Saly'ye 4.25 Karavan Yaptırıyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AKMühendis Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 210
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 131,792

Etiketler
Merhaba.
Bu başlıkta böyle bir liste var.
Ondan istifade edebilirsiniz.
Ayrıca merak ettikleriniz varsa telefonumu özel mesajla size yollamıştım, arayabilirsiniz.
Hocam hayırlı geceler,
konuyu sonuna kadar okudum ve gelişmeleri takip ettim, acemi olduğum ve tecrübelerinizden yararlanmak istediğim için. mahsuru yoksa telefonun numaranızı alabilirmiyim.

Arkadaşlar merhaba
Bir çadır kapmçısı olarak karavana terfi etme zamanımın geidğiğni düşünerek aranıza katılmaya karar verdim. Ve bir çekme karavan anlamak için arayışa giriştim. Tercihim 5.25 boyutunda bir karavan. Ancak bütçe de kısıtlı maliyet olarak bir fiyat performans karavanı almak istiyorum ancak araştırmalarıma bakınca karavan fiyatları arasında azınmayacak şekilde fiyat farkları gördüm. İlk erba 5,25 karavana baktım 22700+ KDV tl. Sonra saly önerilen karavanlar içinde saly 5.25 karavan için saly ile iletişime geçtim 36000 tl. En son Başoğlu karavandan fiyat istedim oda 5.25 karavan için 42000+ KDV istedi. Bu fiyatlar standart ekstrası olmayan fiyatlar. Sizce aynı ebat karavanlar için bu kadar fiyat farkları normal mi. Yoksa işin içinde başka işlerim var anlayamadım. Görsel olarak 3 markanın karavanlarında birbirine benziyor. Zaten görsel anlamda bu karavanlardan daha kötü görünüşlü karavanda düşünmüyorum. Hemen hemen iki katı fiyat farkları var. Bu duruma bakılırsa erba da karar vereceğim gibi görünüyor. Ne dersiniz.

4 kişilik bir aileyim 2 yetişkin ve 2 çocuk ekteki planda bir karavan almak istiyorum.
Sizce en uygun karavan modeli ve temin edebileceğim marka hangisidir.
yerinde incelemek test etmek ve kesinleştirmek istiyorum.
Yardımınıza ihtiyacım var ilginize teşekkür ederim.
gece.png
gündüz.png
gece.png gündüz.png

Sertkan Bey merhaba.

Bu ERBA konusu burada defalarca açıklandı.
Ama insanımız doğal bir refleksle , kendine ait hazır cevap bekliyor..
Ben yakında bu açıklmaları toparlayıp, bir başlık açacağım herhalde, faydası olacak.

ERBA kullanıp da aracı ağırlığından aşırı zorladığından, yokuşlarda devamlı 1. vitese düştüğü
için satan arkadaşımız da var, aldık ne yapalım satana kadar kullanacağız diyen de var;
veya Sn. Hüseyin Gelici Bey arkadaşımız gibi:
" Bu karavanlar toplu konut gibi, asgari ihtiyaçaları karşılayan ucuz karavanlar"
gibi gerçeği kullanıcı olarak apaçık söyleyen de var.

Ben de defalarca yazdım, "Alıp mokampa koyacaksanız fevkalade uygun karavanlar,
ama gezecekseniz çok ağır ve yakıtı % 60-70 arttıran ve küçük moturlu veya az torklu
araçları çok yoran bir karavan."
Kullanım amacınıza gör F/P olarak - ŞAHANE diyen de var,
ağırlığından dolayı ne bu yahu - REZALET - diyen de..

Veya aldığına daha 1. gün ağırlığı yüzünden bin pişman olup, satışa çıkaran;
ama bunu açıkça yazamayan ve
özel sebeplerle diye sisleme yapan da var.
1 gün kullanımdan sonra nasıl bir özel sebep çıkıyorsa :smiley:
Araçın çekişte aşırı zorlanmasından başka..
Ama satabilmek için bu söylenemiyor, tıpkı ilandaki şu açıklama gibi:

" KARAVANI YENİ TESLİM ALDIM.
ŞU AN SIFIRDIR. SADECE 1 GÜN KULLANILDI. --- Hiç mi araştırmadın satın almadan öce be arkadaş...
DAHA MOBİLYA JELATİNLERİ ÜZERİNDEDİR.
RESİMDEKİ TİP ONAY BELGESİNİN TARİHİNDEN DE YENİ OLDUĞUNU ANLAYABİLİRSİNİZ.
BAZI ÖZEL SEBEPLERDEN DOLAYI SATMAK DURUMUNDA KALDIM. ** Şunu açıkça aracım çok zorlanıyor deyiversene .. Alan da kuvvetli torku olan bir aracı varsa alsın..***

STANDART ÖZELLİKLER:
İki kişilik yatak odası sürme kapılı,
6 kişilik yemek masası
Buzdolabı
Mutfak
Yarım fırınlı ocak
Duş
Lavoba
Gardrop
Kimyasal Wc
200 lt su deposu v.s. v.s.

Bu açıklamalardan sonra TERCİH SİZİN.
ERBA sizin için ŞAHANE de olabilir, REZALET de olabilir.

Kararınız sizin için hayırlı olsun.

NOTLAR:
Fiyat farkı da markalar arasındaki malzeme ve işçilik kalitesinden kaynaklanıyor.
Tercih sıranız mali gücünüze göre :
Avrupa Karavan
BAŞOĞLU Karavan
SALY Karavan
....
....
.....
GÜNEY Karavan
ERBA Karavan
olmalı.

Aralarında fiyat dışında da çok fark var..

Son düzenleme:

Sertkan Bey merhaba.

Bu ERBA konusu burada defalarca açıklandı.
Ama insanımız doğal bir refleksle , kendine ait hazır cevap bekliyor..
Ben yakında bu açıklmaları toparlayıp, bir başlık açacağım herhalde, faydasu olacak.

ERBA kullanıp da aracı ağırlığından aşırı zorladığından, yokuşlarda devamlı 1. vitese düştüğü
için satan arkadaşımız da var, aldık ne yapalım satana kadar kullanacağız diyen de var;
veya Sn. Hüseyin Gelici Bey arkadaşımız gibi:
" Bu karavanlar toplu konut gibi, asgari ihtiyaçaları karşılayan ucuz karavanlar"
gibi gerçeği kullanıcı olarak apaçık söyleyen de var.

Ben de defalarca yazdım, "Alıp mokampa koyacaksanız fevkalade uygun karavanlar,
ama gezecekseniz çok ağır ve yakıtı % 60-70 arttıran ve küçük moturlu veya az torklu
araçları çok yoran bir karavan."
Kullnım amacınıza gör F/P olarak - ŞAHANE diyen de var, a
ğırlığından dolayı ne bu yahu - REZALET - diyen de..

Veya aldığına daha 1. gün ağırlığı yüzünden bin pişman olup, satışa çıkaran;
ama bunu açıkça yazamayan ve
özel sebeplerle diye sisleme yapan da var.
1 gün kullanımdan sonra nasıl bir özel sebep çıkıyorsa :smiley:
Araçın çekişte aşırı zorlanmasından başka..
Ama satabilmek için bu söylenemiyor, tıpkı ilandaki şu açıklama gibi:

" KARAVANI YENİ TESLİM ALDIM.
ŞU AN SIFIRDIR. SADECE 1 GÜN KULLANILDI. --- Hiç mi araştırmadın satın almadan öce be arkadaş...
DAHA MOBİLYA JELATİNLERİ ÜZERİNDEDİR.
RESİMDEKİ TİP ONAY BELGESİNİN TARİHİNDEN DE YENİ OLDUĞUNU ANLAYABİLİRSİNİZ.
BAZI ÖZEL SEBEPLERDEN DOLAYI SATMAK DURUMUNDA KALDIM. ** Şunu açıkça aracım çok zorlanıyor deyiversene .. Alan da kuvvetli torku olan bir aracı varsa alsın..***

STANDART ÖZELLİKLER:
İki kişilik yatak odası sürme kapılı,
6 kişilik yemek masası
Buzdolabı
Mutfak
Yarım fırınlı ocak
Duş
Lavoba
Gardrop
Kimyasal Wc
200 lt su deposu v.s. v.s.

Bu açıklamalardan sonra TERCİH SİZİN.
ERBA sizin için ŞAHANE de olabilir, REZALET de olabilir.

Kararınız sizin için hayırlı olsun.

NOTLAR:
Fiyat farkı da markalar arasındaki malzeme ve işçilik kalitesinden kaynaklanıyor.
Tercih sıranız mali gücünüze göre :
Avrupa Karavan
BAŞOĞLU Karavan
SALY Karavan
....
....
.....
GÜNEY Karavan
ERBA Karavan
olmalı.

Aralarında fiyat dışında da çok fark var..
Cevabınız için teşekkür ederim. Sizinde bildiğiniz gibi su zamanda maliyeti düşünmek gerekiyor. Başoğlu ciddi anlamda beni zorlar. Ancak saly için bütçeyi zorlayabilirim. Erba daki yetkili 1.3 75 hp araçla bile karavanı çekebilirsiniz diyor. 1250 kg dedi karavan ağırlığı için. Saly için yeni bütçe değerlendirmesi yapmak gerekiyor. Yada aracımı değiştirmem gerekiyor. Yanıtınız için tekrar teşekkür ederim.

" Erba daki yetkili 1.3 75 hp araçla bile karavanı çekebilirsiniz diyor. 1250 kg dedi karavan ağırlığı için. "

Firma da bayağı ilerleme var;
ESKİDEN AYNI KARAVANA 740 Kg. derlerdi...
Yani .... biraz ....

Bahsedilen güçteki araçla yokuş çıkmak için,
aracınızın önüne de bir çeki kancası yaptırın, yokuşlarda
karavanı önden bağlar, geri vitesle yokuşu çıkarsınız .. :smiley: :smiley: :smiley:

O güçle karavanı orta süratlerde düz yolda çekersiniz.

" Kuddusi Kurbanzade ve Karavanı "

Karavan almak isteyen arkadaşlara yukarıda belirttiğim BAŞLIĞI Kesinlikle OKUMALARINI ÖNERİYORUM..
Tifa arkadaşımız bütün çıplaklığı ile herşeyi açıklamış, JR ve Oğlu esprisini de katarak..
Çok tatlı dilli ve müşteri ilişkileri çok iyi arkadaşlar...
Elleri de çok hafif.
Acıyı sonradan hissediyorsunuz .. :smiley: :smiley: :smiley:

Size de öneririm, okuyun.

Son düzenleme:

" Kuddusi Kurbanzade ve Karavanı "

Karavan almak isteyen arkadaşlara yukarıda belirttiğim BAŞLIĞI Kesinlikle OKUMALARINI ÖNERİYORUM..
Tifa arkadaşımız bütün çıplaklığı ile herşeyi açıklamış, JR ve Oğlu esprisini de katarak..
Çok tatlı dilli ve müşteri ilişkileri çok iyi arkadaşlar...
Elleri de çok hafif.
Acıyı sonradan hissediyorsunuz .. :smiley: :smiley: :smiley:

Size de öneririm, okuyun.
Linkini vereyim dedim.

Kuddusi Kurbanzade ve Karavanı

"PİNOyu düşünüyordum ama şikayetler ve pinonun alakasızlığı yüzünden bu markayı sildim."

İlginçtir, benimkinlerde de zaman ilerleyince ALAKASIZLIK başladı..
Açtığım telefonlara cevap verilmiyor.....

"PİNOyu düşünüyordum ama şikayetler ve pinonun alakasızlığı yüzünden bu markayı sildim."

İlginçtir, benimkinlerde de zaman ilerleyince ALAKASIZLIK başladı..
Açtığım telefonlara cevap verilmiyor.....
Bu son mesajınız benim hayallerimi yıktı. Sonunda güzel bir Üretici buldum diye sevinmiştim.

Böyle güzel bir konuda paylaştığınız bilgiler ve deneyimleriniz çok kıymetli. Teşekkürler

Hasan Bey merhaba.
Kararınız ne yönde gelişti,merak ettim.
Herhangi bir soru veya sorunuz olursa lütfen çekinmeden yazın.
Yardımcı olmak isterim.

Üstad kararsız kaldım bi fikir ver.Sizin buradaki yazıları okuyup Sally 4,25 almak kafama yattı ancak aradığımda 40000 + kdv 47.000 TL dediler.47.000 TL ye plakalı - ruhsatlı - yeni - ama boş bir karavan mı alayım.Yoksa 35.000 TL ye plakasız - ruhsatsız - yaşlı ama ful dolu bir İngiliz mi alayım.
Dipnot : karı koca 2 kişiyiz 4 metre civarı 750 - 950 kilo arası bir karavan temel kriterim.

Azizim, ben plakasız, ruhsatsız, 01 belgesiz her türlü imalata karşıyım.
İster İngiltere'de yapılsın, ister Kenya'da, ister Konya'da, ister Manisa'da ..

Yaşam güvenliğiniz için kesin 01 belgesi, mal emniyetiniz için de ruhsat olacak.
Bu nedenle, belgeli olan karavanı öneriyorum.

Saly'e gelince ben memnunum. Bir sıkıntım yok, size de öneririm.
Mevcut diğer yerli üreticiler içerisinde, en denenmişi..
Yenilerde mutlaka, eksikler çıkıyor..
Biraz tenkit edince de küsüyorlar.. !
Yani,sürme pencerenin, hangi yönde takılacağını bilmezsen,
seni tenkit ederim ben..
Yaptım oldu, taktım oldu dersen, karavan giderken sürme pencereden su alır.
Onun çıkıntılı yüzeyi içe bakmalıdır..

Zamana, tecrübeye saygı duymak lazım deyişimin, minicik bir gerekçesi,
mesela bu.
Ben 1-2 aya bendekini satacağım.
İzmir'e gelip görebilirsin.

Seçimin hayırlı olsun.

Hasan Bey merhaba.
Kararınız ne yönde gelişti,merak ettim.
Herhangi bir soru veya sorunuz olursa lütfen çekinmeden yazın.
Yardımcı olmak isterim.
Ben sadece araştırıyorum. Karavan alma hayalim muhtemelen 2 yıl kadar sonra gerçekleşebilir. Sizin gibi deneyimli karavan severlerin fikirleri benim için altın değerinde. Neticede yılların deneyimi. Amerikayı yeniden keşfetmenin anlamı yok diye düşünüyorum. Sizi bu 2 yıllık süre boyunca takip etmeye devam edeceğim. Karar vermemde fikirleriniz bana rehber olacaktır. Şimdiden verdiğiniz emek için teşekkürler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,580
Kaydolan Son Üyemiz
mmehmet

SON KONULAR

Geri