Şarjlı Piller ve Şarj Cihazları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VitaEsMorte Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 73
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,979

Etiketler

Ynt: Şarjlı Piller ve Şarj Cihazları

şarj cihazı konusunda tavsiye edebileceğim cihaz ogatech'in deşarj özelliği de olan aletidir.

lofZoNgvMn1Rc8RCuIoMWg.wim

http://www.weblebi.com/Default.aspx?Pt=14&Pid=R6rPYivMpzYsXdHjusd8xg

şuan fiyatı 76ylt olmuş ama ben birkaç ay önce 50küsür ytl'ye almıştım. 220V şebeke ile çalıştığı gibi, oto çakmak adaptörü ve USB'den de pilleri şarj etmek için tüm kabloları paket içinden çıkıyor. LCD ekranından 4 pilin de ayrı ayrı şarj veya deşarj durumunu görebiliyorsun. 1 saat gibi kısa bir sürede 4 pili şarj edebiliyor (bunun hem iyi hem de kötü yanları var). deşarj özelliği sayesinde pillerin kapasitelerini daha verimli kullanabiliyorsun... bu kadar özellikte ve bu kadar küçük (küçük olmasının da iyi ve kötü yanları var :smiley: ) başka bir şarj cihazı yok.

ben almadan önce doğubank da dahil tüm büyük teknolojik marketlere bakmıştım ama hiçbir yerde bulamamıştım. istersen yine de bir araştır, belki benim aldığım eski fiyata başka yerlerde bulabilirsin. ama alacağın cihaz bu olsun derim. yada acelen yoksa bekle, belki iner fiyatı ;)

paketin içinden 4 tane de ogatech şarjlı pil çıkıyor ama pil konusunda duracell gibi büyük markalardan şaşma derim. alacağın pilin kapasitesi amper cinsinden mümkün olduğunca büyük olsun. pil üstünde 2500mA, 2600mA şeklinde yazar kapasitesi, sanırım duracell'in şuan 2600mA'lik pilleri olması lazım.

not: aldığın pilleri ilk şarja taktığında, dolsa bile bir kaç saat daha şarjda kalsın. tabi pillerin aşırı ısınmamasına dikkat et ;)

Valla acayip lazım. 8 tane filan pil alacağım. Çin malı 3 liralık piller gitgide heba oluyor ;D

baymineral' Alıntı:
Benimde 2500lük pillerim ömürlerini doldurmaya başladılar. Yakında yine bir 12-20 tane almam gerekecek.
ömürleri bitmemiş olabilir baki. yukarıda anlattığım şarj cihazında olduğu gibi "deşarj" yada "refresh" özelliği olan bir şarj cihazıyla pillerini tamamen boşaltıp tekrar şarj edersen ilk aldığın günkü gibi kullanabilirsin diye düşünüyorum. bu deşarj işlemini "şoklama" diye tabir edenler de var.
boş bir vaktimde piller hakkında uzun bir yazı yazacağım...

yol' Alıntı:
ömürleri bitmemiş olabilir baki. yukarıda anlattığım şarj cihazında olduğu gibi "deşarj" yada "refresh" özelliği olan bir şarj cihazıyla pillerini tamamen boşaltıp tekrar şarj edersen ilk aldığın günkü gibi kullanabilirsin diye düşünüyorum..
Abicim fotoğraf makinemde deşarj özelliği var ama doldurduğum piller buna rağmen son aylardan itibaren çok çabuk bitiyor :(

sedatın soyledigi ürün 43.22 ytl
asagıdaki sitede
ayrıca
1 saat şarj etme süresi, Araç içi çakmak adaptörü ve bilgisayara bağlanıp USB porttan şarj adaptörü ve 4 adet 2300mA pil hediyeli
http://www.pratikev.com/fractalv33/pratikEv/pages/viewProduct.jsp?pCategoryId=1894&pSubCategoryId=1901&pBrandId=19746&pInstanceId=47622

Ama sanırım Can'ın dediğinde LCD ekran ve deşarj olayı yok. Ya da var da ben mi göremedim?

son durum 35,93 ytl
http://www.nt.com.tr/urun.php?uid=9666

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR