Ynt: Saroz'da Kamp Alanı Tavsiyesi?
Melih bey, yukarıda yazdıklarım biraz ileri gittiğim sanısını uyandırsada, koordinat eksikliğini sadece "fayda" açısından değerlendirmek istemişdim. Yoksa forum zevk, ilgi ve eğlence ile okuduğum yazılarla dolu. Üstelik inanın anlamsız sıfatını yakıştıracağım hiçbir yazıya da rastlamadım.
İstemeden kırdığım kimse oldu ise özür dilerim.
Hüseyinin, Yetimlerin, Şirinlerin, Haşmet, Adnan ve zulasında ironi dolu yazıları ile Enver beyin gezileri bir çırpıda aklıma gelenler. Ama düşünün teoride, sadece devamlı yollarda olan "egeli" ve "çölkartalları," bile tüm
Türkiye'nin karavancı kadastrosunu çıkartmaya yetmez miydi ?
Bizlerde ağzımıza düşen pişmiş armutlarla dört köşe olurduk hani. ;D
Bu arada bende günah çıkartayım bari. Geçen seneki İber yarımadası serüvenimizden forumda bahsedince, Ferhat ve Enver beyler severek veri beklediklerini yazmışlardı. Gerçi Şirin'lere yolda iken birkaç koordinat gönderdim, ama böylelikle aslında elimde hiç veri olmadığının farkına da vardım. Yani sizin bahsettiğiniz tembellik bana da hiç yabancı değil. Diğer bir deyişle, bu çuvaldız da bana.
Bu meyanda geçenlerde fark ettiğim bir applet'den bahsetmek istiyorum.
Locus free veya Locus pro (7,50 €). Onlarca farklı cins harita yükleyip, GPS takip, nokta bazlı resim, ses, video kayıt dışında, özellikle düşünemiyeceğiniz kadar yan fonksiyonları ile amacımıza karşılık veren ilginç bir program. En azından denemek için indirilebilir.