Rüzgar Jeneratörü Yapımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan schweps Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 68
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 62,692
Ynt: Rüzgar Jeneratörü Yapımı

doğrudur diyotlar ac yi dj ye cevirir diyotla ama bu step motorların bazılarında 3 faz bulunur bu fazları diyot yardımıyla seri bağladıpınızda güç artar yani 1 bobinden alacagınız elektriği 3 bobinden alırsınız

Etiketler

bizim İTU den mezun bir abi bunun çok gelişmişini yaptı halende ugrasıyo
Ama bildiğim kadarıyla iki tane jenaerator yaptı bir kendi urettiği kanatlarla yaptı diğerinide avrupadan aldıgı kanatlarla kendi yaptıgım daha iyi diyordu...

Gordugum kadarıyla sizin kanatlarla pek olmaz motoruda kendi yaptı bakırını falan kendi sardı

bakır dediğiniz bobin Teli olmalı.biz bu hobiyi erlimizden gelenlerle yaıyoruz itü deki imkanlarla bizim imkanımız karşılaştırılamaz. Bu kanatlar Hatalı Kanatlar zaten Ben sadece Step Motorların Fazlarının Nasıl baglandıgını göstermek istemiştir. Ayrıca bu motorlada bu iş olmaz diye birşey söz konusu değil. sonucta alternatörlerde bu motorlar gibi yapılıyor sarma yöntemide buna uygulanabilir. bir alternatörün maliyeti tüksek oldugundan benimde ögrenci olup çalışmadığımdan bu motorlarla yapıyoruz amacımız, bişeyler yapabilmek teşekkürler..

ben sizi eleştirmek istememistim yanlıs anlasıldıysam ozurdilerim amacımız yardımcı olabilmekti anladıgım kadarıyla ciddi bir sey yapmak istiyorlar abilerim ben bu yuzden yazdım...

abimde itunun deil kendi imkanlarıyla yapıyor

simyaci' Alıntı:
ben sizi eleştirmek istememistim yanlıs anlasıldıysam ozurdilerim amacımız yardımcı olabilmekti anladıgım kadarıyla ciddi bir sey yapmak istiyorlar abilerim ben bu yuzden yazdım...

abimde itunun deil kendi imkanlarıyla yapıyor

estağfurullah bende size laf saöz etmek amacıyla söylememiştyim ama önemli olan da kend imkanlarımız doğrultusunda yapabilmektir... bnde sizden özür dilerim.

eger elinizde abinizin yaptıgı turbine dair bi fotograf varsa paylaşabilirmisiniz belki öğreneceğimiz şeyler vardır mutlaka..

merhaba arkadaşlar.rüzgar türbünü yapıyorm fakat aklıma bişey takılkdı.yüksek hızlarda motoru nasıl frenliyecegiz.yada pervaneyi nasıl istedigimiz hızda kalmasınını saglıyacagız.bilgisi olan varmı? :eek:

mertone' Alıntı:
merhaba arkadaşlar.rüzgar türbünü yapıyorm fakat aklıma bişey takılkdı.yüksek hızlarda motoru nasıl frenliyecegiz.yada pervaneyi nasıl istedigimiz hızda kalmasınını saglıyacagız.bilgisi olan varmı? :eek:
Biz bir döndürelimde frenlemsini sonra düşünürüz.

rüzgar enerji si güzel bi fikir ama şimdi hep rüzgar olacağı kesin değil bu enerjiyi nasıl depolayacağız ??? ve yanan ışık ayarsız akım geldiği için bi çok yanıyo bi az yanıyo bunu nasıl ayarlayacağız ???

Bir kaç sene önce biryerde görmüştüm birisi araba şarz dinamosundan rüzgar jeneratörü yapıp bunu karavanında kullanıyordu ışığıda birhayli güzeldi.

AVCI_77' Alıntı:
rüzgar enerji si güzel bi fikir ama şimdi hep rüzgar olacağı kesin değil bu enerjiyi nasıl depolayacağız ??? ve yanan ışık ayarsız akım geldiği için bi çok yanıyo bi az yanıyo bunu nasıl ayarlayacağız ???
Akü grubu akü şarj devresi bir sürü elektronik sistem lazım.. benim bu sistemi kuracağım yerde 24 saat rüzgar var.

Merhabalar,
Step motordan sonra, yakın zamanda elime geçen büyük bir dc motor ile dişe dokunur bir proje gerçekleştirmek istiyorum.
D160mm çapında L900mm boyunda PVC borudan ~600mm boylarında 3 kanat çıkarmayı planlıyorum.
Kullanacağım motor, 90V'luk ve matkap ile döndürdüğümde 50V okuyorum. Rüzgar ile bu devirlerde dönmesi mümkün değil elbette ama 12V civarı olması yeterli gelecektir diye düşünüyorum. Bu durumda uygun bir şarj devresi konusunda yardıma ihtiyacım var.

schweps' Alıntı:
Merhabalar,
Step motordan sonra, yakın zamanda elime geçen büyük bir dc motor ile dişe dokunur bir proje gerçekleştirmek istiyorum.
D160mm çapında L900mm boyunda PVC borudan ~600mm boylarında 3 kanat çıkarmayı planlıyorum.
Kullanacağım motor, 90V'luk ve matkap ile döndürdüğümde 50V okuyorum. Rüzgar ile bu devirlerde dönmesi mümkün değil elbette ama 12V civarı olması yeterli gelecektir diye düşünüyorum. Bu durumda uygun bir şarj devresi konusunda yardıma ihtiyacım var.
Motor deviri üstünde yazıyorsa 12 volta kaç devirde ulaşabileceğini öğrenebiliriz.

Misal 180v 3000 devir 10A motorumuz var. Bu motor 300 devirde Döndüğü zaman 18V 1A Üretecektir. Şarj devresi Konusunda internet ortamından tanıdığım birisi var.
http://www.ruzgarjeneratoru.com/rportal/index.php Bu sitede "Kenakord08" ile temasa geçin size yardımcı olabilir.

Teşekkürler.

emre_ozk' Alıntı:
Motor deviri üstünde yazıyorsa 12 volta kaç devirde ulaşabileceğini öğrenebiliriz.

Misal 180v 3000 devir 10A motorumuz var. Bu motor 300 devirde Döndüğü zaman 18V 1A Üretecektir. Şarj devresi Konusunda internet ortamından tanıdığım birisi var.
http://www.ruzgarjeneratoru.com/rportal/index.php Bu sitede "Kenakord08" ile temasa geçin size yardımcı olabilir.

şenol bey merhabalar.
benimde biraz katkım olsun istedim.denemelerimde volt çıkarmak sorun değil bence.sorun yeterli amperi çıkarabilmekte sanırım.eğer bilen arkadaşlar varsa aküyü şarz edebilecek kadar amperi, 70 volt çıkarabileceğimiz bir sistemde nasıl bir çalışma yaparsak aküyü doldurabilecek yeterli amper değerlerini yakalayabiliriz.benim birkaç denemem oldu.en ulaşılabilir olanı çamaşır makinelerindeki su pompası motorudur(adım motoru diyede tabir edilen step motoru)oldukça tatmin edici düşük devirlerde verim alabildim.daha elle çevirmemde 12 volt çıkışı okuyabildim ölçü aletinde,makkaba taktığımda ise düşük devirlerde 75 volt okudum.makkap takılıyken olan dönüşlerde normal 100 watlık ampulü orta hararetli yaktı ,ana bizim 55 watlık araba civalı ampulünden tık yok.sebebi nedir anlamadım.amper ölçmesini bilmediğim için sorunun yeterli amper alamadığıma bağladım.eğer fazla volt u bir şekilde bir kaç amper değerine çevirebilinirse rahatlıkla tüm gün kullanılabilecek enerji depolayabiliriz.özellikle karavan veya dağ evlerinde.motor çok düşük devirde yüksek voltaj verip çok rahat bir şekilde dönebiliyor.ılık bir yel bile yeteli gelir ozaman bu sisteme.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,740
Kayıtlı Üye Sayımız
166,557
Kaydolan Son Üyemiz
Takezo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR