simyaci' Alıntı:ben sizi eleştirmek istememistim yanlıs anlasıldıysam ozurdilerim amacımız yardımcı olabilmekti anladıgım kadarıyla ciddi bir sey yapmak istiyorlar abilerim ben bu yuzden yazdım...
abimde itunun deil kendi imkanlarıyla yapıyor
Biz bir döndürelimde frenlemsini sonra düşünürüz.mertone' Alıntı:merhaba arkadaşlar.rüzgar türbünü yapıyorm fakat aklıma bişey takılkdı.yüksek hızlarda motoru nasıl frenliyecegiz.yada pervaneyi nasıl istedigimiz hızda kalmasınını saglıyacagız.bilgisi olan varmı?
Akü grubu akü şarj devresi bir sürü elektronik sistem lazım.. benim bu sistemi kuracağım yerde 24 saat rüzgar var.AVCI_77' Alıntı:rüzgar enerji si güzel bi fikir ama şimdi hep rüzgar olacağı kesin değil bu enerjiyi nasıl depolayacağız ??? ve yanan ışık ayarsız akım geldiği için bi çok yanıyo bi az yanıyo bunu nasıl ayarlayacağız ???
Motor deviri üstünde yazıyorsa 12 volta kaç devirde ulaşabileceğini öğrenebiliriz.schweps' Alıntı:Merhabalar,
Step motordan sonra, yakın zamanda elime geçen büyük bir dc motor ile dişe dokunur bir proje gerçekleştirmek istiyorum.
D160mm çapında L900mm boyunda PVC borudan ~600mm boylarında 3 kanat çıkarmayı planlıyorum.
Kullanacağım motor, 90V'luk ve matkap ile döndürdüğümde 50V okuyorum. Rüzgar ile bu devirlerde dönmesi mümkün değil elbette ama 12V civarı olması yeterli gelecektir diye düşünüyorum. Bu durumda uygun bir şarj devresi konusunda yardıma ihtiyacım var.
emre_ozk' Alıntı:Motor deviri üstünde yazıyorsa 12 volta kaç devirde ulaşabileceğini öğrenebiliriz.
Misal 180v 3000 devir 10A motorumuz var. Bu motor 300 devirde Döndüğü zaman 18V 1A Üretecektir. Şarj devresi Konusunda internet ortamından tanıdığım birisi var.
http://www.ruzgarjeneratoru.com/rportal/index.php Bu sitede "Kenakord08" ile temasa geçin size yardımcı olabilir.