Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 819,536
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

atiladi' Alıntı:
Sn. insel...Ben bizzat yaşadığım gerçeklerden bahsettim, yaşadıklarım, alkovenli karavanında yazdıklarımı yaşayanlar için, yaşamayanların zaten sorunu yok...Yoksa eleştirerek piyasayımı bozuyorum....Pardon...Özür dilerim ,böyle bir kastım yok..

Piyasayi bozmak mi aklimdan bile gecmedi. Yapmayin, demeyin oyle seyler. Ben de sizin kadar tecrubelerimi aktardim. Ayrica linki verilen ilan oldukca kisa bir karavan. Nereden baksaniz bildik Hymerlara gore 80 cm daha kisa. Fiyatta gevseme var mi bilmiyorum ama bu hacme gore fiyati tekrar degerlendirmek gerekir. Ayrica belki de bir avantajdir bu kisalik. Kisiye gore degisir diye dusunuyorum.

Etiketler

iki sene önce bir arkadaşıma aldık, o zaman camperler azdı , bahsi geçen araçlar bulunmaz hint kumaşı gibi değerliydi, 35 altında bulmak imkansızdı, alternatif yok ya, ama şimdi öyle deyil artık camper önemli bir seçenek oldu, modern yeni araçlarda camperler keyif veriyor yani, eski çamlar bardak..seneye 20...

atiladi' Alıntı:
iki sene önce bir arkadaşıma aldık, o zaman camperler azdı , bahsi geçen araçlar bulunmaz hint kumaşı gibi değerliydi, 35 altında bulmak imkansızdı, alternatif yok ya, ama şimdi öyle deyil artık camper önemli bir seçenek oldu, modern yeni araçlarda camperler keyif veriyor yani, eski çamlar bardak..seneye 20...

Kamper veya alkovanli karavan kisilerin tercihine gore degisiyor. Siz artik kamper seviyorsunuz demekki.

Artık önüne gelen camper yapıyor ;) hem daha seri hem model yüksek hem çokca dikkat çekmiyor hem kasa her sene tamir istemiyor yok su aldı yok silikonlar çatladı derdide yok bu sebeple o araçlar sanırım biraz daha düşecek ama markaya diyecek yok.

Eyvap eyvah konu kamper ve alkovanli karavan farklarina geldi. :D
Kamperde 1 ay 4 kisi kisin yasayamazsiniz. Ama karavanda yasarsiniz. En onemli fark bu. En sonki gezimizde kizim saat 19da hava sogudugu icin girdigimiz karavanda ben yemek yaparken yerde top oynuyordu. Karavanin genisligi cok cazip gercekten. Ama kamperin de Yusuf'un saydiklari disinda da avantajlari var. Biri elma biri armut. Herkesin tercihi ayri. Yani gelinen noktada biri digerinden daha ustunmus gibi anlasilmasina engel olmak gerektigine inaniyorum.

İnsel abi tabiki ikisininde birbirlerinden artı ve eksiler var örneğin şu an yapmaya çalıştığımız indigonun genişliği 225 cm arabanın içine binince o kadar geniş ve havaleli geliyorki eşim ya bu çok güzel olacak bizim arabayla takas edelim diyor ;D

Aslında işin doğrusu ekonomi, tek araçla işi çözmek isteyenler mecburiyetten campere yöneliyor, bende tercihimi campere kullananlardanım..Tabi gözden kaçırılmaması gereken bir şey herkes 12m3 PSA ile şehirde sokak sokak dolaşabilirmi bilmem, neyseki biz araba kullanmayı 100'lük Dodge'da öğrendik...

http://www.marktplaats.nl/index.php?url=http%3A//caravan-kamperen.marktplaats.nl/campers/292776633-hymer-camp-46-1991-125-000-km-1-9-diesel-handgeschakeld.html

http://www.speurders.nl/overzicht/caravans-en-kamperen/campers-overige-merken/hymer-camp-46-fiat-1-9-td-bj-1991-46944727.html

Fiyatlar Avrupada az çok belli...

İnsel abi buda MB100 çok temiz harika görünüyor.

http://www.marktplaats.nl/index.php?url=http%3A//caravan-kamperen.marktplaats.nl/campers/292776633-hymer-camp-46-1991-125-000-km-1-9-diesel-handgeschakeld.html

Yusuf, mal hollandada biz istanbulda, neyapacağız şimdi..

Yusuf , buradan oraya bakma, birde oradan buraya bak..Onun sahibide Türkiyede nelerine ne istiyorlar diyordur belki .."Koyunun olmadığı yerde keçiye abdurrahman çelebi denirmiş" bu lafı çok severim..

Atilla abi aslında biraz nakite bakıyor ama ülkemizdede bazı ürünlerin imalatı yapılabilir marka olabilir yani dışa bağımlılıktan kurtulup karavan yedek parçaları yapılabilir örneğin omnistor model tente,boiler gibi en çok ihtiyaç olan ve çok phalı olan şeylerin kalıpları alınıp yurt içinde yapılabilirse ucuza gelirmi acaba gerisi zaten çokca bulunabilen ürünler birkaç teşebbüs çıkıp belli ürünleri paylaşıp o konu üzerinde arge yapıp gerekli üretim yapılabilir benim aklımda hep otomatik tenteyi nasıl yapsamda yapsam düşüncesi var siz su ısıtma sistemi ve araç kliması üzerinde çalışsanız Levent abi ahşap ile ilgili teknikler kalıplar geliştirse diğer arkadaşlardanda kendi imkanlarınca elektrik elektronik karavan camı vb konularda çalışma yapabilir bunlarda bir standarta göre yapılırsa sanırım memleketimizde sıkıntısını yaşadığımız çokca ürün çözülmüş olur.

Yusuf ihtiyaç duyduğumuz bu ürünlerden belki Türkiye nüfusunun % 99,9 nunun haberi bile yoktur.

yaybek' Alıntı:
İnsel abi buda MB100 çok temiz harika görünüyor.

Mb 100 goremedim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR