Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 817,650
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

Aracın eski halini bildiğinize göre son durumu şu an ilanda detaylı bir şekilde var oradan bakabilirsiniz .Eğer isterseniz buyrun gelin yerinde görüp inceleyebilirsiniz .

Etiketler

Bu portalda yazan biri nasıl olurda 120 tl eder der anlayamıyorum .düşüncesi nedir ?
neden böyle bir şey söylemiştir .bir aracın fiyatı neye göre kıyaslanır .alış fiyatına mı yoksa emsallerine göre mi sizce?
alan satan razı olur ise sorun nerede?Aracı uygun almam sizleri neden bu kadar rahatsız etti .sadece uygun aldım .

Melih, almak ve satmak serbest ekonomide böyle bir şey, o karavan ile bende ilgilenmiştim, millet orası öylemi böylemi diye düşünürken, mal ortadaydı ve belli idi, sadece parayı en hızlı transfer eden alacakdı, öylede oldu... Malın ve fiyatın alıcısı bir "kasketli" muhakkak çıkar, bilinçli alıcılar doğal olarak bizi telefonla arayıp araçlar hakkındaki fikirlerimizi soruyor zaten, bizde aracı tanıyorsak bildiklerimizi, tanımıyorsak resimlerinden ve içindeki ekipmanlarına göre fikirlerimizi soranlara söylüyoruz, en önemli soru araçlara istenen fiyatı edip etmeyeceği yönünde oluyor, bizde tecrübelerimiz ve görüşlerimiz doğrultusunda araçlar hakkında bildiğimizi söylüyoruz...Yeni sahibi olacak kişiyi mutlu edebilecek bir araç....

Ben alacağım karavanı kimseye sormadım,sitede tavsiye edilmeden önce de arayıp pazarlığımı yapmıştım.Daha sonra kısmetimmişki benim oldu.Bazı iletiler de bilinçli bilinçsiz alıcılar,"kasketli"küçümseyici ifadeler kullanımlarına katılmıyorum.

Herkesin kendince bir tecrübesi vardır.İlla çok sayıda karavan yapmak yada sahibi olmak gerekmiyor!!!

Ayrıca,karavanımı satmak istesem şuan aldığım fiyatın %50 fazlasından aşşağıya satmam.

Bir ürünü alırken kazanırsınız bu her kezce malum bir kuraldır. Burada yuh 50000 tl ye al euro ya sat diyenler acaba bu aracı kendileri almış olsa idiler kaça satarlardı 50000 tl yemi :smiley: Lütfen inandırıcı olun.... Aydın bey benim tanıdığım en dürüst insanlardan biridir...Ucuza buldu bir aracı ve aldı... Şu anda onu suçlayanlar veya ithamlarda bulunanlar KISKANÇLIKLARINDAN yapıyorlar bunu.... Eğer benim ihtiyacım olan bu karavan olsa idi ben sadece Aydın bey sattığı için bu aracı alırdım...

atiladi' Alıntı:
Melih, almak ve satmak serbest ekonomide böyle bir şey, o karavan ile bende ilgilenmiştim, millet orası öylemi böylemi diye düşünürken, mal ortadaydı ve belli idi, sadece parayı en hızlı transfer eden alacakdı, öylede oldu... Malın ve fiyatın alıcısı bir "kasketli" muhakkak çıkar, bilinçli alıcılar doğal olarak bizi telefonla arayıp araçlar hakkındaki fikirlerimizi soruyor zaten, bizde aracı tanıyorsak bildiklerimizi, tanımıyorsak resimlerinden ve içindeki ekipmanlarına göre fikirlerimizi soranlara söylüyoruz, en önemli soru araçlara istenen fiyatı edip etmeyeceği yönünde oluyor, bizde tecrübelerimiz ve görüşlerimiz doğrultusunda araçlar hakkında bildiğimizi söylüyoruz...Yeni sahibi olacak kişiyi mutlu edebilecek bir araç....

Polemikleri sevmem ama size sormadan alana KASKETLİ demeniz hiç yakışık almamış... Yazınız fazla KISKANÇLIK KOKUYOR...

Arkadaşlar;

satılık karavanları tartışıyoruz, alıcı yada satıcıları değil. Maksadı aşan yazışmalardan kaçınılması Forum Kuralımızdır.

Moderatör arkadaşın uyarısı ile tartışma kapandıysa bir önceki sayfada yayınlanan sorumu tekrar burada hatırlatmak istedim.

Yanıt veren arkadaşlara teşekkürler.

Merhaba sayın forum üyeleri. Bu başlık altında birçok yazıyı okudum ve açıkcası kafam karıştı:smiley: Yeni karavancı adayıyım, düşük bütçeye sahip biri olarak başlangıç seviyesinde yaşam deneyimleyebileceğim bir araç bakınıyorum. Çoğu başlık altında "amaç" sorulmuş. Kısaca şöyle yazayım, genelde bekar, kamp deneyimi yaşamış (az ile yetinen), 1. planda hareket serbestliği arayan, yazları kamplardan uzak durmayı tercih edecek ama şehirden de fazla uzaklaşmayacak birine uygun bir araç.

Bu topikteki birçok yazıyı okuduktan sonra, ülkemizde uzun zaman önce başlamış olan ahlak çöküntüsü, kar hırsı, doğru konuşmaktan kaçınma virüslerinin her yerde olduğu gibi karavancılıkta da olduğunu gördüm. (satılık ilanlarındaki doğru olmayan bilgiler, buradaki deneyimli kullanıcıların bildikleri araçlar üzerindeki yorumları, vs)

Kısacası acemi ve araçlardan anlamayan biri olarak (araba tutkum hiç olmadığı için motordu, markaydı, benzin-dizeldi gibi şeylerde çok az bilgim var. ama değişik bir sürü araç kullandım ve iyi şoförümdür. sadece arabaya getir-götür yapan bir mekanik cihazdan fazla anlam yüklenmesi bana göre değil) fikir ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Mesela @melihbozkurt geçmiş sayfalarda bir araç sormuş, iyi güzel denmiş ama araç satılmamış. şu anda yayında değil ama hala görülebiliyor. Bu araç sanki donanım olarak bana uygun gibi ama insan ne sorunu var diye merak etmiyor değil. Plakası gizli
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-sahibinden-temiz-karavan-86422291/pasif-ilan/#classifiedTitle

Bir de nedense sahibinden sitesindeki mercedes 207 D'ler hoşuma gitti. Şu anda 3 tane var, bir tanesi de satılmış. Bu araçlar hakkında bilgisi olan var mı acaba? İstenirse linklerini koyabilirim.

Not:Konuyu bölmüş gibi olmamışımdır umarım. Tartışma ortamında benim konum arada kaynar mı acaba? :smiley:

renaiss merhaba,

sorunuz arada kaynamasın diye kopyaladım, arkadaşlar yorum yapacaklardır.

Bu yuksek tavanli cok iyi. Ben karavanimi gezilerde araba gibi kullaniyorum. Koylerde sehirlerde her yerde rahatlikla kullaniyorum. Yuksek tavanimdan ise cok memnunum. Biz abartiyoruz hatta. 4 kisiyiz zira. ;D

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-iste-aradiginiz-karavan-burada-bas-marsa-dunyayi-gez-92317147/detay

Bence değerlendirilmesi gereken karavan bu. Şahsi düşüncem motor ve kaportada ciddi bir sorun yoksa, alınabilir. Bu fiyata alınabilecek dolu bir karavan gibi. Bütçem müsait olsaydı bakmaya giderdim.

Tabii bu karavan 2 kişilik aile için uygun, kalabalık ailelere gitmez.

renaiss' Alıntı:
Moderatör arkadaşın uyarısı ile tartışma kapandıysa bir önceki sayfada yayınlanan sorumu tekrar burada hatırlatmak istedim.

Yanıt veren arkadaşlara teşekkürler.

Merhaba sayın forum üyeleri. Bu başlık altında birçok yazıyı okudum ve açıkcası kafam karıştı:smiley: Yeni karavancı adayıyım, düşük bütçeye sahip biri olarak başlangıç seviyesinde yaşam deneyimleyebileceğim bir araç bakınıyorum. Çoğu başlık altında "amaç" sorulmuş. Kısaca şöyle yazayım, genelde bekar, kamp deneyimi yaşamış (az ile yetinen), 1. planda hareket serbestliği arayan, yazları kamplardan uzak durmayı tercih edecek ama şehirden de fazla uzaklaşmayacak birine uygun bir araç.

Bu topikteki birçok yazıyı okuduktan sonra, ülkemizde uzun zaman önce başlamış olan ahlak çöküntüsü, kar hırsı, doğru konuşmaktan kaçınma virüslerinin her yerde olduğu gibi karavancılıkta da olduğunu gördüm. (satılık ilanlarındaki doğru olmayan bilgiler, buradaki deneyimli kullanıcıların bildikleri araçlar üzerindeki yorumları, vs)

Kısacası acemi ve araçlardan anlamayan biri olarak (araba tutkum hiç olmadığı için motordu, markaydı, benzin-dizeldi gibi şeylerde çok az bilgim var. ama değişik bir sürü araç kullandım ve iyi şoförümdür. sadece arabaya getir-götür yapan bir mekanik cihazdan fazla anlam yüklenmesi bana göre değil) fikir ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Mesela @melihbozkurt geçmiş sayfalarda bir araç sormuş, iyi güzel denmiş ama araç satılmamış. şu anda yayında değil ama hala görülebiliyor. Bu araç sanki donanım olarak bana uygun gibi ama insan ne sorunu var diye merak etmiyor değil. Plakası gizli
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-sahibinden-temiz-karavan-86422291/pasif-ilan/#classifiedTitle

Bir de nedense sahibinden sitesindeki mercedes 207 D'ler hoşuma gitti. Şu anda 3 tane var, bir tanesi de satılmış. Bu araçlar hakkında bilgisi olan var mı acaba? İstenirse linklerini koyabilirim.

Not:Konuyu bölmüş gibi olmamışımdır umarım. Tartışma ortamında benim konum arada kaynar mı acaba? :smiley:

Bu araci gorenler icinin biraz dar oldugundna bahsetmislerdi. Eger bekar tek kisi gezecekseniz size uygun olabilir. Araci kendim gormedigim icin donanimin durumu yada aracin durumu hakkinda birsey soyleyemem.

Sayın: Tunco Bey'e ne kadar tanıyamasam da hakkımızda ki düşünceleri için sonsuz teşekkürlerimi iletmek isterim .
Beni çok doğru ifade ettiniz. Araçlarımızı kullanan müşterilerimizden bir tek olumsuz yorum şu ana kadar görmedim .
Gören varsa lütfen burada paylaşalım.Bizim garantimiz bu araç içinde geçerlidir.2 önemli kuralımız var 1.si müşterilerimiz her zaman haklıdır .2.si haksız olduğu durumlarda 1. kural geçerlidir.

Levent bey sizden ozur dileyerek yanit hakki dogdugunu dusundugum icin yaziyorum.

Ilk basta sunu soylemeliyim ki kimseyi kiskandigim yok. Sadece bir seyi merak edip sordum. Isteyen buyursun alsin benim alanin malindada satanin malindada zaten gozum yok. Sadece fiyat artisinin sebebini sordum o kadar. Ayrica bunun saticinin yararina olacaginida belirtmistim. Eger detaylar verilseydi belkide hak verecektik. Ama verilmedi aksine bir cok insan bir anda saticidan taraf oldu.

Arkadaslar burasi satistaki karavanlarin tartisildigi ozgur bir ortam. Burada aractaki fiyat artisinin sebeplerini tartismaya calisiyordum ki, bir anda ortam karisti. Burada cikipta bende olsam 2 katina satardim tarzi gereksiz tartismalara girmenin alemi yok.

Ayrica illaki bir mal ithal diye eurolarla satilmasi bana anlamli gelmiyor. Dusukten alinmissa ufak bir kar ile satilsaydi bence mantikli olurdu ve ulkemizde karavanciligin gelismesi icin yararli bir adim olurdu. Boylelikle bir emsal olusturarak piyasanin dusmesini saglayabilirdi. Bu sekilde ucuz alip ederine satarim mantigi ile biz bir adim yol gidemeyiz

Yüksek tavanın bence

artıları: fazla hacim sağlaması, durulan yerde ve hareket halinde ayakta durmak için exradn bir işleme gerek olmaması, güvenlik(westfalia tarzı tavana göre).
eksileri: göze nahoş gelen görüntüsü, aerodinamiği azda olsa etkilemesi, kapalı park alanları kullanamama.

İmkanım olsa ben kısa şase vw T5 in westfalia tarzı tavanlısını tercih ederdim (vw california)ama malesef Türkiye'de bir tane bile yok.Bakalım ne zaman gümrüğe düşecek.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR