Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 819,539
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

Bu aracın sahibi ile telefonda görüştüm. Anlattığına göre aracın her şeyini yaptırmış, sorunsuz bir araçmış. Yine de bir ustaya göstermekte fayda var. Benzinli vebastosu varmış. Fakat en önemli sorun araç minibüs ruhsatlı. TUV muayanesinde sorun yaşayabilir.

Etiketler

İlginize teşekkür ederim. Son dönemde araç muayene ve ruhsat işlemleri büyük sorun teşkil ediyor. Zaten ben de önce başımızı sokacağımız bir evimiz olsun düşüncesiyle eve öncelik verdiğim için bu hayalimi de bayağı bir ertelemek zorunda kaldım anlayacağınız.

Yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.

PARATROOPER COMMANDO' Alıntı:
İlginize teşekkür ederim. Son dönemde araç muayene ve ruhsat işlemleri büyük sorun teşkil ediyor. Zaten ben de önce başımızı sokacağımız bir evimiz olsun düşüncesiyle eve öncelik verdiğim için bu hayalimi de bayağı bir ertelemek zorunda kaldım anlayacağınız.

Yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.

Yeni eviniz hayırlı olsun.

Çok teşekkür ederim Yusuf Bey, Allah evi olmayan herkese nasip etsin

Linkini vermeyeceğim sahinden.com daki bir karavanın kilometresi 6 ayda 290 bin küsürden 190 bin küsüre düşmüş. Araba geri geri gitmiş galiba :smiley:

aslanahmet' Alıntı:
Linkini vermeyeceğim sahinden.com daki bir karavanın kilometresi 6 ayda 290 bin küsürden 190 bin küsüre düşmüş. Araba geri geri gitmiş galiba :smiley:

Hakan hocam,

Şimdi bize tek tek km kontrolü yaptırma... :D
Kabul oradaki tüm satılık karavanları tanıyoruz ama km sine kadar bilmemizi de bekleme bizden... ;)

http://www.sahibinden.com/kelepire_karavan-88WQQaXQQ19939965WQQpXQQdisplayitem?

Biz kimiz? Neyiz? Neredeyiz? Burada ne yapıyoruz? Karavan nedir? Türünden feleğimi şaşırtacak sorular sormama sebep oldu :D Bu karavanı! yılın tasarımı ödülüne aday gösteriyorum. Keşke tekerlekleri de olsaydı. :D

Oto sanayilerde "Kilometreci" diye bir meslek, ve bu mesleğim icra edildiği vergi mükellefi bir ticarethane şekli, acaba başka ülkelerdede varmı..Bizde var ve ülkemizde satılan araçların % 80'inin KM'si düşürülerek satılıyor, az km'li diye alanın vay haline...Ben sitede araç satın alırken nelere dikkat edilmeli gibi yazılarda, fazla km'den dolayı muhtemel arızaladrad ötürü satıcı ne fiyat isterse siz 3-4-5.000 TL aşağısını teklif edin derken bile bazı tepkiller aldım bunun, insanları bu güvensizlik adına uyarmam bile bazılarını rahatsız etti, bu duruma osmanlıda "alacağına şahin, vereceğine karga" deyimi layık görünmüş, insanlar mal alırken gösterdikleri davranışların, mal satarken kendilerine gösterilmesine tahammül edemiyor...Piyasaları cinler basmış, araç alırken dikkat.......

aslanahmet' Alıntı:

Neden vermiyorsun?

2. El araç alırken aracın kilometresi ile ilgili kilometre sayacı dışında bakılacak, ipucu verebilecek bazı kriterler vardır. Gaz, fren, debriyaj pedalları direksiyondaki ve döşemelerdeki aşınmalar, aracın genel kondüsyonu vb... Bazı uyanıklar kilometreyi değiştirir ama 3 kuruşluk pedal lastiklerini değiştirmez. Tabi 100.000 km. yapmış bir aracın pedal lastiklerinin gıcır gıcır olması da başlı başına şüphe unsurudur.
Benim bu konuda en çok canımı sıkan konu şudur: Km. düşürme işlemi aracın rutin bakımlarının aksamasına sebep olur. 40.000 km. de diyerek aldığınız gerçekte 80.000 km. yapmış bir araçta biraz daha gider diyerek triger kayışını değiştirmezseniz aracınızın sibop kesmesine neden olabilirsiniz. Ve elbette buna benzer daha bir sürü örnek... Gerçek kilometresi olsun, belki yine de beğenip alırım ama ne zaman ne bakım yapacağımı bileyim isterim. Öyle değil mi?

orsaalabanda' Alıntı:
2. El araç alırken aracın kilometresi ile ilgili kilometre sayacı dışında bakılacak, ipucu verebilecek bazı kriterler vardır. Gaz, fren, debriyaj pedalları direksiyondaki ve döşemelerdeki aşınmalar, aracın genel kondüsyonu vb... Bazı uyanıklar kilometreyi değiştirir ama 3 kuruşluk pedal lastiklerini değiştirmez. Tabi 100.000 km. yapmış bir aracın pedal lastiklerinin gıcır gıcır olması da başlı başına şüphe unsurudur.
Benim bu konuda en çok canımı sıkan konu şudur: Km. düşürme işlemi aracın rutin bakımlarının aksamasına sebep olur. 40.000 km. de diyerek aldığınız gerçekte 80.000 km. yapmış bir araçta biraz daha gider diyerek triger kayışını değiştirmezseniz aracınızın sibop kesmesine neden olabilirsiniz. Ve elbette buna benzer daha bir sürü örnek... Gerçek kilometresi olsun, belki yine de beğenip alırım ama ne zaman ne bakım yapacağımı bileyim isterim. Öyle değil mi?

Hocam bunlarin disinda aracin servis bakimlari duzenli yapilmissa servis kagitlarini isteyerek gercek kilometresi anlasilabilir. Ama ulkemizde 0 km den itibaren duzenli servis bakimi gormus arac gercekten cok az. Bu durumda bence yapilacak 2 sey vardir. Birincisi paraya kiyip gercek servis bakimli ve km si servis kagitlari ile kanitlanabilen bir arac almak yada gercekten kotu durumdaki bir araci cok ucuza alip bastan keyfime gore restore etmek. Bunlarin ikisinin arasinda idare eder durumdaki araclar muhakkak size bir sorun cikartirlar. Eger butceniz el veriyorsa sifir km arac alip uzun yillar guvenle binmek de bir cozum tabii. Ben Klasik araba hastasi bir insan olarak kotu durumdaki bir araci hayata dondurme ve kendime gore restore ettirme secenegini secerdim. Ozellikle T1,T2 yada kaplumbaga yada 70 lerin mini cooperlari gibi araclari restore ettirmek ayri bir keyiftir.

http://www.sahibinden.com/hymer_camp_46_oto_karavan_bu_fiyata_acil_-75WQQaXQQ20161461WQQpXQQdisplayitem

Fotolar net değil ancak araç güzele benziyor...

Sanıyorum o dönem karavanların fiyatları (hymer, euramobil) giderek gevşemekte...

Tabi gevşeyecek, artık insanlar konfor arıyor..O araçların motoru küçük geliyor, gitmiyor, virajlı rampalı bir yere geliyorsun aracın içinde devir sesinden durulmuyor, vites büyütsen bayılıyor, küçültsen zırıl zırıl devir sesinden kulakların uğulduyor, direksiyon hidrolik deyil sanki kamyon, klima yok döküm ustası gibi terliyorsun, yolda berbat ama durup parkettinizmi mükemmel araç, gezerek deyil, parkederek tatil yapacaksın....

atiladi' Alıntı:
Tabi gevşeyecek, artık insanlar konfor arıyor..O araçların motoru küçük geliyor, gitmiyor, virajlı rampalı bir yere geliyorsun aracın içinde devir sesinden durulmuyor, vites büyütsen bayılıyor, küçültsen zırıl zırıl devir sesinden kulakların uğulduyor, direksiyon hidrolik deyil sanki kamyon, klima yok döküm ustası gibi terliyorsun, yolda berbat ama durup parkettinizmi mükemmel araç, gezerek deyil, parkederek tatil yapacaksın....

Atilla Bey bu dediklerinizin dahil oldugu bir alkovenli karavanin ilanini koyar misiniz buraya? Bu fiyatlara klimali bir karavan 60dan basliyor. Ayrica bayilma konusunda hangi araclari gordunuz bilmiyorum ama Cozz yolunda karavanimla seyrederken 2000 ustu alkovanli karavanlari da gordum.
Alkovanli karavan zaten hizli gitmez. Oyle acayip hizlara cikmazsin. Siz de biliyorsunuzdur zaten.
Ben 90li bahsi gecen karavanlarin fiyat hizmet iliskisinin cok oranli oldugunu dusunuyorum. Sahip olmadan once benim de celiskilerim vardi. Ama ozellikle Haldun Agabey'in Hymer 90 modelle gittigi Italya turunu yaptiktan sonra bu konudaki celiskilerim yok olup gitti.
Kimseyi ikna etmeye calismiyorum. Ama fikirlerim budur paylasmak istedim.

Sn. insel...Ben bizzat yaşadığım gerçeklerden bahsettim, yaşadıklarım, alkovenli karavanında yazdıklarımı yaşayanlar için, yaşamayanların zaten sorunu yok...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR