Romantische Straße Rotasında 2012

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Ebru Yetim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,495
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 170,947
Ynt: Romantische Straße Rotasında 2012

Daha sonra http://www.vinsalsace.com/ rotasını gezmek için Freigburg yakınlarındaki
http://www.campingplatz-schwarzwaelder-hof.de/ kampinge gideceğiz ve bu güzel kampta dört gün kalıp etrafı hep beraber gezeceğiz.

Ferienparadise kamping.JPG

Etiketler

Eminim büyük amcalarım Alsace bölgesinin en güzel şehri Colmar'ı ve kanallarını çok beğenecek..

Colmar.JPG

Bu şatonun ismini Bülent(mayıstosböce)amcam biliyor ben şimdi hatırlıyamadım.Burasını da gezeceğiz.

Alsace.JPG

Fransa'dan sizleri İsviçre'ye Maggiore gölünün kenarındaki Locarno şehrinde götürüp beraber vakit geçireceğiz..
Burası süpriz fazla bir şey söylemiyorum babam kızıyor...

Maggiore gölü.JPG

Kafam karıştı çok sevdiğim bir gün boyunca gezdiğim Europark'ı unuttum burasınıda çok seveceksiniz.

Europark.JPG

Sonra vapura binip Yunanistan'a gideceğiz.Merak etmeyin tatil bitmedi devam ediyor.Meteora'yı sizlere göstereceğim.

Meteora.JPG

Babam benim havuzu çok sevdiğimi biliyor.Onun için son son deniz keyfi için Kavala Batis'e üç gün kalacağımızı söyledi.
Bu fotoğrafta kolluk taktığıma ve biraz göbekli olduğuma bakmayın geziden dönünce yüzmeyi öğrendim...

Denize bayılıyorum.JPG

Son olarakta sizi Kavala'nın hemen karşısındaki Thassoz adasına götürüp bu seneki gezimizi siz büyüklerimi fazlaca bıktırmadan bitireceğiz.
Yani bu gezi yazısının bitmesine daha çoooook var.
Sabredin amcalarım ben arabanın arka koltuklarında 6000 kilometre sabrettim...........
Ayrıca bu fotoğrafıda adada babam çekti.Bakalım beğenecekmisiniz.?

Taşöz adası.jpg

Şimdi biz karavanımızı topluyoruz.Birazdan Heilbronn'a doğru yola çıkıyoruz.Babam bizi Legoland'de eğlendirmek için rotasından saptı. Ausburg'tan sonra romantik yolun iki güzel şehri
Donauwörth ve Nördlingen'i gezemedik.Ama babam rica etti bu sene misafirliğe gittiğimde bana oyuncak hediye eden Karavancı Hüseyin (Akdeniz45) amca bu şehirleri sizler için anlatacak....

Şimdiden Hüseyin Amca'ya hem ben, hemde babam çok teşekkür ediyoruz.Biz şimdi yoldayız sonra görüşeceğiz...
.

Sevgili Hüseyin Abi.JPG

2005 yılında gezdiğmiz bu iki kenti Hüseyin Beyin kaleminden izleyerek anıları tazelemek çok hoş olacak. Merakla bekliyoruz.

Bilal´in yaptığı bu güzel girişten sonra bende Romantische Straße üzerindeki bu iki küçük şirin şehri size tanıtayım. Yetim ailesinin çok zengin ve güzel bir gezi program var. Aslında bu programa bir ilave yapmaya gerek yok. Bu tanıtım, bu rotayı gezmek isteyenlere bu iki şehri de görebilirsiniz anlamındadır.

Romantik Straße üzerindeki Donauwörth şehrinde (Augsburg´a 44 km) Tuna nehrinin hemen kenarında çekme karavanında kalabileceği güzel bir karavanpark vardır. Karavanpark ücretsizdir. Sadece elektrik ve temiz su için az bir ücret ödemek gerekir. Servis yerinin (wc ve atık su boşaltılan ve temiz su alınan) nasıl olduğunu aşağıdaki resimlerden birisinde biraz açıkladım. Zaten böyle bir yeri bir defa kullanınca herşey öğreniliyor.

Donauwörth (2).jpg

Donauwörth.jpg

SAM_4869.JPG

SAM_4878.JPG

SAM_4895.JPG

Fatih Bey merhaba,

Birgün Donauwörth´te Tuna kıyısında buluşabilmek ümdi ile...

Donauwörth´ten 28 km sonra Nördlingen gelir. Nördlingen´in etrafı surlarla çevrilidir. Surların üzerinde yürüyerek şehri yukardan seyredebilirsiniz (2.7 km). Nördlingen´nin hemen yanında motokaravanlar için ücretsiz güzel bir karavanpark vardır. Burada da sadece su ve elektrik için az bir ücret ödenir.

2.JPG

1.JPG

3.JPG

4.JPG

5.JPG

Eğer Nördlingen´e giderseniz, karavanparkın hemen yanında, aşağıda resmini gördümüz alışveriş yerine bir uğrayın. Burada uygun fiyata kamping sandelyeleri satılıyor.

SAM_4993.JPG

SAM_4990.JPG

SAM_4992.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR