Sahibinden.com'daki Saçma İlanlar...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ejdereristi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 52
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,626

ejdereristi

Kamp II
Yer
istanbul
herkese selamlar arkadaşlar..uzun süredir sahibinden.com u takip ediyorum..izlenimim şu: ben daha yeni, bence gayet iyi durumdaki cj mi birazcıkta sıkışık olmamdan kaynaklı 8500 e verdim..bence ederi de maximum 10000 di..ama sahibinden de baktığım tüm saçma sapan cj lere inanılmaz fiyatlar koyuyorlar ve malesef araç piyasasını çok ama çok geriyorlar..gerçekten sizin fikirleriniz nelerdir..bu uçuk kaçık fiyat yazmak sadece insanların kendini tatmin etmesimidir yoksa hani kime denk gelirsemidir..saygılar...

Etiketler
Ynt: sahibinden.com da ki saçma ilanlar...

evet bende katılıyorum.
milletin cj sevdasını gırtlağında bırakıyorlar. bıktırıyorlar.

Fiyatlandırma konusunda ülkemizdeki piyasanın doğru işlemediği kanısındayım bende. Araç sahiplerindeki genel kanı çoğu insanın yada 4x4 araçlarla yeni tanışanların bu fiyatları doğru değerlendiremeyeceği yönünde sanırım. O nedenle azıcık bir modifikasyon yapan araç sahibi ederinin üzerinde bir fiyat yazabiliyor ilanına. Başka bir başlık altındada yazmıştım, birkaç yıl içerisinde 4x4 piyasası oturdukça, bu konuya ilgi duyanlar arttıkça, bu gibi forumlarda bilgilendikçe mutlaka fiyatlarda oturacaktır. Örneğin şu anda binek araç piyasası oturmuş bir piyasadır sanıyorum. Ederinin üzerinde fiyatı kolay kolay yazamaz ilanına kişi çünkü herkes az çok hakimdir fiyat bilgisine. Ama 4x4 gibi yeni gelişmekte olan bir piyasada dengesizlikler olacaktır...

merhabalar çok güzel bi konuya değinminsiniz.
kendimce, düşüncelerinize şunları söylemek istiyorum.
bizim arabalarımız 4x4 olduğu için mekanik kısmı çok fazla sorun yaşatan ve modifiyeyi daha çok seven araçlar.
sizlere bir iki örnekle bunu açıklamaya çalışacağım.
sahibinden.com u 3 yıldır takip ediyorum.sahibinden.com üzerinden bir çok araba aldım ve sattım.
öncelikle alacak olduğumuz araç 1996 model reno toros 2005 model reno kango 1997 model opel vectra cd,2001 model volswagen bora comfortline,1999 model honda cıvıc, 200 model tofoş dagan slx 1.6 ie vs vs tarzı araçlar olsa bu araçları rahatlıkla bakkaldan sigara alır gibi marketten kahvaltılık peynir alır gibi alırız.kolay alırız.
peki neden; çünkü bu araçların ederi zaten belli, tüp varsa şu yoksa şu.boya varsa şu yoksa şu gibi.
gelelim jeeplerimize;
bakımsız dökük mekanik sıfır,yani motorun yarısından fazlası bitmiş, şanzuman dan ses geliyor , şavtta boşluk var, araziye geçiyor ama kırk nazla,defransiyeller dağıldı dağılacak
kaporta da çürükler,lastiklerin her biri ayrı vs bir jeep düşünün(marka farketmez) fiyat 10 bin ama model 1990
sonra aynı 1990 model olan bir leep daha düşünün,
kaporta süper,lastikler yeni makanikte ses yok, arazisi vızır vızır, tüm mekanik süper yani bu araçta 15 bin.
diyeceğim şuki birinci örnekteki dökük aracı aldınız diyelim.10 bin harcasanız adam olmaz.
ikinci aracı aldınız diyelim.sadece devir ile işiniz görülür.yani ikinci araç karlı.
neresinden bakarsanız bakın ikinci araç karlı.
ayrı bi konu olan modifiye var.onuda kafanızdan değerlendirir kolaylıkla bi fiyat belirlersiniz.
burası herkesin istediğini yazan bi site olduğu için iyiyi kötüyü iyi ayırd etmek lazım.
bide bunu bilmek gerekir aynı model iki araba arasında 10 bin tl bile fark olabiliyor.tıpkı örnekte verdiğim gibi.
kiminin derdi araba göstermek kiminin derdi gerçekten satmak vs vs.
ama yinede belirtmek isterim bu siteler iyiki varlar.
4x4 araçlarımızın böyle fiyat aralıkları bence normal.tabi arada fazlasını eksiğini isteyende olur ama artık onlarada yapacak bişey yok.
birazda olsa bişeyler anlatabildiysem ne mutlu.böyle bi konuyu değerlendirmeye aldığınız için çok teşekkürler...

ben hergun bakiyorum, ve sadece guluyorum:smiley::smiley: 50.000 tl istenen cj 8 beni cok gulduruyor:smiley::smiley:

Abartılı rakamlar kişisel tatmin ya da kime denk gelirse olayı. Bir kısım muhteşem bir araç yaptığını düşünenler, araca harcadıklarının da üstüne bişeyler ekleyip yazıyorlar ve bir anlamda araçlarını sergiliyorlar.

Benim hesap yöntemimi bazı arkadaşlarca mantıklı bulunmuştu;

Aracın standart halinin ederine yapılan modifikasyonların yarısını ekliyorsunuz. Tamir bakım için harcadığınız paralar işletme gideriniz olduğu için onları eklemiyorsnuz. Elde ettiğiniz rakam yaklaşık olarak aracın satılacağı makul fiyata denk geliyor.

Bu hesapta, klasik denebilecek, özel çaba ile toplanan araçları ayrı tutmak gerekebilir. Bu araçların sayısı da çok sınırlıdır.

Sahibinden.com'daki ilanlara istenen rakamların çoğu abartı... ben de kabul ediyorum... bazen kendi aracımın ilanına yazdığım değer de çok geliyor. yani "ben bir başkası olsam, o fiyata almazdım" diyorum kendi kendime... Ama... bir malın ederi alıcı ile satıcı arasındaki mutabakata bağlı. yeri geliyor, 10.000 TL etmeyecek bir mal 20.000 TL'ye alıcı bulabilirken; 20.000 TL'lik bir mal 10.000 TL'ye alıcı bulmuyor...

Yine de, genel bağlamda Güven'in taktiği iyi... bir aracı fiyatlandırırken, çıplak fiyatı + takılı aksesuarın (montaj dahil) sıfır fiyatı / 2 'yi göz önünde bulundurmak mantıklı geliyor. Her ne kadar; bazı alıcılar takibe aldığı aracın değerini bilse de; bazıları da aracın değerinin iki katı aksesuar taşıyan 4x4 aracın boyasında dal çiziği var diye; 3'te 1 fiyat teklif edebiliyorlar... Sırf bu nedendendir ki, fiyatı olması gerekenden "birazcık" daha yukarıda tutmayı tercih ediyorum. Migros'a değil de, doğaya çıkacak bir kişiye aracımı teslim edebilmek için...

Yanlış mıdır?

bence kaç liraya verilcekse en azından ona yakın fiyat verilmeli.. sahibindendeki işi araplar yapar genelde.. giderseniz görürsünüz, bişeye önce 2000 dolar derler sonra 300e kadar düşerler.. yerseniz :smiley:

benim araba da 23 24 falan eder diye düşünüyorum ama 150bindeki arabayı 25e koyuyorlar :smiley: sonra ne oluyor tabi adam 25ten 23e bile düşse uf 2 bin lira düştü bayağ indirim yaptırdık kesin almamız lazım diyorsunuz..

e benim gibi dürüst satıcı olunca ne olur ? onu da söyliym :smiley:

ben de geçenlerde telefon satcaktım baktım sıfırı 600 lira olan telefonu 400 500 e koyuyorlar.. ben 300e koydum benden sonra en ucuz olan 400e koymuştu.. ama tüm konuşanlar 250 270 falan teklif etti :smiley: yani kullanıcı satıcının kendi içinde indirim yapmasını istemiyor.. 400e koysam 350ye ver dicekler alcaklar.. ama 300e görünce de 250 istiyorlar.. insan psikolojisinde böyle garip şeyler var tabii ki :smiley:

benim en cok sinirlendigim an ,telefonda en son kac olur? cok istiyosunuz!! burda daha ucuzlari var::su fiyata olmazmi? gibisinden yorum lar beni cildirtiyor,, demek adamlarim cok vakti var var veya pazarlik etme konusun cok kisirlar :(

Ynt: Sahibinden.com'daki Saçma İlanlar...

birde şu var: telefon çalar ve açar açmaz en son kaç olur:smiley:) eh be kardeşim alacağın aracın motoru varmı diye bi sor bakalım bu ne acele...ben cj mi satarken fiyatı en son konuşanlarla muhatap oldum...ya cj alıyosun arazi taşıtı..soğan değilki bu:smiley:))

sizinle ayni fikirdeyim, araci gormeden , at ustunden yonca bicmek derler ya; veya kendi araclarinin piyasa ederini tespit etmeye caliyolar,,

adamların yapabileceği birşey de yok ben o adamlara da hak veriyorum.. sonuçta bazı adamlar da baştan 25bin diyor 22bin e düşüyorlar.. bu kadar pazarlık paylarının bulunduğu bir ortamda telefonla arandığında oluru nedir diye sorulması normal bence.. eğer tüm satıcılar sizin gibi düşünüp satmayı düşündükleri fiyata koysalar o zaman problem olmaz :smiley:

bu konuda yorum yapanlar tabi ki kendilerine göre haklılar. benim tam olarak anlamadığım cj ler için sahiplerinin yüksek fiyat belirlemesi mi, belirlediği fiyattan çok mu inmesi sıkıntı yaratıyor. çok büyük pazarlık payları koyanlar için tamam, haklısınız.

ancak aracına yüksek fiyat biçenleri eleştirmek çok doğru olmaz düşüncesindeyim. çünkü en fazla adam aracını satamaz. burada önemli olan kıstas aracın durumudur çünkü. cj lerin modifikasyona yönelik parçaları aracın çıplak fiyatına göre oldukça pahalı çünkü. aracı düzgün bi şekilde yükselteyim deseniz , daha doğrusu 35' lastik kullanayım deseniz , lastik, jant, flanş, yüksetme kiti , ayna mahruti vs vs derken, sadece 35' lastik kullanma maliyeti 7-8 bin tl tutuyor. yapılacak diğer modifikasyonlar maliyeti çok arttırıyor.

yukarıda belirtildiği gibi döküntü cj lerin 8-10 bin tl ye satıldığı yerde, özel bilgi, birikim, ustalık ve tecrübe ile ve büyük bir masraf ile toplanmış araçların fiyatı tabi ki farklı olmalı.

ayrıca cj lerde diğer 2. ellerde olduğu gibi üretim yılı söylendiğinde akla gelecek belli bir piyasa fiyatı yok. standart bir araç alacağınız zaman 2-3 veri söylediğizde alt ve üst satış fiyatları bellidir.ama cj alacaksanız ve konuyu biraz takip ediyorsanız yapılan modifikasyon ve aracın genel durumu fiyatı belirler, siz de o fiyattan alırsınız veya almazsanız.

diğer taraftan aşırı bir fiyat çekipte pazarlıkla çok fiyat kırılmasına ben de karşıyım. hangi rakama razıysa o rakama yakın bir fiyat istenmeli.

malına yüksek fiyat isteyene hakverdiğimiz kadar,"son kaça olur"diye soranlara da hak vermeliyiz diye düşünüyorum,tabii malın özelliklerini öğrendikten sonra ;D
çünkü böyle soruları ben de soruyorum.sebebi de bazı araçlarda 10000 tl ye kadar indirimler yapılabiliyor satıcılar.ekonomik kriz deyin,acil ihtiyaç deyin.....çeşitli nedenleri olabiliyor insanların.
bir scooter a 3500 lira isteniyordu,3000 lira teklif ettim ....satıcı vermedi....motorun ilanı hala internette duruyor ve fiyat 2500 lira.
bir başka örnek;bir arkadaşım 26000 lira istenen s320 mercedese 18000 lira teklif etti ve gidip bu paraya aracı satın aldı.

18750 çekilen bie araca 14000 önerdim. Gel al dediler. Keşke 12000 önerseymişim diye düşündüm.

bu siteden bende araç sattım ilk sordukları "enson nekadar olur" du bende sıkılmıştım ama genede o siteden satışı gerçekleştirdim . bazı kişiler sadece arayıp sormuş olmak için arıyorlar. buda insanı artık bir yerden sonra sıkmaya başlıyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,623
Kaydolan Son Üyemiz
kalyoncusenol@gmail.

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR