mı zorunlu? Yada örneğin siz yüksek tavan olayına girmeyecek misiniz?

http://www.sahibinden.com/2006_transporter_1_9_tdi_panelvan_yuksek_tavan-02WQQaXQQ7009795WQQpXQQdisplayitem&keyword=yüksek%20tavan

7009795_513278_q68b070.jpg

Evet Haldun bey, cityvanlarda ayırıcı panel yok. Ama cityvanların yüksek tavanlısı da yok. tercih size kalmış. Ya ayırcı panele ya da alçak tavana katlanacaksınız.

Merhaba Özdal Bey,

Beni yanıtlarken, camper konusundaki düşüncelerinizi öğrenmiş olduk. Deneyimli bir kamp-karavancının görüşleri, "yol gösterici" olması bakımından önemlidir. "Sizleri izlemeye devam ediyoruz..."

Cavid Sezen

Haldun dostum,

valla T4 Syncro alçak tavan mı, T5 yüksek tavan mı olacağı sanırım anlık vereceğim bir karar olacak. Çünkü benim bulduğum ikisinin de fiyatı aynı.

Eğer, yüksek tavan T5 alırsam panelvanı cityvan'a çevirmenin yolunu araştırırım. Benim olmazsa olmazlarımdan biri önde tekli yolcu koltuğu ve içeriden arkaya geçiş imkanı. Aradaki bölmeyle ilgili yasal sınır nedir tam bilmiyorum, bilen de olduğunu sanmıyorum. Çünkü bazı panelvanlarda öyle bir bölme zaten yok. Bu yüzden de çıkarmanın sorun teşgil edeceğini sanmıyorum. Bazı "syncrocu" arkadaşlarım inanmasa da, benim karda standart bir T5 ile yaptığımız kampta yaşadıklarımız, T5'te standart olan EDL'nin (elektronik difransiyel kilidi) sürüşü çok değiştirdiği , karda kalkış vs durumları inanılmaz kolaylaştırdığını bizzat yaşayarak gördüm. Yani iç hacmi "syncro" özelliklerine tercih edip aniden T5'e de kayabilirim.

Eğer T4 Syncro alırsam da, o zaten cityvan, yani önde tekli yolcu koltuğu, arkaya geçiş imkanı zaten mevcut. Artı olarak uzun şasi.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,683
Kayıtlı Üye Sayımız
166,531
Kaydolan Son Üyemiz
musaitbiryer

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.