Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım
mycamper' Alıntı:
Cavid bey,
siz Haldun dostumuzu (taiga) tanımadığınız için iyi niyetli olarak bazı önermelerde bulunmuşsunuz, sağolun, ama Haldun dostumun biraz maşallahı var, o araçlar ona biraz küçük gelir sanırım.
Ne dersin Haldun dostum?
Özdal hocam,
Doğru dersin az iriceneyim...Boy 2 mt. :-\
2000 yılına kadar kendi firmamda süreç içinde H100, L300 ve daha ağırlıklı olarakta ford transit araçlara sahip oldum ve çoğu vakit bizatihi kullandım.
O dönemdeki modellerin farklarını artılarını eksilerini, onbinlerce km yaparak öğrenmiştim...
Biliyorsun Özdal hocam, bizde de aynı sizdeki gibi asfalt otobanlardan, yoğun kalabalık kampinglerden çok, yol dışı, patikaların çıkaracağı güzelliklere, dağ başı göllerine, yaylalara, karda, güneşte her iklimde ulaşma dürtüsü hakim...
Bunu niva aracımızla köreltmeyi hedeflerken, eşimin kış şartlarında ciddi soğukta çadırı çok benimsememesi ve benimde böbrek sorunum nedeniyle olay az kesintiye uğradı...
O nedenle camper projesi yıllardır gündemimizde...
4x4 transporter şu an için bütçemizin ötesinde...
L300 ü kendi gereksinimlerim açısından H100 e tercih ederim... Tekstil sektörü hafif yükte ve şehir içi yollarda ivmelenme için Hyundai yada Vw seçerken metal ağırlıklı işyerleri daha kemikli gördükleri L300 ve transit leri seçerdi... Dolayısıyla patikalara da sıklıkla gireceğimizi varsayarsak L300 daha uygun bir araç...
Ancak forumun tüm mesajlarını okumadığım için bu ruhsat ve TÜV konusunda kafam karışık...
Şimdi yanları tek camlı (cityvan) türü bir araçta şoför ve kargo bölümü arası kapalı mı olmak zorunda yoksa açıkta olabiliyor mu?
Yoksa illa full camlı panelvan mı olmak zorunda?
Keza artık herhangi bir panelvana karavan ruhsatı almak deveyi iğne deliğinden geçirmeye benziyor...
O nedenle ya o ruhsatı taşımadan hususi camlı panelvan diye dolaşacağız kapanır açılır arka koltukla yada eski modelde olsa illa karavan ruhsatlı bir araç mı edineceğiz?
Cavid hocam, örneğin sizin araçta durum nedir? Ruhsat sıkıntısı yaşadınız mı ve yaşayabilir misiniz yada TÜV muayenesinden sorun çıkabilir mi?
Kusura kalmayın, sözlerim uzadı...
Konuya ilgi gösteren tüm dostlara içten teşekkürler...