schweps
Zirve
Ynt: Rüzgar Jeneratörü Yapımı
Merhaba,
Önerileriniz için teşekkürler.
Elimdeki motor; Baldor DC PM (Permanent magnet) 90V, frame 74- PSL-O, ratio 5:1 , rpm 740, torque 19 in.lb, 1/4HP, 2,25A
Ancak ne yazık ki motora akuple redüktörü yok. Motor hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için üretici firma sitesini araştırıp katalogları inceledim fakat bu motor özelliklerini bulamadım. Çevrim oranından geri gelirsek 3500d/d bir motor çıkıyor karşımıza ama kataloglardaki motorlar 2500d/d.
Motoru aldığım kişinin yaptığı denemede, 350d/d ile bir matkapla çevirdiğinde 14,4V okumuş ve 12V'luk H1 55W oto ampulünü yakmış.
Merhaba,
Önerileriniz için teşekkürler.
Elimdeki motor; Baldor DC PM (Permanent magnet) 90V, frame 74- PSL-O, ratio 5:1 , rpm 740, torque 19 in.lb, 1/4HP, 2,25A
Ancak ne yazık ki motora akuple redüktörü yok. Motor hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için üretici firma sitesini araştırıp katalogları inceledim fakat bu motor özelliklerini bulamadım. Çevrim oranından geri gelirsek 3500d/d bir motor çıkıyor karşımıza ama kataloglardaki motorlar 2500d/d.
Motoru aldığım kişinin yaptığı denemede, 350d/d ile bir matkapla çevirdiğinde 14,4V okumuş ve 12V'luk H1 55W oto ampulünü yakmış.
hudev' Alıntı:şenol bey merhabalar.
benimde biraz katkım olsun istedim.denemelerimde volt çıkarmak sorun değil bence.sorun yeterli amperi çıkarabilmekte sanırım.eğer bilen arkadaşlar varsa aküyü şarz edebilecek kadar amperi, 70 volt çıkarabileceğimiz bir sistemde nasıl bir çalışma yaparsak aküyü doldurabilecek yeterli amper değerlerini yakalayabiliriz.benim birkaç denemem oldu.en ulaşılabilir olanı çamaşır makinelerindeki su pompası motorudur(adım motoru diyede tabir edilen step motoru)oldukça tatmin edici düşük devirlerde verim alabildim.daha elle çevirmemde 12 volt çıkışı okuyabildim ölçü aletinde,makkaba taktığımda ise düşük devirlerde 75 volt okudum.makkap takılıyken olan dönüşlerde normal 100 watlık ampulü orta hararetli yaktı ,ana bizim 55 watlık araba civalı ampulünden tık yok.sebebi nedir anlamadım.amper ölçmesini bilmediğim için sorunun yeterli amper alamadığıma bağladım.eğer fazla volt u bir şekilde bir kaç amper değerine çevirebilinirse rahatlıkla tüm gün kullanılabilecek enerji depolayabiliriz.özellikle karavan veya dağ evlerinde.motor çok düşük devirde yüksek voltaj verip çok rahat bir şekilde dönebiliyor.ılık bir yel bile yeteli gelir ozaman bu sisteme.