Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 817,816
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

Hymer camp 46 için katalog değerlerine bakıyorum boş ağırlık 1970 kg azami ağırlık 2350 kg yani 380 kg yükleme kapasitesi
verilmiş. Yeni uygulamada ağırlık limitleri artırlmış olsada bilgi olarak dikkate alınması için yazma gereği duydum.

Selamlar

Etiketler

Peki bu hymerlerin parçaları bulunabiliyor mu acaba çünkü baya eski araçlar ne de olsa metal veya ahşap yorgunluğu ister istemez vardır

Levent Bey, Burak Bey Merhaba, Herkese Merhaba,
Levent Bey yanılmıyorsam benzeri bir karavana siz sahipsiniz. Genel anlamda özellikle dikkat çekmek istediğiniz, tavsiye ettiğiniz veya etmediğiniz yönleri varmı bu araçların???
İyi geceler...
Alpaslan

Merhaba Alparslan bey,

benim aracım 2500 cc düz dizel, 1900 cc kullananlardan bildiğim çok mutlu olmadıkları.

Hidrolik Direksiyon çok önemli bu araçlarda kullanımda fark edilebiliyor. Motor eski nesil olduğu için İstanbulda temini sorun değil,
bu araçların motorunu bilen bir ustaya denk gelirseniz sorunsuz kullanılacak fiyat/performans açısından harika araçlar.

Karavan bölümündeki ekipmanların çalışır olması, camların sağlam olması kasada dış yüzeyde şişmeler başlamamış olması
önemli. Türkiye'de ulaşılır 90'lı yıllardan modeller 5 çeşittir Camp 46-51-55 ve Family 3 ile Hymermobil 654 dür. En popüler
ve kullanışlı olan Camp 55 ve Hymermobil 654 modeldirki ikiside nadiren bulunur. Family3-46 ve 51 içindende kullandığım
Camp 51 daha kullanışlı modeldir.

Forumdan Mustafa arkadaşımız (must) Hymermobilin Mercedes motorlu modelini kullanıyor ve nadir araçlardan biridir.

Sormak istediğiniz başka soru varsa bilgilerim doğrultusunda yardımcı olmaktan zevk duyarım.

Selamlar.

camları açılmamış minibüs hatlarında hırpalanmamış karavan olmaya müsait magirus. (ilanla bir alakam yok sadece ilgilen olur diye asıyorum)

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-ticari-araclar-minibus-midibus-magirus-karavan-111355645/detay

güngör' Alıntı:
Merhaba Alparslan bey,

benim aracım 2500 cc düz dizel, 1900 cc kullananlardan bildiğim çok mutlu olmadıkları.

Hidrolik Direksiyon çok önemli bu araçlarda kullanımda fark edilebiliyor. Motor eski nesil olduğu için İstanbulda temini sorun değil,
bu araçların motorunu bilen bir ustaya denk gelirseniz sorunsuz kullanılacak fiyat/performans açısından harika araçlar.

Karavan bölümündeki ekipmanların çalışır olması, camların sağlam olması kasada dış yüzeyde şişmeler başlamamış olması
önemli. Türkiye'de ulaşılır 90'lı yıllardan modeller 5 çeşittir Camp 46-51-55 ve Family 3 ile Hymermobil 654 dür. En popüler
ve kullanışlı olan Camp 55 ve Hymermobil 654 modeldirki ikiside nadiren bulunur. Family3-46 ve 51 içindende kullandığım
Camp 51 daha kullanışlı modeldir.

Forumdan Mustafa arkadaşımız (must) Hymermobilin Mercedes motorlu modelini kullanıyor ve nadir araçlardan biridir.

Sormak istediğiniz başka soru varsa bilgilerim doğrultusunda yardımcı olmaktan zevk duyarım.

Selamlar.

Çok teşekkürler Levent Bey,
Öncelikle samimi yaklaşımınız için sonrada çok da yararlı bilgiler için.
Bu karavanlarda yaşam bölümü elbette önemli ancak yaşından dolayı sürücü konforunun yeterli olmayabileceği düşünülebir mi acaba?
Diğer söz ettiğiniz modelleri de muhtemelen biliyorum ama bir kez daha internette bulmaya çalışacağım.
Alpaslan

bariscim' Alıntı:
Çok teşekkürler Levent Bey,
Öncelikle samimi yaklaşımınız için sonrada çok da yararlı bilgiler için.
Bu karavanlarda yaşam bölümü elbette önemli ancak yaşından dolayı sürücü konforunun yeterli olmayabileceği düşünülebir mi acaba?
Diğer söz ettiğiniz modelleri de muhtemelen biliyorum ama bir kez daha internette bulmaya çalışacağım.
Alpaslan

Hymermobil 654 almak isteyen varsa www.imajkaravan.com sayfasına baksın. ben aracı gördüm oldukça temiz bir araç olup orjinal 25.000 km de idi. Tüm mobilyalar kullanılmamış gibi duruyordu.

TUNCO' Alıntı:
Hymermobil 654 almak isteyen varsa www.imajkaravan.com sayfasına baksın. ben aracı gördüm oldukça temiz bir araç olup orjinal 25.000 km de idi. Tüm mobilyalar kullanılmamış gibi duruyordu.

Fiyatı konusunda bilginiz var mı?

güngör' Alıntı:
sorunsuz kullanılacak fiyat/performans açısından harika araçlar.

Alparslan bey merhaba,

yukarıdaki cümlede anlaşılacağı gibi aldığınız ürün/ödenen bedel yönüne dikkat çekmiştim. Benim 1 yıl içinde karavanı kullanma
gün sayısı ve km dikkate alarak değerleme yapıyorum sanırım tüm araç alacaklarda bu kriteri ve elbet hangi rotada gezeceğini
planlayarak karar vermededir.

Benim kriterim yurtiçi gezileri başta olmak üzere yayla yollarında üzüntü duymadan kullanabileceğim araçtır. Böyle bakıncada
yaşam alanı biraz daha ön planda.

Diğer modeller derken ne aradığınızı yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım.

Selamlar

Albatrosses' Alıntı:
camları açılmamış minibüs hatlarında hırpalanmamış karavan olmaya müsait magirus. (ilanla bir alakam yok sadece ilgilen olur diye asıyorum)

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-ticari-araclar-minibus-midibus-magirus-karavan-111355645/detay
Zor araç motor sesi ve ona harcayacaığınız masrafa deymez..Saygılar

Satın almayı düşünen olabilir diye ekledim. Araca 4.000 bedelle cıktıgına göre büyük ihtimalle kazalı . Bolu'dan bir arkadaş belki genel durumu hakkında yardımcı olur. Ayın 29 da ihaleye cıkıyor.
4x4 karavan düsünen arkadasların dikkatine. Cok agır hasarlı ise en azından 4x4 sistemi sökülüp saglam bir araca takılabilir.

++++

İl Sağlık Müdürlüğüne ait; 14 BM 064 plakalı 2007 model, FIAT DUCATO MAXİ 2.8 2.3 JTD 4X4
marka, 814043S4249120 motor ve ZFA24400007836947 şase no.lu, ekonomik ömrünü
doldurmuş, beyaz renkli, dizel özel amaçlı ambulans.
++++
Linki asagıda , Bolu Defterdarlıgından satısa cıkmıs.

http://www.milliemlak.gov.tr/documents/10326/c3a33568-de70-4f28-894e-de4cbcf3ad5d

güngör' Alıntı:
Alparslan bey merhaba,

yukarıdaki cümlede anlaşılacağı gibi aldığınız ürün/ödenen bedel yönüne dikkat çekmiştim. Benim 1 yıl içinde karavanı kullanma
gün sayısı ve km dikkate alarak değerleme yapıyorum sanırım tüm araç alacaklarda bu kriteri ve elbet hangi rotada gezeceğini
planlayarak karar vermededir.

Benim kriterim yurtiçi gezileri başta olmak üzere yayla yollarında üzüntü duymadan kullanabileceğim araçtır. Böyle bakıncada
yaşam alanı biraz daha ön planda.

Diğer modeller derken ne aradığınızı yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım.

Selamlar

Merhaba Levent Bey,

Vallahi size gıpta ettim.
- Karavanınızı almaya karar verdiğinizde, size neyin yeteceğini kestirecek bilgi birikimine sahip olduğunuz için,
- Bunu öyle matematik problemi gibi değilde, geçmiş karavan deneyimlerinizle yaşayarak çözmüş olduğunuz için,
- Yeri geldiğinde de sanki o kadarda basit bir şeymişcesine kolayca ortaya koyuverebildiğiniz için.

Son tatilimizde önce karavan'a sevdalandım. İçinde yaşadığımdan değil, evini yanında taşımanın olası keyfine vuruldum. Araştırmaya başladım, bir karavan bulamadım hala ama Gezenbiliri buldum.
Bu site ile isteklerimin alt-üst limitlerini anlar oldum. Ancak bunlar benim için hala matematiksel bilgiler. Yaşayarak edinilmediğinden bir türlü emin olunamıyor. Biri olmazsa diğeri denilebilecek bütçesel bir durumda yok ortada. Öyle olunca, birde deneyimsizlik işin içine girince o işler iyice karışıyor, fikirler ortalarda kalıyor.

Açıklamalarınız için teşekkür ederim. Her bir cevap karavanım olmadığı halde benim acemiliğimi azaltan cevaplardır.

Tekrar teşekkürler,
Alpaslan

Goldwingerr' Alıntı:
Aydın Bey e sormuştum sanırım 65 bin demişti yanlış hatırlamıyorsam

Cok büyük. Becerebilseydim kacirmazdim.

4,60 metre uzunluğunda bir arac park acısından ve feribot ücretleri acısından Cok avantajlı. Fakat bu yerleşim 2 kisi daha uygun gözüküyor.
1,9 dizel araçlar Hollanda icin yapılmış diye bir efsane var internette :smiley:)

bariscim' Alıntı:
Son tatilimizde önce karavan'a sevdalandım. İçinde yaşadığımdan değil, evini yanında taşımanın olası keyfine vuruldum. Araştırmaya başladım, bir karavan bulamadım hala ama Gezenbiliri buldum.
Bu site ile isteklerimin alt-üst limitlerini anlar oldum. Ancak bunlar benim için hala matematiksel bilgiler. Yaşayarak edinilmediğinden bir türlü emin olunamıyor. Biri olmazsa diğeri denilebilecek bütçesel bir durumda yok ortada. Öyle olunca, birde deneyimsizlik işin içine girince o işler iyice karışıyor, fikirler ortalarda kalıyor.

Çok da fazla takmayın kafanıza. Bir ucundan başlayın, yaşadıkça ihtiyaçlarınız şekillenecektir. Mükemmelliğin sonu yok. Hayatta hep seneler önce bir hocamın bana öğrettiği şiarı ilke edindim: "Daha iyi, iyinin düşmanıdır." Daha iyisi diye diye erteledikçe hayat geçiyor. Fazla geç kalmayın.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,682
Kayıtlı Üye Sayımız
166,528
Kaydolan Son Üyemiz
yusufkaptan41

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR