Rüzgar Jeneratörü Yapımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan schweps Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 68
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 62,690

Etiketler

Ynt: Rüzgar Jeneratörü Yapımı

caneroz' Alıntı:
Süpersin Emre kardeşim. Başlangıç için bence gayet iyi.

Tebrikler
caneroz' Alıntı:
Süpersin Emre kardeşim. Başlangıç için bence gayet iyi.

Tebrikler
Verdiğiniz link işime yaradı kanat yapma aşamasına geldiğimde polyesterden kanat yapmaya çalışacağım onun için örnekler topluyorum.
Teşekkürler

saytın emre ozk sizin videonuzu daha önce izlemiştim fakat sizin rüzgarınıza göre cok az dönüyor kanatlarınız acaba açılarını yanlış mı verdiniz. yoksa balanstan dolayımı

omuryavuz' Alıntı:
saytın emre ozk sizin videonuzu daha önce izlemiştim fakat sizin rüzgarınıza göre cok az dönüyor kanatlarınız acaba açılarını yanlış mı verdiniz. yoksa balanstan dolayımı
bunu deneme amaçlı kaba taslak yapmıştım. balansı çok ve birazda dengesiz.
sizde herhalde forum donanımdansınız. öyle hatırlıyorum o site sayesinde çok şey öğrendim.

evet ben fazla mesaj yazmıyorum oraya bende yapmıştım birtane aşırı rüzgarda motor cok ısnınıp yanmıştı. kanatlarım ucup parcalanmıstı simdi yazın tekrar bir sistem kurmustum calısıyor yazlıgımda
su an lık bir tane akü dolduruyor aam büyütücem bende sizin gibi birde kanatlarınız 3 den aşağı olmasın 3 kanattan küçük olursa alternatörü kaldırması güç oluyor. İnşallah buradada meraklılara biz bilgilendrir buradada yaygınlaştırırız bu konuyu.. Malum O forum sitesinde büyüklerden bize pek sıra gelmiyor ;D :D ;)

omuryavuz' Alıntı:
evet ben fazla mesaj yazmıyorum oraya bende yapmıştım birtane aşırı rüzgarda motor cok ısnınıp yanmıştı. kanatlarım ucup parcalanmıstı simdi yazın tekrar bir sistem kurmustum calısıyor yazlıgımda
su an lık bir tane akü dolduruyor aam büyütücem bende sizin gibi birde kanatlarınız 3 den aşağı olmasın 3 kanattan küçük olursa alternatörü kaldırması güç oluyor. İnşallah buradada meraklılara biz bilgilendrir buradada yaygınlaştırırız bu konuyu.. Malum O forum sitesinde büyüklerden bize pek sıra gelmiyor ;D :D ;)
Aynen öyle büyüklerden bize sıra gelmiyor :smiley: . Ben bugüne kadar yapardım ama başlamak istemiyorum ben bir işe başladımmı bitirmeden bırakmam. Ama öncelikle bitirmem gereken bir okulum var ve son senem. Bana bu sistem yazın yayladaki evime lazım yaza kadar zamanım var..zaten biz bu gidişle bu işi beceririz. ;)

Bu konuya ilgi duyanların artması sevindirici.
Ne tip motor kullandığınızı, akü veya pil şarj ediyorsanız devre şemalarını, kanat yapılarını filan da paylaşırsanız herkes için aydınlatıcı olur.
Selamlar.

dediğim gibi akü olarak ben ışıldak aküsü kullandım şarz devresi zaten ışıldakta evcur ışıldagım 20 wattlık bir fleurousan yakıyor bende sadece elektrikle akü şarz etmek yerine trafo cıkışını iptal ettim elternatörü bagladım yarı kesintili trüzgarda 3,5 saat civarında doluyor fleurosanı 1 saat 2 dakika gibi bir zaman çalıştırıyor... bunun en basit hesabı

akü 6 volt 4 amper 6x4=24 watt eder lambada 20 watt 1 saat calıstırır teorik olarak gercekte kayıplarla net 55 dakika calıstırıyor

saygılar

bu arada kanat motoru cevirmekte zorlanıyorsa 3 kanatlı yapın ve 3 kanatlı en kucuk rüzgarı bile hisseder..

Konuyla ilgili elimdeki dokümanları ve 66 sayfalık "How To Build A Wind Turbine - Piggot.pdf" kitabını indirdiğim sitenin linkini paylaşmak istedim.

http://www.scoraigwind.com/

Ekli dosyalar

• wind turbine1of3.pdf
    303.8 KB · Görüntüleme: 482
  • wind turbine2of3.pdf
    326.6 KB · Görüntüleme: 336

.

Ekli dosyalar

• wind turbine3of3.pdf
    609.4 KB · Görüntüleme: 330

benim yaşım 14

yeni projemde step motor kulanmayı düşünüyorum ankara konya sokaktya cıkmaları oldukca ucuz 10 20 lira gibi bir fiyattan veriliyor 3 fazlı bu 3 fazla diyotlarla seri bağlayıp gücü yükseltmek mümküün başka bir sitedeki çalışmadan

[imgzoom]http://img35.imageshack.us/img35/6823/004kw.jpg[/imgzoom]

[imgzoom]http://img264.imageshack.us/img264/9549/006gl.jpg[/imgzoom]
[imgzoom]
http://img39.imageshack.us/img39/4972/012ea.jpg[/imgzoom]

[imgzoom]http://img686.imageshack.us/img686/802/016vw.jpg[/imgzoom]

omuryavuz' Alıntı:
yeni projemde step motor kulanmayı düşünüyorum ankara konya sokaktya cıkmaları oldukca ucuz 10 20 lira gibi bir fiyattan veriliyor 3 fazlı bu 3 fazla diyotlarla seri bağlayıp gücü yükseltmek mümküün başka bir sitedeki çalışmadan

Diyotlar, step motor ile üretilen alternatif akımın doğrultulmasına yarıyor diye biliyorum. Gücü yükseltme gibi bir işlevleri olmasa gerek.
Veya yazılandan ben yanlış anlıyorum.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=13966.msg108803#msg108803

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,740
Kayıtlı Üye Sayımız
166,557
Kaydolan Son Üyemiz
Takezo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR