Romantische Straße Rotasında 2012

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Ebru Yetim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,495
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 170,990
Ynt: Romantische Straße Rotasında 2012

Geçen hafta sonu romantik yol'da kısa bir gezinti gerçekleştiren Sevgili karavancı abimiz Hüseyin Şahin'e (akdeniz54) buradan selamlarımızı gönderiyorum.Gezimizin özellikle Almanya bölümü ile ilgili katkılarını biz Türkiye'li karavancılar olarak bekliyoruz.
Gezi yazımızın ilerleyen bölümlerinde Mühih yakınlarındaki şirin Türkheim kasabasında yaşayan Hüseyin abi'ye yaptığımız kısa ziyaret ile ilgili paylaşımlarımızıda göreceksiniz.

Hüseyin abi'nin yaşadığı kasaba aynı zamanda romantik yolun çok yakınlarında bulunuyor.Bu yol ile ilgili bilgileri kendilerinden beklemekteyiz ....

Etiketler

Ebru slm,

Sabahtan beri tüm gezi notlarını zevkle okudum, ellerinize kaleminize sağlık, devamını sabırsızlıkla bekliyorum.

Sevgiler

benq' Alıntı:
Almanya ülke olarak hep sıkıcı ve tekdüze gelmiştir bana,o nedenle pek ilgimi çekmiyordu (önyargı da böyle bir şey)ama Romantik Yol fotoğraflarından sonra ve bunun gibi temalı 122 rota olduğu gerçeğinden sonra fikrim değişecek gibi görünüyor.:smiley:bilgiler için ayrıca teşekkürler,Likya Yolu'nu yürümek geçen seneki planlarımızdan biriydi ancak işyerinden izin alamadığımız için gerçekleştiremedik.St.Paul ve Evliya Çelebi güzergahları da çok ilginç.daha detaylı araştıracağım bu iki rotayı.
Aynı çelişkiyi bende bir çok ülke için yaşıyorum Almanya benim içinde aynı sizin düşündüğünüz gibi bir yer di,bu gezi ile gerçekten değişmeye başladı.

Giriş kısmında oldukça etkileyici bir manzara var.Arkada yükselen alp dağları insana huzur veriyor.

Bir başka açıdan.JPG

İki guruba ayrılıyoruz.Ben Bilal'i yanıma alıp alt bahçe kısmını geziyorum.Karşı dağın alt kısmında bulunan diğer şato Neuschwanstein seyre dalıyorum..

Diğer şato.JPG

:smiley:

Şatoda tek fotoğraf çekebildiğimiz yer pencereden göl manzarası

Şato'Dan bir diğer ayrıntı ise hemen dikkatimi çeken babası Maximilian'ın odası oldu .Duvarları Osmanlı figürlerini andıran süslemelerle bezeliydi ve rehber kralın Yunanistan gezisi esnasında görüp etkilendiği beylerbeyi ve bazı Türk toprakları manzaralarını duvarlarına nakşettirdiğini anlattı.Sonradan edindiğim bilgiye göre Yunan kralı kardeşiymiş .
Malesef foto yok .Birde yatak odası tavanını öyle yapmışlarki gece yıldızların altında yatıyormuş gibi bir his veriyormuş .

IMG_9128.JPG

Tek izin verilen yer ,şatonun penceresi.JPG

Canon füssen 334.JPG

Bahçeden bir çeşme.JPG

Aslanlı çeşme.JPG

Bu linkte fotoğraflara tıklayıp içinden fotoğraflar görebilirsiniz Burada Mustafa'nın bahsettiği Kral 2. Ludwig'ın pianosunu ,Kraliçenin yazı odasını ,ve Kral'ın yatak odasını ,kraliçenin Yunan ve Türk motifli odasını görebilirsiniz.

https://www.hohenschwangau.de/556.0.html

Aklıma gelen ilginç bir detayda duvarda resmedilen savaş sahnelerinde rehberinde bize önden farklılık nedir diye sorduğu hiç kan olmayışı idi .

Çeşme detayı.JPG

Tarihin içinden serinleme zamanı.jpg

Tarih ile serinlemek.jpg

Herkese merhaba ben Enes Berk Yetim, yazımı yazmadan önce kendimi tanıtayım diye düşündüm.12 yaşındayım ve karavancılıkla ilgili duygu ve düşüncelerimi belirtmek için bu yazıyı yazıyorum.Öncelikle karavancılık denince aklıma ilk gelen şey yardımlaşma ve dayanışma çünkü,karavanın kampa yerleştirilmesinde,karavanın suyunun doldurulmasında,çöpün boşaltılmasında ve bulaşıkların yıkanmasında hep birlikte iş birliği yapıyoruz.Büyüyünce bende karavancı olmak istiyorum.

Not:Yazmaya devam edeceğim.

Bu sene yaptığımız gezide kardeşimle ben çok yorulduk.Ben karikatür çizmeyi çok seviyorum.Karavanla gezmekten yorulan bir çoçuk çizdim.

Babamın yardımı ile sayfaya koyuyorum...

yeter.JPG

O?lum karavanla gezmeye gidiyoruz.JPG

Yeterr.JPG

Yeeee.JPG

Bu gün istanbulda bir genç bunal?m geçirdi ve camdan atlad? görenler meteor zannetti..JPG

Sevgili Enes,
Forumun en genç ama çok tecrübeli bir karavancı olan yeni üyesine hoş geldin diyorum (sanıyorum senden daha genci aramızda yok). Gezilerde senin de düşüncelerini öğrenebilmek çok güzel olacak. Karikatürlerin hoşuma gitti. Yazılarının devamını ilgi ile bekliyorum.

Ailemize hoş geldin Enes dileğim bu düşlerinin ömür boyu sürmesi .Tunay teyzen.

Ebru hanım Enes,e özel mesaj olsun istediyim,den onu ayrı yazdım. Ebru büyük gecmiş olsun malumun cok dikkat etmen gereken bi rahatsızlık ama inanıyorum,ki Yetim ailesi bununla yaşamayı bilecek dolu dolu bi aile hadi bunları unutalım ŞİMDİ YAŞAMAK ZAMANI demiş şair..Enes tekrar hoş geldin teyzem Bilali,de bekleriz aramıza Enes cizimlerin gelecek vadediyo inan buna yeterki icinden gelsin.

Teşekkür ederim

Buradada yorgunluktan uyuya kalmış bir karavancı

Çokkk yorgun bir karavanc?.JPG

Sevgili Enes hoşgeldin,

karavan yaşamındaki dayanışma ve yardımlaşma vurgunu çok beğendim,seni tebrik ederim.

Türkiye'deki kaldığım kampinglerde gözlemlediğim Avrupalı karavancıların çocuklarını bu yaşam şekline çok güzel adapte
ettikleri olmuştur. Günlük bulaşık yıkama işleminden bir öğünün bulaşıklarını yaşlarına uygun olarak çocukların yıkadığını
gördüğümde çok beğenmiştim.

Sana bir abi önerisi olarak karavan kadar kamp kültürünüde geliştirmen olacaktır. Türkiye İzcilik Federasyonu etkinliklerini
takip edip bu yöndede kendini geliştirmeni tavsiye ederim. Resimlerinide beğendim. Gezinizdeki gözlemlerini okumaktan
mutlu olacağız. Selamlar.

Enes Tunay teyzen,den sonra sıra bana geldi malum önce bayanllar dimi.Enes seni bu sevdalar içinde görmek saygı duyulacak bi olay ve inan beni cok mutlu etti Levent üstadımın dediğini yabana atma lütfen ben 52 yaşımda izcilik federasyonuna kayıt oldum federasyonumuzun adı KAPİF Kapodakya izcilik federasyonu kapımız sen gibi gençlere acık eğer zamanın olursa internetden girip incelemeni isterim Aramıza hoş geldin.Yetim ailesi adına gurur duyyorum.sevgilerimle Tugay amcan.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR