Ynt: sahibinden.com da ki saçma ilanlar...
merhabalar çok güzel bi konuya değinminsiniz.
kendimce, düşüncelerinize şunları söylemek istiyorum.
bizim arabalarımız 4x4 olduğu için mekanik kısmı çok fazla sorun yaşatan ve modifiyeyi daha çok seven araçlar.
sizlere bir iki örnekle bunu açıklamaya çalışacağım.
sahibinden.com u 3 yıldır takip ediyorum.sahibinden.com üzerinden bir çok araba aldım ve sattım.
öncelikle alacak olduğumuz araç 1996 model reno toros 2005 model reno kango 1997 model opel vectra cd,2001 model volswagen bora comfortline,1999 model honda cıvıc, 200 model tofoş dagan slx 1.6 ie vs vs tarzı araçlar olsa bu araçları rahatlıkla bakkaldan sigara alır gibi marketten kahvaltılık peynir alır gibi alırız.kolay alırız.
peki neden; çünkü bu araçların ederi zaten belli, tüp varsa şu yoksa şu.boya varsa şu yoksa şu gibi.
gelelim jeeplerimize;
bakımsız dökük mekanik sıfır,yani motorun yarısından fazlası bitmiş, şanzuman dan ses geliyor , şavtta boşluk var, araziye geçiyor ama kırk nazla,defransiyeller dağıldı dağılacak
kaporta da çürükler,lastiklerin her biri ayrı vs bir jeep düşünün(marka farketmez) fiyat 10 bin ama model 1990
sonra aynı 1990 model olan bir leep daha düşünün,
kaporta süper,lastikler yeni makanikte ses yok, arazisi vızır vızır, tüm mekanik süper yani bu araçta 15 bin.
diyeceğim şuki birinci örnekteki dökük aracı aldınız diyelim.10 bin harcasanız adam olmaz.
ikinci aracı aldınız diyelim.sadece devir ile işiniz görülür.yani ikinci araç karlı.
neresinden bakarsanız bakın ikinci araç karlı.
ayrı bi konu olan modifiye var.onuda kafanızdan değerlendirir kolaylıkla bi fiyat belirlersiniz.
burası herkesin istediğini yazan bi site olduğu için iyiyi kötüyü iyi ayırd etmek lazım.
bide bunu bilmek gerekir aynı model iki araba arasında 10 bin tl bile fark olabiliyor.tıpkı örnekte verdiğim gibi.
kiminin derdi araba göstermek kiminin derdi gerçekten satmak vs vs.
ama yinede belirtmek isterim bu siteler iyiki varlar.
4x4 araçlarımızın böyle fiyat aralıkları bence normal.tabi arada fazlasını eksiğini isteyende olur ama artık onlarada yapacak bişey yok.
birazda olsa bişeyler anlatabildiysem ne mutlu.böyle bi konuyu değerlendirmeye aldığınız için çok teşekkürler...