Sahibinden.com'daki Saçma İlanlar...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ejdereristi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 52
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,478

Etiketler
Ynt: Sahibinden.com'daki Saçma İlanlar...

MÜKEMMEL Bİ KONU BUYRUN İNCELEYİN BU BENİM İLANIM VE FİYATIM http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-79-model-hatasiz-full-offroad-donanimli-82089673/detay/

FAKAT ARACINDA VİNÇ DAHİ OLMAYANLAR OFFROAD DONANIMLI SATILIKTIR 25000,28000 GİBİ FİYATLAR YAZMIŞLAR ÇILDIRMAMAK ELDE DEGİL...

amadeus99' Alıntı:
ha birazda karşısındakini salak yerine koyan ilanlara bakalım. şöyle şeylerden de bir yığın var.

acil satılık, fiyatı düştü, bla bla paraya ihtiyacım olduğundan v.b. v.b
en altında ise not daha yüksek modellerle takas yapılır. baba paraya ihtiyacın vardı hani ? acil olan ne araba değiştirme isteğin mi ?

sınıfının en donanımlısı
araç tek sınıfla gelmiş lan şaka mı bu ?

aracımızın pert kaydı vardır, sadece kapısı değişmiştir.
sigortacınızın patronu bu ilandan sonra ne yapar acaba. lan kapı değişimi için araba perte mi çıkarılır.

aracımızın pert kaydı vardır ama süper durumdadır.
anlamı şu, hurda olarak aldım, otomobil tamircisiyim, yan sanayiydi, çakmaydı güya yaptım, iki deneme sürüşünü çıkarır sonrasından bana ne. ya tutarsa hadi canım salaklarım ne olur yiyin.
aynen katiliyorum arac alicisini bunlar keriz zanlediyorlar...

Bir de verilen ilanlara gelen saçma mesajlar var ona da başlık açmalı aslında :smiley:

Herkesin düsüncesine saygı duyuyorum,herkesin malı kendine kıymetli
bende iki tane jeep var
1980 model cj5 toplam faturalı harcanan 52 tl kendisi icinde
1976 model cj6 harcanan rakam 60 70 arası
satmak istedigim zaman kendinizi benim yerime koyun kac lira yazarsınız?
araclarıda göremeden karar vermeyin.
6 12 lira arasıda bir cj alınabilir.

cj8 e 50bin yazana gülüyorum demisti bir arkadas acaba ben kac lira yazmalıyım,
sitede herkes bilir toplanan bir cj7 vardı sandık motor geldi v8 mailyeti kac lirayı buldu hic merak ettinizmi?
50 liraya verirmi dersiniz.

jeep isi zevktir harca harca bitmez bu durumdada arac sahibi istediği rakamda haklıdır.
kimse attan deve kazanmaya calısmıyordur herhalde

Uzun lafın kısası kim ne isterse istesin işine gelen alır işine gelmeyen ilana bakar alan memnun satan memnun
kimse kimseye zorla mal satamaz.
saygılar

bana göre netteki ilnların aracların marka ve modellerine göre ortalama fıyatta olanlarına bakmak lazım. fiyatı düşük gibi görünenlerin istisnalar hariç tamamı yalancı ve düzenbaz . yaşadığım bir kaç örnek .yetkılı servis bakımlı ve ilk sahibinden diyen bir duzenbaz ne servisin yerini biliyor nede ruhsat sahibinin adını vede bunları size aracın yanına gidene kadarda söylemiyor . bahanede hazır arkadaşimin arabası ,servis bakımlı bılıyordum falan fılan. başka bir örnekte adam kapotacıyım diyor araçta değişen yok 2 parça boya vardiyor esnaf adam yalan söylemez deyip kalkıp taa bursaya gidiyoruz sonuç araç takla atmiş bahane yıne hazır ben geçmişini bilmem ben sadece 2 parçasını boyadım, bizde bunun üzerine gerekeni yapınca abi özür dilerim buyur yol masrafın.uzun lafın kısası nette nasıl olsa deniz büyük mutlaka bir keriz düşer diyenlere pirim vermektense bırakın 1-2 bin fazla verin bildiğiniz yada gerçekten dürüst insanlardan alış veriş yapın.

ben aracıma 10 lira da yazarım 100 lira da yazarım sonuçta serbest piyasa herkes kendi bütçesine göre bir araç bulur yok şu fiyatı yazana gülüyorum yok öyledir yok böyledir diyemez yok böyle bişey kimse kimseye zorla bişey satamaz ister alırsınız ister almazsınız bu kadar basit...

efulim_61' Alıntı:
ben aracıma 10 lira da yazarım 100 lira da yazarım sonuçta serbest piyasa herkes kendi bütçesine göre bir araç bulur yok şu fiyatı yazana gülüyorum yok öyledir yok böyledir diyemez yok böyle bişey kimse kimseye zorla bişey satamaz ister alırsınız ister almazsınız bu kadar basit...

"kimse kimseye zorla bişey satamaz ister alırsınız ister almazsınız"
Bu doğru bir şey değil, Çünkü herkes mantıklı düşünmez ve hareket etmez. Serbest piyasa dediğiniz olayın taban ve tavan fiyatlarını birkaç bilinçsiz alıcı oluşturur.

İlan veren birisi aracına fiyat belirlerken diğer emsallerin fiyatlarına bakar, O bunu istemişse benim ki de ortalama şu eder der ona göre bir fiyat belirler. Normalde durum böyledir ve bu yanlış bir şey değildir.

Ancak birisi aracına harcadığı sarf malzeme fiyatlarını üstüne koyarak fahiş bir fiyat ister, Delinin biride gider o aracı alırsa piyasa tavan fiyatı birden değişir.
O aracın satıldığını gören diğer satıcılar ona göre aracına fiyat belirler, Bir deli yüzünden bütün piyasa değişir.

Serbest Piyasa fiyatını satılmayan değil, satılan mal belirler.

bir tanede benden 84 model 5 metre başoğlu çekme karavan.

adam satsan 10 bin lira anca edecek karavana günlük 500 tl kira istiyor birde ilana klasik yazmış :D neyi klasikse artık.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-kiralik-araclar-karavan-gunluk-haftalik-aylik-kiralik-klasik-karavan-82737410/detay

69A033' Alıntı:
"kimse kimseye zorla bişey satamaz ister alırsınız ister almazsınız"
Bu doğru bir şey değil, Çünkü herkes mantıklı düşünmez ve hareket etmez. Serbest piyasa dediğiniz olayın taban ve tavan fiyatlarını birkaç bilinçsiz alıcı oluşturur.

İlan veren birisi aracına fiyat belirlerken diğer emsallerin fiyatlarına bakar, O bunu istemişse benim ki de ortalama şu eder der ona göre bir fiyat belirler. Normalde durum böyledir ve bu yanlış bir şey değildir.

Ancak birisi aracına harcadığı sarf malzeme fiyatlarını üstüne koyarak fahiş bir fiyat ister, Delinin biride gider o aracı alırsa piyasa tavan fiyatı birden değişir.
O aracın satıldığını gören diğer satıcılar ona göre aracına fiyat belirler, Bir deli yüzünden bütün piyasa değişir.

Serbest Piyasa fiyatını satılmayan değil, satılan mal belirler.
ben bir mal alırken fahiş fiyatlı bir malı alan deliyi baz almam kendi kafamda bir bütçe belirlerim bilen bir iki kişiye danışır öyle alırım hım herkes mantıklı düşünüp hareket etmez diyorsunuz buda benim sorunum değil....

Merhabalar,
Sahibinden.com (adres belirtmemde sıkıntı yoktur umarım)'daki bir ilan ile macera mı anlatayım.1978 model bir cj5.Olay garip satıcımız fiyat olarak 9.000 tl istiyor.Takas fiyatı 14.000tl. İlk olarak bu işi anlamadım ben bir insanın malının değeri neyse takastada odur.Takas olunca araca ek masraf mı çıkıyor.Araç hakkında bilgi almak için irtibata geçtim vizesinin olmadıgını 4 çekinin çalışmadıgını bandrol borcu olduğunu söyledi.Sitede hatasız yeni toplanmış Dediğim " ilanın yorum bölümüne bunları yazabilirmisiniz alıcıları yanıltmayın hatasız jeep böyle olmaz herkezın malı kendıne 50.000 tl de yazabilirisinz." cümlem bitmeden küfürler yagdırdı Sabihinden.com sitesine şikayet ettiğimi sölediğimde küfür etmediğini söyledi insanı ticaretten soğutuyorlar.Adını soyadını telefonunu vermek ıstıyorum böyle bir terbiyesizin. MEHMET KURT 0 (532) 412 26 38 NUMARALI #72516043 İLAN NUMARASI KINIYORUM.

cümleden merhaba arkadaşlar ilginç bi başlık olmuş hepsinide okudum. arkadaşlar araç piyasası bellidir bellidir ama şöyle söyliyim. araç toplamak ne?
arkadaşlar araç toplamak zamana yayılır denk geldıkce şurdan lastık olırsın burdan kapısını alırsın surdan aksını alırsın hurdacıda denk gelır defransıyel şanzıman alırsın hee araç toplamak budur. bu araç fazla malıyetli degildir.
gelelim 2. noktaya şimdi araçla uzaktan yakından ilgisi olmayanbı adam cjden örnek verim bakıyor araç havalı lastikleri büyük dikkat çekici tamam o adam tavomuş zaten. aracı alıyor sonra dıyorkı benım arabamda bu yok hemen atlıyo gıdıyo ankaraya rauf ustayı buluyor:smiley:) ee bu adam sonra kafaya dank edıyor ama iş işten geçmiş oluyor arabasına 30 bin masraf eder 15 bin etmez arabası. ama işte..

İğneyi kendimize çuvaldızı başkasına batıralım.
Bu sitede de bakıyorsun "Hayatımın ..... sı onun için yaşadım" felan gibi bir başlık (biraz abartılı oldu ama) çakılan çivi resimleniyor. Diyorsun ki hiç satmaz herhalde bunu. Bittigi gün akıl almaz bir fiyatla malum sitede.
Başka bir örnek siteden tanına birsinin aracı satılıyor aman bir övgü bir övgü Allah diyorsun Türkiye'de tekti bende kaçıracagım. Böyle bir aracı park edildigi yeri biliyordum görmeye gittim. Aracın bütün birleşim yerleri çürümüş gizli çürük bile değil dışarıdan tırnağınla çürügü alıyorsun. çARacın iki yerinde kafam kadar çürük var boya kabarmış viraz hızlı vursan elin geçecek. O zaman 9-10 bin gibi bir rakam isteniliyor (bu arada bayağı oldu) buna 3 veren çıksın dişimi kırarım diye iç geçiriyordum istenilen fiyata satıldı.
Ticaret bu olsa gerek ben elimdeki altını bakır fiyatına satamam bir başkası bakırı eviri çevirir altın diye satar.

ARABA YAŞINA GÖRE ÇÖK GÜZELDİR BOYASI KAPORTASI YENİ YAPILMIŞTIR 4 CANT YENİDİR 6 PİRAŞOKTÖR YAN SİPERLİR ÜST TAVAN SIPERLERİ ARKA TENTE MOTORU ÖN NUMARADIR 4 X4 LERİ HEPİSİ ÇALIŞIR DURUMDADIR KARINCASINA VARANA KADAR HEPSİ ÇALIŞIR VİZESİ FÜLDUR AYRIYETEN BİR ÖZELLİ VARDIR HİDİROLİK DİREKSİYONDUR SATIŞI KENDİ ÜSTÜMDEDİR ALAN ARKADAŞ SADECE SATIŞ PARASI VERİP BİNECEK AYRICA MERKEZİ KİLT VARDIR ALAN ARKADAŞA HAYIRLI OLSUN
yurdum insanı :smiley:))))))))

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR