Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 817,269

Etiketler
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

Arkadaşlar bakış açımızı biraz değiştirmeniz gerekiyor......O şekilde bakarsanız.....Satılık Camper lerin çoğunun araç fiyatı 8,000 TL ile 15.000 TL arası değişiyor.....Peki bu araçların içindeki ahşap malzemelerin en iyisini kapladığınızdaki malzeme fiyatı nekadar tutar? 800 TL ile 1,500 TL geri kalan karavan malzemelerinin fiyatları zaten tek tek bilinen fiyatlar..... Peki bu araçların en kötüsünün fiyatı 25,000 TL den başlıyor binilecek eli ayağı düzgün olanın fiyatı ise 40,000 TL ile 60,000 TL arasında değişiyor ki çoğunada karşıdan bakıldığında minübüse benziyorlar....Karavan camları bile takılmamış pahalı diye..............Arkadaşlar herşey Arz & Talep meselesi ve İnsanların elindeki araçlar ve imkanlarla mutlu olma durumudur......Yapılan yorumlardan sonra bu aracında Gezenbilir grubundan bir arkadaşımızın olduğuda apaçık ortada.. :( Neyse benim anlatmak istediğim Sapla Samanı...... Alkovan....Camper.....Integral......minübüsleri birbirine karıştırmamamız lazım dır............

bülent beyin her zamanki şakacılığı üzerinde.inşallah aracını dilediği gibi bir fiyata ve gerçekten kullanacak olan birine satar. :smiley:

smlhyk' Alıntı:
Sayın Koçoğlu,
Karavandaki Anadol amblemini görünce sizin kullandığınız resim aklıma geldi. Birçok şey yazılıyor karavan bu siteden bir arkadaşın demek için siteye hızlıca baktım bulamadım. Bülent Koçoğlu tarafından oluşturulan Anadol ile ilgili bir sitenin varlığını hatırlar gibiyim internete baktım onu da bulamadım. Sahibindendeki ve buradaki isimler aynı, ben mi yanlış okuyorum siz mi şaka yapıyorsunuz?

İsmail Bey, evet araç Bülent Bey'in aracı. Ve kendisi forum üyemiz. Aracın fiyatı hakkında yazılanlara bozulmuş olacak ki böyle bir mesaj yazmış. Burada ki gösterilen araçlar ister forum üyesinin olsun ya da olmasın yorum yapılırken biraz daha dikkatli olunması ve kırıcı olunmamaya çalışılması gerekli. Sonuçta burası herkese açık bir forum ve herkes okuyor. Kimseyi üzmeye hakkımız yok.

Araçların fiyatını sahibi belirler. Alıcıya uyuyorsa da alır. Arz talep meselesi.

Herhangi bir araç hakkında bir yorum yapmak isteyen kişiye aracın fiyatı yüksek gelmişse, alakasız örnekler verip aracı öldürme girişimleri yerine; "fiyatı yüksek geldi, biraz indirim yapsa satılabilir" diye yorum yazarak konuyu bağlayabilir. Kimse de üzülmez. Mesajlar da yerine ulaşmış olur.

aslanahmet' Alıntı:
İsmail Bey, evet araç Bülent Bey'in aracı. Ve kendisi forum üyemiz. Aracın fiyatı hakkında yazılanlara bozulmuş olacak ki böyle bir mesaj yazmış. Burada ki gösterilen araçlar ister forum üyesinin olsun ya da olmasın yorum yapılırken biraz daha dikkatli olunması ve kırıcı olunmamaya çalışılması gerekli. Sonuçta burası herkese açık bir forum ve herkes okuyor. Kimseyi üzmeye hakkımız yok.

Araçların fiyatını sahibi belirler. Alıcıya uyuyorsa da alır. Arz talep meselesi.

Herhangi bir araç hakkında bir yorum yapmak isteyen kişiye aracın fiyatı yüksek gelmişse, alakasız örnekler verip aracı öldürme girişimleri yerine; "fiyatı yüksek geldi, biraz indirim yapsa satılabilir" diye yorum yazarak konuyu bağlayabilir. Kimse de üzülmez. Mesajlar da yerine ulaşmış olur.

bu cümlelere katılıyorum, başlık amacını aşmamalı,

bir şey daha eklemek istiyorum, kağıt üzerinde yuvarlak hesaplamalarla karavan fiyatı ortaya çıkmaz, öyle 10tl araç al 5tl harca bin karavanına örnekleride hiç gerçekçi değil, 98 model panelvan bir PSA aracın, temizliğine ve yıpranma oranına göre 3,500-15,000 aralığında fiyatları değişiyor, içerisine harcanacak donanım, mobilya kalitesi de fiyatları çok etkiliyor, insanlar bu aldatıcı hesaplar ile karavan yapmak isteyince ortaya hüsranda çıkabiliyor, bu fiyatlandırma içerisinde işçilik masrafını(kendi yapsa bile) kimse hesaba katmıyor, bir karavan da az emekle ortaya çıkmıyor arkadaşlar

Hani bir atasözü vardır " bekara karı boşamak kolaydır".....
Doğru yazılmış, kullanılan ahşaplar toplam 1000 TL tutuyor, Yak'da 24 adet bas aç kilit kullanıldı, sadece bas aç kilitler 480 TL, yaklaşık 50 kutu Dayson-terason mastik kullanılmış 400 TL, 100 mt 2.5, 200 mt 0.75, 30 mt 6 lık , küçücük karavana toplam 330 mt kablo çekilmiş sadece kablo yaklaşık 500-600 TL, daha neler neler, teknolojik malzemeler ise dudak uçurtun cinsden, compackt ikili ocak+evye+musluk seti 1100 TL, tek Seitz s4 cam 1250 TL, vebasto ısıtıcı 1200 TL, sayfa sayfa excel dosyası masraf..... karavanda görüntünün %90'ı ahşap ama maliyette devede kulak, maliyet ayrıntıda...
Bana ziyarete gelipde sohbet ettiklerimizin standart bir bakış açısı var, sahibinden.com'a girersin, ducatoyu seçersin, düşükden yükseğe fiyat sırasına sokarsın, en ucuz olanına bakıp hayal kurmaya başlarsın, böyle düşünen varsa çok yanılır, böyle bulunan aracın karavana yakışır, yapılan masrafa değer şekilde yürüyebilmesi için %25 ekstra masraf çıkar..
Aman ha, meseleye büyüteçle bakmayalım ama çok da küçümsemeyelim..

İşte aynı şeyi söylüyoruz Atilla abicim..... Olaya bakış açısı............. Siz her yaptığınızı yayınlıyor ve markalarına kadar açıklıyorsunuz ki.... herkes de olmayan birde beceri yetenek var işin içinde...... Benim söylemek istediğim olayda .............şöyle bakıp fiyatı bu kadardır demek ne kadar mantıklı olur demekti zaten....... ve herşey işin içine girene kadar... Ben burada birde Semiıntegral bir karavana bakıp basit bir yorum yapılmasının yanlış olduğunu belirtmek istedim. Ha unutulmaması gereken bir şeyde bu emeğin bir değeri olmalı....Yani işin kar kısmı.Siz tek tek yapımı ve malzemeleri yayınlayıp arkasındanda bunu değerlendiren beğenen kişilere satıyorsunuz...Buda Arz Talep dengesini oluşturuyor.......Çoğu kişi yapmaya çalışıyor bazıları yapıyor bazıları yaptım oldu oluyor....Ama sonuçta herkes memnun.....Birde bu iş kupon bir iş fiyatı sabit veya benzer rakamlarda değiller.....Bir Ducato nun vites dişlisi 500 TL den başlıyor...Motor parçaları 1000 TL den başlıyor...Yani iyi araba iyi para...10 bine aldın üstüne yürütmek için 2-3 binde masraf yapıyorsun....Yani hiç bir şey göründüğü gibi değil.... Birde tekrarlayacağım ama Alkovan.....Integral....Semiintegral.......Camper ı da birbirine karıştırmamak lazım.......Camper ları herkes yapıyor ama....Alkovanı birtek Mehmet abi yaptı....ve yasaların değiştiğini artık sadece yeterlilikle ilgili belgeleri olan firmaların bunu yapacağını biliyoruz.....Neyse emeğe de diğer karavanlara da saygı diyorum....Yanlış anlamanı istemem Atilla abicim yaptıklarını beğeniyor senden bilgi alıyor ve emeğine saygı duyuyorum...

Karavan Bölümümüzün tartışması en bol ve neredeyse tek başlığımız burası olmasına rağmen yılda bir kezi geçmeyen tartışmalar
sonrası doğaldırki kırgınlıklar yaşıyoruz,yaşamayada devam edeceğimiz aşikar.

Bu başlığın tartışma kültürümüze katkı yapması en önemli beklenti olmakla birlikte, karavandan anlamak,ekspertiz yapabilmek için
değerlendirmeleri okumak,ikazları aklımızın bir köşesine nakşedip günü geldiğinde kullanmakta başlığın misyonudur diyebiliriz.

Herkesin malının değerini belirleme özgürlüğüne sahip olduğunu unutmadan saygı ve nezaketle yazılacak tüm yorumlar kabulümüz
olacaktır.

Selamlar.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-2013-yapimi-motokaravan-124912237/detay

Turan Bey özenerek yaptığı PAŞA 'yı daha büyüğünü imal etmek üzere satılığa çıkarmış.....Banyosunda kasetli WC eksiği dışında değerlendirilebilecek bir araç........Hayırlı satışlar diliyorum....

Nevzat Bey

Herşeyi aynı sadece 1 metre kadar daha uzun..

Almanya'da bulunan forum üyesi arkadaşlar acaba bu konuda bana yardımcı olabilirler mi?
Merak ettiğim hususlar şunlar;
1-Aracın Almanya devletine yatırılması gereken herhangi bir borcu var mı?
2-Aracı aldıktan sonra bulunduğu yerde hurdaya ayırabilir miyiz ve bunun bir maliyeti var mı?
3-Motor ve yürüyen aksamının durumu nedir?

Bu soruların yanıtı alabilsem ne güzel olurdu..

Sevgi ve saygılar
Mustafa GÜLER

Bu aracı değerlendirebiri misiniz? Donanım ve fiyatını gözönüne alırsak fikriniz nedir?
Teşekkürler

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-sahibinden-motokaravan-123888220/detay

must' Alıntı:

Mustafa bey Ayıptır, Günahtır ya... Neden bize böyle şeyler gösteriyorsunuz... Bizde bu aracı bulamazsın otomatik vitesli bir karavan bulsan bile valla buna 25.000 € dan aşağı istemezler... Alanda bedava süper temiz Hymer aldım diye sitede yazar... :smiley: ::smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR