Sahibinden.com'daki Saçma İlanlar...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ejdereristi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 52
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,476
Ynt: Sahibinden.com'daki Saçma İlanlar...

valla şu aralar iyice zırvalıyorlar sanırım, hayır gerçek fiyatlar da yukarı çekiliyor. adam aracın 0'ından fazla fiyat istiyor, ya da 30.000 k.m de 2010 model aracı için 0'ından 250 tl iniyor, 0 ayarında, yok çıtır, yok bak 500 daha düştüm, aynı araç araba pazarında 4.000 tl daha ucuz üstelik k.m'si daha az. ya tutarsa mantığı iyice sarmış. en ucuzlardan başlayın ilk üç ilanın 3000 tl altı gerçek fiyata yakındır. hayır araba pazarına gittiğimizde gördüğüm fiyatlardan 40.000 üstü için 5000 30000 üstü için 3-4 bin tl fazla fiyat veriyorlar, mesaj atıyorsun bu ne saçmalık diye işine gelirse diyor.

Etiketler

Herkese Merhaba,

Güzel bir konu başlığı olmuş. Ben de çok uzun yıllardır sahibinden'de gezinenlerdenim, çok araç aldım - sattım. Sahibinden.com'un son hali de özellikle araçlar bölümünü bu hale getirdi diye düşünmekteyim. Sahibinden.com, üç yıl önce, komple site haritasını yeniledi, bu durum arama motorunu değiştirdi. Eskiden, sadece fiyat aralığı girdiğinizde o fiyatlar arası olan tüm araçlar listelenmekteydi. Bu durumu değiştirdiler, yaklaşık iki ay önce tüm site altyapısı yine değiştirildi. Artık, ziyaretçilerin arama kriterleri daha da kısıtlandı. Araç bakarken, çok belli kriterleri işaretlenmesi gerekli oldu, sayfalanan sonuçlarda sınırlama konuldu. En son, üç hafta kadar önce de: artık sahibinden.com'da yayınlanacak tüm ilanların paralı olması uygulanmaya başlandı. Şu an bir ilan verecekseniz, ilan başına 3,9TL para veriliyor. sahibinden.com'un, eskiden olduğu gibi, site içi aramalar ve listeleme sisteminin sınırlı bir hale getirirlmesi uygulamaları site sahiplerinin kararıdır, eleştirilemez ama: bu durumun, uyanık satıcılar - fiyat şişirenler - yalan ilan koyanlar için büyük fırsat yarattığını düşünmekteyim.

Yani: sahibinden'de eskiden, arama kriterleri daha sınırlı idi ve aranan araçlar ile ilgili tüm listeler çıkıyordu ( en alt donanım seviyesinden - en üst donanım seviyesine kadar ). Bu liste içerisinde, fiyat konusunda uçan ilan hemen belli oluyor, zaten ilan sahibi de, neden bu kadar uçuk fiyat çektiğini, açıklama bölümünde genelde belirtiyordu ( modifikasyon - kullanılan parçalar...vs. ). Araç arayan kişi de, listelenmiş araçlardan bütçesine uygun olanlar ile ilgileniyordu. Artık bu durum değişti, marka linkleri altında: alt modeller - alt modellerin altında: donanım seviyeleri listeleri var. Belli bir markanın, en alt modeli bu listede çıkmıyor. İlan veren kişinin ilan verirken doldurduğu formda işaretlediği tüm bilgiler bu durumu değiştiriyor. Bu durumun da: satılık ilanı verecek kişilerin, kendi aracı ile ilgili fiyat araştırması için siteye baktığında kendi aracına muadil araçların fiyatlarını göremediğinden, gördüğü fiyatlar bazında kendi aracına fiyat belirliyorlar diye tahmin ediyorum.

Tabi insanların: ihtiyaç - merak - ilgi - heveslerinden köşeyi dönme gayesinde olan fırsatçılar var ki: bunlar satarken de, satın alırken de hemen kendilerini belli ediyorlar.

İyi çalışmalar,

Barış

Kesinlikle tüm yazılanlar doğru olmakla beraber birde şöyle bir durumu gözlemledim.

Mesela bir ilan var fiyat ortalama bir pazarlıkla makul rakamlara çekilebilir gibi duruyor. Aracın fotoğraflarına bakıyorsunuz araç temiz duruyor. Satıcı ile görüşüp randevulaşıyorsunuz. Belki de çok değerli vaktinizi ve naktinizi harcayıp epey yol kat ediyorsunuz ve bir bakıyorsunuz araç fotoğrafta görülen aracın aynısı değil. O tertemiz araç gitmiş yerine çizik, vuruk, dökük bir araç gelmiş.

Satıcıya soruyorsunuz
- Eee ? Fotoğraflar böyleydi şöyleydi ?
Adamın cevabı güzel.
- Abi o fotoğrafları arabayı yeni yaptırdığımızda çekmiştik bilmem kaç yüzyıl önce (?) güzel bitek onlar vardı ondan koyduk. ???
Peki bunu bana şimdi mi söylüyorsun ? Sağol ...

Yaşadığım ciddi bir olaydır. Artık aradığımda araç sahibine "sitedeki fotoğraflar aracın yeni çekilmiş fotoğrafları mıdır?" sorusu ilk sorum oluyor. Daha fazla süpriz istemiyorum :smiley:

ben olaya baska bır pencereden bakıyorum , bazı satıcılar mesajlara bakmıyor, mesajlaşma cok onemlı derım ben, ıaracın satıldıgı il dısında olanlar tabıkı telde pazarlık yapacak , tel cekmıyorsa mesaj yazacak,bazılarıda telde ve mesajla pazarlık yapmam dıyor :smiley: oldu her araca pazarlık yapmak ıcın 700 1000 km yapalım gerı donelım, bıraz mantıklı ve makul olmak gerekıyor, ve gercekten aracını satmak ısteyen verdıgı ılanda kendını bellı edıyor, vx 80 kasa ılanları cok komık olmaya basladı,bırısı baskasının yaptıklarını kendı yapmıs gıbı yazıyor mesela aracı bılmeyen genc kardeslerımızde bunu yıyor:smiley: land ılanlarınında cogu alsatcıların fırsatcıların, herkez kendını uyanık zannedıyor alıcılarıda keklık :smiley:

syg..

En cokk bu konudan dertliyim bende aadam 16.000 tl yazmıs cj 5 e bakıyorsun ilana üzerındekılerı arac durumunu topluyosn tas catlasa 10 bin edıyor adama telefon aacıyosn öle yptm ben söle yptm 2 kez şanzuman deqstı dedı en son anladık kı satıcı kırılan pparçalarnın parasınıda alıcıdan cıkarmak ısıtıyorlar arabada hıc arazıye cıkmamıs oluyor anlmdm ya millet cok zekı ya bız cok safız anlmadım gıttı

buyrun örnek
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-lancia-lancia-delta-sunroof-burda-neden-bekliyosun-gel-goruselim-62265212/detay/
adam arabayı her yere vurmuş kendi belirtmiş sonra hasarsız diyor 68000 km'de 52000 tl istiyor 2011 demiş ama model aynı trafiğe çıkış farklı sadece

bu adam ise çok daha düzgün kullanmış 25 000 km de
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-lancia-2010-model-26-000-km-de-dizel-lancia-delta-62997922/detay/
48000 istiyor,

ha en acayibi mi bu araçların ikisi de bu kadar etmez, verdikleri fiyatlar kendi alış fiyatlarının aynısı. gerçek fiyat 40.000 tl falan olmalı adamlar eurodaki yükselişi ikinci ele yansıtmışlar oehh

ha birazda karşısındakini salak yerine koyan ilanlara bakalım. şöyle şeylerden de bir yığın var.

acil satılık, fiyatı düştü, bla bla paraya ihtiyacım olduğundan v.b. v.b
en altında ise not daha yüksek modellerle takas yapılır. baba paraya ihtiyacın vardı hani ? acil olan ne araba değiştirme isteğin mi ?

sınıfının en donanımlısı
araç tek sınıfla gelmiş lan şaka mı bu ?

aracımızın pert kaydı vardır, sadece kapısı değişmiştir.
sigortacınızın patronu bu ilandan sonra ne yapar acaba. lan kapı değişimi için araba perte mi çıkarılır.

aracımızın pert kaydı vardır ama süper durumdadır.
anlamı şu, hurda olarak aldım, otomobil tamircisiyim, yan sanayiydi, çakmaydı güya yaptım, iki deneme sürüşünü çıkarır sonrasından bana ne. ya tutarsa hadi canım salaklarım ne olur yiyin.

işte gerçekler budur.bizim insanımız böyle işte benim arabam çok temiz şundan aşağı vermem şu kadar eder derler bir bakarsın o ilan 2 sene kalır senede bir ilan tarihi yenilenir.sahibindende malesef bir pajero var yıllardır öylece duruyor ya satılmasını istemiyor yada milleti salak yerine koyuyor.benim 94 model v6 3000 benzinli 5 kapılı gerçekten mükemmel temiz pajerom var.2007 yılında aldım sahibi mükemmel kullanmış makam arabası olarak kullanılmış şu an isteyen 4 kişi var peki ben desemki bakın bu arabayı 4 kişi istiyor sitedeki fiyatlar belli ben bu araca 30 bin istesem olrmu? tabiki olmaz bu yaptığım işin bağırsaklarını çıkarmak olur.ALLAH için biraz dürüst olalım makul fiyat söyliyelim piyasada ticaret olsun para dönsün herkes kazansın(bu arada arabamı iyi reklam yaptım ama) ;D.dürüstlük hayattta en değerli erdemlerden biridir herkes dürüst olamaz.Lütfen satıcılar makul olun ;)

yiğito arkadasım keske vx 80 satıyor olsaydın :smiley: kesın anlaşırdık senınle, birde bu ıse yenı gonul verenler ıcın bılhassa fıyat cazıbesı nedenı ıle cj kasaya yonelen arkadaslar, bu aracı almak zorunda degılsınız, paranızı sokaga ve ustaları gereksız yere kalkındırmanın anlamı yok, ben yaptım hata ettım,belkıde sectıgım arac benım ıcın sansızlıktı,bende gonul vermıstım ama cep dusmanı olunca ınsan nefret edıyor,keske ozaman baska aracları ınceleseydım, sozum kesesı bol olana degıl tabıkı,makul duzeyde olanlar ıcın,
son olarak hala aracım yok, durust ınsaflı satıcılardan mesaj beklıyorum :smiley: sonucu merakla beklıyorum, tercıhlerım: suzukı , defender, toyota

herkese ıyı bayramlar,

ama bak arabam hiç off road yüzü görmedi üstünde 31x10.5 r15 kumho kl71 lastik var yüksekliği baya iyi durumda 196000 de makam arabası olarak kullanılmış tek susuru var sadece diff.lock yok.ALLAHIM neler oluyor bana yahu. ;D ;D

oehh yanlış oldu nasıl sileriz bu mesajı
neyse diğer saçmalıklardan devam edeyim bari,

aracım süper durumdadır, sıfırdan tek farkı fiyatıdır
araç 3 yaşında fiyatı neredeyse sıfır kadar

aracıma ötv artışını yansıtmadım
allah razı olsun, sanki kendi ödedi

en tuhaf gelen de bu zaten adam kendi aldığı fiyata göre değerlendirme yapmıyor aracın şu andaki fiyatına göre değerlendiriyor. kendi aracının serisi sorunlu biliniyor, kasa makyajlanmış, sorunlar giderilmiş ama fiyat düşmüyor euro artmış, ötv artmış hoop fiyata koyuyor. ne ala memleket cidden.

yurt dısına gıdecek satıcılarıda unutmayalım, bısefer usenmedım sordum nereye yerlesıyorsun hayırlı olsun dıyeyım dedım adam kekeledı, gıdecegı ulke aklına gelmedı :smiley: baba aracı gazlayacak beyın ona kanalıze olmus, bır anda tıkandı, ee allah boyle tıkar adamı mal gıbı kalırsın, cok eglencelı komık ınsanlar var aslında,

Adam arac 328 000 km de diyor sonrada Km orijinal
degistililmedi diyor.
328 bin degistililse ne olur degistirilmese ne olur.

hasar yazın sonra plaka yazın sonra 5664 e gönderin aracın kazası varmı yokmu ögrenin
geçen ilandaki plakayı sorguladık 6 sefer kaza gecirmis yazılan ilan acıklaması darbesiz kazasız degiseni yok söyle böyle

SaygınOzdemir' Alıntı:
En cokk bu konudan dertliyim bende aadam 16.000 tl yazmıs cj 5 e bakıyorsun ilana üzerındekılerı arac durumunu topluyosn tas catlasa 10 bin edıyor adama telefon aacıyosn öle yptm ben söle yptm 2 kez şanzuman deqstı dedı en son anladık kı satıcı kırılan pparçalarnın parasınıda alıcıdan cıkarmak ısıtıyorlar arabada hıc arazıye cıkmamıs oluyor anlmdm ya millet cok zekı ya bız cok safız anlmadım gıttı
Bend 3.1 2000 model grand Cherokee var 250.000km de gecen yil aldim 1 senedir kullaniyorum araci 10.000 tl fAlan harcamisimdir araca. yuruyen aksamini sanzumanini gergi kutugunu enjeksiyonlarini vs yenilettim .onumzdeki ay saticagim zAmanda 30bintlye birakicam araci. yaptigim masraflari Aliciya kitleyecek halim yok.oyle olsa fiyati 42bin fAlan yazmam gerekicek ki sacma olur ;D bazilari fiyati ucuk yaziyor evet nEden boyle yazdiniz dedigim zAmanda sunu yeniledim yok bunu yaptim banane kardesim yapmasaydin ozaman.her aracin belirli degeri vardir bakimsizsa o degeri dusurursun bakimliysada o degree satarsin bokunu cikarmaya Gereek yok.tabiki( motor modifikasyonlu,off road donanimli yada farkli uygulamali) araclari bunun disinda tutuyorum

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,560
Kaydolan Son Üyemiz
yalnisdost

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR