Şarjlı Piller ve Şarj Cihazları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VitaEsMorte Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 73
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,978
Ynt: Şarjlı Piller ve Şarj Cihazları

Koyduğunuz foto ile bendeki cihaz aynı, tek farkla. O da soldaki refresh ledi sizinkinde yanmıyorken bile yeşil gibi ama bendeki led kreme daha yakın renkte. Ve adaptörü fişe takar takmaz kırmızı olarak yanıyor (içinde pil olsun veya olmasın)
2 ve 4 arasında bir noktada sağdaki led sönüyor ve şu an 2 pili o pozisyonda bıraktım bakalım n'olacak?

Etiketler

Sonucu bende merak ettim. belki refresh işlemi bitince sizin led sarıya dönecek veya bendeki gibi sönecek..? ama ilginç olan ledin cihazı fişe takar takmaz yanması.Benim cihazda mandalı refresh kademesine getirince sarı led yanıyor ve cihaz işlemi bitirdiğinde sönüyor.

Benim cihazın refresh özelliği çalışmıyor.
3 konumlu anahtarın 6 ayağı var ancak ara konum faal değil herhalde.
Cihazın detaylı birkaç fotoğrafı ekte.
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

IMGP1754.jpg

IMGP1756.jpg

IMGP1757.jpg

IMGP1758.jpg

IMGP1759.jpg

Biraz kurcalamaktan zarar gelmez sanırım. anahtarı değiştirirseniz sorun çözülür belki..

Merhaba,
Bugün şarj cihazının anahtarını değiştirtmek üzere bir elektronikçiye gittim.
Durumu anlattım fakat anahtarın 2 konumlu olduğu konusunda ısrar etti.
Eren bey, rica etsem sizdeki cihazın kartını yukarıda paylaştığım fotoğraflarla karşılaştırabilir misiniz?
Veya; elimde küçük bir multimeter var, onunla yapabileceğim bir kontrol varsa onu açıklayabilir misiniz?

Şenol bey bendeki cihazı söktüm ve ana kartı sizinkinden farklı.Cihazların dış görünüşlerinin aynı olduğunu söylemiştiniz o halde iki farklı ana kart üretimi söz konusu.Sanırım kasa aynı olmasına rağmen sizin cihazın refresh özelliği yok.Şu durumda multimetre ile yapılabilecek bir kontrol aklıma gelmiyor.Resimleri ekliyorum saygılarımla..

100_6020.jpg

100_6019.jpg

benim de acilen almam lazım

aslında evde mini gp powerbank var ama pilleri kayıp =P gidip pil alsam şarj eder mi, aldığım pil başka markadan olabilir mi , pilin en uzun ömürlü olması için hangi ampere kadar çıkabilirm,hiçbi fikrim yok.olmadı şarj aleti de alcam gibi görünüyo.. benim pillerle falan alakam yok aslında ama aldığım makine de pilli mecbur öğrencez =/ deşarj olayını yeni duydum mesela..
şu söylediğiniz ogatech kötüyse duracell mi almak lazım napmak lazım bana da söyleyin.

Acaba Ataba merkezle irtibat kursam bu mağduriyetimi giderirler mi dersiniz?

schweps' Alıntı:
Acaba Ataba merkezle irtibat kursam bu mağduriyetimi giderirler mi dersiniz?

Ata batarya adında bir firma bu cihazları çinde ürettiriyormuş diye duymuştum.Merkezi neresi,ilgili kimse var mı bilmiyorum.Bizim atladığımız bir nokta yoksa hakkınızı aramalısınız diyeceğim ama muhattap bulmak mümkün olacak mı acaba?

operaghost' Alıntı:
benim de acilen almam lazım

aslında evde mini gp powerbank var ama pilleri kayıp =P gidip pil alsam şarj eder mi, aldığım pil başka markadan olabilir mi , pilin en uzun ömürlü olması için hangi ampere kadar çıkabilirm,hiçbi fikrim yok.olmadı şarj aleti de alcam gibi görünüyo.. benim pillerle falan alakam yok aslında ama aldığım makine de pilli mecbur öğrencez =/ deşarj olayını yeni duydum mesela..
şu söylediğiniz ogatech kötüyse duracell mi almak lazım napmak lazım bana da söyleyin.

GP power bank cihazınızda başka marka pilde şarj edebilirsiniz.Pillerdeki şarj rezervi makinenizi çalıştırmayacak kadar azaldığında bir el fenerine takıp tamamen deşarj ediniz.Daha sonra pillerinizin uzerinde yazan amper değerini şarj cihazınızın arkasında yazan çıkış amper değerine bölünüz,pillerinizi çıkan sonuç kadar saat şarjda tutmanız onları en verimli şekilde doldurmanızı sağlar.

Örneğin,
GP marka 2700 ma/h değerinde pilleriniz var diyelim (aslında 2650 dır ama yuvarlak hesap olsun 2700 diyelim)
GP power bank cihazınızda 300 ma/h şarj cıkışı veriyor olsun
2700/300 = 9 saat şarda kalması gereken süre.

veya,
otomatik bir şarj cihazı alın bu hesaplarla uğraşmayın.(ataba at 908 , ataba at 998 en hesaplıları)

Marka konusuna gelince birazda şans işi sanırım,mesela benim çok memnun olduğum ataba şarj cihazı Şenol beye sıkıntı yarattı.Ama şarjlı pilde Varta,GP ve Energizer den genelde herkes memnun.

bendede ataba 908 şarj cihazı var yaklaşık olarak 2 yıldır hiç sorunsuz kullanıyorum.pillerim duracell Ni-Mh 2650 mAh .son versiyon olarak almıştım.fuji finepix 9600 makinemde günlerce kullanıyorum çok memnunum bilginize..

bilgiler için teşekkür ederim. ben de gittim c.f.l.3000 aldım
benim canon a550 var sanırım memnun kalcam ama kalmazsam yazarım buraya da

Bilinçli bir şekilde şarj-deşarj ederseniz pillerinizden ortalama 2 sene iyi verim alırsınız.

erenatac' Alıntı:
Ata batarya adında bir firma bu cihazları çinde ürettiriyormuş diye duymuştum.Merkezi neresi,ilgili kimse var mı bilmiyorum.Bizim atladığımız bir nokta yoksa hakkınızı aramalısınız diyeceğim ama muhattap bulmak mümkün olacak mı acaba?

www.mertithalat.com.tr firması teknik servisleri konuyla ilgilendiler.
İncelemeleri için dün cihazı adreslerine kargoladım,
bakalım n'olacak?

Umarım bir an evvel olumlu bir sonuca ulaşırsınız Şenol bey.

bişi sorcam
pilleri iyice bitirdikten sonra kaç saat şarj oluyo?
ben dün 10 gibi şarja taktım halaa kırmızı ışığı yeşil olmadı üstelik piller de ısınmış :S
cfl 3000 markası gp de şarj aletim ve daha bu alındığından sonra 2. şarj edilişi pillerin

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

SON KONULAR

Geri